NBA Finals 2017

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

alemsa
Kontakt:

Re: NBA Finals 2017

Post Postao/la alemsa » 13 jun 2017, 18:04

Brokula je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Brokula je napisao/la:Bez njega su i pobijedili Brona, nije da nisu.

Nije moja poenta da omaložavam KD-a niti šta slično, nego pretvaranje da je KD bio na ovom nivou i prethodnih sezona, jes al u qurcu. Skok efikasnosti za 12% za nekog ko uzima toliki broj šuteva je enorman, i nimalo nezanemariv.

@Kajzer, najočitija stvar na planeti poslije finala, a do neki dan su svi govorili there's only one ball, ego, ne mogu zvijezde zajedno.

Uveliko se podcijenila kultura i organizacija GSW-a i sav se kredit pripisao Durantu
E jesi naso career prosjek da mu poredis, puco je i u Okc preko 50% x sezona, %mu je skocio za 2.5% od najbolje okc sezone iako je i 2% velika razlika, nije 12%. Bio je mvp, top 2 igrac, scorer itd. I prije gsw. Sta i Allen Iverson kad je otiso u denver FG% mu je skocio, sta Alken nije bio Allen prije Denvera, daj Boga ti
Pričam o PO, baš tebi koji i nisi neki fan RS-a, a sad uzimaš RS kao nešto relevantno :think:
Dobro, logicno je da ce u boljolj ekipi imatt bolje %, Lebron je sa Cle prvi put jednom preso 50% iz igre prosjek, sa Miami nikad nije puco ispod 50%, cak je imo 2 sezone sa 56, i 57%. Sto se tice playoffa, ovaj playoff je izjednacio najbolji fg% karijere koji je imao sa Miami u zadnjoj sezoni. Pa sta to treba da znaci da Bron nije bio mashina i u konverzaciji za najboljog igraca lige prije Miamija?

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 13 jun 2017, 18:06

Epidaurus je napisao/la:
bombaysaphire je napisao/la:"Ako se probijate kroz blok i igrač vas uhvati, sudija će to svirati, ali ako se zaustavite u bloku i igrač vas zadrži, sudija to neće svirati. Mi smo se zaustavili u mnogim blokovima i nismo zaslužili da nam se te stvari sude, a oni su bili agresivniji. Iz mog iskustva u finalima, kada imate jedan tim koji je mnogo agresivniji od drugog stvari teže tome da se odvijaju onako kako bi oni hteli. Klivlend je zato zaradio sve što su dobili pre neko veče" zaključuje pred petu utakmicu trener Golden Stejt Voriorsa.

Epi šta misliš o ovoj izjavi?
Gospodin covjek, nije dzaba Zen Masterova skola. Sreca pa Popov uticaj na njega nije jak ko Jacksonov inace bi kmecao o sudijama i slicnom :kafa:

Džaba, ovdje sudije bile krive za poraz od 20 razlike.....Šta zna Kerr , bolje oni znaju...

Inače po završetku utakmice , kamera 90% na Durantu....I onoj njegovoj materi, da može ona bi dala izjavu :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 13 jun 2017, 18:14

Generalno uzasan PO. Ovi se prosetali Zapadom, oni Istokom. Finale nista posebno. 2 uzbudljive tekme ostalo dosada.

Drago mi je zbog Kevina, cisto iz razloga, sto ga najvise osporavaju oni koji svo vrijeme brane Bronov prelazak u Miami. Obojica ganjali prsten, dupli arsini na djelu.

Cestitke simpatizerima GSW. ;)
Postovanje treba zaraditi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jun 2017, 18:16

lumani je napisao/la:,@nezalaganje

Steta sa Brona sto nije imao cast da ga treniraju velikani,mozda bi bio jos bolji..
Vjerovatno i bi.To je nedavno spomenuo i Isiah Thomas.Da je on ima najbolje trenere ikada,sa njegovim BBIQom....Najezis se od same pomisli...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 jun 2017, 18:18

Belmin6 je napisao/la:Gdje je bio ovaj mudonja Kevin Durant prije dvije, tri, cetiri sezone ?

