AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

nextterrain
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la nextterrain » 14 jun 2017, 22:18

slika

Vratimo zaboravljene bisere, Brochijeva era igraju protiv Carpija koji je već ispao, 0:0 :tokralju:

Možda vrate, 4-3-1-2 ili 4-2-3-1 jer SIlva može igrati AMF-a, aposlutno vjerujem upravi i Montelli tako da sam bez brige :kafa:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 14 jun 2017, 22:30

ma neka vrati šta hoće samo ne kupuj belotija, za tih 80 miliona možeš uzeti bigliu, contija i vrhunskog veznjaka.

a formacije sa 3 pozadi nikad nisam volio niti je uopšte milan blizak toj formaciji, pogotovo ne ovu klasičnu 352... ajde, prešao bih nekako protiv 343 i možda ne bi zvučalo loše sa ovakvim rosterom i pogotovo ofanzivnim bekovima, ali ova gore formacija sa 2 napadača je fuj.

jedino gore od toga je 4312, svaki put je doživjela debakl nakon što bi silvio naredio da se igra tako :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 14 jun 2017, 22:50

Kakva crna 4-3-1-2, to više niko ne igra. Vi ostali u vremenu kad je Milan s tom formacijom bio uspješan. Fudbal se mnogo promijenio u posljednjih 10 godina.
Prvo, niko ne igra sa 2 klasična napadača. Sad i taj jedan mora da konstantno učestvuje u igri i da vrši presing.
I ta klasična desetka iza 2 napadača je davno prevaziđena. To sad ne bi mogao igrati ni Rui Costa a kamoli ovaj novi portugalac.

Baš mi je bezveze ta opsesija Belottiem. Nije valjda cilj samo skršiti pare da bi se nešto dokazalo već je cilj da napraviš jaku, izbalansiranu ekipu.
Ne mogu ih kritikovati jer rade odličan posao do sada ali dovođenje Belottia bi me baš razočaralo.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 14 jun 2017, 23:29

Pa real u finalu lp igra 4312, nije to klasicna ta formacija nego varijacija. I to jos u realu imas ronalda koji ne igra odbranu nikako. Belotti bi bio pun pogodak jer učestvuje u odbrani, trci i pravi pritisak na stopere. Uostalom ne mora se igrat to konstantno, bolje imat igrace i za 343, 433 i bilo koju formaciju.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 14 jun 2017, 23:34

Ne znam sta ste toliko protiv Belottija pa ne znaci njegovo dovodjenje da nece dovesti ostale igrace koji su potrebni, bolje nego Kalinic i Costa koji bi dosao na posudbu od godine samo. Ocito je da su kinezi puni ko brod i dva dobra napadača su bolji nego jedan jer bacca ce otici garant a sezona ne duga.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 14 jun 2017, 23:49

Što ne mogu te priče da je neka formacija prevazidena, to više niko ne igra i slično. Nepostoji prevazidena formacija. Svaki trener ima svoje zamisli, svoje viđenje igre, svoju formaciju koju prilagođava igračima koje ima, i za koje smatra da najbolje mogu odgovoriti poziciji koju im dodijeli. U današnjem fudbalu formacija je samo podatak koji nam tv izbaci prije tekme, ništa više. Ta formacija se više puta mijenja i prilagođava rezultatu i protivniku. Uzmimo za primjer juve da ne idemo dalje, stalno mijenjaju formaciju od 3 ili 4 nazad, pa naprijed nekad 2 nekad 3 i slično.
Što se tiče Belotia podržavam njegov dolazak. Godinama smo kukali kako ne trošimo, sada kad smo konačno krenuli treba nastaviti. Imamo pare i treba ih trošiti. Ja sam za dovođenje svakog igrača koji će biti pojačanje, bez obzira na cijenu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 jun 2017, 00:00

pa nije neka tajna da postoje formacije koje su prevaziđene jer se fudbal kroz decenije mjenja, ko to još živ igra sa dva klasična napadača naprijed? :roll:

naravno da se pozicije igrača mjenjaju u zavisnosti od povreda ili kojim tokom ide utakmica, ali ako trošiš 120 miliona na napadače znači da ćeš graditi igru oko njih i mjenjati formaciju, a smiješno je misliti da će jedan od njih tako preplaćen završiti na klupi i glumiti džokera.

i ne slažem se da je najbitnija stavka trošiti pare na kvalitetne igrače, bitno je trošiti na CILJANE kvalitetne igrače i tu je velika razlika između to dvoje.
druga priča bi bila da se nisu dale ovolike pare na silvu i da se odmah doveo belotti, ali ovako ne hvala, te pare se mogu hiljadu puta bolje potrošiti.
ali ovaj put vjerujem u upravu i da će pametno odigrati, konačno imamo normalne stručne ljude.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 jun 2017, 01:16

Šta fali 4-3-1-2 formaciji, pa Real pod Zidanom često igra nešto slično sa Iskom na poziciji desetke i Ronaldom i Benzemom u vrhu napada.

Kod nas trojka u sredini Kessie, Biglia i Krychowiak, naprijed James :kafa: , i u napadu Silva i Costa/Belotti. Jest onda da praktično nemaš krilne igrače, Suso i Jack će na klupu, al' zato imaš ofanzivne bekove koji mogu igrati kao krila kada stisneš protivnika, kao što to Marcelo i Carvajal igraju u Realu.

