NBA Finals 2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Sarmelino
Kontakt:

Re: NBA Finals 2017

Post Postao/la Sarmelino » 02 jun 2017, 23:56

Kawhi je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Klay je daleko od gospode.
Svakako veci od Gruzijskog cobana,mentalnog patuljka i člana glumacke postave shreka.
'Dje tu najveće ****? Rukometaša zaboravljaš.
Nije vrijedan mog spomena. Ray Allen za siromasne.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 02 jun 2017, 23:58

Pa Green kakvo god smeće bio, pokazao je respekt na kraju prošlog finala, što hinja Klay nije mogao. Tako da ono,..
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 03 jun 2017, 00:05

Zipa lebrona :think:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 jun 2017, 00:39

Ik17 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@Ik Dobro Thompson brani Lovea na postu jer dopustaju drzanje s 2 ruke(inace zabranjeno po svim pravilima),a tada je jako tesko ugurati nekoga.Obrati paznju na to slijedecu tekmu. ;) I jos jedna stvar koja mi se nimalo ne dopada u zadnju sezonu-dvije...Suteri su max.zasticeni,sve im se gore svira,a dole na postu bukvalno mozes ubiti covjeka prije nego svirnu faul.Doda li se tome cinjenica da i nema previse kvalitetnih post igraca,stvara mi se osjecaj da sudije totalno zanemare povlacenje za dres,obje ruke na ledjima,tzv "koljeno" itd.
U dvije situacije koje ja spominjem (provjerio sam upravo obje), Thompson drži rukama Love-a prije nego što je lopta došla do Kevina. Prvi put ga Kevin pokušava ugurati, ali ovaj je predobro postavljen, dok drugi put Love odmah ide na neki fadeaway, jer vidi da ne može iskoristiti taj missmatch. Ovo mi je bilo impresivno jer je između ove dvije situacije Love uspio bez problema da ugura Duranta u koš. (Green je doduše pomogao u toj situaciji kad je već do toga došlo pa nije bilo laganih poena)

A to za čupanje u postu se apsolutno slažem. Suđenje je generalno katastrofa, samo neću da se žalim ovdje, da ne bude da opravdavam nekoga, da sam na nečijoj strani, jer me apsolutno zaboli neka stvar ko će ovo uzeti. U postu, s defanzivne strane sve što si nabrojao se dešava stalno, rijetkost je da vidim čistu odbranu u toj situaciji. Sudije to kompenziraju za ofanzivne igrače tako što im puštaju da bukvalno nose loptu na trenutke, ko ona situacija Durant na Irvinga.

Ali zato udahni zrak oko igrača koji "puca" tricu, i poslat ćeš ga na liniju tri puta. :lol:

Jednostavno je NBA postao više "entertainment" nego sport. Dopuštaju ruku ispod lopte kod vođenja(nošenje), da ti lopta ide iznad glave u situacijama kad je vodiš, do 8 koraka na trenutke, duple, i ono što me najviše nervira od svega, promjenu noge oko koje pivotiraš. :sick:
Kako ćeš ti ko defanzivac braniti igrača ako taj isti ima opciju da 5 puta mijenja nogu oko koje pivotira da bi sebe doveo u bolju situaciju. Apsolutno fuuuuj, gadi mi se kad to vidim više nego kad ubiju čovjeka bez da faul sviraju. Čitav smisao košarke mi se u tom trenutku izgubi.

I još jedna stvar koja me apsolutno iritira. Green i kada napravi faul, pričat će sudijama i galamiti do besvjesti bez da dobije tehničku, što obično rezultira da isti prođe bez faula par minuta kasnije u situaciji kad očigledno napravi faul. Ovo se dešava već 3 godine evo, ne znam kako nikad niko nije rekao bar nešto po pitanju ovoga. :crazy:
Apsolutno dijelimo misljenje,iako mi previse ne smeta sto se lopta ponekad ponese.Za dobar dribling,to je pomalo i neophodno. ;)
Sto se tice koraka,ljudi moraju malo i da se edukuju kad je NBA u pitanju.99% nas ovdje je "odraslo" na evropskim pravilima i mnogo toga nam se cini kao "koraci".Medjutim,postoje situacije,ovom govorim po NBA rulebooku kojeg sam citao,u kojima je dozvoljeno uzeti extra korak.To treba vidjeti.
Takodje,ponekad kad gledam tekmu na SKu, cujem da komentatori malo-malo pa prizivaju neke korake u situacijama gdje ih po NBA pravilima apsolutno nema.Primjera radi,a vjerujem da to malo raje na forumu i izvan njega uopste zna,u NBA je dozvoljeno napraviti 2 koraka,STATI,te pivotirati zadnjom nogom.To je recimo jedan potez koji Tony Parker cesto radi.U Evropi,to ne da su koraci,nego je kriminal. :lol:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 03 jun 2017, 01:06

