Hajde Juve
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Burberry46
- Kontakt:
Re: Juventus FC
Ferrero rece da je Shick novi igrac Juvenutsa
Kako se samo slazu kockice, same od sebe
Poslat im Keana godinu dana i napraviti tandem za narednih 10godina
i moram da dodam ovo sto je Evra uradio sa videom, pa ne mogu da vjeurjem, kakva legneda

Max Allegri
sta je ovo oko stadiona? Ime sad ce biti Allianz, koliko cemo na tome "biti dobri"? 
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- IlCapitano
- Kontakt:
Nikol'ko vjerovatnoPantelija je napisao/la:sta je ovo oko stadiona? Ime sad ce biti Allianz, koliko cemo na tome "biti dobri"?
Ta prava smo prodali za 75 miliona još 2008, ovi će samo preprodati Allianzu. Jedino ako Allianz ne kupi za više od 75 onda bi mogli dobiti koju desetinu
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Znaci, Inter odustao od kupovine prava za ime stadiona.

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
- Centre forward
- Kontakt:
Da li moze pojasnjenje oko imena stadiona ?? Njemački Allianz ili ??IlCapitano je napisao/la:Nikol'ko vjerovatnoPantelija je napisao/la:sta je ovo oko stadiona? Ime sad ce biti Allianz, koliko cemo na tome "biti dobri"?![]()
Ta prava smo prodali za 75 miliona još 2008, ovi će samo preprodati Allianzu. Jedino ako Allianz ne kupi za više od 75 onda bi mogli dobiti koju desetinu
Inače, sretno u finalu, red je već jednom.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
- bianconeros
- Kontakt:
Osjetise polako nervozu, jos 2 dana... 
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Forza Juventus ohhhhh..
Forza Juventus ohhhhh..
- IlCapitano
- Kontakt:
Da, vaš Allianz.Centre forward je napisao/la:Da li moze pojasnjenje oko imena stadiona ?? Njemački Allianz ili ??IlCapitano je napisao/la:Nikol'ko vjerovatnoPantelija je napisao/la:sta je ovo oko stadiona? Ime sad ce biti Allianz, koliko cemo na tome "biti dobri"?![]()
Inače, sretno u finalu, red je već jednom.
- Centre forward
- Kontakt:
Zafaljujem.
Ko zna, možda i Dybala bude u konačnici dio nekog dogovora. Kad sam ja tamo mojima prič'o da će on kod nas.
'talijani još da nam prodaju Alfu i misija završena.
Ko zna, možda i Dybala bude u konačnici dio nekog dogovora. Kad sam ja tamo mojima prič'o da će on kod nas.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Centre forward je napisao/la:Zafaljujem.
Ko zna, možda i Dybala bude u konačnici dio nekog dogovora. Kad sam ja tamo mojima prič'o da će on kod nas.![]()
vi kontate sto vas cijela drzava gura da mozete sve kupiti
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
- akisarajevo92
- Kontakt:
- IlCapitano
- Kontakt:
- akisarajevo92
- Kontakt:
Znaci stadioni Juventusa, Bayern Munchena i Rapida iz Beca se zovu Allianz. Kul.
Don't believe the hype.
- bezrabotni
- Kontakt:
Juventus signed an agreement with Sportfive Italia which gave the company "exclusive naming and partial promotional and sponsorship rights for the new stadium". In the agreement, Sportfive was given the rights to the name of the stadium from 2011 to 2023 for €75 million and to market the sky boxes and VIP seats.
http://www.juventus.com/media/native/in ... %20eng.pdf
According to the agreement, SPORTFIVE is entitled to exclusively sell the naming right of the new stadium and to market part of the sky boxes and VIP seats.
Dakle, od para mi ovim nejmamo ništa. Jedino sada valja vidjeti da li su prodali naming rights za više od 75 miliona eura, pošto smo za toliko para prodali ovima, tj. iznajmili do 2023. godine.
http://www.juventus.com/media/native/in ... %20eng.pdf
According to the agreement, SPORTFIVE is entitled to exclusively sell the naming right of the new stadium and to market part of the sky boxes and VIP seats.
Dakle, od para mi ovim nejmamo ništa. Jedino sada valja vidjeti da li su prodali naming rights za više od 75 miliona eura, pošto smo za toliko para prodali ovima, tj. iznajmili do 2023. godine.
- IlCapitano
- Kontakt:
Ovo je ključan dio. Po prvim vijestima šuška se da je Allianz platio čak 300 miliona tako da bi mi i Sportfive podijelili po 150. Al' još ništa se ne zna.bezrabotni je napisao/la:Dakle, od para mi ovim nejmamo ništa. Jedino sada valja vidjeti da li su prodali naming rights za više od 75 miliona eura, pošto smo za toliko para prodali ovima, tj. iznajmili do 2023. godine.
Ako su i (pre)prodali za vise od 75mil nisu to odradili kroz ovaj deal, vec konsolidovali kroz neki drugi.
Nisu glupi da dijele marzu sa nama.
Nisu glupi da dijele marzu sa nama.
- bezrabotni
- Kontakt:
Vise kontam u kontekstu toga da li smo se zajebali i mogli zaradit vise od 75 milki koliko smo uzeli od njih. A njihove su ove pare svakako sve, nas tu nema.
Sent from my F3111 using Tapatalk
- IlCapitano
- Kontakt:
Pa ne mogu kroz neki drugi kad su s nama potpisali taj ugovor. Oni preprodaju u ime Juventusa, nije njihov vlastiti stadion da rade šta hoće. 
Naravno da moze. Recimo da mogu prodat za 100, ali Juventusu ide 10% od iznosa preko 75 odnosno 2,5mil.
Oni da ne bi izgubili/dijelili sa Juventusom ovih 2,5mil prodaju za 75, a sa Allianzom sklope neki drugi posao gdje naplate 25mil vise. Jos marketing, tu cijena usluge nema jasne trzisne zakonitosti.
Nejse, uglavnom necemo hajrovat dodatno. Ili su neki posteni manageri dogovarali preprodaju, pa cemo dobiti par desetina eura da pokrijemo Fifinu kaznu.
Oni da ne bi izgubili/dijelili sa Juventusom ovih 2,5mil prodaju za 75, a sa Allianzom sklope neki drugi posao gdje naplate 25mil vise. Jos marketing, tu cijena usluge nema jasne trzisne zakonitosti.
Nejse, uglavnom necemo hajrovat dodatno. Ili su neki posteni manageri dogovarali preprodaju, pa cemo dobiti par desetina eura da pokrijemo Fifinu kaznu.
- bezrabotni
- Kontakt:
Al cekaj, otkud to da oni moraju sa nama da dijele taj profit. Ja to ne nadjoh nigdje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.