Imao je RW, top 10 igraca lige, imao solidan roster, ali se pizdun pokupio i otišao u najbolju ekipu lige. :roll:

Ne pada nikome teško ova titula GSW, neka ih uzmu još deset. Ali znamo ko ce im biti konkurencija uvijek za tu titulu.
pizdun le bron
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: NBA Finals 2017

Post Postao/la Tracy3McGrady » 13 jun 2017, 18:22

Besic je napisao/la:Gdje je Trejsi? Nikako ne može doci k sebi jer Steph nije uzeo FMPV :rol:
Tu sam, rekao sam da je zasluženo uzeo FMVP, ali to nikako ne opravdava njegov postupak.

Da je igračina, jeste.
Da je ispao čkapi, jeste.

Kad su pojedinci već zaboravili nakon dva dana njegov postupak i nazivaju ga Bogom košarke, onda nema sumnje da će za par godina biti njegov postupak totalno zaboravljen. Ali eto šta je tu je, šta god bude, Steph će uvijek imati titulu više ;)

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jun 2017, 18:22

miki_92 je napisao/la:btw koliko je retardiran datum onog Awards show-a, jos i draft ide prije toga :rol:

ja i zaboravio da se te nagrade trebaju dodijeliti
Meni je bas ok sto su nagrade poslije i svidja mi se taj novitet.Jedino sto je potrebno nama da se malo priviknemo,ali kad bolje skontas ljepse je da to bude neka ceremonija.Onako ih dodijele u pola POa,igraci razmisljaju o utakmicama,dodju u papucama po nagradu i prime je u uskom krugu ljudi,pa tek onda i u dvorani pred tekmu ako jos igraju.Svakako nista ne mijenja,jer su glasovi vec dati i prije pocetka POa,a ovako sacekas da sezona zavrsi,pa dodju svi ko gospoda na jedno mjesto. ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jun 2017, 18:24

kad_kako je napisao/la:Generalno uzasan PO. Ovi se prosetali Zapadom, oni Istokom. Finale nista posebno. 2 uzbudljive tekme ostalo dosada.

Drago mi je zbog Kevina, cisto iz razloga, sto ga najvise osporavaju oni koji svo vrijeme brane Bronov prelazak u Miami. Obojica ganjali prsten, dupli arsini na djelu.

E jbg prijatelju.Stvarno mislis da je isti potez Duranta i Jamesa?? Ok,jeste u ganjanju prstena isti,ali svaki drugi korak je razlicit i to u OGROMNOJ mjeri.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 13 jun 2017, 18:37

NEZALAGANJE je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:Generalno uzasan PO. Ovi se prosetali Zapadom, oni Istokom. Finale nista posebno. 2 uzbudljive tekme ostalo dosada.

E jbg prijatelju.Stvarno mislis da je isti potez Duranta i Jamesa?? Ok,jeste u ganjanju prstena isti,ali svaki drugi korak je razlicit i to u OGROMNOJ mjeri.
Apsolutno isti. U svemu tome poenta je da su obojica zbrisala iz svojih ekipa da bi ganjali prsten. Jedan dosao u super tim, drugi dosao u super tim. Da, i Bron je dosao u super tim, jer nebi dosao da nije znao da ce i Bosh potpisati, a znamo da su se njih trojica to sve izdogovarali daleko prije kraja onog cirkusa od odluke. U trenutku potpisa Jamesa i Bosha, Miami je postao super tim.

Pljuvao sam prelazak Kevina u GSW, kao i Jamesa u Miami, ali vidjeci duple arsine, poceo onda navijat da Kevin razvali. Cisto radi tih duplih standarda.

