Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Vozim...

Dizel
88
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
21
14%

Ukupno glasova: 146

Centre forward
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Centre forward » 05 jun 2017, 20:17

Ne znam za Fabiu al' taj 1.0 motor u Up!-u je zvijer. Vozio sam ga i u gradu i van i baš me iznenadio. Djeluje duplo jači.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 05 jun 2017, 20:21

Treba prvo vidjeti sta ti treba realno od opreme.
Koji ce ti djavo naprimjer tempomat ako se vecinom vozikas po gradu. Dosta tih primjera ima.
I ja sam za novo auto - soluciju.
Mislim svako gleda sebi i sta mu je potrebno neko bi za taj novac uzeo 3.0 tdi avdiju sa 300k na satu i poluispravnom full opremom :D
Ako uzmes novo odrzavas kako stoji fabricki male su sanse da te ne posluzi :)
Mia San Mia

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 05 jun 2017, 20:39

Taj VW Up je laski nekih 150 kg od ove Fabije plus imas verzije od 60 i nest jace od 75 KS. Te verzije od 75 konja su skuplje a msm da je tuzlak pominjao ove od 60.

E sad, ti si vjerovatno vozio verziju od Up-a od 75 KS il jos bolje TSI verziju UP-a, od 90 konja. Zamisli tako lagan automobil sa, et recemo 90 konja i turbo napucanim motorom.

To objasnjava njegovu startnost i tu "zvjer", mada bih se smio obracunati sa benzincom 1.6 iz p.n.e protiv te zvjerke (naravno msm na 75 KS, vec je ovaj TSI veci zalogaj). :)

Znam dobro sta su trocilindrasi, kakva je elasticnost, kakve napore ne mogu podnjeti kad, i ako ih forsiras, pa tak mislim da bas ova - nova auta nisu neka utopija iako sluze svrsi, pomenute gradske voznje sa cakama, opremom itd.

Glavna mana sto obrtaji radilice dodju brze do svog max, treba vise naprezanja,...
A smooth sea never made a skilled sailor.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 jun 2017, 21:02

Sto se tice ostalih stvari daju prvu godinu u to i kasko i dobijas servis, neke garancije prve 4 godine ili na 120 hiljada..

Gigabyte
Kontakt:

Post Postao/la Gigabyte » 07 jun 2017, 13:22

Grande Punto 2005 1.3 dizel 75hp koja ulja idu? Kociono? Motorno? Opcenito ima li neko iskustva sa tim autom?

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 07 jun 2017, 16:01

Quinlan je napisao/la:Kakve su bfgoodrich gume? Kad već oko guma pišete :D
Ja sam ih imao prije nekih 15-ak godina na prvom autu I mislim da sam ih imao dugo godina. Mozes ih vidjeti cesto ovde. Ja nisam nikad imao problema sa njima, I uvijek kupujem all-season gume da se ne peglam sa mjenjanjem. Doduse, ovde se ulice zimi dobro ciste, tako da nije bas ni potrebno po mom misljenju da imas zimske.
Evo bas gledam kod njih gume za moja auta. Malo su jeftiniji, dosta ljudi ih koristi kao sto sam rekao I vjerovatno su sasvim OK. Ja bih ih vjerovatno opet kupio, ali sad imam drugacije opcije pa kupujem druge.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

marcelo05
Kontakt:

Post Postao/la marcelo05 » 07 jun 2017, 21:21

@tuzlak1987 Gledao sam i ja druze te Fabije. Veoma lijepa auta, veoma mali potrosaci. Gledao sam i jedan video, gdje se uporedjuje benzinac i dizel. I kao novo, isplatnije je uzeti benzinca, jer pare koje ti ostanu zbog jeftinije kupovine ces u razlici potrosnje goriva da potrosis tek sa nekih 200 000 kilmoetara. Samo mi smeta sto je onaj dio za klimu i to, manuelno sve...sto to nisu malo modernije napravili, al et...vjerovatno su ovo kod njih dole na Ormanici, ako si gledao, modeli sa osnovnom opremom.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jun 2017, 23:07