U evropi je to poslastica za Luigi Lamonicu :mrgreen: taj covjek naprosto uziva da svira sve sto i najmanje zamirise na korake :D
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 03 jun 2017, 01:38

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:
Zipa lebrona :think:
Čovjek preuzeo Pachuliu?
Walk on, with hope in your hearts.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 jun 2017, 03:22

NEZALAGANJE je napisao/la:
Ik17 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@Ik Dobro Thompson brani Lovea na postu jer dopustaju drzanje s 2 ruke(inace zabranjeno po svim pravilima),a tada je jako tesko ugurati nekoga.Obrati paznju na to slijedecu tekmu. ;) I jos jedna stvar koja mi se nimalo ne dopada u zadnju sezonu-dvije...Suteri su max.zasticeni,sve im se gore svira,a dole na postu bukvalno mozes ubiti covjeka prije nego svirnu faul.Doda li se tome cinjenica da i nema previse kvalitetnih post igraca,stvara mi se osjecaj da sudije totalno zanemare povlacenje za dres,obje ruke na ledjima,tzv "koljeno" itd.
U dvije situacije koje ja spominjem (provjerio sam upravo obje), Thompson drži rukama Love-a prije nego što je lopta došla do Kevina. Prvi put ga Kevin pokušava ugurati, ali ovaj je predobro postavljen, dok drugi put Love odmah ide na neki fadeaway, jer vidi da ne može iskoristiti taj missmatch. Ovo mi je bilo impresivno jer je između ove dvije situacije Love uspio bez problema da ugura Duranta u koš. (Green je doduše pomogao u toj situaciji kad je već do toga došlo pa nije bilo laganih poena)

A to za čupanje u postu se apsolutno slažem. Suđenje je generalno katastrofa, samo neću da se žalim ovdje, da ne bude da opravdavam nekoga, da sam na nečijoj strani, jer me apsolutno zaboli neka stvar ko će ovo uzeti. U postu, s defanzivne strane sve što si nabrojao se dešava stalno, rijetkost je da vidim čistu odbranu u toj situaciji. Sudije to kompenziraju za ofanzivne igrače tako što im puštaju da bukvalno nose loptu na trenutke, ko ona situacija Durant na Irvinga.

Ali zato udahni zrak oko igrača koji "puca" tricu, i poslat ćeš ga na liniju tri puta. :lol:

Jednostavno je NBA postao više "entertainment" nego sport. Dopuštaju ruku ispod lopte kod vođenja(nošenje), da ti lopta ide iznad glave u situacijama kad je vodiš, do 8 koraka na trenutke, duple, i ono što me najviše nervira od svega, promjenu noge oko koje pivotiraš. :sick:
Kako ćeš ti ko defanzivac braniti igrača ako taj isti ima opciju da 5 puta mijenja nogu oko koje pivotira da bi sebe doveo u bolju situaciju. Apsolutno fuuuuj, gadi mi se kad to vidim više nego kad ubiju čovjeka bez da faul sviraju. Čitav smisao košarke mi se u tom trenutku izgubi.

