Postao/la ratobornagljiva » 29 maj 2017, 03:01
Zanima me da li se uopste razgovaralo sa Amarom, ako nije dal' se uopste planira s njim razgovarati. Ovako na prvu, čini se da je odgovor na oba pitanja - ne. Nadam se da griješim.
Dalje, Nikolic najavi titulu, učestvovao u ranije utvrdjenim procedurama dovođenja mase igrača odnosno skarta - koji se sada definisu kao picoke ( što i jesu, realno ) pa me zanima jel' snosi kakvu odgovornost il' ostaje na blazem ukoru. Vrlo brzo i lako potrosismo Odu, Mulalica, Capljica, Zubana, a neki bi to da urade i Amaru. Čini se da Nikolic ima više kredita od narednih - što je i logično, on je legenda Željezničara dok ovi nabrojani to nisu.
Također me zanima šta će se desiti sa onim koji detektuje Zeljin DNA, Cenanom. Mislim da je vrhunski SD i da mu treba dati jos barem deset godina fore, šteta je izgubiti takvog stručnjaka i biologa. Njegov doprinos je nemjerljiv, zaista.
O Petroviću sam sve napisao, ne bih da se ponavljam, al' moram još nešto. Kemo počeo utakmicu, ubacio Zerica, još je samo falio Besirevic da matematičar, pardon veliki defanzivni takticar ima legitimnu priču kako nije istina da nije davao priliku mladim igračima ( u najstarijoj ekipi lige ). Zaista ne vidim razlog da čovjek ode sa klupe, toliko smo spremni da sam sebi ne vjerujem koliko trčimo, sve kontam da gledamo PL, al' onaj Engleski i da imamo kostur ekipe mjesec dana pred Europu. Kemo uigran ( pored doktora ove igre - Kerle i Sindikalca ), Zeric i Besirevic dobili šansu ( a ne znam kako pored strašnih Stojanovica i Bekrica ), vezni red predvodjen Blagojevicem i Markovicem fantastičan, uigran, kreativan i tako dalje. Sve do jednog razlozi za ostanak maga odbrane, taktike, rotacije i fizičke spreme.
Također, biće vrlo zanimljiva igračka križaljka dolazaka i odlazaka pred Europu, eventualno pojačavanje stručnog štaba i tako ta dešavanja.