Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Re: Formula 1
Bit će dosta prelazaka, neće biti procesija. Pole ne znači ništa, Vettel će napadati Lewisa odmah od starta
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
Zanimljiva mi je taktika Mercedesa da u treninzima budu konstantno slabiji i prati ih neki maler na bolidu, a onda u kvalifikacijama eksplodiraju i prave ekstra vremena. Vidi li neko drugi to il samo ja?
Biti srcem vezan, u tome leži snaga
To su sve taktike, oni i Ferrari od pocetka sezone lose rade practise kako bi prikrili tacna vremena. Meni je to malo glupo ali sta se moze. Kad pogledam vremena practise i kvalifikacija, svi vozaci su prikrili tacna vremena.r3m1 je napisao/la:Zanimljiva mi je taktika Mercedesa da u treninzima budu konstantno slabiji i prati ih neki maler na bolidu, a onda u kvalifikacijama eksplodiraju i prave ekstra vremena. Vidi li neko drugi to il samo ja?
Sve su to neke igrice, ali iskreno ne znam koga varaju kad se to sve zna u Formuli 1.
Pa valjda znate da se na treninzima ne izvalci maximum iz motora i dosta su tezi jel su puni gorivom...prvenstveno sluze da se osjeti staza i bolid sto bolje airodinamicki pipremi .....normalno da vremenu nisu ni blizu ko u kvalifikacijama...jel tad se ide pun gas i motor je u tom trenutku na svom maximalnom radu...a i na treninzima su Ferrari i Merc prvi drugi , samo normalno sa dosta slabijim vremenima ko u ostalom i svi ostali timovi..
Naravno da ima ali ti moras pripremu odraditi i za kvalifikacije. Nije isto voziti pripremljen bolid sa gorivom i bukvalno gorivom za par krugova. Ne znam koliko dugo pratis formulu, ali se prije imao dva vremena na treninzima. Jedno vrijeme za utrku (sa jednim postavkama bolida) a drugi za kvalifikacije (sa drugim postavkama).jelle je napisao/la:Pa valjda znate da se na treninzima ne izvalci maximum iz motora i dosta su tezi jel su puni gorivom...prvenstveno sluze da se osjeti staza i bolid sto bolje airodinamicki pipremi .....normalno da vremenu nisu ni blizu ko u kvalifikacijama...jel tad se ide pun gas i motor je u tom trenutku na svom maximalnom radu...a i na treninzima su Ferrari i Merc prvi drugi , samo normalno sa dosta slabijim vremenima ko u ostalom i svi ostali timovi..
Ovo danas je cista taktika, ne znam jesi li vidio na treningu max brzina Hamiltona bila 310 na treningu a u kvalifikacijama 330. Zato se treba vratiti stari sistem da utrku startas sa gorivom iz kvalifikacija.
Pa normalno da cemu biti veca max brzina u kvalifikacijama kad tad izvlaci 100% iz motora....tj. pritisce dugmice za to....ako ti pratis formulu valjda znas da u utrkama i na treninzima ne ide motor na 100% nego samo jedan odredjen period kad se treba stiskat ...dok u kvalifikacijama ide na 100% plus laksi bolid i normalno da dobijes tih 20 km brzi bolid...
I ne znam opet sta ti nije jasno...i na treninzima su i dalje Ferari i Merc najbrzi samo ne s vremenima iz kvalifikacija....jer tad se ide na pefektan krug i na ivicu noza...dok se u treninzima vise pokusava naci ta ivica...ne kontam stvarno sta nije jasno....jedino sto mozda malo taktizira Merc ponekad u odnosu na Ferrari tj , da oce sakit da su slabi npr. na toj stazi od njih...
I ne znam opet sta ti nije jasno...i na treninzima su i dalje Ferari i Merc najbrzi samo ne s vremenima iz kvalifikacija....jer tad se ide na pefektan krug i na ivicu noza...dok se u treninzima vise pokusava naci ta ivica...ne kontam stvarno sta nije jasno....jedino sto mozda malo taktizira Merc ponekad u odnosu na Ferrari tj , da oce sakit da su slabi npr. na toj stazi od njih...
jelle je napisao/la:Pa normalno da cemu biti veca max brzina u kvalifikacijama kad tad izvlaci 100% iz motora....tj. pritisce dugmice za to....ako ti pratis formulu valjda znas da u utrkama i na treninzima ne ide motor na 100% nego samo jedan odredjen period kad se treba stiskat ...dok u kvalifikacijama ide na 100% plus laksi bolid i normalno da dobijes tih 20 km brzi bolid...
Samo me nervira sto previse sakrivaju, kad je svima jasno da imaju jak bolid kao Ferrari.
Imaju jak bolid to svak zna....samo ove sezone ima dosta problema da se ustima , i najveci problem imaju s gumama....na jednoj stazi su perfektni dok odma na sljedecoj nisu toliko konkurektni .....Dok Ferrari ima manje tih oscilacija....skoro na svakoj stazi su dobri ove godine..