Iako je supak i dalje zbog ganjanja prstena, bravo za njega sto je arsinarima malo muku napravio. :D
Postovanje treba zaraditi.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 13 jun 2017, 18:40

miki_92 je napisao/la:btw koliko je retardiran datum onog Awards show-a, jos i draft ide prije toga :rol:

Meni je bas ok sto su nagrade poslije i svidja mi se taj novitet.Jedino sto je potrebno nama da se malo priviknemo,ali kad bolje skontas ljepse je da to bude neka ceremonija.Onako ih dodijele u pola POa,igraci razmisljaju o utakmicama,dodju u papucama po nagradu i prime je u uskom krugu ljudi,pa tek onda i u dvorani pred tekmu ako jos igraju.Svakako nista ne mijenja,jer su glasovi vec dati i prije pocetka POa,a ovako sacekas da sezona zavrsi,pa dodju svi ko gospoda na jedno mjesto. ;)
slazem se ja da je ceremonija mnogo bolja ali datum mi se ne svidja nikako, "obajati" sve to, splasne euforija, nikog prakticno vise to i ne zanima

idealno je da ide izmedju RS i playoffa, ali po trenutnom rasporedu je to tesko uklopiti
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 13 jun 2017, 18:42

Koliko god Durant imao jaku ekipu i sistem iza sebe, ovi Warriorsi bez njega ove sezone tesko da bi prosli Cavse, vjerovatno ne bi, i onda ljudi osporavaju njegovih 35 poena prosjecno, jos neko napisa da je Duranta kao drugog igraca lige GSW napravio boljim igracem a ne obratno, e svasta. Covjek je uzdigao svojom kvalitetom ovaj GSW na neki abnormalan nivo, dao im drugu dimenziju bukvalno.

Koliko god se Durant osporavao, on sad ima titulu kao PRVI igrač ekipe, ma kakva ona bila, Durant je njen najjaci dio u ovom finalu bio, i ukoliko sad zareda neki 3peat, ne vidim nikakav problem i degradiranje njegovih titula, jer treba imati kvalitetu da budeš prvi igrač ovakve mašinerije.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 13 jun 2017, 18:51

Taman pomislis desava se neka konstruktivna rasprava, vidis veliki broj novih stranica. Kad ono @popkaze protiv ostatka svijeta, vol13560.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 13 jun 2017, 18:53

ma dosta je ba za ovu sezonu, otvorite novu temu NBA Finals 2018 pa nastavite :mrgreen:
Pyro is not a crime !

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 13 jun 2017, 18:54

Tracy3McGrady je napisao/la:
Besic je napisao/la:Gdje je Trejsi? Nikako ne može doci k sebi jer Steph nije uzeo FMPV :rol:
Tu sam, rekao sam da je zasluženo uzeo FMVP, ali to nikako ne opravdava njegov postupak.

Da je igračina, jeste.

Kad su pojedinci već zaboravili nakon dva dana njegov postupak i nazivaju ga Bogom košarke, onda nema sumnje da će za par godina biti njegov postupak totalno zaboravljen. Ali eto šta je tu je, šta god bude, Steph će uvijek imati titulu više ;)

Penny Hardaway #1
Ako su NAVIJACI CLE mogli zaboraviti sta im je James uradio, zasto da se ja kao navijac Denvera(ili bilo ko drugi mimo navijaca OKC) sikiram za nesto sto je Durant uradio OKCu?

@Nezalagnje po cemu je to Jamesov prelazak blazi od ovog Durantovog? Zato sto je otišao u slabiju ekipu? Ne stoji, jer se znalo da nece tamo igrati s igracima iz razvojne lige nego s Wadeom i Boshom. Zato sto im je trebalo vrijeme da se uigraju a ovima s Durantom kao ne treba?Druga je stvar sto su on i Wade od Bosha napravili Rasharda Lewisa pa nije mogao dati doprinos kakav se ocekivao. Jel mozda donio CLEu nesto prelaskom u Miami? Formirao ekipu koja je u to vrijeme bila najjaca u ligi, i on sam je to ponavljao x puta pa i samom najavom titula to pokazivao i sve to uradio kako bi dobio prvi prsten. Ni prvi ni zadnji igrac da uradi.nesto slicno, ali uvijek ce neko naci neki razlog da jednog igraca ocrni vise od drugog...ovaj presao mladji, ovaj presao kad je padala kisa pa mu se valja navic na uslove, ovaj....
Zadnja izmjena: JHam, dana/u 13 jun 2017, 19:01, ukupno mijenjano 1 put.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 13 jun 2017, 18:55

moze ovom slikom se zatvorit' tema :kafa:

slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: NBA Finals 2017

Post Postao/la Tracy3McGrady » 13 jun 2017, 18:58

JHam je napisao/la:

Da je igračina, jeste.

Penny Hardaway #1
Ako su NAVIJACI CLE mogli zaboraviti sta im je James uradio, zasto da se ja kao navijac Denvera(ili bilo ko drugi mimo navijaca OKC) sikiram za nesto sto je Durant uradio OKCu?
Iskreno ne sekiram se uopste, već iznosim činjenicu da taj isti "Bog" košarke nije mogao daleko dok je igrao za drugi tim. Sad je odjednom blizu Jamesu zahvaljujući drugima, to mi smeta.

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 jun 2017, 18:59

Previse se zamarate potezima Brona i KDa iz proslosti. Imali smo priliku gledati historijske serije 2 najbolja igraca lige u ovom trenutku. LeBron je od prije vec zacementirao svoj status kao jedan od 5 najboljih igraca ikad (u najgorem slucaju, tj u ocima onih sto ga mrze), a Durant je tek na pocetku svog puta da postane jedan od najvecih igraca ikad. Te price o ekipi i prostoru koji ima mozete okacit macku o rep, to je isto kao da se omalovazava Shaqova dominacija npr s pocetka 2000ih u finalima jer nije imao dostojnog protivnika s druge strane.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 13 jun 2017, 19:02

Epidaurus je napisao/la:Previse se zamarate potezima Brona i KDa iz proslosti. Imali smo priliku gledati historijske serije 2 najbolja igraca lige u ovom trenutku. LeBron je od prije vec zacementirao svoj status kao jedan od 5 najboljih igraca ikad (u najgorem slucaju, tj u ocima onih sto ga mrze), a Durant je tek na pocetku svog puta da postane jedan od najvecih igraca ikad. Te price o ekipi i prostoru koji ima mozete okacit macku o rep, to je isto kao da se omalovazava Shaqova dominacija npr s pocetka 2000ih u finalima jer nije imao dostojnog protivnika s druge strane.

Kajmak sa Shaqove dominacije je pokupio Kobe ... Pored onakvog Shaqa je "natjerao" ljude da misle da je on najzaslužniji za titule...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jun 2017, 19:03

miki_92 je napisao/la:

slazem se ja da je ceremonija mnogo bolja ali datum mi se ne svidja nikako, "obajati" sve to, splasne euforija, nikog prakticno vise to i ne zanima

idealno je da ide izmedju RS i playoffa, ali po trenutnom rasporedu je to tesko uklopiti
Da,vjerovatno je bolje da ide izmedju POa i RSa,ali posto vec ne moze,nije ni ovo lose...Mislim da ce biti bas extra a i ceremonija je jos jedan most izmedju kraja sezone i SLa.:))

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 jun 2017, 19:07

JHam je napisao/la:

Da je igračina, jeste.

Penny Hardaway #1

@Nezalagnje po cemu je to Jamesov prelazak blazi od ovog Durantovog? Zato sto je otišao u slabiju ekipu? Ne stoji, jer se znalo da nece tamo igrati s igracima iz razvojne lige nego s Wadeom i Boshom. Zato sto im je trebalo vrijeme da se uigraju a ovima s Durantom kao ne treba?Druga je stvar sto su on i Wade od Bosha napravili Rasharda Lewisa pa nije mogao dati doprinos kakav se ocekivao. Jel mozda donio CLEu nesto prelaskom u Miami? Formirao ekipu koja je u to vrijeme bila najjaca u ligi, i on sam je to ponavljao x puta pa i samom najavom titula to pokazivao i sve to uradio kako bi dobio prvi prsten. Ni prvi ni zadnji igrac da uradi.nesto slicno, ali uvijek ce neko naci neki razlog da jednog igraca ocrni vise od drugog...ovaj presao mladji, ovaj presao kad je padala kisa pa mu se valja navic na uslove, ovaj....
Zato sto je James kreirao novu ekipu sa novim igracima, 2 igraca s kojim se morao uigrat, napravit nacin igre itd. Gsw je vec to sve imala samo su dodali KD, razlika je. Kd dosao na gotovo. K'o ti kad dodjes kuci vecera spremna samo sjedes i jedes. James je moro skuhat

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.