AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

SonVolt
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la SonVolt » 09 jun 2017, 14:36

Daj Belottia, dobar je glavom a sad ce konačno biti kvalitetnih ubacivanja sa strane :njanjanja:
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 09 jun 2017, 14:38

Mi njih sve nahvalismo kao da su odigrali sezonu i pruzili.odlične partije :lol: trenutno na papiru to.izgleda dobro ali.ostaje da oni opravdaju to i na terenu , samo da se ne razocaramo(a pitanje je mozemo li se mi kao navijači i rszocarati jer šta smo sve gledali prethodnih godina)...
Kad se Biglia vraća u Italiju? Kad bi.mogli očekivati da se ozvanici transfer?

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 09 jun 2017, 14:40

gambler1899 je napisao/la:Mi njih sve nahvalismo kao da su odigrali sezonu i pruzili.odlične partije :lol: trenutno na papiru to.izgleda dobro ali.ostaje da oni opravdaju to i na terenu , samo da se ne razocaramo(a pitanje je mozemo li se mi kao navijači i rszocarati jer šta smo sve gledali prethodnih godina)...
Kad se Biglia vraća u Italiju? Kad bi.mogli očekivati da se ozvanici transfer?
Biglia je u Italiji 14og ili 15og. Nema sumnje da će biti problema na početku sezone i da će biti mučenja, jer nemoguće je 6-7 ili 8 igrača uigrati za dva mjeseca.To je proces koji će potrajati ipak nešto duže.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 09 jun 2017, 14:48

muxa je napisao/la:Kad su u pitanju napadači ja bi radije doveo Dzeku i nekog mladjeg (Dolberg, SIlva, Dembele) koji se mogu dovesti za cca 60-70 mil nego što bi dao za jednog napadača taj iznos. Imao bi igrača koji je već naviknut na Seriu A, koji ima iskustva i koji može odigrati još 3 dobre sezone. Uz njega bi ovaj mladji sazrijevao i mogao bi ga dostojno zamjeniti za par sezona. Ovako bi se onda mogli riješiti i Bacce i Lapadule.
Nisi ni ti skroman, ni manje ni vise nego najboljeg napadaca u ligi.

Sto se tice Belottija, mislim da je rizik i preskup. Ukoliko su tacni natpisi da Cavani zeli napustiti PSG i da se nudi napoliju, msm da bi trebali njega loviti. Ima u njemu jos gladi i kvaliteta i sigurno vam moze pomoci u borbi za lp.
embrace the chaos

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 09 jun 2017, 14:52

Denno je napisao/la:
muxa je napisao/la:Kad su u pitanju napadači ja bi radije doveo Dzeku i nekog mladjeg (Dolberg, SIlva, Dembele) koji se mogu dovesti za cca 60-70 mil nego što bi dao za jednog napadača taj iznos. Imao bi igrača koji je već naviknut na Seriu A, koji ima iskustva i koji može odigrati još 3 dobre sezone. Uz njega bi ovaj mladji sazrijevao i mogao bi ga dostojno zamjeniti za par sezona. Ovako bi se onda mogli riješiti i Bacce i Lapadule.
Nisi ni ti skroman, ni manje ni vise nego najboljeg napadaca u ligi.

Sto se tice Belottija, mislim da je rizik i preskup. Ukoliko su tacni natpisi da Cavani zeli napustiti PSG i da se nudi napoliju, msm da bi trebali njega loviti. Ima u njemu jos gladi i kvaliteta i sigurno vam moze pomoci u borbi za lp.
Ako ovaj čudesni merkato završi na pravi način, pa napadamo skudeto, kup i el-u a ne samo LP-a. :mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 09 jun 2017, 14:53

slika

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 09 jun 2017, 14:55

nextterrain je napisao/la:slika
Od toga više od 100 miliona u Kini.Sad se vratite na ono što sam pisao par puta u zadnja dva dana i kakav marketinški potencijal ima Milan.Potencijal koji nije iskorišten ni 10% još uvijek.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 09 jun 2017, 14:58

Nornalno je da ce malo potrajati dok se sistem na terenu uhoda. Al' bar znamo da ovi novi igraci mogu napredovati za razliku od vecine panjeva koje smo trpili proslih sezona.
Kako divan osjecaj,neopisivo.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 09 jun 2017, 15:11

Ljudi moji mi.svakog dana dovedemo novog igraca :)

Kad ce poceti prodavati ovi nasi,treba nesto i skinuti sa platne liste :)

