Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Adinjo
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Adinjo » 11 jun 2017, 18:43

Sto daljr od nasih kvazi legendi koji igraju i zive jos fudbal 80-tih.

Ja ne znam da li oni uopste prate ovaj danasnji fydbal i kako ljudi treniraju ekipe.

Ne mora biti nas trener, naci mladjeg trenera koji razumije danasnji fudbal. Ovoj ekipi samo to treba. Potencijal ne manjka.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 11 jun 2017, 18:57

Pustiti Mesu da zavrsi kvalifikacije ali vec sada traziti zamjenu. Da ne bude opet spanska opera kad dodje vrijeme selekcije.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 jun 2017, 19:35

I ja bi ostavio Bazdarevica iako sam svjestan da sa njim nema prolaza. Nemoguca je to misija za njega. I da se dokopa baraza on nije u stanju sloziti momcad koja ce u 2 utakmice pobjediti niti jednu poluozbiljnu Evropsku ekipu.
Na zalost to je to I pomoci nema.
Ipak bi mu dao pomocnike u liku Bajramovica i Misimovica da ga momci upute kako moderan nogomet funkcionira I da se pripreme I pokusaju spasiti ovaj nas brod od totalnog potonuca nakon dvojice losih kapetana koji su ga zadnjih godina vodili.

Mozda ne bi bilo lose pomocnika pronaci i u liku Emira Spahica jer Mesa voli razbijace. Ako nista ne bi onda smio psovati navijace jer bi ga Spaha vjerovatno poslao u svlacionicu.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 jun 2017, 19:38

Ostaviti ga do kraja ali mu traziti zamjenu.
Treba nam moderan selektor, neko ko razumije igru, postavku, prilagodbu.
Neko ko ima plan A,B, C
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 11 jun 2017, 20:11

Ostaviti ga do kraja. Uslov za produzenje ugovora plasman na SP... yebiga, sve ostalo je debilizam.

btw. gledam ovu Irsku i ne mogu vjerovati da smo bili optimisticni (ukljucujuci i mene), i da smo nas optimizam zasnivali na tome da je nas tehnicki fudbal superiorniji od njihovog... :rol: :rol: Danteyebo, ovi vjeruju u pobjedu i kad gube 0:2 u 88 minuti... Nema nervoze i praznog hoda.
Nasi se raspadose cim nije usla prva prilika u drugom poluvremenu neku vecer.... Onaj devar na kraju je samo odraz nemoci. :roll:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 11 jun 2017, 20:12

Samo propalog bošnjaka Vahida Halilhodžića što dalje od reprezentacije. :salut:

slika

Jedini dostojan selektor iz Bosne i Hercegovine da vodi ovu reprezentaciju, naravno uz Safeta Sušića.

Safet Sušić za bod ostao bez Eura 2012, svi znamo na koji način. Na Svjetsko nas odveo perfektno, tamo ispali svi znamo kako, greškom. Zadnje kvalifikacije ne bi ništa lošije od Meše sigurno završio. Otpušen je pod pritiskom, iako protiv Izraela jednostavno nije ni imao boljih igrača, a Kipar, Kipar se svakoj reprezentaciji desi jednom.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 11 jun 2017, 20:17

bhsport je napisao/la:Ostaviti ga do kraja ali mu traziti zamjenu.
Neko ko ima plan A,B, C

A koga mi to imamo u opticaju da moze biti dobar selektor? Hadzibegic mozda? Barbarez pokeras? Iskreno nemamo mi nekog izbora sve je tu bara bara.
Vahid je odavno digao ruke od nas tako da je ostalo prosjek
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 11 jun 2017, 20:21

Doće neko s kime se "može dogovorit''". Nacionalni ključ, šeme, talovi, zažmiri, prešuti, popusti ... Ne kažem da će primati pare, ali će morati da prihvati kompromise koji od reprezentacije prave poluprofesionalnu družinu, drugim riječima, opet će doći neko ispodprosječan ko nema izbora.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 11 jun 2017, 20:25

Neko ko ima plan A,B, C
Da je neko ko bar ima jasan plan A!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 11 jun 2017, 20:27

BelminM23 je napisao/la:Samo propalog bošnjaka Vahida Halilhodžića što dalje od reprezentacije. :salut:

slika

Jedini dostojan selektor iz Bosne i Hercegovine da vodi ovu reprezentaciju, naravno uz Safeta Sušića.

Safet Sušić za bod ostao bez Eura 2012, svi znamo na koji način. Na Svjetsko nas odveo perfektno, tamo ispali svi znamo kako, greškom. Zadnje kvalifikacije ne bi ništa lošije od Meše sigurno završio. Otpušen je pod pritiskom, iako protiv Izraela jednostavno nije ni imao boljih igrača, a Kipar, Kipar se svakoj reprezentaciji desi jednom.
Citam forum odavno, ali sumnjam da sam ranije naletio na post sa vise gluposti, da ne upotrijebim neki tezi izraz... Cestitam. :salut:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 jun 2017, 20:29

DrFilgud je napisao/la:
Neko ko ima plan A,B, C
Da je neko ko bar ima jasan plan A!
Imao si Papeta. Isto igra protiv Kipra ili Argentine.
Treba nam Meho Kodro.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 11 jun 2017, 20:36

Prosinečki najbolja varijanta od onoga dokle bi mogli dobacit', ali se bojim da će nam i on biti nedostižan nakon epizode u Azerbejdzanu.
Svejedno, šalu na stranu, nije baš Meša tolika taraba, može on ovo još izgurat' realno.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 11 jun 2017, 20:44, ukupno mijenjano 1 put.

