Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Murga
Kontakt:

Re: RE: Re: Juventus FC

Post Postao/la Murga » 04 jun 2017, 16:25

JuventinoVero je napisao/la:
Murga je napisao/la:Pravo mi je bilo zao zbog rezultata juce, nadao sam se da ce ici u korist Juventusa, zbog Gigija I Miralema najvise.
Iskreno, ne mogu reci da redovno pratim Juventus, najvise jer se talijanska liga slabije prenosi ovde, zato pitanje.....

Da li je Allegri dostigao svoj maksimum sto se tice znanja, mogucnosti itd., ili je I dalje pravi covjek za Juventus? To je pitanje za vas koji redovno pratite I mozda onako misljenje talijana ako neko prati njihove izjave/misljenja.
Ja ono sto sam vidio, ja se ne slazem sa ljudima koji govore da je dosao na gotovo od Contea I da nema nikakve zasluge za "svoje" uspjehe sa timom. Licno, volio sam da je dosao na klupu Arsenala, jer mislim da bi mogao da digne nivo igre, I da napravi bolji tim od Wengera koji bas to ne uspjeva dug niz godina.

Nadam se da je iduca godina Juventusova [emoji106]
Prije ce biti da je juventusov igracki kadar dosegao svoj maksimum u ovom trenutku, da tu nema dovoljno klase posebno na sredini terena, a da je allegri taj koji izvlaci najvise iz ovog tima.

Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
Slazemo se oko igrackog kadra, ali mene interesuje Allegri kao strucnjak I njegove mogucnosti. U to spada I kad je rijec o bas tom igrackom kadru. Znamo da ne moze kupiti sve sto zeli, ali je li mogao tim drugacije, bolje posloziti sa parama koje su se trosile? Ako sam dobro razumio, ti kazes da je I dalje pravi covjek za tim?
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Pogba
Kontakt:

Re: RE: Re: Juventus FC

Post Postao/la Pogba » 04 jun 2017, 16:30

Murga je napisao/la:.., ali mene interesuje Allegri kao strucnjak I njegove mogucnosti. U to spada I kad je rijec o bas tom igrackom kadru. Znamo da ne moze kupiti sve sto zeli, ali je li mogao tim drugacije, bolje posloziti sa parama koje su se trosile? Ako sam dobro razumio, ti kazes da je I dalje pravi covjek za tim?
Max je ako ne najbolji onda top 3 trener svijeta. Taktički možda i najpotkovaniji. Motivacijski vjerovatno nešto kaska za najboljima, tu je recimo Conte vrhunski, ali globalno je Max sama krema iako ima mane kao i svako. To da je došao na gotovo je glupost koja se podvlačila. Max ima 2 finala LP, a Conte jedno 1/4 finale te ispadanje u grupi.

Što se tiče transfera, u globalu je moglo bolje, ali u Italiji se treneri manje bave tim jer nije sistem menadžerstva kao u EPL-u. Naravno da mu ne dovode igrače koje ne želi, ali nema sigurno odriješene ruke. Juventus dovodi igrače koji se smatraju funkcionalnim za projekat, a u skladu sa novčanim parametrima.

Vjerovatno će se i to promijeniti te će Juventus nadamo se kupovati top igrače iz drugih liga, a ne samo Italije jer je napredak u zadnjih 6 godina enorman. I ove sezone će od UEFE Juventus najviše zaraditi i približiti se brojci od 500M prihoda.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 04 jun 2017, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

JuventinoVero
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la JuventinoVero » 04 jun 2017, 16:35

Kao sto rece pogba, u italiji treneri kazu na kojim pozicijama su im potrebni igraci, sportski dorektori i skauti odradjuju veći dio posla..ako ne moze taj igraj dovode im drugu, trecu opciju..
Da li je pravi covjek za juve? 100% jeste.

Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
#ALLEGRIOUT

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 04 jun 2017, 16:48

O tome se radi. Znam da druge lige drugacije rade oko transfera, tu naravno igra veliku ulogu kako je klub poslagan, mentalitet I kultura kluba, I vjerovanje kako treba to da funkcionise (I naravno lova).