Znaci sa Contijem smo zavrsili rekonsteuciju zadnje linije koja je uz vezni red bila godinama najslabija karika,hvala Bogu pa dodjose ljudi koji su vidjeli gdje skripi i prvo to rjesavaju,a sad nam dajte Jamesa i Costu u paketu i ima da napadnemo skudeto odma :)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 09 jun 2017, 15:50

ja ne znam da je merkato uopste poceo zvanicno, a meni ovo sve vec i dosadilo :mrgreen:

prodat ce se par igraca, ali jedino nam je bacca "zlatna koka" na kojoj ce se mozda moci uzeti dvadesetak miliona, za ovo ostalo ce se samo neka simbolicna sica pokupiti.
al' haj nema veze, samo neka se hamelj skida sa platne liste.

bit' ce tesko uigrati ovo sve na pocetku, ali moram sad cak i ja priznati da ce nam dobro doci ove predkvalifikacije :mrgreen: taman ce do pocetka sezone imati svi skupa par utakmica u nogama.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 09 jun 2017, 16:03

Biglia je defanzivni vezni i ako neko ocekuje da da ce on kreirati igru nema od toga nista, niti je tip Nianngolana box to box igrac, pa da ga ima svugdje, znaci klasicni defanzivni vezi koji sve sto uradi naprijed je bonus, zbog toga Milanu treba klasican veznjak koji ce sve to povezati...ja nesto ne gaijim velike simpatije za 433 foramciju pa makar, James ako dodje morace igrati u sredini centralnog, krilo nikako !!!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 09 jun 2017, 16:06

Milan još uvijek nije odustao od Tolisa. :zviz:

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 09 jun 2017, 16:12

bgmi Milan super posluje zasad, kad vidim da zapravo dovode igrace koji su dobri, kvalitetni i koji imaju potencijal, nekako mi pravo drago, fali Milan u LP, fali Milan u borbi za prvaka Italije.
Mussachio je odlican stoper, Conti ako dodje, Rodriguez i odbrana bi vam trebala biti solidna uz Romagnolija i Gigija na golu.
Napadaca da dovedete i jos neko krilo i napad ce biti jako dobar, samo onda ostaje neki kreativniji centralni veznjak i Milan bi trebao da bude spreman za iducu sezonu. Ajd Kessie i Biglia, nisu losi, dobri transferi, ali bi trebali jos jednog dovesti da se tu ima sirine.
Stvarno jedva cekam da zaigraju momci, trebat ce vremena da se to fino poslozi i uigra, al tko god da je sportski direktor il tko god da je odgovoran za ove transfere djeluje da zna sta radi.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 09 jun 2017, 16:16

Furymaker je napisao/la:bgmi Milan super posluje zasad, kad vidim da zapravo dovode igrace koji su dobri, kvalitetni i koji imaju potencijal, nekako mi pravo drago, fali Milan u LP, fali Milan u borbi za prvaka Italije.
Mussachio je odlican stoper, Conti ako dodje, Rodriguez i odbrana bi vam trebala biti solidna uz Romagnolija i Gigija na golu.
Napadaca da dovedete i jos neko krilo i napad ce biti jako dobar, samo onda ostaje neki kreativniji centralni veznjak i Milan bi trebao da bude spreman za iducu sezonu. Ajd Kessie i Biglia, nisu losi, dobri transferi, ali bi trebali jos jednog dovesti da se tu ima sirine.
Stvarno jedva cekam da zaigraju momci, trebat ce vremena da se to fino poslozi i uigra, al tko god da je sportski direktor il tko god da je odgovoran za ove transfere djeluje da zna sta radi.
Conti je najbolji italijanski bek.
Rodriguez par sezona unazad bio uz Alabu najbolji bek u BL-i.
Musacchio je vrlo dobar stoper.
Kessie je jedan od najperspktivnijh igrača u ligi a i šire.
Biglia je među 3 najbolja igrača na poziciji u ligi.
Keita je poslije Insignea vjerovatno najbolje lijevo krilo u ligi.

Uz to već imaš vjerovatno najboljeg golmana lige, odličnog Bonaventuru, vrlo dobrog Susoa a tu je i odlični Romagnoli. Ako sve bude po planu bit' će Milan mnogo jak.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 09 jun 2017, 16:24

Giacomo Petralito, posrednik koji radi u Njemackoj, stigao je u Casa Milan kako bi razgovarao o Aubameyangu. #Milannews

Milan na raketni pogon :kafa:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 09 jun 2017, 16:26

meskalin je napisao/la:Biglia je defanzivni vezni i ako neko ocekuje da da ce on kreirati igru nema od toga nista, niti je tip Nianngolana box to box igrac, pa da ga ima svugdje, znaci klasicni defanzivni vezi koji sve sto uradi naprijed je bonus, zbog toga Milanu treba klasican veznjak koji ce sve to povezati...ja nesto ne gaijim velike simpatije za 433 foramciju pa makar, James ako dodje morace igrati u sredini centralnog, krilo nikako !!!
Ne bih se složio s tobom što se tilče Biglie. Može biti pogodak ili flop ali po meni definitivno nije klasičan defanzivni vezni, čija je uloga opstrukcija igre i koji nema ništa za ponuditi u ofanzivi.

