Mislim da je sve to bila posljedica velikog hajpa koji se stvorio gdje se mnogo toga odradilo naivno, a imalo se para na računu. I danas mislim da je većina tih igrača imala poprilično dobar CV i ne krivim nikoga za njihovo dovođenje, pa i Kerla je trebao biti svemirac za ovu ligu, ali nažalost nije bilo tako.starigrad je napisao/la:recimo, pozdera smo cekali. sa njim potpisali predugovor u posljednjih 6 mjeseci postojeceg ugovora.
u ta dva prelazna roka smo vise dovodili odmah po okoncanju sezone, nego sto smo cekali da im propadnu ino angazmani. potvrda ovome je da smo na pripremama bilo kompletni, naknadno je dolazio samo "kapitalac". tako je bilo sa kerlom, koji ne bi ni dosao da smo uspjeli srediti papire za kostica, pa je bilo dovodjenje njega navrat-nanos. i zakaric, koji se godinama cekao da potpise za nas. svi ostali prosli kompletne pripreme.
Po meni, najveća greška su Jahić, Križman i Kosorić, ovom posljednjem sam prvi priželjkivao nogu iz kluba, ali itekako sam se prevario. Poprilično sam siguran da bi sa ovom trojicom titula bila u našim vitrinama. Jahić i Kosorić bi u određenom momentu izgurali iz ekipe Kerlu i Bogićevića i ni u snu ne bi pravili greške koje su nas na kraju koštale. Ima tu još i Boccaccini koji je morao dobiti veću minutažu i to ide na Slavkinu adresu. Od šest stopera koje smo imali na raspolaganju (Bogićević, Kerla, Jahić, Kosorić, Boccaccini i Osmanković) nama su igrala dva najslabija, i to veoma drsko i bahato od strane trenera, najviše ih je forsirao kad su bili najslabiji, tjerajući inat.
Rotacija stopera se ne bi smjela osjetiti ni u jednoj ozbiljnoj ekipi, to je poprilično jednodimenzionalna pozicija gdje recimo četvrti stoper po hijerarhiji uvijek može uletiti a da se ne primjeti razlika, posebno u ovoj ligi gdje nemaš dva kvalitetna napadača.
Nas su stoperi uništili, u saradnji sa Zakarićem i ponekad Stanićem. Vrlo je teško igrati u takvom okruženju, sigurnost u odbrani itekako utiče na ofanzivni učinak, a ovako su naši veznjaci i krila morali biti oprezni jer tada moraš igrati bez rizika, što protivnicima uvijek odgovara.