FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Jedino je to utjeha! Odoh zapostit jutro je pametnije od noci. Poz muhoni brate 

- MocMahale444
Ako stignete i ako se probudite posto ja necu sigurno , imate na SK1 sutra u 10 sati Zeljeznicar - OFK Beograd
Direktan okrsaj nasih kadeta za polufinale , i mi i oni imamo po 6 bodova.Bas sam maloprije gledao snimak OFK - Dinamo i stvarno su ih razgulili , bas fino igraju Beogradjani.Mada je Dinamo na ovaj turnir poslao 2003 godiste 

IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
Treba vidjeti u cemu je problem sa Ivanom Kosticem, momak mi djeluje fer i korektan i svakako da taj transfer treba sto prije zavrsiti,dobar je igrac,a zbog Zelje je ipak covjek bio spreman zrtvovati pola sezone neigranja.. pored njega treba nam jos jedan kvalitetan stoper, sad da li Vukotic ili neko drugi, otom potom. Doveo bi Muamera Svraku, bolji je i korisniji igrac od Markovica, Radinovica, Hasanovica..poznaje dobro ligu, u Olimpicu se vratio u formu. Dakle za pocetak dovesti ono sto je malo lakse realizirati, a u medjuvremenu raditi na jacim i vecim transferima. Vidjeti situaciju sa Galicem, Subicem, Jasarevicem, Besirovicem itd, mora se malo brze reagovati. Fali nam sigurno bar 5-6 kvalitetnih igraca, a vjerovatno i vise..
Niđe veze. Nađi neki post gdje ih ja nešto posebno branim, ili govorim o nekim interesima, ili bilo čemu sličnom. Pokušavam uvijek biti realan, onoliko koliko mi to moje iskustvo dozvoljava. Nemam ja neke informacije oko kluba, niti se družim sa bilo kim. Hajde pročitaj još jednom moj post i razmisli. I reci mi u čemu nisam u pravu, šta sam to pogrešno ilinetačno iznio u svom razmišljanju.plavousrcu je napisao/la:Opet branis interese drugova iz Uprave. Ne treba ti to. 95 posto raje koji imaju Zeljin DNK-a razocaran je zbog njegovog dolaska. Nisam od tih, ali njegov put zadnjih godina ne ohrabruje. Odreknes se Mujagica, a dovodis spica koji je od priprema kod Amara spao na epizodnu ulogu u Travniku. Ne obecava moras priznati.Monci je napisao/la:Da se zna samo momak je prošao Željinu školu. Kod Amara je bio na pripremama, ali je odlučio da ne potpiše, i krenuo tražiti selamet dalje (Lokomotiva) ali nije uspio i završio u Travniku. Vjerovatno psihički loš, i kao takav se kući vraća. Ne košta puno, i vrijedi pokušati i vidjeti može li iskoristiti drugu šansu u Želji. Ne možemo izgubiti sa njim, samo možemo biti na dobitku. Takođe momka je želila i Krupa, i šta da je otišao tamo i pokazao se? Bila bi priča kako ne znamo, kako sportski segment ne valja, jer Željina djeca igraju po Krupi. Sa druge strane da smo Šerbečića, Vukotića, Redžića doveli prije godinu ili dvije, bi li ista priča bila kao i za ovog momka? Danima pričamo da hoćemo mlade igrače iz manjih klubova, koji će "preorati" terene u PL BiH, i kada nakon par godina dovedemo jednog takvog ( auz to je i naše dijete) drvlje i kamenje i na klub, i na upravu, i na SD i na trenera....neka se ljuti koliko ko hoće, ali ovdje je malo Željovaca, a mnogo zastupnika nečijih interesa, ili tačnije mrzitelja nekih ljudi koji su trenutno dio našeg kluba.
- grbavicka1921
- Kontakt:
Jesmo se rasuli ko riža pred evropske tekme.
Ništa se ne zna konkretno.
Prvih 11 trenutno bih prije u snu pogodio hahahahaha
Ništa se ne zna konkretno.
