NBA draft

Where amazing happens.

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: NBA draft

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jun 2017, 15:21

@Slatinash Mora da se salis kad kazes da Frank sa svojih 196 moze cuvati sve pozicije!? PG i SG vjerovatno da,ali SFove od preko 2m sa istim ili vecim rasponom tuku od njega,nikako.;)

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 13 jun 2017, 15:39

BuffonGigi je napisao/la:Ja ne znam moze li Jackson igrati dvojku ako ga Lakersi uzmu, ako je Lonzo usro workout onda je Jackson jedina alternativa.
Može igrati dvojku. To mu je i bila primarna pozicija, dok nije na koledžu igrao kao neku stretch četvorku. Uglavnom je lik wing, može igrati i 2 i 3 Nešto kao Wiggins sa boljim plejmejkingom.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 13 jun 2017, 16:39

NEZALAGANJE je napisao/la:@Slatinash Mora da se salis kad kazes da Frank sa svojih 196 moze cuvati sve pozicije!? PG i SG vjerovatno da,ali SFove od preko 2m sa istim ili vecim rasponom tuku od njega,nikako.;)
Momak ima bas brutalan raspon ruku,to se danas trazi kod odbranbenih igraca,plus lateralna kretnja naravno..s obzirom da je post up danas izumiruca vjestina i da se slabije koristi vjerujem da Frank moze cuvati pozicije 1-4,centre vec i ne,ali u nekim small ball situacijama ga mozes i tu probati...kad Green sa 201 moze igrati centra moze i ovaj sa 196 cuvati cetvorke,makar ja tako mislim,a daleko od toga da je tu ista sigurno..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 13 jun 2017, 17:41

BuffonGigi je napisao/la:Ja ne znam moze li Jackson igrati dvojku ako ga Lakersi uzmu, ako je Lonzo usro workout onda je Jackson jedina alternativa.
D'Angelo -Jackson-Ingram -Randle -Zubac

nije lose, ali ja sam jos uvjeren da ce uzeti Lonza
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2017, 00:31

Josh Jackson will work out for the Lakers a second time today.

Vrlo zanimljivo.... ;)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 14 jun 2017, 00:45

Daj nam Lonza da se prosetamo ligom. :salut:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2017, 00:56

Clutch je napisao/la:Daj nam Lonza da se prosetamo ligom. :salut:
Koliko se igraca koji "gura tempo" uklapa sa igracem koji je ozbiljna post up prijetnja?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 jun 2017, 01:09

Kako se meni svidja ideja Isaaca u Philli. Brutalan potencijal ima.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 14 jun 2017, 01:39

NEZALAGANJE je napisao/la:
Koliko se igraca koji "gura tempo" uklapa sa igracem koji je ozbiljna post up prijetnja?
Pa ne bih rekao da ti stilovi smetaju jedan drugom. Svakako da je bitno imati rjesenja za obe situacije, kao i neki balans u igri.
Lonzo ce maksimalno eksplodirat u prilikama za tranziciju i tu ce od prvog dana biti sama elita lige, al jasno da ne mozes kroz cijelu tekmu imati takve situacije, iako bi ih on i Simmons vjerovatno generisali veliki broj.

I bez Lonza, ne moze Embiid biti okov koji ce te sprijecavati da trcis u danasnje doba, a i on sam je pokazao da moze odlicno trcat za jednog centra, pa barem do linije za 3p sto je vec dovoljna opasnost za odbranu.

Lonzo kao kreator na postavljenu odbranu ima velik broj nedostataka, i tu ga vec koristis kao sekundarnog playmakera ili kao spot up/cuttera, gdje je takodjer vrlo opasan, sto Sixersi mogu raditi jer imaju rjesenja u Simmonsu i Embiidu kao primarnim opcijama. Savrsena uloga za njega sa skilsetom koji trenutno posjeduje.
Epidaurus je napisao/la:
Kako se meni svidja ideja Isaaca u Philli. Brutalan potencijal ima.
Novi Bucksi haha. Sa vise talenta u napadu. :mrgreen:
Versatilan je Isaac fakat, al nisam sad nesto dojma da moze postat superstar jer ofanzivno ima znacajne limitacije. Defanzivni potencijal jeste strasan jer moze igrat i centra dok malo ojaca, a pritom je nevjerovatno pokretljiv da ce moci preuzimat i nize igrace.