Zato kazem, Allegri je covjek kojeg sam htio viditi na klupi Arsenala, pa me cudi uvijek kada procitam da ne nosi skoro nikakve zasluge, te da je maltene "truba" od strucnjaka. Po meni, jako dobar strucnjak, ali reko mozda ne znam toliko kao vi sto redovno pratite klub.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 04 jun 2017, 20:09

Murga je napisao/la:O tome se radi. Znam da druge lige drugacije rade oko transfera, tu naravno igra veliku ulogu kako je klub poslagan, mentalitet I kultura kluba, I vjerovanje kako treba to da funkcionise (I naravno lova).

Zato kazem, Allegri je covjek kojeg sam htio viditi na klupi Arsenala, pa me cudi uvijek kada procitam da ne nosi skoro nikakve zasluge, te da je maltene "truba" od strucnjaka. Po meni, jako dobar strucnjak, ali reko mozda ne znam toliko kao vi sto redovno pratite klub.
Ja sam ulazio na stranice Arsenala kad se spominjalo da bi Max trebao u Arsenal i tamo su ga momci ismijavali. Pitao sam se da li je to moguce? Ni jedan trener na svijetu ne bi uspio ovo sa Juventusom, ni jedan!!! Zelim mi ugovor na 10godina, Juventus je druga najbolja ekipa evrope, ekipa sa najvise trofeja od kako je on trener iste.
Max Allegri

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 04 jun 2017, 20:21

Ja mislim da bi Allegri prekucao EPL.Kad je mogao takticki rigidni i slobodno se moze reci i ograniceni Conte moze vala i Allegri koji je mnogo fleksibilniji na tom polju.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 04 jun 2017, 20:30

Mig_Mig je napisao/la:
Murga je napisao/la:O tome se radi. Znam da druge lige drugacije rade oko transfera, tu naravno igra veliku ulogu kako je klub poslagan, mentalitet I kultura kluba, I vjerovanje kako treba to da funkcionise (I naravno lova).

Ja sam ulazio na stranice Arsenala kad se spominjalo da bi Max trebao u Arsenal i tamo su ga momci ismijavali. Pitao sam se da li je to moguce? Ni jedan trener na svijetu ne bi uspio ovo sa Juventusom, ni jedan!!! Zelim mi ugovor na 10godina, Juventus je druga najbolja ekipa evrope, ekipa sa najvise trofeja od kako je on trener iste.
Ja nisam tog misljenja bio, naprotiv, bio je moj licni izbor medju trenerima. Ali zato I pitam to pitanje ovde, jer ne mogu reci da imam bas 100% sliku o njemu, ali ono sto znam, imam visoko misljenje o njegovom obavljanju tog posla.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 jun 2017, 23:12

Allegri: "I will stay here at Juventus, we want to make another UCL final and this time win it. The management know where we can improve & will work on this during the summer. I just want to say thanks to my incredible players."
:thumbup: :clap:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 04 jun 2017, 23:33

Brate Gefufna 'esi mi živ?
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 05 jun 2017, 08:22

KAd dodjes na posao i skontaš da si ovdje u petak maštao, scenirao sve i svašta a sada prazno sve ....još teže :facepalm: :facepalm:
Valjda se do septembra napuni malo energija, jer ovo je praznina živa :(

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 05 jun 2017, 09:27

dinoo je napisao/la:KAd dodjes na posao i skontaš da si ovdje u petak maštao, scenirao sve i svašta a sada prazno sve ....još teže :facepalm: :facepalm:
Valjda se do septembra napuni malo energija, jer ovo je praznina živa :(
Slicno i kod mene. Ovaj me poraz bas pogodio jer stvarno smo imali dobru priliku da napokon toliko god osvojimo tu klempu.. ali eto nije mi prvi ni sigurno zadnji poraz al kako god..

FORZA JUVENTUS
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Forza Juventus ohhhhh..

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 05 jun 2017, 11:09

Barem ste na poslu haha :)
Max Allegri

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 05 jun 2017, 13:04

Ovaj prolazni rok se mora iskoristiti da se pojacamo i da bude veci izbor na klupi. U ofanzivnom dijelu nismo imali neke zamjene sa klupe pogotovo nakon povrede Pjace.
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 05 jun 2017, 13:28

Shick,Orsolini,Pjaca.
Potpisivanjem Benatie,uz Ruganija i BBC, sumnjam da će tu ikakva promjena nastupiti (čak i u slučaju odlaska Barze).
Jedan bek je pod mus.
Ipak, glavno,osnovno pitanje su vezni igači.
Pretpostavljam da će se tu tražiti WC igrač (brdo para...).

