ma stavio sam ja stopere,zukanovica i jednog od dvojca Bico/Vranjes,a drugi bi igrao DB,to sam napisao,nije to problem,samo imam jednog viska u sredini,taj bi otprilike bio Besic zbog manjka utakmica,znaci 4-4-2 sa ofanzivnijim bekovima i guscom sredinom terena,malo sam se zabrojao,pisao sam u prekidima jer sam na poslu,halaliteDrFilgud je napisao/la:Dakle ovakoMiiisssskeeBh je napisao/la:ovu utakmicu ce rijesiti jedan ili dva dobra poteza,i da kojim slucajem imamo Mujdzu i Kolasinca,meni bi u veznom redu igrali PJANIC-BESIC-MEDUNJANIN,a lijevo i desno LULIC I MILICEVIC,uz naravno DZEKU I VEDU naprijed,tako bi krila vise pomagala veznom redu kada imas takve bekove,dvosmjerne.Eh sad zasto ova trojica,Grci dolaze da ne izgube,tako da cemo vjerovatno imati veliki posjed lopte,zato nam trebaju momci koji znaju "igrati" lopte i koji iz drugog plana mogu direktno ugroziti gol Grka,da li nekim dalekometnim sutem ili nekim kvalitetnim pasom za DZ I V,sto realno iko ne ocekuje od Cimirota i njemu slicnim.U isto vrijeme imas pokretljiv vezni red izuzev hajmo reci Mede,ali u takvoj utakmici nam treba jedan majstor uz Pjanica kao sto je bio MISKE prosli put u Zenici.Nazalost nemamo takve bekove ali ipak nam samo pobjeda igra tako da bih ja rizikovao i sa nekim drugim,Bico ili Vranjes desno i Pavlovic lijevo,Zukanovic ako bude spreman na stopera sa Bicakcicem/Vranjesom.Iskusna ekipa koja se dobro poznaje,izuzev Milicevica i Pavlovica![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mujdza........?????.....kolasinac
pjanic.....besic......medunjanin
milicevic...................lulic
........dzeko....vedo........
Ko bi stopera igrao?
SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
MiiisssskeeBh
- Kontakt:
Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017
MiiisssskeeBh je napisao/la: ma stavio sam ja stopere,zukanovica i jednog od dvojca Bico/Vranjes,a drugi bi igrao DB,to sam napisao,nije to problem,samo imam jednog viska u sredini,taj bi otprilike bio Besic zbog manjka utakmica,znaci 4-4-2 sa ofanzivnijim bekovima i guscom sredinom terena,malo sam se zabrojao,pisao sam u prekidima jer sam na poslu,halalite![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja bih Hadzahmetovica prikljucio seniorima, njemu treba poziv u A selekciju vise ngo bilo kome. On je perspektiva i poziv bi mu moglao otvoriti vrata vecih timova, Hrvati tako stalno rade.Raonffa je napisao/la:Bajić i Hadžiahmetović su također dobili pozive, Amir je dobio poziv u mladu reprezentaciju. Uglavnom, opet ništa od Miloševića.Vucevich je napisao/la:Navodno je Besic dobio poziv.
Bolje je da igra za U21 reprezentaciju, ako je dovoljno dobar onda ce tu pokazati kvalitet. Kada sam ga gledao u Konyasporu nije me nista posebno impresonirao, sumnjam da je kvalitet za A-tim.
Ma nije ni mene, al se sve nadam da je mlad, da napreduje...zato bi ga i zovnuo.Vucevich je napisao/la:Bolje je da igra za U21 reprezentaciju, ako je dovoljno dobar onda ce tu pokazati kvalitet. Kada sam ga gledao u Konyasporu nije me nista posebno impresonirao, sumnjam da je kvalitet za A-tim.
Al' osim treniranja sa starijim kolegama, njemu taj poziv u A selekciju ne bi nešto pretjerano značio jer nema šanse da bi dobio priliku za igru u ovakvoj situaciji i u ovoj konkurenciji.DrFilgud je napisao/la:Ja bih Hadzahmetovica prikljucio seniorima, njemu treba poziv u A selekciju vise ngo bilo kome. On je perspektiva i poziv bi mu moglao otvoriti vrata vecih timova, Hrvati tako stalno rade.Raonffa je napisao/la:Bajić i Hadžiahmetović su također dobili pozive, Amir je dobio poziv u mladu reprezentaciju. Uglavnom, opet ništa od Miloševića.Vucevich je napisao/la:Navodno je Besic dobio poziv.