Dobar je fit u Filadelfiji, ima suta i odbranu bi ucinio super dugom i pokretljivom, al bih ipak volio da pokupimo dobrog beka. Mada daleko od toga da je to los scenario i slazem se da je dobar izbor. U Minnesoti takodjer bi bio odlican.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 jun 2017, 01:48

Dobro Isaac u Minnyu pod kosem sa KATom je fakticki savrsen fit, bolje ne moze bukvalno. Kod njih je vec problem duo idiota bez odbrane na perimetru. Ne zna se jesu li vece crne rupe u odbrani ili u napadu, a imaju sve fizikalije ovog svijeta da budu bas kvalitetni defanzivci. KATu je odbrana isto losija al kod njega je vise problem sistema nego inteligencije i kurcobolje kao kod ove dvojice matadora.

Nije mi takodjer nimalo losa ideja Phille da trejdaju treci pick za 5. i 10. pick Kingsa. Sigurno je da ce do petog picka ostati jedan od Ball/Fox/Smith trija, a svaki se moze odlicno u Phillu uklopit. Desetim pickom se moze vjerovatno isto nesto zanimljivo pokupit, a i s tim 10. pickom bi se mozda mogao ganjati neki trade up u kombinaciji sa Holmesom il Saricem recimo da se pokupi Monk. Smith/Ball/Fox-Monk-Covington-Simmons-Embiid fakat impresivno izgleda plus jos pick od Lakersa dogodine pa onda i pick Kingsa 2019.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 jun 2017, 01:50

Kolike su šanse, od 1-10, da Lonzo padne do Sunsa?

Želim meme generator u Sunsima.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 jun 2017, 02:09

1, i to onako optimisticno.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 14 jun 2017, 02:11

Epidaurus je napisao/la:Dobro Isaac u Minnyu pod kosem sa KATom je fakticki savrsen fit, bolje ne moze bukvalno. Kod njih je vec problem duo idiota bez odbrane na perimetru. Ne zna se jesu li vece crne rupe u odbrani ili u napadu, a imaju sve fizikalije ovog svijeta da budu bas kvalitetni defanzivci. KATu je odbrana isto losija al kod njega je vise problem sistema nego inteligencije i kurcobolje kao kod ove dvojice matadora.
Minnesota uzasno razvija svoje igrace.

Wiggins i Towns su od prvog dana razvijani na taj nacin da se od njih trazi veliki doprinos poenima, pa tako sad imas igrace koji su vec "20+ ppg", imaju svoju porciju suteva i taj neki "dokazan" status, a ovamo im se tolerise da se zayebavaju u odbrani i nisu im usadjene te neke timske i liderske karakteristike nego vec gledaju na svoje brojke.

Usporediti razvoj Janisa i Wigginsa, cisto po karakteristikama i pristupu na terenu i sve ce biti jasno.
Ili Butler kojeg mozemo dosta porediti sa Wigginsom al prije ovog statusa koji ima danas znamo kakav buldog je bio defanzivno.
Nije mi takodjer nimalo losa ideja Phille da trejdaju treci pick za 5. i 10. pick Kingsa. Sigurno je da ce do petog picka ostati jedan od Ball/Fox/Smith trija, a svaki se moze odlicno u Phillu uklopit. Desetim pickom se moze vjerovatno isto nesto zanimljivo pokupit, a i s tim 10. pickom bi se mozda mogao ganjati neki trade up u kombinaciji sa Holmesom il Saricem recimo da se pokupi Monk. Smith/Ball/Fox-Monk-Covington-Simmons-Embiid fakat impresivno izgleda plus jos pick od Lakersa dogodine pa onda i pick Kingsa 2019.
lpak bih vise volio jednog od Fultz/Lonzo/Jackson jer su mi liga za sebe u odnosu na ostale.