Osim neke revolucije (u što ipak sumnjam) najvjerovatnije da će naredne godine 9 ili 10 od ovih 11 što su izašli u Cardifu biti u prvoj postavi...

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 05 jun 2017, 13:40

Pogba je napisao/la:
Red je da se javim iz forumske penzije jer sam i sam sebi obećao da ću se na kratko javiti na kraju sezone i oprostiti se. :mrgreen:

Tuga golema, braćo. :( Da se ne lažemo, ne mogu reći da mi je svejedno kao što je bilo nekolicini igrača sinoć. Ovo je peto finale koje sam doživio da gubimo, mnogo je to. Kao i Advokat, nisam se nadao osvajanju sinoć, kao ni protiv Barce, ali opet, u najsitnijem kutku tinjao je neki promil jer je, eto, bilo vrijeme za nas, kao što su sloganom aludirali. Ali, ne ide. Nesreća, karma, luzerstvo ili samo nedovoljan kvalitet na posljednjem stepeniku - vjerovatno ima svega pomalo.

Pročitah mnogo komentara, kako ljudi sa Balkana tako i Italijana i rekoh, bolje da pročitam šta misle pa da vidim gdje sam ja tu, jer, je li, ovdje imam reputaciju negativca i kritičara. Ono što ću pisati je dio razmišljanja koje sam dakle pročitao, ali i s kojima se slažem.

Imao sam svoj stav, kao i uvijek, od početka sezone glede ovog tima. On je bio da nemamo tim za najveći domet, da mercato nije bio dovoljno dobar, da nemamo dovoljno dobru igru. I bio sam u pravu.

Ako se ulazilo planski, kako to da su Marotta i co. dopustili da nemamo alternative (kvalitetne) za igrače iz prve postave? Pa sinoć nam na klupi Kean od 17 ljeta prva zamjena Higuainu?! Kako to da nam prvo lijevo krilo igra čovjek koji je manje-više uvijek bio prva špica? Kako to da nam desno krilo u drugom dijelu sezone igra čovjek od 35 ljeta koji je doveden kao bek jer je Licht prestao biti fudbaler? Kako to da smo nanizali 6-7 veznjaka u ekipi, a da se od njih ne mogu sastaviti 2 kvalitetna? Kako smo dopustili da nemamo iole igrača Vidalovog kalibra kako nas u svaka fizički ozbiljna i muška ekipa ne bi tukla kao curicu? Toliko grešaka, ali su oni nedodirljivi, bar za većinu ovdje.

Naravno, da ne bude da ih pljujem iz korijena, ali Max je izvukao, kako Advokat reče, i više nego što ovi mogu dati danas. I kapa dolje za to, velika. Iako i protiv njega bi se dalo štošta reći, kao što je njegovo već mučno ponavljanje kako tim mora tehnički napredovati, a dvije godine nam prosjek 20 izgubljenih lopti po utakmici. Ali to ima dublje korijene u mentalitetu i pristupu. Negdje pročitah da je neki novinar mjerio vrijeme rada s loptom Reala i Juventusa na posljednjim treninzima u Cardiffu i da je Real uvijek trenirao s loptom, a da je Juventus pola treninga trčao. Dakle, korijeni za takvo nešto su dublji, tu dolazimo da neki igrači tehnički izgledaju jadno, a da je Real sinoć u nastavku crtao po terenu, uvijek pravovremen i tačan pas, uvijek pravi prijem i egzekucija. Njegove izmjene također, kao i Conteove, uvijek kasne. Od početka poluvremena visi gol i umjesto izmjene i razbijanja koncepcije on čeka da primo gol. Ali ne mogu puno protiv njega, čovjek je koliko god mi se ne dopadao toliko taj mentalitet italijanštine, najzaslužniji za sve uspjehe.