Neka ga u mladoj reprezentaciji, može on napredovati pod Marinovićem, a i dobri rezultati sa U21 bi mu bila dobra preporuka za transfer.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nije bas tako, sjedio bi na klupi , to je znacajno za CV mladog igraca, za transfer. Ako vec imamo 5-6 statista na klupi koji 90% nece zaigrati, bolje je da dvojica budu mladi , Gojak, Hadziahmetovic...onda ih vratis u U21, svakako igraju 4 dana poslije.Raonffa je napisao/la: Al' osim treniranja sa starijim kolegama, njemu taj poziv u A selekciju ne bi nešto pretjerano značio jer nema šanse da bi dobio priliku za igru u ovakvoj situaciji i u ovoj konkurenciji.
Neka ga u mladoj reprezentaciji, može on napredovati pod Marinovićem, a i dobri rezultati sa U21 bi mu bila dobra preporuka za transfer.
Možda u nekoj soluciji, al' ovakvoj situaciji i u važnoj utakmici mislim da nema prostora za takvu vrstu "eksperimenta". Uostalom, čini mi se da je Gojak bio na klupi protiv Gibraltara 
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Odlicno k'o protiv Irske, jos sa Medunjaninom. Zabiju nam go iz kontra, nervoza dolazi i mozemo se pozdraviti sa SP.MiiisssskeeBh je napisao/la:ma stavio sam ja stopere,zukanovica i jednog od dvojca Bico/Vranjes,a drugi bi igrao DB,to sam napisao,nije to problem,samo imam jednog viska u sredini,taj bi otprilike bio Besic zbog manjka utakmica,znaci 4-4-2 sa ofanzivnijim bekovima i guscom sredinom terena,malo sam se zabrojao,pisao sam u prekidima jer sam na poslu,halaliteDrFilgud je napisao/la:Dakle ovakoMiiisssskeeBh je napisao/la:ovu utakmicu ce rijesiti jedan ili dva dobra poteza,i da kojim slucajem imamo Mujdzu i Kolasinca,meni bi u veznom redu igrali PJANIC-BESIC-MEDUNJANIN,a lijevo i desno LULIC I MILICEVIC,uz naravno DZEKU I VEDU naprijed,tako bi krila vise pomagala veznom redu kada imas takve bekove,dvosmjerne.Eh sad zasto ova trojica,Grci dolaze da ne izgube,tako da cemo vjerovatno imati veliki posjed lopte,zato nam trebaju momci koji znaju "igrati" lopte i koji iz drugog plana mogu direktno ugroziti gol Grka,da li nekim dalekometnim sutem ili nekim kvalitetnim pasom za DZ I V,sto realno iko ne ocekuje od Cimirota i njemu slicnim.U isto vrijeme imas pokretljiv vezni red izuzev hajmo reci Mede,ali u takvoj utakmici nam treba jedan majstor uz Pjanica kao sto je bio MISKE prosli put u Zenici.Nazalost nemamo takve bekove ali ipak nam samo pobjeda igra tako da bih ja rizikovao i sa nekim drugim,Bico ili Vranjes desno i Pavlovic lijevo,Zukanovic ako bude spreman na stopera sa Bicakcicem/Vranjesom.Iskusna ekipa koja se dobro poznaje,izuzev Milicevica i Pavlovica![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mujdza........?????.....kolasinac
pjanic.....besic......medunjanin
milicevic...................lulic
........dzeko....vedo........
Ko bi stopera igrao?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma kakav Medunjanin, njegovo je davno prošlo.
On kad je bio u svom prajmu, nije bio taktički disciplinovan igrač i nije bio neko kome je trka "draga". Zamislite kako bi to tek sad izgledalo nakon što je maltene prestao igrati ozbiljan fudbal.
On kad je bio u svom prajmu, nije bio taktički disciplinovan igrač i nije bio neko kome je trka "draga". Zamislite kako bi to tek sad izgledalo nakon što je maltene prestao igrati ozbiljan fudbal.
Bez Medunjanina igramo mnogo, mnogo bolji fudbal. Protiv Grcke nije bio tu Medo i izdominirali smo.
