AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Nisam bas siguran da ce James doci kod nas puno izvjesnija opcija je Forsberg. Projekat jeste dobar al za dovodjenje top igraca mora se igrati LS. A znajuci Montelu on nece igrati formaciju bez dm tako da nasa zelja za amc tipa James i nije bas realna. A da ne spominjem to da su Chelsea i Man utd zainteresovani za Jamesa
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
- Romagnoli13
- Kontakt:
Bitno je da se igrači kupuju ciljano prema željama trenera. Čak i bez neke mega zvijezde plasman u LP-a je moguć.Uostalom bit' će to izgleda ekipa prepuna igrača koji imaju potenicijal da budu globalne zvijezde. Cilj je LP-a! Sve ostalo je čisti bonus u narednoj sezoni.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Sigurno je da ćemo igrati 4-3-3, bar bi trebali po dosadašnjim transferima i igračima za koje se interesujemo. Kada su počeli spominjati Jamesa, mislio sam da ćemo možda igrati 4-2-3-1, gdje bi James bio ta 'desetka' što mu je prirodna pozicija, mada on može odigrati bez problema i u sredini i na desnom krilu.Romagnoli13 je napisao/la: Prvenstveno treba napomenuti da je ovo očito dobro razrađen plan između Mirabellija, Fassonea i Montelle.I da prvi put nakon ne znam koliko godina trener bira igrače koje želi. Dalje mislim da bi vezna linija Kessie-Krych-Biglia bila itekako funkcionalna, jer bi to bio odličan spoj snage, trke i tehnike.Fantastičan balans bi ekipa imala, a odbrana bi najviše profitirala. Zatim ako imaš dva jaka krila koja mogu isporučiti 20+ asistencija kombinovano, a Susuo i Forsberg bi to mogli onda taj playmaker i nije toliko neophodan. Još ako su dva beka ofanzivno jaki onda taj nedostatak klasičnog playa se neće puno osjetiti. Mislim da je Montela zamislio da se igra bazira preko jakih bekova i krila sa fizički i tehnički dobro izbalansiranom sredinom. Ali vidjet ćemo šta će se dešavati dalje. Ako bi James došao nekim čudom onda bi Suso bio klupiran, jer ne bi rekao da bi Montella njega koristio u sredini bez potrebe.
Odnosno ne znam tačno šta je zamišljeno da James igra ako bi eventualno došao, uglavnom najbitnije je da rješimo Contija, napadača (Silvu očigledno) i ta dva veznjaka, po svemu sudeći Bigliu i Krychowiaka. Da to odrade, za mene bi to bio fantastičan prelazni rok.
A ostalo je bonus, Forsberg, James i još neko ime koje će se možda početi spominjati u kontekstu Milana u narednim danima. Uz ovog jednog ili obojicu, mercato bi bio nekako nestvaran, bukvalno bi izmijenjali čitavu ekipu (osim Donarume, Romagnolija, Bonaventure i/ili Susa) u mjesec dana, i to na svakoj poziciji bi imali boljeg igrača nego što smo imali ove sezone koja je nedavno završila.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
A sta mislite o Calhanoglu iz Leverkusena. Citam traže 20 mil za njega.
Sent from my x600 using Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!
- Romagnoli13
- Kontakt:
Evo malo statističkih podataka o novom napadaču Milana.Nekima je to izuzetno zanimljivo. Za Porto i A selekciju svoje zemlje odigrao je 66 utakmica, postigao 31 pogodak i ubilježio 14 asistencija.Podatke sam preuzeo sa TM-a.
Igrao je za sve mlađe kategorije u reprezentaciji, ali za ove najvažnije U-19, U-20 i U-21 je nastupio 37 puta i postigao 28 golova.
Igrao je za sve mlađe kategorije u reprezentaciji, ali za ove najvažnije U-19, U-20 i U-21 je nastupio 37 puta i postigao 28 golova.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
muxa je napisao/la:A sta mislite o Calhanoglu iz Leverkusena. Citam traže 20 mil za njega.
Hakan je doktor fudbala !!! To je po mom misljenju smijesna cijena
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
Calhanoglu je dobar igrač, mada sam još zimus čitao da ga je Chelsea već "kaparisao". Problem je što nije igrao pola godine zbog neke suspenzije (ne znam tačno zbog čega), al' dobro to i nije toliko strašno, lako bi se vratio u formu.
Ono što nam 'ne odgovara', je to da je Calhanoglu baš čista "desetka", na krilnim pozicijama mislim da nije nikada igrao, dok su ga recimo u zadnje vrijeme u Leverkusenu i ljetos na Euru u reprezentaciji Turske (barem koliko me sjećanje služi) forsirali kao čistog centralnog veznog, i pružao je daleko slabije partije.