4-3-3 ili neka varijacija te formacije je jedino riješenje. Krila moraš imati a više od jednog napadača držati na terenu je luksuz.
Slažem se da treba još neko u vezni red ali više nema tih čistih kreativaca koji će vući sve konce na terenu. Treba jak vezni "all-rounder"
koji može povući naprijed ali i završavati defanzivne zadatke.

Ovo je izuzetno mlada ekipa Milana i jedan iskusan igrač kao Biglia će dosta značiti ovom timu.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 09 jun 2017, 16:28

SonVolt je napisao/la:
meskalin je napisao/la:Biglia je defanzivni vezni i ako neko ocekuje da da ce on kreirati igru nema od toga nista, niti je tip Nianngolana box to box igrac, pa da ga ima svugdje, znaci klasicni defanzivni vezi koji sve sto uradi naprijed je bonus, zbog toga Milanu treba klasican veznjak koji ce sve to povezati...ja nesto ne gaijim velike simpatije za 433 foramciju pa makar, James ako dodje morace igrati u sredini centralnog, krilo nikako !!!
Ne bih se složio s tobom što se tilče Biglie. Može biti pogodak ili flop ali po meni definitivno nije klasičan defanzivni vezni, čija je uloga opstrukcija igre i koji nema ništa za ponuditi u ofanzivi.

4-3-3 ili neka varijacija te formacije je jedino riješenje. Krila moraš imati a više od jednog napadača držati na terenu je luksuz.
Slažem se da treba još neko u vezni red ali više nema tih čistih kreativaca koji će vući sve konce na terenu. Treba jak vezni "all-rounder"
koji može povući naprijed ali i završavati defanzivne zadatke.

Ovo je izuzetno mlada ekipa Milana i jedan iskusan igrač kao Biglia će dosta značiti ovom timu.
Teško da jedan prekaljeni igrač i profesionalac kao što je Biglia može biti flop.Dovoljno iskusta već u Italiji a i mnogo utakmica za Argentinu.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 09 jun 2017, 16:30

Fabio Parisi inače agent Tolisa je boravio danas u Milanu. A zadnjih sedmica ko god boravi u Casi Milan vrati se sa poklonom za par dana. :kafa:

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 09 jun 2017, 16:33

Mislim da je za Bigliu najjasnije šta dobijaš.
Iznad njega stoji najmanji upitnik od svih igrača koji su dovedeni i koje će dovesti.
Od njega se očekuje da donese stabilnost i smirenost u klimav vezni red. Niko od njega ne očekuje driblinge, 10-ak golova i brdo asistencija.

Ja se najviše nadam Tolissu. On, Biglia i Kessie je odličan vezni red za okvire Serie A.

I zaboravio sam slika

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 09 jun 2017, 17:02

@Romagnoli pratim pomno sta se desava oko Milana,ovdje sam na temi svaki dan.
Veliki sam fan serije A i to je liga koju najvise pratim (uz spansku) jos iz dana kada je isla na Pinku.
Milan takodje gotivim i vazda sam gotivio,i nadam se da se vracate onim danima kada su imena kao Sevecenko,Rui Costa (moj omiljeni),Pirlo,Maldini,Nesta,Gatuso igrali u Milanu a ne Niang,Paletta,Bertolacci,Lapadula itd.

Realu pare nisu problem i mislim da se vasa uprava moze dogovoriti sa Perezom oko nacina placanja pogotovo zbog dobrih odnosa izmedju 2 kluba,a za nadati se da transfer Jamesa (ukoliko do njeg dodje) nece biti poput predhodnih (Kaka,Redondo).
James je u Madridu igrao na raznim pozicijama,a ona prva sezona je bila impresivna.
Njegov najveci problem je sto u sistemu Reala njegova prirodna pozicija ne postoji.
Statisticki gledano to jos uvijek dobro izgleda,ali istina je da nikad nije ponovio prvu sezonu.
Bio je dosta nezadovoljan ove sezone,a na kraju ga je Isco zakovao za klupu i to je bilo to.
Siguran sam da ide ovo ljeto,nadam se vama.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []