Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Premijer liga BiH - općenito
Pazite naše gol-razlike. Najbolja.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Ali kako Sarajevo uze samo 2 titule u 15 godina 
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Nije se liga nikada ujedinila....Postojala je premjer liga Republike Bosne i Hercegovine.
To sto hrvati i srbi nisu htjeli da je igraju,koga zabolje kur.ac....
FK Sloboda Tuzla
Saltsity je napisao/la:Nije se liga nikada ujedinila....Postojala je premjer liga Republike Bosne i Hercegovine.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Covke pravi "Suncokret"MortemHz je napisao/la:High je napisao/la:Dijahronija gluposti:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Ekipe u top 3 na tabeli od sezone 2002-03. Od 45 tih mjesta 34 puta su se na njima nalazili Zrinjski, Željezničar, Široki Brijeg i SarajevoLillard je napisao/la:Ali kako Sarajevo uze samo 2 titule u 15 godina
Kod: Označi sve
Ekipa Prvi Drugi Treći Ukupno
---------------------------------------
Zrinjski 5 2 1 | 8
Željezničar 3 5 1 | 9
Široki Brijeg 2 4 2 | 8
Sarajevo 2 3 4 | 9
Borac 1 0 3 | 4Re: Premijer liga BiH - općenito
Dobro je, hvala, liga se igra od 2002-03AnelZ je napisao/la:Ekipe u top 3 na tabeli od sezone 2002-03. Od 45 tih mjesta 34 puta su se na njima nalazili Zrinjski, Željezničar, Široki Brijeg i SarajevoLillard je napisao/la:Ali kako Sarajevo uze samo 2 titule u 15 godina
Kod: Označi sve
Ekipa Prvi Drugi Treći Ukupno --------------------------------------- Zrinjski 5 2 1 | 8 Željezničar 3 5 1 | 9 Široki Brijeg 2 4 2 | 8 Sarajevo 2 3 4 | 9 Borac 1 0 3 | 4
Da vidis tek jest bilo lijepo vidjet punu Grbavicu kako slavi titulu danas.Eisenbahner1921 je napisao/la: Ma znam nego se lijepo prisjetiti.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Adekvatnu vjecnu tabelu je moguce napraviti tek od sezone 2002-03 i radi statisike koja omogucuje realnu usporedbu uzeo sam tu sezonu kao pocetnu za racunanje. Za mene je ovdje bilo bitnije da pokazem brojke do kojih je svaki klub imao jednake sanse da dostigne nego neki stav kao sto mnogi rade iako je rijec o sportskom forumu.
Ostalo generalno i brojim od sezone 2000-01 kada je sluzbeno doslo do formiranja Premijer lige BiH, isto kao sto i Englezi cesto za statistiku koriste podatke od formiranja Premier League 1992-93 sezone ili sezone 1995-96 od kada Premier League broji 20 klubova. Razlog zasto sam postavio ovo za top 3 u ligi od sezone 2002-03 (a ne 2000-01) jeste kako bi se dobila bolja percepcija konacnih rezultata na tabeli u usporedbi sa vjecnom tabelom koju sam postavio netom prije.
Ostalo generalno i brojim od sezone 2000-01 kada je sluzbeno doslo do formiranja Premijer lige BiH, isto kao sto i Englezi cesto za statistiku koriste podatke od formiranja Premier League 1992-93 sezone ili sezone 1995-96 od kada Premier League broji 20 klubova. Razlog zasto sam postavio ovo za top 3 u ligi od sezone 2002-03 (a ne 2000-01) jeste kako bi se dobila bolja percepcija konacnih rezultata na tabeli u usporedbi sa vjecnom tabelom koju sam postavio netom prije.
Lillard je napisao/la:Ali kako Sarajevo uze samo 2 titule u 15 godina
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Vi nista niste izbili iz ruke Zelji... mi smo sami sebi izbili... mi ne krivimo druge, vec sami preuzimamo odgovornost za svoje postupke...High je napisao/la:Još vam je vidljiv ožiljak od naše kandžije. Izbili smo vam pehar iz ruku, mora boljeti.Kompromis je napisao/la:Prethodnih desetljeća, godina i sl. smo uvijek bili ispred vas u svemu... pa broj titula i trofeja valjda govori o tome... ne treba ti se crtati...High je napisao/la: Gdje ste bili prethodnih godina, kad ste nam gledali u leđa?
Jos jednom cestitam na golemom uspjehu sto rekao gosp mulalic...A još pošteno pobijedili. Poslovi ispod žita i sudije koje su sudile za vas - ništa vam nije pomoglo da išta osvojite.
Vas znacaj u ovome tzv. izbijanju je otprilike ekvivalentan znacaju krupe ili znacaju antoni bandica zbog penala...