Zaključak, po meni ako ne mislimo igrati sa 'desetkom' na terenu, a po svemu sudeći ne mislimo, bojim se da nam on neće biti od neke pretjerane koristi. Možeš ga naravno dovesti, za te pare nije skup al' mislim da nam ne bi toliko ponudio u 4-3-3 formaciji.
Majstor je asistencije i zadnjeg pasa, također i lijepih golova, pogotovo iz slobodnjaka. Mislim da je među TOP 5 izvođača slobodnjaka na svijetu.
Ono što nam 'ne odgovara', je to da je Calhanoglu baš čista "desetka", na krilnim pozicijama mislim da nije nikada igrao, dok su ga recimo u zadnje vrijeme u Leverkusenu i ljetos na Euru u reprezentaciji Turske (barem koliko me sjećanje služi) forsirali kao čistog centralnog veznog, i pružao je daleko slabije partije.
Zaključak, po meni ako ne mislimo igrati sa 'desetkom' na terenu, a po svemu sudeći ne mislimo, bojim se da nam on neće biti od neke pretjerane koristi. Možeš ga naravno dovesti, za te pare nije skup al' mislim da nam ne bi toliko ponudio u 4-3-3 formaciji.
Majstor je asistencije i zadnjeg pasa, također i lijepih golova, pogotovo iz slobodnjaka. Mislim da je među TOP 5 izvođača slobodnjaka na svijetu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Romagnoli13
- Kontakt:
Ako se zaista desi sve ono o čemu se piše, i za što postoji jasno uporište za priču odnosno pisanje, Milan bi mogao/trebao ovako izgledati naredne sezone.
Gigio-Conti-Musacchio-Romagnoli-RR, Kessie-Krych-Biglia, Forsberg-Silva-Suso Čak 8 novih prvotimaca, što je pomalo nezamislivo bilo ali sve vodi ka tome. I ako nam je Jack svima drag igrač, ali izgleda da bi on mogao najviše platiti ako dođe i treći vezni igrač.Osim ako ga ne budu forsirali na desnom krilu. Ili da u slučaju dolaska Forsberg bude desno a Jack lijevo. Mnoštvo je kombinacija a još je rano za konačni rezime.
Gigio-Conti-Musacchio-Romagnoli-RR, Kessie-Krych-Biglia, Forsberg-Silva-Suso Čak 8 novih prvotimaca, što je pomalo nezamislivo bilo ali sve vodi ka tome. I ako nam je Jack svima drag igrač, ali izgleda da bi on mogao najviše platiti ako dođe i treći vezni igrač.Osim ako ga ne budu forsirali na desnom krilu. Ili da u slučaju dolaska Forsberg bude desno a Jack lijevo. Mnoštvo je kombinacija a još je rano za konačni rezime.
Hakan je univerzalan igrac. U Bajeru je koristen na mnogo pozicija mc amc na lijevom krilu a i kao spic. Najbolji je sigurno na mjestu amc iza spica. Meni izrazito drag igrac i pratim ga jos iz vremena kad je bio u HSV-u. Samo ja nisam nigdje vidio da se povezuje sa nama
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
Nisam ni ja, nego sam procitao da Lever za njega trazi 20 mil, ako ima istine u tome. On bi po meni bio dobar za 4-2-3-1 da igra odmah iza napadača.
Il Club più titolato al mondo!
- Romagnoli13
- Kontakt:
Milan ce Krychowiaka pokusati dovesti samo na posudbu.Nikakav trosak a mogao bi to biti dobar potez.
Re: RE: Re: AC Milan
Za kakve panjeve se danas daju te pare onda je 20mil za Hakana smijesno.. Naravno, ako ima istine u tome da ste zainteresovani za dovodjenje Turčina.muxa je napisao/la:A sta mislite o Calhanoglu iz Leverkusena. Citam traže 20 mil za njega.
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- LegendKiller
- Kontakt:
Ako za Kalinića traže 30 mil. onda sumnjam da bi Bajer pustio Hakana za 20 mil. premalo nekako obzirom da se radi o odličnom fudbaleru, majstoru slobodnjaka. Doduše Leverkuzen je ove sezone bio odron od ekipe, nakon dugo godina ni Evropu nisu izborili tako da možda i to utiće na cijenu. U 2017 skoro da nije ni igrao jer je suspendovan zbog toga što je 2011. godine izradio Trabzonspor sa kojim je imao potpisan predugovor. Trabzon mu platio 100.000 EUR unaprijed da po isteku ugovora pređe kod njih, a on ih ispalio i produžio ugovor sa Karlsrueom.
Definitivno bi bio pojačanje, jer nam treba jedan ovakav kreativac.