marcelo05 je napisao/la:@tuzlak1987 Gledao sam i ja druze te Fabije. Veoma lijepa auta, veoma mali potrosaci. Gledao sam i jedan video, gdje se uporedjuje benzinac i dizel. I kao novo, isplatnije je uzeti benzinca, jer pare koje ti ostanu zbog jeftinije kupovine ces u razlici potrosnje goriva da potrosis tek sa nekih 200 000 kilmoetara. Samo mi smeta sto je onaj dio za klimu i to, manuelno sve...sto to nisu malo modernije napravili, al et...vjerovatno su ovo kod njih dole na Ormanici, ako si gledao, modeli sa osnovnom opremom.
U Kosmosu. Ma gledao sam i jednu bolju ali eto ova je najjeftinija sa osnovnom opremom, klima moze biti bolja jer je ovo ona osnovna koja kosta mozda 450 KM, kada se ubaci ona od 1200 to bolje izgleda. Ili npr kada izbacis onaj radio i ubacis navigaciju i pravi player kojeg svi naplate 1500 mozda.

Znam ja to sve jer ipak Njemacko auto je Njemacko auto najljepse unutra daleko i cak su oni modeli od prije 10 godina ljepsi sto se tice tih stvari ukljucujuci tablu, mjenjac, volan. Ali ipak ovo je osnovna ona Fabia, mogu se one napucavati do 30 hiljada KM. Onda unutra izgledaju dosta bolje. Za razliku od onoga kako su prije izgledale sada je odlicno :D

slika
Evo ovako identicno izgleda, dosta bolje od onoga kako su neke Skode izgledale prije.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 jun 2017, 23:19

slika
slika
slika

The BMW ALPINA B7 Bi-Turbo
The new 4.4 litre 8-cylinder engine with Bi-Turbo charging, petrol direct injection and Valvetronic delivers an impressive output of 447 kW (608 hp) between 5750 and 6250 rpm, while the maximum torque of 800 Nm is available from 3000 rpm. Power unfolds smoothly and with impressive vigor across the entire rpm range. Excellent throttle response and high torque ensure that even at low engine speeds driver inputs are immediately transformed into forward acceleration. In every situation there is a fascinating surge to the car‘s power delivery.
:o :bow:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 07 jun 2017, 23:22

Asteriks je napisao/la:Prvi put cujem za te Lassa, ev sad gledam neka turska kompanija koja proizvodi gume po bridgstone tehnologiji. Neam pojma kakva su bile na testovima, kakav je grip u razlicitim uvjetima, vijek trajanja itd.

Mal se raspitaj, al kad je o Japancima rijec, tj. Bridgstone kompaniji te njihovim filijalama, ti rijetko grijese.

Na gumama i kocnicama (cilindri, diskovi, ulje, plocice) nikad ne sĆedi. :kafa:
A evo nasao kod nekog iz Tuzle na piku, Hankook ljetne, kaze DOT 2012, vrlo malo koristene kao nove, kupio vece felge i gume pa mu visak, kaze dao bi ih za 160 i moja postarina...ne znam majku mu, Hankook je isto predobra marka, jest da su gume stare 5 godina al nije ni to bauk neki, a skoro nove sto se tice stanja i sare...kontam da mi je mozda bolje uzeti takve Hankook nego nove tipa Kelly, Debica i sl :hmmmmm:

A evo u nekog iz BL isto Hankook, sve 4 kao nove 240 KM, ali 2016 godina, puno mladje..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 08 jun 2017, 08:21

Na svim, relevantnim testovima ova marka Hankook je min pokazala nivo - preporucuje se il se veoma preporucuje.

E sad, gume stare 4 god. nisu toliki problem ak su ocuvane a to najbolje vidis po sari te sa strana. Ipak, bolje ti je 100 vise i uzet te iz 2016. jer ta ima sva ona svojstva koja je cine vrhunskom (naravno i tu vidis stanje, nes narucit fol nove a vamo banana).
A smooth sea never made a skilled sailor.

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 08 jun 2017, 11:41

Moze li mi mozda netko reci valja li ista auto Ford Mondeo automatic 2012god diesel 2.0.
Mnogi ga hvale ali imaju I negstivnih stvari

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jun 2017, 12:01

Joj ovog Ćeme koda Ferarija vozi :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 08 jun 2017, 13:39

Momčino, slusaj asteriksa. Bolje su i polovne gume neke provjerene marke nego nove žnj marke.
Ja već treći put uzimam hankook(295/25r20) i prezadovoljan sam. Odlične, kako na kiši, tako i po suhom.
I još nešto vrlo bitno.
Svaki proizvođač se specijalizirao na određenoj veličini.
Recimo da ja za ovo svoje auto nikada više neću kupiti pirelli. Jednom probo, pokajo se i nikad više.
Dakle, neko je već testirao gume koje odgovaraju tvom autu. Recimo da ozbiljni mediji redovno testiraju gume.
adac isto tako. Pretpostavljam da to radi i bihamk.
Nađeš par testova i saznaš koje najbolje odgovaraju.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 jun 2017, 14:59

Asteriks je napisao/la:Na svim, relevantnim testovima ova marka Hankook je min pokazala nivo - preporucuje se il se veoma preporucuje.

E sad, gume stare 4 god. nisu toliki problem ak su ocuvane a to najbolje vidis po sari te sa strana. Ipak, bolje ti je 100 vise i uzet te iz 2016. jer ta ima sva ona svojstva koja je cine vrhunskom (naravno i tu vidis stanje, nes narucit fol nove a vamo banana).
Pa i ja mislim da je bolje dodat malo i uzet ove novije, duze ce trajati...ja bi najradije da mogu licno otici po njih i uvjeriti se u stanje, ali hajde barem imaju slike...tako da bi mogao uzeti ove, za sad su "favorit"..
sekerbay je napisao/la:Momčino, slusaj asteriksa. Bolje su i polovne gume neke provjerene marke nego nove žnj marke.
Ja već treći put uzimam hankook(295/25r20) i prezadovoljan sam. Odlične, kako na kiši, tako i po suhom.
I još nešto vrlo bitno.
Svaki proizvođač se specijalizirao na određenoj veličini.
Recimo da ja za ovo svoje auto nikada više neću kupiti pirelli. Jednom probo, pokajo se i nikad više.
Dakle, neko je već testirao gume koje odgovaraju tvom autu. Recimo da ozbiljni mediji redovno testiraju gume.
adac isto tako. Pretpostavljam da to radi i bihamk.
Nađeš par testova i saznaš koje najbolje odgovaraju.
Ma drug, 14-ke su gume, nije to sad neka ogromna guma kao npr u tebe pa da trazim neke testove za svoju velicinu, nit sam ja neko ko puno mahnita po cesti...bitno mi je samo da su ocuvane i provjerena marka...
legenda reala je napisao/la:Joj ovog Ćeme koda Ferarija vozi :P
Sigurnost legendo, nije bitno koje je auto :P

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 08 jun 2017, 15:04

Što ne izdvojiš malo više para i kupiš nove gume u radnji? Mogu ti onda trajati duže i znaš da si miran jedan dobar period.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 jun 2017, 15:12

Pa nove mogu uzet Kelly, Debica, Fulda i sl koje su po 50-60 KM, tesko je meni uzeti nove Hankook, Bridgestone, Michelin i sl kad mi treba 400 KM...ovako nadjes neke koje su malo koristene i dobar DOT, a puno jeftinije..a mogu i te trajati..

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 08 jun 2017, 15:13

Papastathopoulos je napisao/la:Pa nove mogu uzet Kelly, Debica, Fulda i sl koje su po 50-60 KM, tesko je meni uzeti nove Hankook, Bridgestone, Michelin i sl kad mi treba 400 KM...ovako nadjes neke koje su malo koristene i dobar DOT, a puno jeftinije..a mogu i te trajati..
Kod mene su Sava i Tigrove. Ja mislim da su mi Savine ljetne, a Tigrove zimske. Mrsko mi ustati do balkona da vidim koje su zimske. Uzeo prije godinu dana u makbelu ovdje u Sarajevu. Prezadovoljan sam sa gumana. Isto su mi 14-ke. :D

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 jun 2017, 15:23

Ne znam potrefih li dimenziju, ali ovako nešto: http://cijenaguma.ba/auto-gume/47 vjerujem da bi ti odgovaralo, Sava je best buy za tu cijenu, a 20 KM gore-dole ti ne čini ništa za provjereno novu gumu...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 08 jun 2017, 15:27

A u tom grmu leži zec :)
Koliko imaš love na raspolaganju?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, ArtemisFowl, nerkolfc, soxx, VensanKasel i 20 gostiju.