Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

4040deuce
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la 4040deuce » 31 maj 2017, 15:54

SlevinKelevra je napisao/la:
Marsal je napisao/la:Ma nesto ne vjerujem u ove riječi previše, pa intervju ko da je dao Ante Pavelić.
Ratno vrijeme, tesko moze biti relevantno bilo sta. Uostalom, ovo Velezovo udruzenje je reagovalo kao da je Baka rekao 'volim Zrinjski, pisam Velez'. Bezveze.
Slazem se,djecja reakcija.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 31 maj 2017, 15:59

Pa ja pricalo se svasta, mislili svi da nece biti BIH kao drzave pa pokazali pravo lice.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 31 maj 2017, 16:18

"Kakav god Velež bio, on će ostati ponos ovoga grada. Meni je Velež drag jer sam u njemu počeo igrati, ali Zrinjski mi je draži. Smeta mi kada se kaže kako je Velež bošnjački klub. Ma to misle samo budale, jer u Veležu je prije rata igralo 60 posto Hrvata! Istina, rat je donio svoje, ali ja opet o tom klubu ne razmišljam nikako drugačije", rekao je Baka u intervjuu.

Sta je tacno zasmetalo rodjenim u ovom intervjuu?

Nije Baka bio toliko los dok je onomad vodio HSK Zrinjski radeci taj posao bez uspjeha, ofirajuci se sa stranim jezikom..... i tada je odgovarao na "tijesna" pitanja raznih "novinara" koja se ticu Veleza, igranja Hrvata u BiH za BiH, pracenja reprezentacije BiH u cijelom Mostaru... :bih:

Nije li ovaj cin malo licemjeran sada kada je Baka uspio kao trener sa tom ekipom :?: :|
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 31 maj 2017, 16:21

Uspio je on karnu moju, i ovo je Vinkova titula
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 31 maj 2017, 16:27

I vi. Se pravite englezima jebte..
Jasta nego su u pravu.ispali bi pakasi da su sutili.
Respekt rodjeni.
Nisu oni dole igrali domina.jos ih i sa stadiona pritjerali.za koju deceniju ispasce sami otisli.ha ja.i da nije ratna prica u igri.dva kluba u istom gradu.rivalstvo.ma bjeri ba.nema neutralnosti.cisto navijacki.nisu politicari.
Nema dvije ljubavi.biro izabro.javno se izjasnio.case closed.

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 31 maj 2017, 16:33

Sariel je napisao/la:I vi. Se pravite englezima jebte..
Respekt rodjeni.
Nisu oni dole igrali domina.jos ih i sa stadiona pritjerali.za koju deceniju ispasce sami otisli.ha ja.i da nije ratna prica u igri.dva kluba u istom gradu.rivalstvo.ma bjeri ba.nema neutralnosti.cisto navijacki.nisu politicari.
Sto ga se nisu sjetili prije 10 godina kad je sa Zrinjskim bio 3. - 4. , i tad su imali taj intervju u arhivi . :lol:

Kakvi pacenici boze sacuvaj . Jos medijsko priopcenje poslali . Pa da meni toliko smeta sta neki trener prica poslo bi mu poruku (bar ko n . nikic na fejs :lol: :lol: ) i iznio svoj stav .

A ne ovaj plac po medijima ko da ih je cura ostavila . :lol: :lol:

PS - Slazem se da je i ova titula bar 70% vinkova zasluga . Al eto i baku posralo da mu je dat ferrari da zavrsi utrku protiv dacija .

PPS - Filipovic produzio , na portalu vijest koja da naslutiti da vjerojatno odlazi ?

EDIT - evo objavili su i novu vijest :D

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 31 maj 2017, 16:39

Slazrm se.trebali su ga odmah prekrizit.izgleda je slatkorjeciv hehe.
Al eto sto kaze tuzlak ratna vremena ne poteze se.svako je svasta pricao.suti pusti.ta politika.
Ovo je sad svjeze.jebga.**** titulu.i rat.
Da se u tz desilo dvije ekipe-primjera tz shity udje u pl i nesto uradi i neki nas igrac kaze drazi mu klub od slobode. **** bi mu od do.ako se svaCamo.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 31 maj 2017, 16:40

Sariel je napisao/la:I vi. Se pravite englezima jebte..
Respekt rodjeni.
Velez mu je dao sve. Cudan lik. :roll:

Izgleda da mu je jezik brzi od pameti. :thumbdown:

Baka ce ostati vjecno upisan u knjige Veleza, bez obzira sto je okrenuo plocu nakon rata. To vazi i za Vladica, Skocajica i Topica, koji je obnovio Zrinjski u Medjugorju.

Ispada sa su citavo vrijeme bili lazni Velezovci. :roll:

Treba jednom zauvijek zatvoriti ovu pricu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 31 maj 2017, 16:43

Sariel je napisao/la:slika
Svi se moramo vratiti u naš hrvatski Mostar :o :rol:

kakva gnjida od čovjeka :puke:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 31 maj 2017, 17:28

U poslijeratnoj prikazi od nekadasnjeg grada Mostara ( mislim u kulturoloskom smislu,podjelama, nemojte se ljutiti odmah :D ), covjek da bi ostao cijenjen u cijelom gradu i okolini, jednostavno mora da sjedi mozda cak i na tri stolice istovremeno. Svako ko drzi do sebe i ima karakter cilj mu je da bude cijenjen kod svih ljudi u svom gradu, najlakse je zarežat na druge i samim tim si heroj kod prvih, ali nije li to matrica ove danasnje BiH, ne bi li se tada samo potlacio i priklonio ovoj konzervi od drzave koja nam to namece s vrha....
Da bi takav covjek ostao onda je najbolje ne komunicirati sa medijima, bjezati od odgvornosti, zvijeti sto dalje od zemlje, stalno se ogradjivati... Baka ocigledno voli fudbal i sport vise od svega i vjerujem da je pokusao biti veliki ambasador mira u gradu upravo preko ove cudnovate okrugle igracke za kojom svi poludimo kada se zakotrlja. Pokusao je sportom izgladiti situaciju. On nije od onih sto su bjezali od medija, nebitno sa koje strane oni dolazili i u kojem trenutku dolazili, uvijek se hvatao u kostac sa problemima. Muda do poda i na terenu kao igrac, muda do poda i u postratnom periodu.

Danas postao ljigavac i persona non gratIS kod onih sa kojim je pola zivota disao kao jedno i kojim je poklonio najbolje mlade godine. Zalosno. zar ne?
U isto vrijeme nije pretjerani heroj ni kod ovih drugih sa kojim sada slavi. Nece nikada ni biti jer ce uvijek biti taoc onog vec spomenutog mladalackog perioda. Mozda je pitanje vremena kada ce ga i ovi upotpunosti odbaciti. Opet zalosno, zar ne?

Normalno da je zalosno jer covjek koji voli fudbal vise od svih nacija i religija (garantujem), covjek koji ima veci ponos i karakter od sviju koji nas karakteru i ponosu uce, covjek koji nerijetko pokaze iskrene emocije u javnosti, covjek kojeg je kao i mnoge samo zadesio rat i gubici koje rat donosi trpit ce zbog ljubavi prema lopti !!!

Zalosno je ( barem meni) sto ce jedan Baka Sliskovic na svojoj kozi osjetiti onu prokletu poslovicu "Put do pakla poplocan je dobrim namjerama"
a to isto nece osjtetiti one istinske i hinjske ljige koje nam sve ovo napravise i koje nas direktno vode pakao pakosno se osmjehujuci.

Jedino sto me moze radovati to je da u ovoj zemlji tek onda kad te svi odbace, osude, etiketiraju i protjeraju dal fizicki, ili te obezvrijede tek tada znas da si nekome nesto znacio i da si bio na pravom putu jer ovo je ta zemlje gdje prestaje logika....

DRZ SE BAKA :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 31 maj 2017, 17:32

A nema tu plaho izbora.velez petokraka.
Oni drugi U.. Desnicari...
Kraj price ba.

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 31 maj 2017, 17:38

Da smo ustaški ne bi igralo toliko srba :D

Bošnjaci su već dobrodošli . :D

Mislim da je vama neko kao pravdanje samih sebe , svojih neuspjeha , oni su ustaše , gori od najgorih . Pa onda malo skontate da je Zrinjski jedan od najmultinacionalnijih klubova u državi , da su svi igrači prihvaćeni jednako pa se sjebete , ne uklapa vam se u viziju . U sred rata igraju Kenani i Armini, navijači Zrinjskog , te silne ustaše , trofeje 20 godina dijele nekim Sulejmanima i Slobodanima ... Pa nije moguće .

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 31 maj 2017, 17:39

Baka mrtvi kockar nek se on drzi kocke to mu dobro ide.
Cuj drazi mu zrinjski. Isto da Maldini sjedne na klupu intera i kaze da voli milan ali inter malo vise..izdajica.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

4040deuce
Kontakt:

Post Postao/la 4040deuce » 31 maj 2017, 17:46

Alminjo99 je napisao/la:Baka mrtvi kockar nek se on drzi kocke to mu dobro ide.
Cuj drazi mu zrinjski. Isto da Maldini sjedne na klupu intera i kaze da voli milan ali inter malo vise..izdajica.
Smiri se,popij lexilium. Pojest ce te nervoza,puknut ces od bijesa.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 maj 2017, 17:47

Koliko ja znam Široki uopste nema H u nazivu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 31 maj 2017, 17:51

let3 je tu da sudi koji klub se smatra normalnim :D

jesu li po tome i željo, sarajevo čelik nenormalni jer imaju ljiljane ? Druga krajnost velež i petokraka ? kakav je to sportski klub sa takvim simbolom u grbu .

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 31 maj 2017, 17:53

FaustinoAsprilla je napisao/la:let3 je tu da sudi koji klub se smatra normalnim :D

jesu li po tome i željo, sarajevo čelik nenormalni jer imaju ljiljane ? Druga krajnost velež i petokraka ? kakav je to sportski klub sa takvim simbolom u grbu .
Sta uzimas Sarajevo odmah, radi takvih seljackih prica je izbacen ljiljan. A sto puta ljepsi grb bio!

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 31 maj 2017, 18:00

Sarajlijica1946 je napisao/la:
FaustinoAsprilla je napisao/la:let3 je tu da sudi koji klub se smatra normalnim :D

Sta uzimas Sarajevo odmah, radi takvih seljackih prica je izbacen ljiljan. A sto puta ljepsi grb bio!
Kolega , ja nemam ništa protiv ljiljana u vašem grbu . Ako vama odgovara meni ne može smetati . Ova zemlja je puna različitih ljudi , ja sve uvažavam i poštujem svačiji izbor :thumbup: Nikog ne mrzim , neki su mi draži više neki malo manje :) Sarajevo mi je u zadnje vrijeme pravo drag klub :thumbup: :thumbup: :thumbup:

A tek sad sam shvatio da ustvari i nema ljiljana u grbu sarajeva :crazy: .

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 31 maj 2017, 18:02

let3 je napisao/la:

:facepalm: O Bože ,smiluj mu se

Željo i Sarajevo uopšte nemaju ljiljane u grbu, al kakave veze ima i da imaju (hipotetski receno).
Znaš li ti da ti ljiljani poticu sa grba Kotromanića? A ne znaš ko su Kotromanići, jel ? :shock: de malo knjige historije (pardon povijesti) u ruke i obnoviti gradivo . Ne možeš tako nespreman u ulaziti rasprave, nema smisla.
Znam ja vrlo dobro otkud potječu ljiljani . Ti očito ne znaš otkud potječe šahovnica . Iznenadio bi se kako je priča zapravo slična .

Ni jedno ni drugo nema puno veze sa sportom nego s nacionalnom identifikacijom . Ali eto , tvoja (ljiljani ) je ok , moja ( šahovnica) nije . Nema ovoj državi naprijed s takom omladinom .

Željo i Sarajevo su imali pa su opet mijenjali , nebitno totalno . Mislim da bi ih vlastiti navijači više poštovali da ne mijenjaju grb svako malo. Zrinjski ima isti od 1905. :thumbup:

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 31 maj 2017, 18:02

Sta fali petokraki?
Simbol borbe protiv fasizma i nacizma.al pobjednicki :salut:
Jebte samo. Im cujes pjesme i sve jasno.pogledas grafite.klipove.kraj price.
Zadnja izmjena: Sariel, dana/u 31 maj 2017, 18:04, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.