Definitivno bi bio pojačanje, jer nam treba jedan ovakav kreativac.
Ovi nisu normalni, nedjeljom rade, dovode igrače.
Ako je tačno ovo za Silvu, dobar potez. Mlad, perspektivan napadač i koliko, toliko, normalna cijena.
Definitivno treba još jedan pored njega. Neko sa iskustvom. Počinje mi se sviđati taj plan sa njim i Kalinićem.
Samo se nadam da mogu Kalinića dovesti ispod 30 mil. 20 - 25 mil je realna cijena.
Nadam se da će završiti Contia što prije. Da kompletiraju zadnju liniju.
Biglia+Forsberg i spremni su za početak sezone.
Jedino me brine ovaj finansijski fair play. Mogli bi imati problema u narednom periodu.
EDIT: lik već stigao na ljekarski
Ako je tačno ovo za Silvu, dobar potez. Mlad, perspektivan napadač i koliko, toliko, normalna cijena.
Definitivno treba još jedan pored njega. Neko sa iskustvom. Počinje mi se sviđati taj plan sa njim i Kalinićem.
Samo se nadam da mogu Kalinića dovesti ispod 30 mil. 20 - 25 mil je realna cijena.
Jedino me brine ovaj finansijski fair play. Mogli bi imati problema u narednom periodu.
Zadnja izmjena: SonVolt, dana/u 12 jun 2017, 08:38, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
doktorski zasad odradjen transfer period, silva je zvijerka, nije samo strijelac, zna igrati i lopte, svakako odlican potez milana
- Romagnoli13
- Kontakt:
Ma kakav FFP, kad ne vazi za ekipe koje trose po 300M svako ljeto a duguju po milijardu skoro, onda nece biti problema ni za Milan.SonVolt je napisao/la:Ovi nisu normalni, nedjeljom rade, dovode igrače.
pa ljudi pametno rade, musaka na rate, kessie na posudbi, za ove ostale su uspjeli prilično sniziti početnu cijenu i tako su se koliko-toliko skresali troškovi i sačuvao budžet 
zaradit će se najmanje 30 miliona od prodaje igrača, a i dosta pojačanja će se isplatiti sami od sebe poput silve jer vidim da je tip jako popularan, a ni portugal odavno nije imao ovakvog predstavnika u milanu.
tip je već jučer odradio prvi dio pregleda, nije mi jasno kako je novinarima uspjelo promaći da je jučer sletio u milan, radio testove u milanelu i potpisao ugovor, tek na kraju u ponoć kad je sve bilo gotovo je di marzio saznao
zaradit će se najmanje 30 miliona od prodaje igrača, a i dosta pojačanja će se isplatiti sami od sebe poput silve jer vidim da je tip jako popularan, a ni portugal odavno nije imao ovakvog predstavnika u milanu.
tip je već jučer odradio prvi dio pregleda, nije mi jasno kako je novinarima uspjelo promaći da je jučer sletio u milan, radio testove u milanelu i potpisao ugovor, tek na kraju u ponoć kad je sve bilo gotovo je di marzio saznao
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Romagnoli13
- Kontakt:
Vec danas ili sutra Krychowiak bi mogao u Milan.Njegov dolazak ne iskljucuje dolazak Biglie i obrnuto.
pa iskreno nisam za obojicu jer bi takav vezni red uz kessija bio predefanzivan i ponovo bi nam falio igrač sa završnim pasom, treba yebemu neka desetka ili eventualno malo povučeniji vezni igrač poput fabregasa ili pjanića koji bi djelili lopte.
možda biglia jeste neko ko diktira tempo, ali daleko od toga da posjeduje u toj mjeri kreativne sposobnosti koje nama trebaju.
sad treba skontati da li ostaviti baccu ili dovesti kalinića, ja sam više za ovu drugu opciju iako je fiorentina strašno teška kad su u pitanju pregovori sa milanom
ne treba puno od silve očekivati na početku, em mlad zelen em u novoj sredini koja je daleko teža od portugalske lige, treba neko poput kalinića koji će mu pomoći i moći ga zamjeniti kad ne ide.
možda biglia jeste neko ko diktira tempo, ali daleko od toga da posjeduje u toj mjeri kreativne sposobnosti koje nama trebaju.
sad treba skontati da li ostaviti baccu ili dovesti kalinića, ja sam više za ovu drugu opciju iako je fiorentina strašno teška kad su u pitanju pregovori sa milanom
ne treba puno od silve očekivati na početku, em mlad zelen em u novoj sredini koja je daleko teža od portugalske lige, treba neko poput kalinića koji će mu pomoći i moći ga zamjeniti kad ne ide.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.