Dakle uzimate se za previse vazne a ustvari ste nebitni...
Jedino je Zeljo igrao posteno... mogao je kupiti utakmice protiv krupe, ili cak protiv sarajeva s obzirom na činjenicu da vam vlada opsta besparica u klubu... ali posteni ljudi i hadzije to nisu htjeli... jednostavno ne pristaje gospodskom klubu kakav je FK Zeljeznicar da se bavi onim cime se bavi ostatak lige... i zato je valjda najcjenjeniji i van okvira BiH i predstavlja svojevrsni sinonim za BiH ligu u Evropi i sire...
Jos jednom cestitke na trofeju -4 u odnosu na velikana... dabogda ga dogodine odbranili...
- Evolve
- Kontakt:
Posljednja ove sezone, kako bez Bore, pitam vas...
NK Široki Brijeg
Kakva je to sad priča? Kosovski ciklus na Grbavici - etički pobjednici i šampioni.Kompromis je napisao/la:
Još vam je vidljiv ožiljak od naše kandžije. Izbili smo vam pehar iz ruku, mora boljeti.![]()
Vi nista niste izbili iz ruke Zelji... mi smo sami sebi izbili... mi ne krivimo druge, vec sami preuzimamo odgovornost za svoje postupke...
Vas znacaj u ovome tzv. izbijanju je otprilike ekvivalentan znacaju krupe ili znacaju antoni bandica zbog penala...
Dakle uzimate se za previse vazne a ustvari ste nebitni...
Jedino je Zeljo igrao posteno... mogao je kupiti utakmice protiv krupe, ili cak protiv sarajeva s obzirom na činjenicu da vam vlada opsta besparica u klubu... ali posteni ljudi i hadzije to nisu htjeli... jednostavno ne pristaje gospodskom klubu kakav je FK Zeljeznicar da se bavi onim cime se bavi ostatak lige... i zato je valjda najcjenjeniji i van okvira BiH i predstavlja svojevrsni sinonim za BiH ligu u Evropi i sire...
Jos jednom cestitke na trofeju -4 u odnosu na velikana... dabogda ga dogodine odbranili...
A vaš prosjaluk i plačiluk vas je doveo do tog da ste sad svima znani kao prosjaci i plačke. Poznati i šire po Koldži i saopćenjima.
Poštene hadžije, kažeš. Kako je hadžija pošten ako uzima kamatu?
Cirkus FKŽ!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Evolve
- Kontakt:
Sutra bi trebala biti drugostupanjska za licence. Kakvo je stanje sa Slobodom i Čelikom ?
NK Široki Brijeg
**** te sloboda da te **** vise, klosaru jedan, gledaj svoja posla.Ras je napisao/la:Pa kad navijačima raspale Slobode ne smeta ustašluk, ne treba ni tebiFoSte95 je napisao/la:Cestitao bi ja Zrinji na tituli al mi padne na pamet ikonografija na kraji, te dresovi na onoj djecurliji pa nesto nmg preko toga preci.....
uostalom, vi ste prvi hinjavci poceli s onom Športski prijatelji...da se razumijemo, neam ja tu nista protiv, al mojne ovde licemjerja klosaru jedan ubleharski.mrsss
-
narodniheroj
- Kontakt:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/spfbih-n ... zla/238841
Kolike su šanse da se ospori licenca Slobodi za narednu sezonu ?
To bi bio presedan u bh fudbalu
Kolike su šanse da se ospori licenca Slobodi za narednu sezonu ?
To bi bio presedan u bh fudbalu
sami smo si krivi.
**** vise i price o licenci. il transparentno il nikako.
**** vise i price o licenci. il transparentno il nikako.
Mi smo svoje sabrali ali vidim Sloboda uopste nema namjeru da plati vec zeli osporiti dugovanja.Evolve je napisao/la:Sutra bi trebala biti drugostupanjska za licence. Kakvo je stanje sa Slobodom i Čelikom ?
Vidjecemo..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
koliko FkŽ ima titula od jutros po wikipediji
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Sariel je napisao/la:**** te sloboda da te **** vise, klosaru jedan, gledaj svoja posla.Ras je napisao/la:Pa kad navijačima raspale Slobode ne smeta ustašluk, ne treba ni tebiFoSte95 je napisao/la:Cestitao bi ja Zrinji na tituli al mi padne na pamet ikonografija na kraji, te dresovi na onoj djecurliji pa nesto nmg preko toga preci.....
uostalom, vi ste prvi hinjavci poceli s onom Športski prijatelji...da se razumijemo, neam ja tu nista protiv, al mojne ovde licemjerja klosaru jedan ubleharski.mrsss
Šta kaže Vlado?Nismo mogli parirati Zrinjskom
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.