-
MiiisssskeeBh
- Kontakt:
Na Pjanicu ce Grci igrati flastera,to je sigurno,zato nam treba neko ko je zna podvaliti,igrac pasa,a to je samo neko tehnicki potkovan,ja ne vidim nekog boljeg za to od Mede,mozda Mario,ali ni on nije neki trkac,a Medunjanin je uigraniji.Dzaba nam ljudi trka ako ne budemo stvarali sanse,a pobjeda je imperativ,pa nije ni Miske trcao
Ma "igrali" su flastera i u Atini pa smo ih nadigrali al' momački, isto tako možemo i u Zenici.
Oni ce doci da se brane i igraju kontre. Sa Medunjaninom, Vedom i slabom odbranom mi bi primili najmanje 1 gol.
Pjanic je jedan od najboljih igraca na svojoj poziciji a to je da igra u 4-5-1, nista 4-4-2.
U toj formaciji cemo izvuci najbolje iz Lulica i Visce.
-----------Dzeko----------
Lulic-----Krunic---Visca
----Jaja/Cimi--Pjanic---
Zuka--Coca--Ermin-Ogi
Bice flasteri na Edinu i Pjanicu ali zato Lulic i Visca mogu uletati sa strane. Visca ovako jedino i zna igrati.
Moze se nesto iskobinovati sa Milicevicem takodjer. Mozda Pavlovic na lijevom beku
Pjanic je jedan od najboljih igraca na svojoj poziciji a to je da igra u 4-5-1, nista 4-4-2.
U toj formaciji cemo izvuci najbolje iz Lulica i Visce.
-----------Dzeko----------
Lulic-----Krunic---Visca
----Jaja/Cimi--Pjanic---
Zuka--Coca--Ermin-Ogi
Bice flasteri na Edinu i Pjanicu ali zato Lulic i Visca mogu uletati sa strane. Visca ovako jedino i zna igrati.
Moze se nesto iskobinovati sa Milicevicem takodjer. Mozda Pavlovic na lijevom beku
Ne treba se previse zamarat raznim formacijama i sl, prilicno sigurno ce krenuti 4-4-2 kao uvijek sa Dzekom i Ibijem u napadu.
Jos uvijek nismo porazeni kod kuce od kad je Mesa tu, nadam se da se nece to promjeniti
Jos uvijek nismo porazeni kod kuce od kad je Mesa tu, nadam se da se nece to promjeniti
Dat im dva komada u startu i tako rijesit poluvremije.. drugo izbi-nabi.. pisi tri boda i druga pozicija.
Pa dobro, mi inače rijetko gubimo domaće utakmice (pogotovo u Zenici) u kvalifikacijama, recimo evo sad u zadnjih 7 godina, od kako je Pape započeo mandat meni napamet padaju samo porazi protiv Francuske (to je bilo na Koševu) i Kipra na domaćem terenu.Vucevich je napisao/la:Ne treba se previse zamarat raznim formacijama i sl, prilicno sigurno ce krenuti 4-4-2 kao uvijek sa Dzekom i Ibijem u napadu.
Mislim da su nam to jedina dva poraza u zadnjih 7 godina kući
Edit: I Slovačka nas je uzela u Zenici.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ima i SLovackaRaonffa je napisao/la:Pa dobro, mi inače rijetko gubimo domaće utakmice (pogotovo u Zenici) u kvalifikacijama, recimo evo sad u zadnjih 7 godina, od kako je Pape započeo mandat meni napamet padaju samo porazi protiv Francuske (to je bilo na Koševu) i Kipra na domaćem terenu.Vucevich je napisao/la:Ne treba se previse zamarat raznim formacijama i sl, prilicno sigurno ce krenuti 4-4-2 kao uvijek sa Dzekom i Ibijem u napadu.
Mislim da su nam to jedina dva poraza u zadnjih 7 godina kući![]()
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Begovic....
Vranjes.....Zukanovic.....Bicakcic...Kolasinac
......Cimirot....Besic...
Visca...........Pjanic.......Lulic
......Dzeko......
......Dzeko......
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Decko odakle Kolasinac, suspendovan.. zasto Pjanic opet tu? ni u ludilo ovakosolinas je napisao/la:Begovic....
......Dzeko......
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 21 gost.