Prvih 11 trenutno bih prije u snu pogodio hahahahaha
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Nama nije najvažnije ko će biti u prvih 11 i na klupi, nama je važnije ko neće biti. Molim boga da u nikakvim kombinacijama ne budu Bogičević, Zeba, Tuce, Stanić, Blagojević, Lendrić. Posebno Bogičević, Zeba i Tuce. Ukoliko ostanu, trener je bivši u Septembru. Nama je potreban totalni reset ekipe, i na žalost sve ispočetka ponovo, pa makar i sa anonimusima tipa ovog Zajmovića...
- plavousrcu
- Kontakt:
Dovedt cemo mi igraca, ne brinem se, ali nista nismo naucili iz ranijih prelaznih rokova. Dovedi, otjeraj i opet dovedi. Tako u krug svakih pola godine, a plan ne postoji. Najgore od svega sto jos uvijek niko nije preuzeo odgovornost za beispunjavanje ciljeva u dvije sezone u kojima smo na igrace potrosili mnogo i da smo radi toga ostali duzni za tribinu. To je bezobrazluk kakav se ne pamti.
-
- Kontakt:
Šta ćemo dovest jebote bog prolazi vrijeme anonimuse predstavljaju jebote sve ublehaš do ublehaša ako si anoniman uđi na mala vrata i pokaži na terebu šta znaš pojačanje iz Travnika ako je sklon povredama koji će nam đavo nismo bolnica, aj predstavit provjerenog kvalitetnog igrača, ima izbora u našoj ligi ako si gigant plati obeštećenje 50 hiljada maraka zaboga, ako si klub kakvim se predstavljamo poruši barijere ne možeš sve gratis dobit, prolazi vrijeme a mi ako ostanemo s ovim igračima sretni smo ako ligu za ostanak izborimo.
- grbavicka1921
- Kontakt:
Pa reče Miske da će uletiti svojim novcem u tribinu ako zatrebalo.
Stabilni smo k'o Bangladeš u sezoni monsunskih kiša.
Stabilni smo k'o Bangladeš u sezoni monsunskih kiša.

*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
12-og je pocetak priprema, 19-og saznajemo protivnika, 29-og prva utakmica.
Klub je stabilan ali ne u mjeri da moze dovesti kamion igraca (u nasem slucaju provjerenih kakvi nam trebaju) i placati obestecenja od 50.000 KM pa nadalje, spustite se malo na zemlju nismo mi ni D od Dinama da se mozemo kurcit.
Klub je stabilan ali ne u mjeri da moze dovesti kamion igraca (u nasem slucaju provjerenih kakvi nam trebaju) i placati obestecenja od 50.000 KM pa nadalje, spustite se malo na zemlju nismo mi ni D od Dinama da se mozemo kurcit.
- Zeljeznicar -
Ne znam da li je i kako zatvorena finansijska konstrukcija izgradnje tribine. Što se tiče sportskog segmenta, nakoliko puta sam ovdje istakao da je nakon ove sezone neko morao odgovarati za lošu transfer politiku, i neosvajanje titule. Uprava je morala reagovati. Da li je Nikolić koji je obećavao titule trebao otići, ili SD ili trener, ili svi zajedno, ne znam, ali neko je morao preuzeti odgovornost. Sa druge strane je pitanje i ko bi trebao(mogao) zamjeniti te ljude. Veliki je pritsak na SD, ali ja pitam šta su opcije. Nuđena je pozicija mnogim provjerenim i proslavljenim Željovcima, ali nisu htjeli prihvatiti. Neće ljudi da im za dva mjesaca ja, mi, forumi, tribine yebu familiju nakon prvog lošeg rezultata ili loše igre. To sam direktno čuo iz usta jedne naše legende i velikog Željovca.