Smith sa prognozama da pada i do 10. mjesta cak bi mogao biti kradja drafta.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 jun 2017, 02:37

Pa ima i do toga svakako da ne znaju razviti igrace kako treba ali mislim da je tu dosta i do Wigginsa. Momku je stvarno motor upitan, jednostavno se ne trudi igrati odbranu iz ko zna kojeg razloga. Lavine je tu meni jos i gori, bolno mi je gledati sta rade obojica u oba smjera. Towns je inteligentniji drasticno od obojice al njega, sto sam vec rekao, po meni vise je.be koncepcija odbrane Minnyja nego kurcobolja. Pokusava se od nejga napraviti AD da izlazi po perimetru i ganja bekove a on to jednsotavno nije. Momak je centar i treba ga se tako i koristiti. Moze on ispratiti i bekove al njegova igra je jednostavno prirodno orjentisana unutra i na zastitu reketa jer nije kao AD imao taj skok u srednjoj s beka na visokog nego je od starta projektovan kao etlitni centarski projekat.

Giannisa i Wigginsa po meni vise ni ne treba porediti jer je Grk potencijalno novi cheat code u ovoj ligi, masina koja ima potencijal biti nesto izmedju Pippena i Garnetta sto meni zvuci prestrasno. Najblizi tituli nasljednika LeBrona bez ikakve sumnje.

Sto se Smitha tice, i ja mislim da bi mogao biti samo takva kradja drafta. Kad mu pogledas igru, nema on tu nekih pretjeranih mana i ima sve potrebno za jednog vrhunskog playa u ovoj ligi. Cak sam negdje procitao da mu je izmjeren vertical od 48 incha sto je ono, prebrutalno.

Za Fultza sam negdje citao da je i u srednjoj skoli i na collegeu bio dio ekipe koja bas i nije pobjedjivala sto mi izgleda kao jedan ozbiljan red flag. Za napad je nenormalno talentovan i mislim da ce bez problema biti igrac od 25+ poena ali odbrana i sama volja da istu igra mi je bas bas upitna. Za Lonza barem znas da je rodjeni lider i da ce vuci ekipu dok je kod ovog, cini mi se, prisutan taj Harden sindrom kurcobolje za odbranom.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 14 jun 2017, 07:33

Donnie Darko je napisao/la:Kolike su šanse, od 1-10, da Lonzo padne do Sunsa?

Želim meme generator u Sunsima.

8. :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 14 jun 2017, 08:01

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 14 jun 2017, 15:53

There are rumors floating around from Darren Wolfson that Issac is not working out for anybody outside of the top 4, could have a promise.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 14 jun 2017, 18:28

JHam je napisao/la:There are rumors floating around from Darren Wolfson that Issac is not working out for anybody outside of the top 4, could have a promise.
Moja zelja, i kako god okrenem mislim da cemo ubosti dobrog igraca. Kako je krenulo uzet cemo Lonza :D :crazy:
Anfernee "Penny" Hardaway #1

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 jun 2017, 18:48

Epidaurus je napisao/la:

Za Fultza sam negdje citao da je i u srednjoj skoli i na collegeu bio dio ekipe koja bas i nije pobjedjivala sto mi izgleda kao jedan ozbiljan red flag. Za napad je nenormalno talentovan i mislim da ce bez problema biti igrac od 25+ poena ali odbrana i sama volja da istu igra mi je bas bas upitna. Za Lonza barem znas da je rodjeni lider i da ce vuci ekipu dok je kod ovog, cini mi se, prisutan taj Harden sindrom kurcobolje za odbranom.
Fultz mi je vise Westbrook type, s boljim sutem, ono vise scorer. Ball je vise CP3, Nash. Samo sto je Ball 6'6" a tek mu 19 godina, volio bi da Ball bude je.ben igrac, a cini se da hoce, jak IQ, visina, efeikisan. Vidjet cemo

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 15 jun 2017, 11:04

u čemu je fora sa Joshom Jacksonom, zašto svi toliko sline na njega? Nisam gledao Kansas ove godine, ne znam kako igra generalno, može li se provući napad kroz njega, može li funkcionisati kao primarni kreator?

Gledam samo ove highlightse i workoute, i nisam baš siguran je l on vrijedan 2-3 picka, po građi, snazi i osnovnim fundamentima podsjeća na neke skorašnje small forwarde koji su birani u lutriji, a imaju dosta problema da svoje tijelo i igru prenesu na NBA nivo (mislim na Stanleya Johnsona i Justicea Winslowa), pa nešto nisam optimističan oko njega.

Doduše, ni Lonzo mi nije baš prirastao za srce, tako da ni sam ne znam koji bih korak vukao u Megicovoj i Pelinkinoj poziciji...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []