Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

Poligon10
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la Poligon10 » 13 jun 2017, 16:36

Saurman je napisao/la:
Poligon10 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:On je taj koji plaća i trebao bi biti taj koji može reći da taj igrač nije za Utd.
Kako ne znaš da u Utdu menadžer ima potpuno sva ovlaštenja i slobodu za sklapanje ekipe. Nijedan od članova uprave se ne miješa u posao menadžera. Na Woodwardu je samo da ispunjava želje baveći se pregovaranjem i sklapanjem transfera. Ništa više. Mourinho je taj koji ima potpunu slobodu, baš kao što ju je imao i Lujo, pa čak i Moyes svojevremeno.
Zato Utd i jest u ovom sranju u kojem se nalazi, dok jedan samo zanovjeta hoću ovog hoću onog bez nekih značajnih rezultata a drugi prima platu i samo klima glavom.Posao Woodwarda je vrlo lak samo plati koliko zine menadžer i klub.Prošlo je vrijeme Fergusona i Gilla koji su znali koga dovesti i koliko platiti i hoće li se taj igrač na kraju isplatiti.
Utd konačno ima menadžera koji svojim autoritetom i iskustvom može preuzeti sličan način rada kao što je to kod Fergusona bilo. Jednostavno kod Utda je takav režim gdje menadžer u kosultaciji sa upravom ima veliku slobodu. Nakon Fergija, Moyes i Gaal nisu bili adekvatna rješenja koja bi mogla iznijeti taj teret (mislili smo da bi to mogao biti Gaal, al' ništa od toga). Mourinhu se može i mora vjerovati. Prva sezona je relativno uspješna rezultatski, ali kad pogledaš da je već nakon prve sezone pročistio kadar, onda se bez sumnje imamo čemu nadati. Trenutno je proces pravljenja novog Utda sa novim igračkim kadrom i osovinom koja će činiti novu ekipu. Na Mourinhu je da pronađe najbolja moguća rješenja, a na Edu da mu to ispuni. Jednostavno.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 13 jun 2017, 16:46

Mah, United prekucava u finansijskom segmentu al to nije poenta. Jednostavno nes da te neko poput Reala drzi na udici bez obzira koliko ti gorilo pod nogama. Ono, svemu ima granica.

S druge strane, taj jaz net spenda cemo solidno smanjiti nekim izlaznim transferima al jos vaznije, platna lista je strasno olaksana a Wazzin odlazak bi bio slag na tortu.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 13 jun 2017, 16:56

Pricamo o cjenama a Everton dovodi golmana iz Sundelenda za 30 mil funti haha .

Onaj gore samo o Griezmannu ,ko da je Messi u pm vise.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 13 jun 2017, 17:01

Ali nema svrhe fkt pricati o lovi, ja je bar ne vidim. Trziste tu igra presudnu ulogu, svi znamo ep o ponudi i potraznji naravno. Kada se uvede nesto slicno NBAu bit cemo pametniji i ekonomicniji ali za United ni tada nece biti apsolutno nikakvih problema. Saurman i sam zna da Moratu NE MOZES dovesti za 30-40 ili 50 miliona, pogotovo jer nisi jedina strana koje je zainteresovana. Mnogo je stvarno razloga zbog kojih se ne treba obazirati na cijenu.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 13 jun 2017, 17:12

Pricamo o prestizu.

United je et igrom okolnosti zadrzao Davida u Lujinom mandatu. Prije smo bili neka vrsta pijace pomenutih al razlika je u tome sto je doktor SAF to odlicno balansirao pa se i nije obaziralo na slicne stvari.

Danas je drugo vrijeme, sve zavisi od finans snage te renomea i situacije da li igras u drustvu najvecih, kakav si po pitanju izlaznih/ulaznih transfera itd.

Sta mislis sto se recemo elita ne zalece na Spurse? Jednostavno, ljudi su izgradili to drzanje i svako ce ih zaobici u sirem luku kada su u pitanju kljucne karike.

Sa Lujom smo napokon dobili na tom karakteru (iako ce neki rec zbog pokvarenog faksa :mrgreen: ) i treba imat neku granicu, gdje ce uprava pokazati zube te nastavit tom linijom.

Dovest Pogbu za 100 milki, nikakav problem, jer je Francuz klasa.

Sto se Morate tice, nek dodje i za 90, al ce def ostat gorak okus tog plimpanja vrijednosti.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 13 jun 2017, 18:26

Prva meta je Matić, a ne Fabinho.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 13 jun 2017, 18:52

Saurman je napisao/la:On je taj koji plaća.
Druze pa tako reci on je taj koji samo placa ali ne mozes reci "Jel' on u stanju procjeniti kvalitetu igrača i kako će se taj igrač uklopiti u sistem.?" njega to ne zanima on je Joseu rekao koliko ima za potrositi ovo ljeto i to je to vjeruj mi da postoji velika mogucnost da lik nije ni cuo za Perisica dok mu Jose nije dao listu zelja a kamoli da on nesto procjenjuje kvalitet igraca on nema pojma o fudbalu kao igri nije to kao kod vase uprave gdje su uglavnom bivsi igraci koji bez problema mogu ocjeniti da li ce igrac biti pojacanje ili ne
Sto se tice cijene Perisica Ed obavjestava Josea o tome koliko Inter trazi i opet je Jose taj koji ce na kraju reci da li je preskup i da se okrene 2 opciji ili da ga dovede po svaku cijenu
Za promasene transfere ako ih bude navijaci ce kriviti Josea
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 13 jun 2017, 19:45

U sustini @Saurman ne grijesi, cijene jesu otisle u qrc ali on to gleda kao (ne)sposobnost klubova (u ovom slucaju Ede) a ja se striktno s tim dijelom ne slazem. Nije Ed kriv sto danas ybni Beloti vrijedi 80 miliona. Tu je "kriva" platezna moc klubova, bar ovih finansijski najmocnijih poput Uniteda, Citya, PSGa ili Reala. Uzmimo da ovog Dembelea iz Dortmunda zele Monaco, Sevilla i Lyon = cijena 30 miliona max. Isti igrac a zele ga United, Juventus i PSG = 80 miliona brat-bratu. Vise laicki od ovoga ne mogu a za Moratu su se raspitivali mnogi i htjeli ga u svojim redovima, bar su mediji pisali tako a pouzdani izvori prenosili. Druga stvar je trziste koje stvara takvu cijenu, ja bih radije platio 70-80 miliona za Moratu nego isti iznos za Lukakua npr a trenutno si sveden na te opcije, ili da ganjas Kanea od 120-30 miliona koliko ce ti Spursi uzeti, to je najbolje Asterik objasnio. Mnogo, previse, faktora kod cijene treba uzeti u obzir ako vec zelis o tome pisati, ne samo okruglu cifru. Meni, kao navijacu Uniteda, je najbitnije da se dobar igrac dovede i da bude zelja trenera a ne npr Pereza. Koliko ce kostati? Nimalo me ne zanima. :)
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 13 jun 2017, 20:06

Kvalitetnih igrača na tržištu nema ni manje ni više u odnosu na raniji period. Ovisno o generalnom trendu u fudbalu se mijenja i tržnica. U datom trenutku je prepuno kvalitetnim devetkama, u drugom imaš par kao danas. Ranije nisi imao priliku naći kvalitetnog veznjaka, danas ih ima na izvoz. Sutra će se stvari opet promijeniti. Ono što će ostati isto je da će cijene igrača rasti kako budu rasli prihodi klubova. Ne može igrač koštati isto danas i prije deset godina kad je novca od TV prava, sponzorskih ugovora i čega sve ne par puta više. Sistemski igrač je prije deset godina koštao deset miliona, danas košta četrdeset. Raste standard, normalno da rastu i cijene. Konzumenti zabave su to omogućili, konzumenti su zadnji koji bi se trebali žaliti radi toga.

Pojačanje je igrač koji daje dodatnu vrijednost ekipi u koju dolazi. Tim kalibra Uniteda mora isključivo gledati u trenera kad su takve stvari u pitanju. Ako je njegova želja, za cijenu se ne pita. I odgovornost je na njemu. Ovdje se raspravlja o nekakvim desetinama miliona razlike, a najbliže što ćemo tome doći svi zajedno je preko neke virtualne simulacije.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 13 jun 2017, 20:13

Najvece pojacanje mi moramo izgleda dobiti unutar ekipe,jer Morata nece prebaciti Ibrin broj golova nema teorije a nama golova drama puno fali..znaci morat ce povuci Pogba,Rashford,Martial i Miki najvise i to je otprilike to cime mi trenutno raspolazemo,plus Mata i Rooney,jasno je da ce Pereira dobiti prilike koliko i Fosu Mensah i Tuanzebe a to je na kapaljku i od toga nemas nista..Ono sto je meni jako zanimljivo jeste da li su Martial i Miki prije svega materijal za startnu postavu u Unitedu,znaci da imas od njih po desetak golova jer to je neki minimum koji ja ocekujem ili je vrijeme da se okrenemo drugim igracima na trzistu,onim kvalitetnijim,niposto iste kvalitete..znaci ako dovodis Jamesa dovodis ga da igra u prvoj postavi i da razvaljuje a ne da bude neki back up ili tek jedan od 11 igraca..isto tako vrijedi i za svako pojacanje jer sasvim je dovoljno igraca doslo u United zadnjih sezona ili ostalo iz Fergijeve ere da mozes reci da su jak back up,vrijeme je da se dovode igraci koji cine razliku!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jun 2017, 21:05

Rooney88 je napisao/la:U sustini @Saurman ne grijesi, cijene jesu otisle u qrc ali on to gleda kao (ne)sposobnost klubova (u ovom slucaju Ede) a ja se striktno s tim dijelom ne slazem. Nije Ed kriv sto danas ybni Beloti vrijedi 80 miliona.
Druže kriv čim pristaje na ove igrice Reala.

Mi pričamo o yebenom Morati koji dok je igrao za Juventus gdje je imao više prostora za igru u 34 utakmice lige zabio 7 yebenih golova.I sad ga Real cijeni kao da je spoj Batistute i Van Bastena ja bi ih poslao u tri lijepe pa neka ga prodaju kome hoće.Taj Morata neće unaprijediti igru Utd to je jasno ko dan.

I oni iz Torina nisu normalni čuj Beloti 80 mil. :facepalm:

I ne znam šta fali Lukaku koji se već dokazao u Premiershipu a i mlad je, pa bolje njega dovesti nego gore navedene.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 13 jun 2017, 21:20

Fabrizio Romano [emoji818]@FabrizioRomano
#Juventus had a meeting today with Douglas Costa's agent, in Turin. He's the main target. Bayern Monaco asked €40/50M. #transfers
Strašan posao juvea ako ga dovedu a pogotovo za tu cijenu, juve ima odličnu transfer politiku
Ej moj crni mourinho, umjesto da za ovakvog igrača daje 40-50 Mil on za perisica daje 50-55 a siguran sam da 99od100 trenera bi radije birali Douglasa a isto tako fabinha a ne matica

Sent from my iPhone using Tapatalk

CantonaBIH
Kontakt:

Post Postao/la CantonaBIH » 14 jun 2017, 00:29

Da to valja cemu, ne bi islo iz Minkena. Pa oni nisu prodali niti jednog igraca koji je igrao bolje nego u minkenu. Ne pominjite Krossa, nisu ga prodali, vec pustili >D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 jun 2017, 00:43

Saurman je napisao/la:
I ne znam šta fali Lukaku koji se već dokazao u Premiershipu a i mlad je, pa bolje njega dovesti nego gore navedene.
Lukaku ode u Chelsea za 100ak mil, nebi ti on ni došao jer ga je Jozo ranije prodao već jednom. Jedino bi mogli Lacazetta dovesti od ovih što su ostali, a i on bi ti koštao najmanje 50 mil, neije baš isto kad United ili drugi engleski klub dođe i neko iz francuske i njemačke, jer svi znaju da Englezi imaju najviše para, zbog tv prava i onda je za njih uvijek posebna tarifa.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

casper09
Kontakt:

Post Postao/la casper09 » 14 jun 2017, 07:49

Neka Real traži koliko hoće,na nama je da platimo ili idemo iz "butika".Meni je drago da je Real tako postavio stvari,jer ćemo sutra znati kako da se mi postavimo.Vidim za DDG smo se postavili dobro i ispalo je izgleda jako dobro po nas.Jer izgleda da su fakat odustali,a onda su rekli "sada ćemo ih karati za Moratu".Ok ako je to njihov stav...Eh sada da ih treba poslati u tri lepe i otići a ne dovesti Moratu,to je već problem...Puno veći problem nama nego njima.
Ja ne znam koliko ste se vi pojedini bavili sportom(ekipnim) ali treneru nije najbitnije znanje igrača,već kako se on uklapa u sistem,kako i koliko se trudi,kakav je mentalitet,kakav život živi...itd.
Najbolji primjer Ronaldinjo za to,jer je u najboljim godinama nestao sa scene.Dok je umjećem uspio pokrivati svoj neuredan zivot van terena,bio je TOP,ali kada se to počelo odražavati na teren i svlačionicu...sve pade u vodu.
Zato daj za Moratu koliko treba(jer ga Mou vidi kao prvu opciju) i pogni glavu...
Ali kada postaviš stvari na svoje mjesto,kada ti ne bude važno hoće li ti neki igrač otići ili ostati(kao sada Realu) onda za rezervnog golmana drugog tima traži 100 miliona ili ništa od posla.
Tako ti sada Real radi.Jer ako već neko hoće Moratu(koji je rezervni napadač) onda daj 80 miliona ili neka mi Morata ostane i bude konkurencija.
Jer ako uzmu 80 za njega,uzmu 70 za Jamesa-oba momka višak,nezadovoljni,rezerve,možda i buntovnici...ali ipak konkurentni za sastav i dobri igrači...onda mogu komotno dovesti Mbapea i njihova transfer politika bi u tom trenutku bila iznad ostalih.
To je iz njihovog ugla,a iz našeg je da nam je prijeko potreban Morata i to je to...
Što kaže Rooney88(inaće moj dobar prijatelj :D )šta nas briga koliko koga platimo,neka o tome brine Mou.Da on misli da je Morata preskup,odustao bi od njega...
Meni je uz ove transfere što će se desiti,jedan od najvećih transfera ljeta što je DDG ostao.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 14 jun 2017, 09:22

Sport Witness @Sport_Witness

No rush at Real Madrid over Morata, explain Marca. Club have until August 31st to get €90m, or near as dammit.

Ako je Morata nezadovoljan zasto onda ne zatraži transfer i pozuri transfer pa da snizimo cijenu nego ovako

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 14 jun 2017, 11:43

Lindelof je trenutno u Carringtonu na medicinskom pregledu.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 14 jun 2017, 17:35

Palmeri:
Manchester United's target Perisic transfer has been vetoed by new Inter manager Spalletti. Management agreed unless a 50m€ bid will arrive
3:15 PM - 14 Jun 2017

Pogba
Kontakt:

Re: RE: Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la Pogba » 14 jun 2017, 18:20

reddevil96 je napisao/la: Ako je Morata nezadovoljan zasto onda ne zatraži transfer i pozuri transfer pa da snizimo cijenu nego ovako
Zato sto ne poznajes Alvara, taj je veliki Madridista i dao bi sve da igra za maticni klub. Da nije tako on bi se usprotivio i odlasku iz Juventusa odnosno aktiviranju njegove klauzule, ali nije vec je po sopstvenom priznanju rekao da se izuzeo iz saopstavanja svog stava iz postovanja prema klubovima.

Juventus je i tada bio spreman odmah platiti vise, ali Zidane ga je uvjerio da mu je u planovima sto se ispostavilo samo djelomicno tacno jer konstantna klupa mu sigurno nije obecana.

Nakon finala Reala i Juventusa sam poslusao njegov intervju gdje su ga ispitivali za Milan i odbio je svaku insinuaciju rekavsi da mu je Juve druga kuca (i cura mu je iz tih predjela) i da ne razmislja o toj opciji. Tu sam se ponadao da bi mogao nazad :mrgreen: , ali nažalost Juve je krenuo drugim putem i igracima, ali bih u svaka doba vratio Alvara, iznimno drag igrac i ovako van terena dobar momak.

Real, opet, njegovim sazrijevanjem u Juventusu te statisticki dobrom sezonom se maksimalno okoristio te uz divlje cijene ga sada moze baciti na licitaciju.

Sto se tice njega kao igraca, smijesne su price o broju golova koje je nekad zabijao, to je sve dio njegove maturacije u ovo sto je danas. I bez golova je neizmjerno koristan u igri u polju, sposoban sam sa svoje polovine krenuti ka golu (vidi mec Bayern-Juve) te je cesto covjek odluke.

Ono sto mu je minus je psiha, iako je napredovao dosta, ali bio je jedno vrijeme u velikoj banani te je priznao da je to sto ga je prethodna cura ostavila imalo veliki uticaj na njegov odnos prema igri. No, to kada se sredilo bio je opet na nivou. Hocu da kazem, nadam se da je prosao tu fazu bubica jer mislim da mu je to jedini nedostatak, a u sportu to može biti krucijalan hendikep.

Tehnicki ga je Max dosta brusio, ko ga prati zna da ima veliki nedostatak gdje kada krece u prodor automatski spusta glavu dolje i ne gleda gdje su suigraci, na tome je Max bas insistirao kod njega te je i u sezoni u kojoj je imao 7-8 golova u ligi skupio i bar toliko asista.

Sve u svemu, ja ga nesto ne vidim u EPL-u, nekako mi je za njega Spanija ili Italija, ali kako god, bit ce on pun pogodak, a moze mu i Pogba sibnuti poruku da ga pogura malo.[emoji74]
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

GhostRecon

Post Postao/la GhostRecon » 14 jun 2017, 20:25

slika
Dobro nam dosao <3 GGMU <3

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.