NemaStrancaDoBosanca je napisao/la:Signore je napisao/la:Mislim da sam vidio negdje da je Solin najavio dogradnju stadiona i da ce u Splitu igrati samo par utakmica. Samo ne znam sta cekaju s tim, jer ja koliko poznajem njihov stadion, njima treba kompletan stadion, jer igraju skoro pa na igralistu, tesko je ono nazvati stadionom.
Bez obzira na sve, i ja bih radije njih vidio u eliti, pa mozda i docekamo novi stadion. Ne bih da prizivam djavla, ali to je ipak HNL i igranje na Parku mladezi mi vuce na fuziju.
Nije Solin nista takvo najavio. Vjerojatno si ih zamijenio s Goricom koja ima plan ako udje u prvu ligu brzo prijeci na svoj stadion jer mu za licencu nedostaju samo reflektori, a njih su kupili kad se prodavao stadion u Velikoj na drazbi tako sto su bili partner tamosnjoj opcini koja je na kraju kupila stadion.
Gorica im je dala novac za kaparu kako bi sudjelovali na drazbi, a sad zauzvrat mogu reflektore uzeti. Samo ih trebaju prebaciti i dobit ce licencu za stadion za 1. HNL.
Ja sam prilicno uvjeren da sam za Solin nesto citao, iako mi je bilo nerealno s obzirom na stanje njihovog stadiona. Za Goricu me cudi sto vec nisu sredili to. Oni barem imaju tribine, imaju mogucnost da postave sve potrebne pratece elemente i da stadion zadovolji uslove za igranje Prve lige. Solin ima jednu malu centralnu tribinu i preko puta nje imaju neku tribinu od par redova. Taj stadion u najboljem slucaju treba dogradjivanje, a u najgorem rusenje i izgradnja iznova, barem jedne tribine koja bi bila centralna.
NemaStrancaDoBosanca je napisao/la:Signore je napisao/la:Stadion ce tamo biti, ali je pitanje kad? Najoptimisticniji ocekuju 2020. i ako bude do tad mogu bit sretni.
Nema sanse da bude do 2020., mislim da je lako moguce da se nikad ni ne izgradi. Problem je i sto novca koji je bio spreman za gradnju vise nema jer je naftni biznis pao u krizu, a gazda Rijeke Volpi se bavi naftom u Africi. Sad tamo ima tri puta manje radnika nego prije koju godinu. Uz to su u aferi Wikileaks objavljeni neki dokumenti koji mu ne idu u prilog pa je prica da se zbog toga preselio na Kubu. Inace zadnjih godinu i pol dana vise ni ne financira klub koji danas zivi uglavnom od prodaje igraca. I sad ce na ljeto trebati zaraditi 10ak milijuna eura.
Rekoh da to ocekuju najoptimisticniji i da mogu biti sretni ako bude do tad. Ja osobno ne ocekujem da ce do tad srusiti postojeci, a ne da krenu u izgradnju novog. Njih je birokracija zeznula maksimalno, jer kad su imali pare nisu imali papire, a sad je obratno.
NemaStrancaDoBosanca je napisao/la:Potvedjeni su prvi ljetni transferi. Grezda i Bockaj iz Lokomotive sele u Osijek. Odsteta nepoznata. Podsjeca malo na put Rijeke. I oni su nakon sto ih je preuzeo novi vlasnik prvo poslovali s Lokosima.
Vice Kendes iz HD je potpisao za Slaven Belupo, a napustio ih je Stevanovic koji je otisao u Servette.
Sent from my HTC Desire 630 dual sim using Tapatalk
Rijeka je radila pametno, vidimo iz rezultata. Mislim da pametno radi i Osijek. Sama cinjenica da oni zimus nisu nikog doveli jer ih nitko nije zadovoljio govori dovoljno o njima. Ne zele gomilati igrace samo zato sto im je potrebno zatvoriti poziciju, zele dovesti igrace koji ce biti kvalitetni. Ja se osobno nadam da ce oni iduce sezone biti u borbi za titulu, pa barem 10 kola prije kraja ako vec ne izdrze do kraja.
Nadam se da ce i Hajduk pokupiti par kvalitetnih igraca iz HNL-a, jer u HNL-u sigurno ima igraca s kojima se moze postici puno, to vidimo i iz primjera Rijeke, a i Osijek je zagrijan na domacem trzistu. Grezda je odlican igrac i Osijeku ce dobro doci. Oni ce imati strasan napad. Vjerojatno ce Grezda desno, lijevo Boban, Ejupi u spicu i Perosevic iza Ejupia. I Bockaj mi se svidio, cak sam mislio da ce zavrsiti u Dinamo s obzirom koliko Dinamo muci muku s desnim bocnim. Jos na kraju kad ispadne novi slucaj Tomecak.