Hasansas1978
Kontakt:

Post Postao/la Hasansas1978 » 11 jun 2017, 20:43

nije vrijedan ni za komentarisanje. neki klub iz francuske druge lige je njegov plafon. unazadio nas je posteno i kad padnemo u 3. sesir nema nas ni na mapi vise.....

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 11 jun 2017, 21:22

Eno ga sad se vadi kao Zasto se himna izvizdala i Zasto su razni predmeti bacani na teren.

To ti je ono, daj da pricamo o svemu samo ne o meni i kako sam unazadio repku.

Mrsss Mesa odakle si dosao !!

"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 11 jun 2017, 21:33

Adinjo je napisao/la:Eno ga sad se vadi kao Zasto se himna izvizdala i Zasto su razni predmeti bacani na teren.

Pa naravno, hoce da baci akcent na dogadjaj poslije utakmice, a ne na svoju nesposobnost.

Sam sebi ne mogu oprostiti sto sam se protivio dolasku Barbareza i Nalica, kada je Mesa postao selektor. Nalic i Barbarez su tad dosli sa razradjenim planom za buducnost.
Hajdi rekoh tad ipak Mesa je iskusniji, a on kao Sliskovic bez ijedne ideje, svaki poziv mu je drugaciji, tako da nema ni glavu ni rep ova reprezentacija.

Kodro i Bolic ili Kodro i Baljic bi bili idealni, a svaka prica ko bi nas preuzeo ako ode je suplja.

Ovo je nas kraj, i ja se pitam kako neko uopste moze imati nadu nakon ovog dvomeca sa Grckom.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 11 jun 2017, 21:53

BelminM23 je napisao/la:Samo propalog bošnjaka Vahida Halilhodžića što dalje od reprezentacije. :salut:

slika

Ja se samo nadam da je post ironičan, mada se s izborom Petkovića slažem.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Hasansas1978
Kontakt:

Post Postao/la Hasansas1978 » 11 jun 2017, 22:47

Bazdarevicu ako ovo mozda citas, budi covjek, idi u Francusku, daj otkaz i ne vracaj se..Dovoljno si nas unazadio i kostao svega...Nemoj biti djubre do kraja kao tvoj prethodnik Susic...

A sto se tice alternative, mi je nemamo, kakvog smo mentaliteta nama ne odgovara ni jedan nas selektor (Sem Vahida koji je iz raznih razloga van kombinacija)..Za dobrog stranca niti smo ozbiljni niti mozemo placati te usluge...Alternativa kao sranac je neki dobar, strucan i u ovom poslu iskusan strucnjek iz neke boranija zemlje tipa istocna li juzna Europa...

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 jun 2017, 22:48

Zasto bi post bio ironican :lol:
Sjetimo se utakmica pod Papetom u kojim smo igrali sjajno protiv jakih ekipa: Francuska, Grcka, Meksiko, Obala Bjelokosti, Argentina.

Sjetimo se utakmica pod Mesom u kojim smo igrali sjajno protiv jacih ekipa: /

Niko ne trazi da se Pape vrati (koji se vjerovatno i nebi vratio uziva sad u Turskoj boli ga tuki), ali hocemo samo da ovaj curan napusti repku dok jos imamo sanse za SP.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 11 jun 2017, 22:50

U našoj državi se ne podnose ostavke samovoljno već se mora na silu sve riješavati. Tako je i ovdje. Prije će se planeta zarotirati u suprotnom pravcu nego što će Baždarević podnijeti ostavku. Ipak, treba imati snage pa se odreći 50000 KM plate.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 jun 2017, 22:51

emir79 je napisao/la:
Adinjo je napisao/la:Eno ga sad se vadi kao Zasto se himna izvizdala i Zasto su razni predmeti bacani na teren.

Pa naravno, hoce da baci akcent na dogadjaj poslije utakmice, a ne na svoju nesposobnost.

Sam sebi ne mogu oprostiti sto sam se protivio dolasku Barbareza i Nalica, kada je Mesa postao selektor. Nalic i Barbarez su tad dosli sa razradjenim planom za buducnost.
Hajdi rekoh tad ipak Mesa je iskusniji, a on kao Sliskovic bez ijedne ideje, svaki poziv mu je drugaciji, tako da nema ni glavu ni rep ova reprezentacija.

Kodro i Bolic ili Kodro i Baljic bi bili idealni, a svaka prica ko bi nas preuzeo ako ode je suplja.

Ovo je nas kraj, i ja se pitam kako neko uopste moze imati nadu nakon ovog dvomeca sa Grckom.
Stvarno, kako neko može imati nadu da možemo dobiti Kipar, Estoniju i Gibraltar, plus vjerovatno pokušati izvući bod kod kuće protiv rasterećene Belgije. Možda da bi Njemačka ili Španija uspjele izvući ovo, niko drugi, uključujući i nas naravno, nema šanse :roll:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.