Ma dosta je vozaca na gridu koji realno ne trebaju bit tu.Imas tog Strolla,Palmera,Ericssona,cak mi i ovaj Vandoorne postaje kritican.Manuel je napisao/la:Ja ne pamtim goreg vozaca od Strolla.Pa kad je jedan Massa brzi od tebe jednu sekundu u istom bolidu e ubij se.
Hajmo Ferrari
jbg timovi su primorani da uzmu losije vozace koje donose vise novca kako bi prezivili, vise od pola vozaca na gridu su pay driveridarker10 je napisao/la:Ma dosta je vozaca na gridu koji realno ne trebaju bit tu.Imas tog Strolla,Palmera,Ericssona,cak mi i ovaj Vandoorne postaje kritican.Manuel je napisao/la:Ja ne pamtim goreg vozaca od Strolla.Pa kad je jedan Massa brzi od tebe jednu sekundu u istom bolidu e ubij se.
Hajmo Ferrari
jedan Sergio Perez je npr. pay driver (Telmex), ali naravno da Sergio ne moze u istu recenicu sa ovim debilima
kloc Maldonado je bio u F1 5 godina zahvaljujuci PDVSA (prica se da su davali oko $50M svake godine), cak je imao ponude i da vozi ove godine od nekoliko timova
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Hoce li Perez u Ferrari?miki_92 je napisao/la: jedan Sergio Perez je npr. pay driver (Telmex), ali naravno da Sergio ne moze u istu recenicu sa ovim debilima
Pereza ili Rikarda ja vidim u Ferariju i to vrlo brzo.
Sto se tice tih vremena u treninzima, do sad je bilo tako da 1. Trening slizo da se osjeti staza, 2. Za postavke bolida u utrci a 3. Za pripremu i mapiranje bolida za kvalifilacije.
Sto se tice tih vremena u treninzima, do sad je bilo tako da 1. Trening slizo da se osjeti staza, 2. Za postavke bolida u utrci a 3. Za pripremu i mapiranje bolida za kvalifilacije.
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
Ma znam ljudi da je trening slabiji po brzini i vremenima, ali pricam o taktiki Mercedesa koji je vec drugu utrku zaredom znacajno slabiji od Ferarija na treninzima, a onda preokrenu na kvalifikacijama. To mi je cudno, nije mi cudno sto je sekundu slabiji trening od kvala.
Pa kako drugu zardom slabi....u Monacu je Ferrari bio bolji.....ako gledas ove godine i treninge i kvalifikacije...preblizu su...r3m1 je napisao/la:Ma znam ljudi da je trening slabiji po brzini i vremenima, ali pricam o taktiki Mercedesa koji je vec drugu utrku zaredom znacajno slabiji od Ferarija na treninzima, a onda preokrenu na kvalifikacijama. To mi je cudno, nije mi cudno sto je sekundu slabiji trening od kvala.
Lewis je jucer odvozio krug bez greske za razliku od Seba , zat i jest bila tolika razlika inace bi opet bilo u par hiljaditinki....
Pardon, moja greska, nisam gledao Monaco, znaci Katalunja pa Canadajelle je napisao/la:Pa kako drugu zardom slabi....u Monacu je Ferrari bio bolji.....ako gledas ove godine i treninge i kvalifikacije...preblizu su...r3m1 je napisao/la:Ma znam ljudi da je trening slabiji po brzini i vremenima, ali pricam o taktiki Mercedesa koji je vec drugu utrku zaredom znacajno slabiji od Ferarija na treninzima, a onda preokrenu na kvalifikacijama. To mi je cudno, nije mi cudno sto je sekundu slabiji trening od kvala.
Lewis je jucer odvozio krug bez greske za razliku od Seba , zat i jest bila tolika razlika inace bi opet bilo u par hiljaditinki....
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Lani je Lewis izgubio vodstvo iako je imao pp, vidjet ćemo danas start
LeBron James
Uzet ce ga Vettel odmah nakon starta
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Nek uzme na startu, u utrci će ga Lewis opet proći
LeBron James
Ma prije nije bilo ovoliko losih vozaca koji ne mogu osvojiti mrtvi bod ni u solidnom bolidu.Prije si morao biti tako da kazem vozacina da bi za pocetak vozio Minardi a sad odjednom Stroll u Williamsy,Palmer u Renou,prije Maldonado itd.Jbg pare diktiraju jednostavno sve.
Veceras ocekujem fenomenalnu utrku i pobjedu Vettela a i barem jedan Safety Car.Ipak je to legendarna Kanada.
Veceras ocekujem fenomenalnu utrku i pobjedu Vettela a i barem jedan Safety Car.Ipak je to legendarna Kanada.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.