Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Ras
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Ras » 29 maj 2017, 14:47

Psovanje mrtve djece i želje da Karadžić ubija nisu moj nivo, hvala dragom Allahu!
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 29 maj 2017, 14:50

Ras je napisao/la:Psovanje mrtve djece i želje da Karadžić ubija nisu moj nivo, hvala dragom Allahu!
halo kras ekspres,sportski forum,popusti bogati vise i sa karadzicem i alahom i seseljom ..imas li imalo stida?

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 29 maj 2017, 14:55

Joj ovog lika oko sudaca. :lol: :lol: :lol: Pa da li je finale kupa na Pecari sudio Jakupović (Bošnjak), pa kakve veze ima što je sudac po nacionalnosti? :crazy: Nemoj se molim te pravdati imo je i Željo “grešaka“ u svoju koristi milion, pa nije uspio iskoristiti 2 meč lopte i nitko im nije kriv! :cool:
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 29 maj 2017, 15:07

Završena fudbalska sezona u BiH: "Pobjednik" je Ivan Beus...
Još jedna fudbalska sezona je iza nas. Fudbaleri Zrinjskog odbranili su titulu prvaka BiH, Široki Brijeg je osvojio Kup, a plasman u Evropu izborili su još Željezničar i Sarajavo.

Čelik se sjajnom proljetnom serijom od 14 utakmica bez poraza zasluženo spasio, a elitni razred našeg fudbala napustili su Olimpic i Metalleghe. To su činjenice i to će ostati zapisano. Ali ova sezona ostavila je mnogo repova...

Mnoge afere, deseci suspendovanih sudija koji su oštetili gotovo svaku ekipu u Premijer ligi BiH, sumnjivi rezultati... No, sve je to "palo u vodu" nakon pretposljednjeg kola Lige za prvaka BiH. "Pobjednik" sezone definitivno je Ivan Beus, potpredsjednik N/FSBiH, koji je režirao jedan od najvećih cirkusa u našem fudbalu.

Beus, v. d. direktora novog-starog prvaka (tako je predstavljen na službenoj internet stranici Zrinjskog), urgirao je da susret 9. kola Lige za prvaka između Radnika i Zrinjskog sudi Antoni Bandić iz Gruda. Arbitar mu se "odužio" dosudivši nepostojeći penal u sudijskoj nadoknadi iz kojeg su Plemići stigli do pobjede vrijedne nove titule. Bandić, ako je on uopće bitan u priči, suspendovan je do kraja naredne sezone, a vjerovatno je i okončao profesionalnu sudijsku karijeru. Ovim potezom u N/FSBiH su potvrdili ozbiljnost prekršaja kojeg je napravio Beusov arbitar.

Potpredsjednik N/FSBiH potrudio se da lokalpatriotizam (Zrinjski) stavi iznad državnog interesa (N/FSBiH). Ali pitanje je koliko Beus zaista i voli ovu državu.

Daleko od toga da Zrinjski nema ekipu koja je dostojna ponijeti šampionski pehar. Većinom sezone Plemići su držali vrh. Popustili su u jednom dijelu sezone, što je iskoristio Željezničar, a kada se tim sa Grbavice okliznuo, nisu propustili ukazanu priliku. Plavi su imali sve u svojim rukama i izabranicima Slavka Petrovića niko nije kriv što nisu imali snage da savladaju Krupu ili minimalno remiziraju protiv gradskog rivala na Koševu.

A upravo zbog pobjede protiv komšija, ekipa Sarajeva je možda i najviše zaslužila titulu. Bordo tim je oštećen u finalu Kupa, kojeg je izgubio od Širokog Brijega, nakon čega su neodgovorni pojedinci koji su se sebe nazvali navijačima, igračima Sarajeva prijetili smrću. Trener Mehmed Janjoš uspio je konsolidovati svoj tim koji je slavio u derbiju i do posljednjeg kola bili u igri za naslov. A što je najvažnije, začepio je usta sveznalicama, koji su i prije sarajevskog derbija pričali o uroti protiv Zrinjskog.

To je to za ovu sezonu. Slijedi pauza, izlet u Evropu, a nova lakrdija počinje krajem jula. Odmorite, bar malo.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 29 maj 2017, 15:11

Sarajlijica1946 je napisao/la:
Još jedna fudbalska sezona je iza nas. Fudbaleri Zrinjskog odbranili su titulu prvaka BiH, Široki Brijeg je osvojio Kup, a plasman u Evropu izborili su još Željezničar i Sarajavo.

Čelik se sjajnom proljetnom serijom od 14 utakmica bez poraza zasluženo spasio, a elitni razred našeg fudbala napustili su Olimpic i Metalleghe. To su činjenice i to će ostati zapisano. Ali ova sezona ostavila je mnogo repova...

Mnoge afere, deseci suspendovanih sudija koji su oštetili gotovo svaku ekipu u Premijer ligi BiH, sumnjivi rezultati... No, sve je to "palo u vodu" nakon pretposljednjeg kola Lige za prvaka BiH. "Pobjednik" sezone definitivno je Ivan Beus, potpredsjednik N/FSBiH, koji je režirao jedan od najvećih cirkusa u našem fudbalu.

Beus, v. d. direktora novog-starog prvaka (tako je predstavljen na službenoj internet stranici Zrinjskog), urgirao je da susret 9. kola Lige za prvaka između Radnika i Zrinjskog sudi Antoni Bandić iz Gruda. Arbitar mu se "odužio" dosudivši nepostojeći penal u sudijskoj nadoknadi iz kojeg su Plemići stigli do pobjede vrijedne nove titule. Bandić, ako je on uopće bitan u priči, suspendovan je do kraja naredne sezone, a vjerovatno je i okončao profesionalnu sudijsku karijeru. Ovim potezom u N/FSBiH su potvrdili ozbiljnost prekršaja kojeg je napravio Beusov arbitar.

Potpredsjednik N/FSBiH potrudio se da lokalpatriotizam (Zrinjski) stavi iznad državnog interesa (N/FSBiH). Ali pitanje je koliko Beus zaista i voli ovu državu.

Daleko od toga da Zrinjski nema ekipu koja je dostojna ponijeti šampionski pehar. Većinom sezone Plemići su držali vrh. Popustili su u jednom dijelu sezone, što je iskoristio Željezničar, a kada se tim sa Grbavice okliznuo, nisu propustili ukazanu priliku. Plavi su imali sve u svojim rukama i izabranicima Slavka Petrovića niko nije kriv što nisu imali snage da savladaju Krupu ili minimalno remiziraju protiv gradskog rivala na Koševu.

A upravo zbog pobjede protiv komšija, ekipa Sarajeva je možda i najviše zaslužila titulu. Bordo tim je oštećen u finalu Kupa, kojeg je izgubio od Širokog Brijega, nakon čega su neodgovorni pojedinci koji su se sebe nazvali navijačima, igračima Sarajeva prijetili smrću. Trener Mehmed Janjoš uspio je konsolidovati svoj tim koji je slavio u derbiju i do posljednjeg kola bili u igri za naslov. A što je najvažnije, začepio je usta sveznalicama, koji su i prije sarajevskog derbija pričali o uroti protiv Zrinjskog.

To je to za ovu sezonu. Slijedi pauza, izlet u Evropu, a nova lakrdija počinje krajem jula. Odmorite, bar malo.
:bow: :bow:
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 29 maj 2017, 15:11

Šta bi sa bh Dinamom?
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 29 maj 2017, 15:13

Sariel je napisao/la:
Ras je napisao/la:Psovanje mrtve djece i želje da Karadžić ubija nisu moj nivo, hvala dragom Allahu!
halo kras ekspres,sportski forum,popusti bogati vise i sa karadzicem i alahom i seseljom ..imas li imalo stida?
Popustiću Allaha mi, ako ti je to želja, samo reci i popuštam!

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 29 maj 2017, 15:19

Ras je napisao/la:
Sariel je napisao/la:
Popustiću Allaha mi, ako ti je to želja, samo reci i popuštam!
nemoj jos...
stisni jos malo..
jos malo..
ehhhh sad mozes..

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 29 maj 2017, 15:45

sudije ne smiju biti sa istog kantona/zupanije. Dakle tehnicki gledano ako Kladanj udje u premijer ligu sudija moze biti iz Olova, al ne smije biti iz Banovica. Iako je mozda Olovo blize Banovicima, ne znam tacnu kilometrazu, od Kladnja.
Tako i Bandic je iz zupanije/kantona sa kojeg nije Zrinjski i po tome je bio legitiman sudija.

eh sad ne znam kako hodaju one regije u RS-u pa Gigovic iz Gradiske samo Kurpi sudi. Nije ba ni ta Krupa tako divna prica kao sto se fura. Jest da im metnu svi ovi veci klubovi jer je mali klub, ali zato i oni mnogima metnu sa sudijom u Krupi posebno.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 29 maj 2017, 15:50

ultrasstyle_tz je napisao/la:sudije ne smiju biti sa istog kantona/zupanije. Dakle tehnicki gledano ako Kladanj udje u premijer ligu sudija moze biti iz Olova, al ne smije biti iz Banovica. Iako je mozda Olovo blize Banovicima, ne znam tacnu kilometrazu, od Kladnja.
Tako i Bandic je iz zupanije/kantona sa kojeg nije Zrinjski i po tome je bio legitiman sudija.

eh sad ne znam kako hodaju one regije u RS-u pa Gigovic iz Gradiske samo Kurpi sudi. Nije ba ni ta Krupa tako divna prica kao sto se fura. Jest da im metnu svi ovi veci klubovi jer je mali klub, ali zato i oni mnogima metnu sa sudijom u Krupi posebno.
Ma ja njima čestitam majstorski su ovo uradili, bolje nego Juventus!Nazvali bivšeg predsjednika Beusa, on pred komsijom insistira da im sudi hrvatski sudija Bandić, čovjek odradi titulu, uzme jedno 20-30 milja, pošto više nigdje nikad neće suditi, valjda ima neki fakultet završen da nađe posao!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 29 maj 2017, 15:54

Ras je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:sudije ne smiju biti sa istog kantona/zupanije. Dakle tehnicki gledano ako Kladanj udje u premijer ligu sudija moze biti iz Olova, al ne smije biti iz Banovica. Iako je mozda Olovo blize Banovicima, ne znam tacnu kilometrazu, od Kladnja.

Ma ja njima čestitam majstorski su ovo uradili, bolje nego Juventus!Nazvali bivšeg predsjednika Beusa, on pred komsijom insistira da im sudi hrvatski sudija Bandić, čovjek odradi titulu, uzme jedno 20-30 milja, pošto više nigdje nikad neće suditi, valjda ima neki fakultet završen da nađe posao!
Iskreno, prateci rad Bandica do sada, ja sam vise pri tome da on ne zna, nego da je namjestio svjesno.
Covjek svaku utakmicu napravi bar jednu kardinalnu gresku, materijalnu u smislu da direktno utice na rezultat.

Tesko da su oni mogli njemu nesto previse naobecavati jer nisu ovisili samo od njega. Zelji je tamo godilo u 0-0. Onda bi odradili i drugu utakmicu, poklopili bi i Peljtu, koji je odradio jako dobar, reklo bi se odlican derbi. Znaci nisu ga poklopili.

golom Zelje u 90.oj min moglo je sve pasti u vodu.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 29 maj 2017, 16:27

Zeljo je sam kriv i niko drugi.
Nemozes posteno protiv svi. Treba ti jedan bod i to jos iz derbija a ti sijedis i nadas se postenom i dobrom igrom uzet. Pravi majstori to neprepustaju slucaju.
Da je bio Amar tu covjek koji je davno magistriro ovu ligu sad bi vi slavili.
Nekazem da bi on kupio bod il slicno ali on do toga nebi ni dosao.
Ovaj pritisak da se Amar vrati je prava stvar. U ovoj ligi mu nemoze niko nista to je vec dokazano.
Kad bi se vratio a Slavka ostavit za trenera to bi bio posao. Mislim i sa prosjecnom ekipom da bi lako uzeli sve.

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 29 maj 2017, 16:31

Odličan potez Uprave FK Sarajevo, produžnje suradnje sa Gospodinom Janjošem...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 29 maj 2017, 16:32

Ova zadnja 2-3 dana šta se sve dogodilo, mislim da treba smanjiti kaznu Širokom.

15 hiljada i 4 utakmice je sasvim dovoljno.

Čelik kazniti jednom utakmicom bez publike i sa 5000 maraka, Zrinjski 1 bez publike i 10000 maraka, Željo dvije bez publike i 10000 maraka.

Dosta je više bilo nacionalizma na terenima, spomninjanja ustaša, balija, lištica, zdsa... Savez sad treba bit dosljedan i ako ne kazni ova 3 kluba među kojima je i moj voljeni, onda su širokobriježani upravu sve što su govorili o kazni.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 29 maj 2017, 16:36

FaustinoAsprilla je napisao/la:
rodjak je napisao/la:
MortemHz je napisao/la: :urnebes:
Covke pravi "Suncokret" :zviz: ,okrece se kako "vitar" puse,jos da dodamo njegov potpis prije i sad nema dalje. :rol:
kolko patite za njim , poklanjamo vam ga drage volje !

@SaltSity ( Sity ? :crazy: ) Premijer liga Republike BiH ima veze s Premijer ligom BiH koliko i Liga Herceg-Bosne .
ko bola pati, :crazy: nego samo mala konstatacija nista vise ,eto ti reci je li tako ili nije .Mozes zenu promjeniti,drzavu,kontinent gdje zivis,mozes cak i prezime i ime promjeniti ali klub nikako .Razumim ja mladi narastaj koji su od pocetka poceli da navijaju za neki klub u drugom okruzenju , ali stari "kenjci ", do danas si "ginuo" za ovaj klub a od danas necu da cujem za njega, navijam za ovaj drugi ,sta reci o tim ljudima ,sutra ce drukati za neki cetvrti(jer vec evo ima 3 tima za koji je drukao) :urnebes: .Poklopi se Covke barem usima i suti ako si to vec uradio, manje ces biti smijesan
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 29 maj 2017, 16:39

Marsal je napisao/la:Ova zadnja 2-3 dana šta se sve dogodilo, mislim da treba smanjiti kaznu Širokom.

15 hiljada i 4 utakmice je sasvim dovoljno.

Čelik kazniti jednom utakmicom bez publike i sa 5000 maraka, Zrinjski 1 bez publike i 10000 maraka, Željo dvije bez publike i 10000 maraka.

Dosta je više bilo nacionalizma na terenima, spomninjanja ustaša, balija, lištica, zdsa... Savez sad treba bit dosljedan i ako ne kazni ova 3 kluba među kojima je i moj voljeni, onda su širokobriježani upravu sve što su govorili o kazni.
:thumbup:

Upravo to! Ja sam već pisao ok ako se prelomilo na Širokom, ali nema smisla ako se ta praksa ne nastavi! Baš me zanima što će sad savez povući kao potez! Nismo dugo čekali a opet smo svjedočili sličnim ispadima i na ostalim terenima ako se s tim kani savez obračunati onda mora nastaviti sa istom praksom! U protivnom gubi se svaki smisao ovih kazni!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 maj 2017, 16:42

PiazzaGrande je napisao/la:Odličan potez Uprave FK Sarajevo, produžnje suradnje sa Gospodinom Janjošem...
:salut:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 29 maj 2017, 16:43

Sarajlijica1946 je napisao/la:

A jel to negdje izašlo da je baš Beus urgirao za ovog sudiju? I ima li ko je urgirao za ostale sudije?

To kako sudije mijenjaju adrese da mogu svojima suditi je smiješno, al je najsmiješnije od svega što sad štrumfovi prozivaju sudije, a pomoću njih došli u poziciju da se bore za titulu i opet ih nisu sudije zajebale, nego sami nisu znali dati 1 go u 2 utakmice.

Svašta u božjoj bašči :crazy:
Pravda za flash-a!!!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 maj 2017, 16:48

MortemHz je napisao/la:
Bordomen je napisao/la:Ako kojim slucajem Sloboda ostane bez licence, da li ce se igrati liga sa 11 timova?
Brate.. procitaj ponovo sta si pitao pa daj sam sebi odgovor na to :D
Nije mu bezveze pitanje. Treba vidjeti u pravilniku kako bi se liga popunila. Mrsko mi traziti, ali 99% da bi Jajce ostalo. U slucaju da Celik i Sloboda zajedno ostanu bez licence mozda bi se igralo s 11, jer onaj zadnji mora ispasti bez obzira na sve. Kvotu od 12 klubova bi mozda popunio pobjednik doigravanja izmedju viceprvaka Federeacije i RS-a.

4040deuce
Kontakt:

Post Postao/la 4040deuce » 29 maj 2017, 16:59

Ras je napisao/la:

Najgore od svega je to sto je ta informacija da je Beus lobirao da se Bandic izabere izasla na onom jednom kvaziportalu koji redovno blati Hr klubove na sve moguce nacine.. Takodjer ne spominjes onaj crveni karton Peri Stojkicu koji je realno smijesan,a netko je ovdje postavljao i onu usporenu snimku u HD-u gdje se vidi da je kontakta kod penala itekako bilo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.