Radi ti aplikacija u pozadini, a ostaneš ulogovan, tako da ćeš konstantno bit online, sve dok si zakačen na wi-fiBitiSrcemVezan je napisao/la:Imam problem oko fb-a, prikazuje me vrlo često da sam online non stop, a nisam. Evo maloprije baš, non stop me prikazivalo online, sve dok nisam restartovao telefon.
LG je telefon preko kojeg ga otvaram, urijetko preko računara. Šta je reć'?
Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
I to zavisi, recimo češći slučaj je da koristiš net, ali nisi online sve dok ne uđeš direktno u FB/Messenger, do tad možeš raditi šta hoćeš ali si offline
Šta uzrokuje to, pojma nemam ali sve chat aplikacije, pa i Facebook (odnosno Messenger preciznije, ali ipak je dio Facea) su zahvaćene tim, jedini provjeren način da se riješiš toga je da izbrišeš i FB i Messenger i na Facebook ulaziš isključivo preko browsera
Šta uzrokuje to, pojma nemam ali sve chat aplikacije, pa i Facebook (odnosno Messenger preciznije, ali ipak je dio Facea) su zahvaćene tim, jedini provjeren način da se riješiš toga je da izbrišeš i FB i Messenger i na Facebook ulaziš isključivo preko browsera
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- Illmatic09
- Kontakt:
Može i koristiti app greenify, gdje ugasi rad app manualno u pozadini i onda bi bio off, ali problem je onda što ne dolaze poruke tj. obavjiesti.
Može i probati app FB lite.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
To sve jede bateriju. kuknjavaIllmatic09 je napisao/la:Može i koristiti app greenify, gdje ugasi rad app manualno u pozadini i onda bi bio off, ali problem je onda što ne dolaze poruke tj. obavjiesti.
Re: RE: Re:
g4560 130-140 KMjopaa7 je napisao/la:Nisu to neke extra zahtjevne igre ali dobro je quinlan rekao, nekih 700-750km ili 3000 kn kod nasQuinlan je napisao/la:Pes možeš na pc-u za 200km igrati nije zahtjevan, za nba i fifu 700+KMPuma je napisao/la:Ma da.
Nemoj samo reci da sklapam sam, niti se najbolje kontam u to, niti imam volje.
Miki i asteriks će ti to najbolje sklopiticak nekih 800-850 da se ugura i okej grafa.
Ne znam kakve su cijene kod vas ali vidim da ljudi u tom cjenovnom rangu slazu pentium g4560 kao najbolju opciju za tako malo novca a uz pristojnu graficku (gtx 1050/rx 460) se moze na njemu igrati i dosta zahtjevnije od fife/pesa i nba.
Valjda netko od iskusnijih pomogne
H-110M 120 KM
RAM DDR4 8GB 120-130 KM
HDD 100-110 KM
Napajanje 100 KM
Kuciste 60 KM
Graficka(rx 460/gtx 1050) 250 KM (330-350 KM 1050ti)
880-900 KM
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- Illmatic09
- Kontakt:
App koje najviše jedu bateriju su standardna fb app i Messenger, ja sam ih izbrisao i instalirao fb lite. Mogu se dopisivati ne treba mi messenger, jedino što ne funkcoioniše su pozivi, ja ih i prije nisam koristio, ima drugi opcija za to. Greenify i služi za uštedu baterije i ubrzavanje rada tel, do sad nemam nikakvih problema sa baterijom a koristim je preko 1 god.
EDIT: Sad tek primjeti da smo na pogrešnoj temi za ovu raspravu.
EDIT: Sad tek primjeti da smo na pogrešnoj temi za ovu raspravu.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Pa nekad baš gledam da očistim aplikacije iz pozadine, i opet ostanem online.Dex je napisao/la:Radi ti aplikacija u pozadini, a ostaneš ulogovan, tako da ćeš konstantno bit online, sve dok si zakačen na wi-fiBitiSrcemVezan je napisao/la:Imam problem oko fb-a, prikazuje me vrlo često da sam online non stop, a nisam. Evo maloprije baš, non stop me prikazivalo online, sve dok nisam restartovao telefon.
LG je telefon preko kojeg ga otvaram, urijetko preko računara. Šta je reć'?