Higuaina sam volio i priželjkivao još kada je prešao u Real, ali sinoć je umro za mene, fakat, ne želim ga uopće vidjeti u našem dresu. 90M dati za igrača od 30 kuka sa 10 kg viška, za šta, da ti donese scudetto koji ti je Matri donio?! Nisam bio uopće za taj transfer za tu cifru. Razočarao me do neba, ali to sam uvidio i sredinom sezone, igrač koji ne zna štiti loptu, koji je gubi kao na traci, koji ne zna čuvati istu i sačekati suigrače, koji bukvalno samo ovisi o lopti unutar 10-15 m i koji je u zadnja 2 mjeseca jedan trut koji osim partije protiv Monaca nije nikakav faktor. Pa, mogli smo Immobilea vratiti i scudetto i kup bi bili naši. Llorente bi sinoć uradio sve ono što on ne zna. Kina majka.

Transfer da se pokaže sila u okvirima mediokritetske lige i da se Pogbin transfer zaboravi.

O vezi sam spomenuo, potpuno neadekvatna za ovaj nivo i najslabiji dio ekipe ubjedljivo. Falio je mnogo treći veznjak, naš najbolji fudbal je bio s 3 veznjaka i tom fudbalu se moramo vratiti. To se vidjelo kroz cijelu sezonu u ligi gdje smo gubili utakmice i od Milana, Intera, Rome, Fiorentine, Napolia. Nije slučajno.

Mogao bi se roman pisati, ali treba revolucija, po cijenu scudetta, ali treba. Treba svježe krvi. Gigi i Barza, ne vidim tu više motiva, ako su mudri neka objave da je kraj, nema tu više stimulansa za novi napad, to je bilo to, objektivno. Žao mi je, ali tako je, i većina Italijana koje sam čitao isto misli, ne vide kako možemo nešto uraditi, a ciklus je praktično završen sa zadnjom linijom.

Naprosto, mentalitet se mora promijeniti, ali iz korijena. Vidjelo šta uvijek donese razliku, kvalitet, napad. Lijepo se dičiti BBC-em, Gigiem i sistemom, ali onda dođu 2 finala i 7 primljenih golova u istim. :?

Treba ozbiljnija revolucija, malog Caldaru, Spinazzolu, odmah dovesti, nikakve posudbe, to je to, sad odmah. Ne kažem da će oni donijeti LP, ali na njima gradiš taj projekat, nećeš ga graditi kada zagaze u godine pa opet iznova.

Krila koja ubijaju, Costu iz Bayerna u svaka doba, zašto ne i Keitu, malog Orsolinia istrpiti; dati i neke ozbiljne pare za klase i potencijalne klase, naravno da nije FM Manager, ali negdje moraš podvući crtu i reći ovo vidimo da ne ide u Evropi, hajdemo ozbiljno mijenjati.

Izvučen je i posljednji atom snage iz odbrane, Gigia, a nije da su drugi nešto mlađi, uvjeren sam da je prošlo vrijeme granitne odbrane i zato se mora fokus prebaciti na druge dijelove terena, neće to nikada trpiti u Juventusu toliko, ali mora se raditi kao što prije svega Španci rade. Žrtvovati Seriu A, istrpiti kraj ciklusa i kreirati tim koji će ići u novi napad na LP.

Ne bih dalje o pojedincima jer neki ne zaslužuju da se loše kaže o njima, igrači poput Mandže, Samia daju sve od sebe za ovaj dres, Mario pogotovo, primjer jednog Juventina, lav do kosti. Bio sam za njega kada su mnogi bili protiv, momak je pobjednik koji je izraubovan ove sezone mnogo i njegova budućnost ne može biti krilo u kontinuitetu jer će izgoriti. Ostali imaju svoje limite, neki velike, drugi manje, kao što su limiti odbrane čovjek na čovjeka Leonarda Bonnucia, po nekima najboljeg stopera na svijetu i kao što je limit brzina svih naših centralnih braniča. I ne mogu ih kriviti za to. Ali mogu kriviti gospodina 90M koji ne zna sačuvati i zagraditi loptu i sistematski je gubiti. Rezultati ove sezone su maskirali dosta mana naših igrača i naš sistem čini igrače boljim što je za svaku pohvalu. Odigrali smo maksimalno koliko je bilo moguće.