I još jedna stvar koja me apsolutno iritira. Green i kada napravi faul, pričat će sudijama i galamiti do besvjesti bez da dobije tehničku, što obično rezultira da isti prođe bez faula par minuta kasnije u situaciji kad očigledno napravi faul. Ovo se dešava već 3 godine evo, ne znam kako nikad niko nije rekao bar nešto po pitanju ovoga. :crazy:
Apsolutno dijelimo misljenje,iako mi previse ne smeta sto se lopta ponekad ponese.Za dobar dribling,to je pomalo i neophodno. ;)
Sto se tice koraka,ljudi moraju malo i da se edukuju kad je NBA u pitanju.99% nas ovdje je "odraslo" na evropskim pravilima i mnogo toga nam se cini kao "koraci".Medjutim,postoje situacije,ovom govorim po NBA rulebooku kojeg sam citao,u kojima je dozvoljeno uzeti extra korak.To treba vidjeti.
Takodje,ponekad kad gledam tekmu na SKu, cujem da komentatori malo-malo pa prizivaju neke korake u situacijama gdje ih po NBA pravilima apsolutno nema.Primjera radi,a vjerujem da to malo raje na forumu i izvan njega uopste zna,u NBA je dozvoljeno napraviti 2 koraka,STATI,te pivotirati zadnjom nogom.To je recimo jedan potez koji Tony Parker cesto radi.U Evropi,to ne da su koraci,nego je kriminal. :lol:
To prvo je gather step

Drugo, dosta se koraka ne svira i po nba pravilima, nosenje lopte posebno malog isiah thomasa je rak za oci a ne zove se, konstatno mjenjane pivot noge kawhija u postu takodje

Sudije zovu korake bas kad je ocigledno inace i ne obracaju plaho paznju

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 jun 2017, 03:42

Pa u NBA ljudi su hladno uveli trokorak kao osnovni element kosarke
=\_1921_/=

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 03 jun 2017, 09:00

Košarka je zanimljivija kad nema pravila :kafa:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 03 jun 2017, 14:10

slusam BBALLBREAKDOWN podcast nakon 1. tekme i Coach Nick rece da bi ovi Dubsi dobili Jordanove Bullse :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 jun 2017, 14:12

miki_92 je napisao/la:slusam BBALLBREAKDOWN podcast nakon 1. tekme i Coach Nick rece da bi ovi Dubsi dobili Jordanove Bullse :mrgreen:
čekaj prvo da dobiju Bronove Cavse :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 03 jun 2017, 14:26

miki_92 je napisao/la:slusam BBALLBREAKDOWN podcast nakon 1. tekme i Coach Nick rece da bi ovi Dubsi dobili Jordanove Bullse :mrgreen:
ofc
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 jun 2017, 15:40

Gdje su sada priče da je Durantula beta :lol: :lol:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 03 jun 2017, 15:48

Mrzitelji KD-a i Curryja nakon svake utakmice imaju materijala za nešto. Ako Kevin odigra bolje onda je Curry loš, ne može biti prva opcija. U slučaju da Curry odigra bolje isto se piše, samo za Duranta.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 jun 2017, 18:21

Nije izvlakusa ali da bi bili iole jednaki po kvalitetu cavsima treba elitni defender tipa Leonard. Ovaj gsw je najjača ekipa ikad džaba i Jordan bulsi bilo ko jer na vidim kako bi ovakvu napadačku silu iko uspješno branio. Možda tekmu dvije ali 4 zaista teško....ako nekim čudom LeBron dobije ovo finale nek' mu se Jordan pomjeri da zajedno sjednu na tron.
=\_1921_/=

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 03 jun 2017, 18:29

Kako bi bilo dobro da je utakmica veceras a ne u nedjelju. :|
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 jun 2017, 18:33

Clutch je napisao/la:
ofc
Možda bi jednu tekmu izvukli Bullsi s Rodmanom. Oni prvi bi bili pometeni.

Ljudi još nisu svjesni kakva je ovo ekipa.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 jun 2017, 19:30

ako Durant uzme finals Mvp ,opet će biti beta :rol:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 jun 2017, 19:53

Kawhi je napisao/la:
Clutch je napisao/la:
ofc
Možda bi jednu tekmu izvukli Bullsi s Rodmanom. Oni prvi bi bili pometeni.

Ljudi još nisu svjesni kakva je ovo ekipa.
pippen na kd, jordan na curriju. Jordana nisu ni bolji igraci od Greena u odbrani mogli cuvat, tako da bilo bi guravo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 jun 2017, 20:15

Da je umjesto Jordana bio neki drugi superstar a jordan u drugoj ekipi ...dal bi dobio bullse
=\_1921_/=

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.