NBA Finals 2017
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: NBA Finals 2017
Ma nije LeBron istrosen koliko je jednostavno nemoguce za bilo kojeg igraca da vuce ekipu nenormalnim brojkama protiv ovako mocnog protivnika. Ne bi on mogao to ni da mu je 27 godina prosto jer je nemoguce izdrzati takav intenzitet kolika god da si masina.
Ma na stranu ova strasno dobra ekipa GSWa.Epidaurus je napisao/la:Ma nije LeBron istrosen koliko je jednostavno nemoguce za bilo kojeg igraca da vuce ekipu nenormalnim brojkama protiv ovako mocnog protivnika. Ne bi on mogao to ni da mu je 27 godina prosto jer je nemoguce izdrzati takav intenzitet kolika god da si masina.
Mada za mene s sportske strane, koliko god ekipa bila dobra, ona ima svojih slabih tacaka i moze se pobjediti. Ovakav GSW teskoooooo 4 puta, ali moze.
Ovo sto igra CLE ne moze. S njima trcati ne mogu. Odbrana im je baaas losaa u nekim dijelovima utakmice(kad je LeBron van igre

Ne znam, iako igra brutalno finale, krivac je on najveci. Svojim haverima je zaradio ogromne pare preko svojih ledja, igra se GMa, igra se trenera, ali ne moze sve pajdo tako. Mora se i neko drugi pitati. Qrac bi Jordan osvojio sve ono da se samo on pitao, da je zaradjivao pare nekim drugovima.
Za mene nekako najveci razlog zasto nece imati koji prsten viska je bas taj, sto se u sve mijesa. Skidam mu kapu za titulu s CLEom, ali misljenja sam da bi ostanak u Heatu pod kontrolom Pata bio mnogo bolji i uspjesniji za LeBrona Jamesa.
Ali kad skontaas, i meni bi titula s Celikom bila vrijednija sedam puta nego jedno pet s Realom npr. Mozda je to slucaj i ko LeBron Jamesa.
Da li bi Cavsi bolje prosli u finalu da su uradili onda trade "Love-Anthony"?
Re: RE: Re: NBA Finals 2017
Ne, Love je korisniji od MelaLuminary je napisao/la:Da li bi Cavsi bolje prosli u finalu da su uradili onda trade "Love-Anthony"?
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Love bar skace ako nista i bori se Melo bi samo sutao fadeaway
Pa to za Heat stoji defintivno, Pat je prevelik kosarkaski mastermind da bi mu se desilo da sastavi losu ekipu za LeBrona. Vjerovatno bi nakon onog poraza od SPursa 2014. napravio remont ekipe i opet imao glavnog favorita za naslov. On je uostalom i jedan od najzasluznijih ljudi za LeBronovu transformaciju u velikog sampiona.Belmin6 je napisao/la:Ma na stranu ova strasno dobra ekipa GSWa.Epidaurus je napisao/la:Ma nije LeBron istrosen koliko je jednostavno nemoguce za bilo kojeg igraca da vuce ekipu nenormalnim brojkama protiv ovako mocnog protivnika. Ne bi on mogao to ni da mu je 27 godina prosto jer je nemoguce izdrzati takav intenzitet kolika god da si masina.
Mada za mene s sportske strane, koliko god ekipa bila dobra, ona ima svojih slabih tacaka i moze se pobjediti. Ovakav GSW teskoooooo 4 puta, ali moze.
Ovo sto igra CLE ne moze. S njima trcati ne mogu. Odbrana im je baaas losaa u nekim dijelovima utakmice(kad je LeBron van igre).
Ne znam, iako igra brutalno finale, krivac je on najveci. Svojim haverima je zaradio ogromne pare preko svojih ledja, igra se GMa, igra se trenera, ali ne moze sve pajdo tako. Mora se i neko drugi pitati. Qrac bi Jordan osvojio sve ono da se samo on pitao, da je zaradjivao pare nekim drugovima.
Za mene nekako najveci razlog zasto nece imati koji prsten viska je bas taj, sto se u sve mijesa. Skidam mu kapu za titulu s CLEom, ali misljenja sam da bi ostanak u Heatu pod kontrolom Pata bio mnogo bolji i uspjesniji za LeBrona Jamesa.
Ali kad skontaas, i meni bi titula s Celikom bila vrijednija sedam puta nego jedno pet s Realom npr. Mozda je to slucaj i ko LeBron Jamesa.
Sto se tice ovoga sto u Cavsima radi, ja ga donekle i razumijem sto se ovoliko izivljava i igra GMa jer je poucen iskustvom iz prvog mandata i vjerovatno vrlo dobro zna koliko je "sposoban" FO Cavsa. Vecina ugovora koje su potpisali (TT, JR, Shumpert) su Cavsi jednstavno bili primorani dati jer su vec bili preko Capa i nisu imali mogucnost da nadju zamjene. Oni jesu limitirani igraci ali jednostavno toliko vrijede u danasnjoj ligi i za slicne pare tesko da bi se naslo boljih igraca, skoro nemoguce.
Najveci problem od svih je Lue, bez ikakve sumnje. Jednostavno si ne mozes dopustiti da ti je citav napad zasnovan na izolacijama ma koliko god talentovane igrace za te stvari imao. Covjek jednostavno nema autoriteta jer je pojavom najobicniji klaun (plus jos onaj stepover AIa), a i takticko znanje mu je prilicno tanko. Ocito je a je Pat bio jedina osoba prema kojoj je LeBron imao postovanje i fakat steta sto nije ostao u Heatu, cisto sumnjam da bi mu se tamo dogodilo da ima ovako defanzivno limitiran tim. Cisto sumnjam da je on taj kojem je pala na pamet ideja da ide dobit Dubse napadom, prevelik je to kosarkaski mozak da mu neka toliko glupa ideja padne na pamet.
@miki
Za ovaj stil kosarke Cavsa, Melo je drasticno bolji igrac od Lovea. Covjek je doktor izolacija, a s LeBronom bi strasno profitirao.
- AshburtonG
- Kontakt:
U oba slucaja bi im max domet bio jedna pobjeda. Nista ne bi dobili, pogotovo sa ovakvim Melom.Luminary je napisao/la:Da li bi Cavsi bolje prosli u finalu da su uradili onda trade "Love-Anthony"?
- Donnie Darko
- Kontakt:
Pa šta će onda trojica da se igraju izolacija, a još manje ljudi da obavljaju ostale poslove? Sinoć bez Lovea, odnosno njegovih skokova i ukradenih ne bi ni došli u situaciju da imaju prednost u trećoj četvrtini, ne znam ti koliko da su ova dvojica pogađali.Epidaurus je napisao/la: Za ovaj stil kosarke Cavsa, Melo je drasticno bolji igrac od Lovea. Covjek je doktor izolacija, a s LeBronom bi strasno profitirao.
Cavsi moraju svašta nešto mijenjati ako sljedećeg juna planiraju ugroziti Warriorse, još naglašenija verzija ove sadašnje igre je sigurno zadnja stvar koja im treba. A Melo samo u takvoj igri ima nešto za ponuditi Cavaliersima. Moraju prvo odbranu srediti, pa onda ostalo.
uz sve to Love je imao sjajne def. reakcije, cak je 5-6 ukradenih skupio cini mi se
Chicago da nam se smiluje i da Butlera za neki karinaski paket.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Pa ako su vec citavu sezonu imali namjeru furat ovu igru i na taj nacin napast Warriorse, onda je Melo bio bolja opcija za to svakako. Imali su realno i temelja za takvo razmisljanje jer su prosle godine na taj nacin upravo i dobili finale. Sad kad se fino pokazalo da se tom iso igrom ne mogu dobiti ovi Warriorsi (pogotovo ne sa rosterom punih rupa u odbrani), svakako je da ce Cavsi morati nesto debelo mijenjati. Kako god, Love i Irving na picku su prevelika labilnost protiv ovog GSWa i mislim da bi bilo najbolje da se Love zamjeni za nesto. George/Butler bi bili idealni al nesto sumnjam da su Bullsi il Pacersi toliki idioti da to prihvate pored puno boljih ponuda.Donnie Darko je napisao/la:Pa šta će onda trojica da se igraju izolacija, a još manje ljudi da obavljaju ostale poslove? Sinoć bez Lovea, odnosno njegovih skokova i ukradenih ne bi ni došli u situaciju da imaju prednost u trećoj četvrtini, ne znam ti koliko da su ova dvojica pogađali.Epidaurus je napisao/la: Za ovaj stil kosarke Cavsa, Melo je drasticno bolji igrac od Lovea. Covjek je doktor izolacija, a s LeBronom bi strasno profitirao.
Cavsi moraju svašta nešto mijenjati ako sljedećeg juna planiraju ugroziti Warriorse, još naglašenija verzija ove sadašnje igre je sigurno zadnja stvar koja im treba. A Melo samo u takvoj igri ima nešto za ponuditi Cavaliersima. Moraju prvo odbranu srediti, pa onda ostalo.
Ne mogu oni na taj način dobit Warriorse, i iskreno se nadam da ne razmišljaju tako u Cle, jer ćemo i sljedeće godine gledati indetično finale, a to bi bilo pomalo previše dosadno
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Džaba filozofirate, ratnici su jaki i to je to, a Durant je igrač PO-a i finala. Oni koji ih žele ugroziti moraju imati trenera kao oni i isto superstar-ova. Cavsima fali trener, taj jedan igrač, smanjiti LBJu minute u RS i eto ga.
- BijelaCokolada
- Kontakt:
cavsi imaju dobre igrace ali je problem sto im za pobjedu protiv ratnika treba apsolutno sve suprotno.umjesto gomile sutera koji statiraju njima trebaju defanzivci,rudari,koji ce da konstantno vrse pritisak i sjeckaju igru.
Oni moraju usporiti tempo (citaj:grcka) za pobjedu a ne da trce zajedno sa dubsima to valjda svi znamo,vidjecemo,bolje za njih da naprave ozbiljan rez i da vide sta i kako dalje
Oni moraju usporiti tempo (citaj:grcka) za pobjedu a ne da trce zajedno sa dubsima to valjda svi znamo,vidjecemo,bolje za njih da naprave ozbiljan rez i da vide sta i kako dalje
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
A svi Hall of fame saigraci mu ili van svog prajma ili na granici da budu izvan(Parker).Jako los pokusaj trolanja,jer upravo dolazak Leonarda u ekipu vratio SA iz mrtvih.artemis77 je napisao/la:I jednim od najboljih trenera ikad.alemsa je napisao/la:Sa 3 hall of famera pored sebeartemis77 je napisao/la:
Ja to ne priznajem. Lagano je igrati u uvijek jakim Spursima.

Usput,za ovog Houstonovca....Jos se nisi poklopio??Da je SA i najgori,uvijek ima neko ispod,HOU.

Sta ovi provociraju za Kawhia a dali bi lijevo mudo da ga imaju u ekipi.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Upravo tsko,ali nebitno,necemo vise o njemu..L-Train je napisao/la:Sta ovi provociraju za Kawhia a dali bi lijevo mudo da ga imaju u ekipi.
Za sistem koji CLE forsira,treba mu vise 3&D igraca,a ne samo sutera koji igraju u jednom smjeru.Jaka odbrana,spor tempo i sigurne scoring opcije u napadu su recepet za biti u utakmici protiv GSa.Ni to nije garant pobjede,ali barem neces gubiti tekme 20 razlike.
Sto vise vrhunskih obrambenih na perimetru,pa nek se i napad svodi na ISO kosarku nije problem kada imas LeBRona i Kyriea,vidjeli smo protiv SASa sta znaci kada imas tri vrhunska defanzivca na perimetru (Kawhi,Simonns i Green) pa koji god da te preuzme ****,ovako nekad je dovoljno da udaris jedan blok protiv Cava i vec si stvorio uzasan missmatch po Cavse.
Kako ide ona stranica za snimke utakmica? Hvala unaprijed
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Da,nema dileme da su protiv ovakve ekipe defanzivci na perimetru od izuzetne vaznosti,jer,protiv GSa,ne igra bas preveliku ulogu odbrana 1 na 1 kad je u pitanju inicijalni defanzivac.Bitno je da svi imaju tu mogucnost.Mislim da CLE i nije toliki problem iso kosarka,sa talentima poput Jamesa i Irvinga,koliko je odbrana bila problem.Jedan top defanzivac da samo maaaalllooo uspori KDa i da Jamesu mogucnost da igra libera i manje se trosi u odbrani,bi cuda ucinio,vjeruj mi.L-Train je napisao/la:Sto vise vrhunskih obrambenih na perimetru,pa nek se i napad svodi na ISO kosarku nije problem kada imas LeBRona i Kyriea,vidjeli smo protiv SASa sta znaci kada imas tri vrhunska defanzivca na perimetru (Kawhi,Simonns i Green) pa koji god da te preuzme ****,ovako nekad je dovoljno da udaris jedan blok protiv Cava i vec si stvorio uzasan missmatch po Cavse.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.