A taj lite mi jaran koristi, on baš baguje oko tog online statusa, po 15-20 minuta čini mi se ga prikazuje online nakon izlaska iz aplikacije
1946
Stavite da ste stalno off na chatu i mirni ste, šta vas briga 
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Garant mu djevojka ljubomorna, kao da njega to zanima nesto posebno. E to je belaj pravi.Aerials je napisao/la:Stavite da ste stalno off na chatu i mirni ste, šta vas briga
Gdje, u Sarajevu, kupiti tonere? Pomozite!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Studenti s fakulteta filozofskih nauka bi trebali koristiti nalivpera. Razocarao siHigh je napisao/la:Gdje, u Sarajevu, kupiti tonere? Pomozite!
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Toner.ba kod vatrogasaca/hidrogranje/meeting pointa kako ti je lakšeHigh je napisao/la:Gdje, u Sarajevu, kupiti tonere? Pomozite!
5-10km je punjenje
Re: RE: Re:
Quinlan je napisao/la:Toner.ba kod vatrogasaca/hidrogranje/meeting pointa kako ti je lakšeHigh je napisao/la:Gdje, u Sarajevu, kupiti tonere? Pomozite!
5-10km je punjenje
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Komentar na youtoube se više ne prikazuje drugima nakon naknadnog uređivanja?
Jer ni meni se više ne prikazuje sve dok se ne logiram...tek onda ga ponovno mogu nac.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Može li Coreldraw i nesta iz Adobe paketa na Xp sistem?
Imam na kompu gdje mi je noviji sistem i normalno radi, da li radi i na xp ili imaju neke cake?
Imam na kompu gdje mi je noviji sistem i normalno radi, da li radi i na xp ili imaju neke cake?
Sabrine mi moje!
Trebalo bi da moze, barem one starije verzije. Ja sam, kako se sjecam, imao XP kad sam nekad radio u Corelu.BosnianKingdom je napisao/la:Može li Coreldraw i nesta iz Adobe paketa na Xp sistem?
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Ma ovo na laptopu, kontam pošto su ukinuli podršku za xp da li moze. Probat ću neku stariju verziju..Federer17 je napisao/la:Trebalo bi da moze, barem one starije verzije. Ja sam, kako se sjecam, imao XP kad sam nekad radio u Corelu.BosnianKingdom je napisao/la:Može li Coreldraw i nesta iz Adobe paketa na Xp sistem?
Sabrine mi moje!
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Ako nekome još bude trebalo...
CorelDraw na Xp može do verzije X6, novije verzije ne mogu.
CorelDraw na Xp može do verzije X6, novije verzije ne mogu.
Sabrine mi moje!
SiamoNoi je napisao/la:Komentar na youtoube se više ne prikazuje drugima nakon naknadnog uređivanja?Jer ni meni se više ne prikazuje sve dok se ne logiram...tek onda ga ponovno mogu nac.
Jel ovaj databases moram kopirat/spremit sa whatsappa ako ga brišem da mi se kasnije sačuvaju razgovori od zadnjeg spremanja?
- QUARTERBACK
- Kontakt:
eh ovako.. ja vazda neke glupe i divlje probleme imam, pa tako i sad.. posto mi je malo sjeban harddisk izbacivalo mi je jednom vec prije ono da se pokrene scaning and repairing diska, i hajd ja sam to pustio da odradi medjutim on dodje do 68% i samo izbaci da je windows naisao na neke probleme i kao ono pise tipa collecting data trying to fix tako nesto, eh sad kad sam ga restartovao tad nakon par automatskih pokusaja da ga skenira odjednom je izbacilo ono press any key to skip checking in 1-2 seconds.. i hajd
tad sam tako uradio i nastavio koristiti laptop normalno, al sad mi se opet to desava al nece da mi prikaze ovu opciju da preskocis taj check nego automatski sam pocne i tako iznova et to traje dan restartovo sam ga milion puta i nikako da prikaze tu opciju.. et mozda ce neko znati kako da se rijesim ovog a da ne obaram sistem..
tad sam tako uradio i nastavio koristiti laptop normalno, al sad mi se opet to desava al nece da mi prikaze ovu opciju da preskocis taj check nego automatski sam pocne i tako iznova et to traje dan restartovo sam ga milion puta i nikako da prikaze tu opciju.. et mozda ce neko znati kako da se rijesim ovog a da ne obaram sistem..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.