Mi treba oko mnogo stvari da se zapitamo jesmo li i koliko realni. Koliko uopšte poznajemo nogomet kao igru, i imamo li znanja da procjenjujemo kvalitete igrača, trenera, uprave kluba. Jedino mjerilo je naravno rezultat, i kvalitet igre na terenu, i tu su činjenice jasne. Igrali smo loše, nismo ostvarili cilj. Ali pljuvanje po momku kojeg niko od nas nikada nije gledao kako igra ima neku pozadinu. I to je ono što nije u redu, i što mi kao navijači Želje ne trebamo raditi.
Mi treba oko mnogo stvari da se zapitamo jesmo li i koliko realni. Koliko uopšte poznajemo nogomet kao igru, i imamo li znanja da procjenjujemo kvalitete igrača, trenera, uprave kluba. Jedino mjerilo je naravno rezultat, i kvalitet igre na terenu, i tu su činjenice jasne. Igrali smo loše, nismo ostvarili cilj. Ali pljuvanje po momku kojeg niko od nas nikada nije gledao kako igra ima neku pozadinu. I to je ono što nije u redu, i što mi kao navijači Želje ne trebamo raditi.
- plavousrcu
- Kontakt:
Pricaju svi da smo duzni za tribinu i to poprilicno. Koliko ima istine ko ce ga znati. Ko ce ih zamijeniti, ima li ko i tome slicno je trazenje alibija. Ako nisu sposobni naci zamjene za Cenana i Nikolica nek se gone u onu stvar. Cenan i Nikolic, priznati sportski radnici. Jos mi nije jasno ko je doveo Cenana i na osnovu cega postade sportski direktor ni manje ni vise.Monci je napisao/la:Ne znam da li je i kako zatvorena finansijska konstrukcija izgradnje tribine. Što se tiče sportskog segmenta, nakoliko puta sam ovdje istakao da je nakon ove sezone neko morao odgovarati za lošu transfer politiku, i neosvajanje titule. Uprava je morala reagovati. Da li je Nikolić koji je obećavao titule trebao otići, ili SD ili trener, ili svi zajedno, ne znam, ali neko je morao preuzeti odgovornost. Sa druge strane je pitanje i ko bi trebao(mogao) zamjeniti te ljude. Veliki je pritsak na SD, ali ja pitam šta su opcije. Nuđena je pozicija mnogim provjerenim i proslavljenim Željovcima, ali nisu htjeli prihvatiti. Neće ljudi da im za dva mjesaca ja, mi, forumi, tribine yebu familiju nakon prvog lošeg rezultata ili loše igre. To sam direktno čuo iz usta jedne naše legende i velikog Željovca.
Dakle ekipa sa kojom Željo trenutno raspolaže
Golmani : Veca, Bobic, Fejzic.
Odbrana :Sinisa, Stana, Bogicevic, Kemo, Besirevic.
Sredina :Markovic, Blagojevic, Dino, Ugljesa, Zera, Zeba, Bekric
Bokovi:Zakaric, Crnov,
Napad :Lendric, Nikolic, Zaimovic.
Za očekivati je da Veca i Lendrić napuste ekipu uz obeštećenje. Ostali? Fkt ne znam. I prije sam spominjao, po meni treba se zahvaliti i Bogičeviću, Stani,Zebi, Bekriću. Loši su i za ekipu i za svlačionicu. Stari su i potrošeni igrači. Mahalaju, kurche se i pitali bi se previše. Nemaju motiva kontaju samo kako se do penzije dovući, i kakav trenerski posao u omladinskoj školi Želje dobiti.
Spominju se potpisi juniora. Nadam se da će tu biti kvaliteta, i da će bar neki od tih mladića uspjeti izboriti koji minut u prvoj ekipi, mada bi im ja kroz kup dao puni fokus, i igrali bi mi sve tekme.
Pojačanja sa strane, dosta tiho i zbunjujuće, baš nismo navikli. Očekujem sigurno jednog stopera i spica, možda i u vezi nekoga, sve za prvih 11. Možda još kojeg nepoznatog, ali talentovanog mladića, i to je to. Ekipa izmješana, ali ne na nivou i kvaliteti borbe za titulu. Europa je plafon. Pogotovu jer titula iduće godine u Europskoj priči znači mnogo više, i što će banda korumpirana još ofirnije poduzeti sve da dođe do nje.
Stav naše uprave je poznat, neki se slažu sa tim, neki ne, ali svi se slažemo da sa tim stavom titule nisu realnost u ovakvoj državi i takmičenju. Vidjećemo, možda će prelazni rok biti drukčiji, možda griješim, ali daj Bože kćeri da te aga uzme...
Golmani : Veca, Bobic, Fejzic.
Odbrana :Sinisa, Stana, Bogicevic, Kemo, Besirevic.
Sredina :Markovic, Blagojevic, Dino, Ugljesa, Zera, Zeba, Bekric
Bokovi:Zakaric, Crnov,
Napad :Lendric, Nikolic, Zaimovic.
Za očekivati je da Veca i Lendrić napuste ekipu uz obeštećenje. Ostali? Fkt ne znam. I prije sam spominjao, po meni treba se zahvaliti i Bogičeviću, Stani,Zebi, Bekriću. Loši su i za ekipu i za svlačionicu. Stari su i potrošeni igrači. Mahalaju, kurche se i pitali bi se previše. Nemaju motiva kontaju samo kako se do penzije dovući, i kakav trenerski posao u omladinskoj školi Želje dobiti.
Spominju se potpisi juniora. Nadam se da će tu biti kvaliteta, i da će bar neki od tih mladića uspjeti izboriti koji minut u prvoj ekipi, mada bi im ja kroz kup dao puni fokus, i igrali bi mi sve tekme.
Pojačanja sa strane, dosta tiho i zbunjujuće, baš nismo navikli. Očekujem sigurno jednog stopera i spica, možda i u vezi nekoga, sve za prvih 11. Možda još kojeg nepoznatog, ali talentovanog mladića, i to je to. Ekipa izmješana, ali ne na nivou i kvaliteti borbe za titulu. Europa je plafon. Pogotovu jer titula iduće godine u Europskoj priči znači mnogo više, i što će banda korumpirana još ofirnije poduzeti sve da dođe do nje.
Stav naše uprave je poznat, neki se slažu sa tim, neki ne, ali svi se slažemo da sa tim stavom titule nisu realnost u ovakvoj državi i takmičenju. Vidjećemo, možda će prelazni rok biti drukčiji, možda griješim, ali daj Bože kćeri da te aga uzme...
- plavousrcu
- Kontakt:
Ne znam zbog cega sam optimisticniji nego prije kad je svaki dan janje bilo. Mozda sam lud , ali vjerujem da cemo se posloziti. Ne zbog sposobnosti SD i ostalih koji se vrte oko sportskog segmenta nego sto smo ipak klub koji moze svakom igracu pruziti najvise, mozda ne financijski, ali dugorocno gledano.dimitrije21 je napisao/la:Šta ćemo dovest jebote bog prolazi vrijeme anonimuse predstavljaju jebote sve ublehaš do ublehaša ako si anoniman uđi na mala vrata i pokaži na terebu šta znaš pojačanje iz Travnika ako je sklon povredama koji će nam đavo nismo bolnica, aj predstavit provjerenog kvalitetnog igrača, ima izbora u našoj ligi ako si gigant plati obeštećenje 50 hiljada maraka zaboga, ako si klub kakvim se predstavljamo poruši barijere ne možeš sve gratis dobit, prolazi vrijeme a mi ako ostanemo s ovim igračima sretni smo ako ligu za ostanak izborimo.
Live na SK1 Zeljeznicar protiv OFK Beograd.
@Plavosrcu nismo duzni za istocnu tribinu i ne iznosi lazi bzvze.
@Plavosrcu nismo duzni za istocnu tribinu i ne iznosi lazi bzvze.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
-
- Kontakt:
Nažalost, po ovome sto sada gledam, OFK-a je prejaka.....
-
- Kontakt:
Toooo, konacno neka aakcija
-
- Kontakt:
Ebem joj mamu u pičq
Lijevi bek je presmjesan igrac.... ovaj ga okrece kako hoce... sve sto urade urade preko njega....