Usput, pročitah gotovo jednoglasan stav ovdje da je ovaj Juventus jači od onog 2014/2015. Nikada. U tom Juventusu bi iz ovog igrao samo Alex Sandro. I možda Alves.

Ne mogu odstupiti od svog kritičkog odnosa spram ove ekipe jer je volim previše i veliki sam perfekcionista u životu, a previše tuge sam dobio zauzvrat, kao i mnogi ovdje. Imam pravo da ih iskritikujem i budem vrlo negativan (iako je to uvećano sad jer je vruća glava). Dao sam sebi to pravo jer sam dao svoje životno vrijeme da ih pratim i živim za svaku tekmu. :bih:

Na kraju, žao mi Gefufne, 1500+ KM-ova da doživi ovu tugu. Naravno, to je više od novčanica, ali to neko samo jednom u životu sebi može priuštiti, neko nikada.
I da ljubimca Dybalu mijenja Lemina. :mrgreen:
Put je kostao puno vise od 1500+ KM. Paket let iz Milana+karta 1800KM, prio viza 800KM, put do Milana i nazad 600KM, hotel u Milanu, ostalo. Ali to je nebitno i nije tema, niti je za zaljenje.
Ja sam takodjer prije nekih 10ak dana obecao sebi (i zeni, jel... necu lagati razloge penzionisanja ko Pogba :mrgreen:), zna ovdje i par forumasa, da idem, uslovno receno, u juve penziju, i to bez obzira na ishod finala.

Nisam bio na netu, evo sad vec, 2 dana, nista citao, gledao, pricao, komentarisao bukvalno nista vezano za tekmu. Cak i ne zelim,, nemam ni volje ni snage, nit cu reci sta pametno ili sto vec nije receno. Hajlajt predivnog cardiffovskog iskustva je kad nakon tekme, u trjanju dva sata, od 00-02h, na platou ispred Cardiff City stadiona, izmedju cca 200 autobusa plus 500 privatnih auta, stoji/sjedi/lezi/setka ukrug preko 10 hiljada juventina. Muk i apsolutna tisina, niko ni s kim ne prica, svi sute.

Sa strane sve ovo zvuci pateticno, ali nije lahko podnijeti i prezivjeti 5 poraza u finalima.

Nejse. Svakim novim porazom zelim sto vise pobjeda, i glad i zelja za tim ukletim klempom je jos veca, ali licno cu povuci rucnu.

#ItsTimeForKyiv

FORZA JUVE
FINO ALLA FINE

:arrow:

slika
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 jun 2017, 14:37

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 05 jun 2017, 14:42

dinoo je napisao/la:Shick,Orsolini,Pjaca.
Potpisivanjem Benatie,uz Ruganija i BBC, sumnjam da će tu ikakva promjena nastupiti (čak i u slučaju odlaska Barze).
Jedan bek je pod mus.
Ipak, glavno,osnovno pitanje su vezni igači.
Pretpostavljam da će se tu tražiti WC igrač (brdo para...).

Osim neke revolucije (u što ipak sumnjam) najvjerovatnije da će naredne godine 9 ili 10 od ovih 11 što su izašli u Cardifu biti u prvoj postavi...
Gledam jutros Orsolinia momak je za koplje ispred svih u mladoj repki. Ja bi rekao da ovo ljeto 99%gubimo Bonucia, vec je rekao da mu je mali zdrav da bi otisao. Ruku na srce 60miliona uzeti ove godine za njega je nesto fenomenalno. Bice opet burno ljeto, nadajmo se najboljem. Ni sam ne kontam zasto uzimamo poljaka, neko prijelazno rjesenje dok se ne pojavi neki vrhunski italijan. Naravno ako je poljak za Neta onda ok.
Max Allegri

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 05 jun 2017, 14:48

Kad je Leo to izjavio, sviju ti?

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 05 jun 2017, 15:13

Marsal je napisao/la:http://www.skysports.com/football/news/ ... n-juventus

Ne kontam, ali hajd. :crazy:
Bezveze. Transfer ala Higuain.
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 05 jun 2017, 15:41

Kakav je ovo demoral na temi, bit ce jos finala valjda, hajde, nije ovakav demoral bio cini mi se kad je Juve otisao u nizi rang :)

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.