Malo je nerealno porediti se sa Realom i njihovim igračima i stilom igre, al' teoretski sa ovim gore rosterom to bi mogao igrati bez problema. To je meni jedna od najboljih i najkompaktnijih formacija, samo moraš imati igrače za takvo nešto.

Al' čisto sumnjam da će Montella igrati tako, tipujem na 4-3-3 ili 4-2-3-1, uglavnom nešto sa pravim krilnim igračima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 15 jun 2017, 01:19

Prije ove sezone koja je završila uvijek se govorilo da formacija sa 3 pozadi nikad ne može funkcionisati u Engleskoj da je to svugdje prevaziđeno sem u Italiji i u njihovoj reprezentaciji kad ono dođe Conte i osvoji ligu s 3 pozadi. Sad odjednom Arsenal uigrava tu formaciju, pokušao je i Liverpool par puta Watford i mnogi drugi. Tako da sumnjam da postoji prevazidjena formacija, samo treba potrefiti pravu ekipu i pravog trenera, prilagoditi sistem igracima a ne obrnuto.

Problem je što kod nas raja puno igra FIFU i PES i onda tu postavis formaciju i ako dobro igras to je to pa odma dobiju ideju da to treba raditi i u klubu koji prate. Međutim u stvarnosti nije formacija tako staticna kao na simulaciji i cesto se mijenja a da ne govorim o posebnim zadacima koje svaki igrac dobije. Nije to samo eh igramo 4-4-2 svako na svoje mjesto i igrajte, to mozda kad se sastanu rekreativci.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 15 jun 2017, 06:55

Daleko je Real od te 4-3-1-2 formacije. Ni Silva ni Belotti nisu C. Ronaldo. Kad pricamo o formaciji ne mislim na ono što bude na ekranu prije početka utakmice već na postavku igre na terenu. Moja je greška što ja imam zastarjelu predstavu te formacije i kad je vidim bude mi muka. Desetka iza 2 napadača.

Svi kukamo, godinama, da se dovedu kvalitetni vezni igrači jer ih i ekipe poput Genoe i Chieva nadigraju u sredini. Radije bi da se te pare usmjere tu.

Posle godina prosijakluka smiješno se žaliti što sad troše pare ali pokušavam gledati racionalno. Postoji određeni iznos s kojim raspolažu i želim da ga iskoriste što bolje.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 15 jun 2017, 09:16

rope11 je napisao/la:pa nije neka tajna da postoje formacije koje su prevaziđene jer se fudbal kroz decenije mjenja, ko to još živ igra sa dva klasična napadača naprijed? :roll:

naravno da se pozicije igrača mjenjaju u zavisnosti od povreda ili kojim tokom ide utakmica, ali ako trošiš 120 miliona na napadače znači da ćeš graditi igru oko njih i mjenjati formaciju, a smiješno je misliti da će jedan od njih tako preplaćen završiti na klupi i glumiti džokera.

i ne slažem se da je najbitnija stavka trošiti pare na kvalitetne igrače, bitno je trošiti na CILJANE kvalitetne igrače i tu je velika razlika između to dvoje.
druga priča bi bila da se nisu dale ovolike pare na silvu i da se odmah doveo belotti, ali ovako ne hvala, te pare se mogu hiljadu puta bolje potrošiti.
ali ovaj put vjerujem u upravu i da će pametno odigrati, konačno imamo normalne stručne ljude.
atletico madrid sa torresom/gameirom i griezzmanom, 4-4-2 igraju ljudi ima 2-3god, al formacija na papiru i terenu su ogromna razlika.
Svi znaju iako oni igraju 4-4-2 da je Carrasco jako ofanzivan i da je to vise 4-3-3 nego 4-4-2, a s druge strane imas Kokea koji je veznjak samo se malo izvuce na stranu nekad, nigdje veze.
Al eto, Milan ako bude igrao samo s 2 napadaca, Silva bi vjerovatno trebao imati vise slobode u igri kao da je poluspica, a ako bi imao 2 krila u vidu Keite i Deulofeua npr., tu bi on mogao igrati i mijenjati pozicije s njima, sto je puno realnije.

Ali ovo sto je Sampaoli igrao u zadnje 2 tekme s Argentinom, to je buducnost nogometa, bez klasicnih formacija gdje se 7-8 igraca brani, gdje 7-8 napada i da svi mogu odigrati na svakom dijelu terena.
Daleko je Milan od toga, ali vjerujem ako bi Keita dosao da bi i on imao slobodu u igri, jer je on trenutno sto je Ronaldo bio prije 4god, krilo koje se izuzetno dobro ubacuje u sredinu i u spic iza protivnicke zadnje linije.
Milanu je bitno da se jak vezni red napravi, al da imaju igraca koji moze igrati i kao klasicni ofanzivni veznjak a i kao centralni ili krilo, bitno je imati polivalentnog igraca, a dovoljno kvalitetnog.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 jun 2017, 09:30

ali danas više niko živ ne igra sa dvije klasične devetke naprijed i tri pozadi (bar ne ozbiljniji klubovi), to hoću da kažem :zzz:

drugo je kad usljed nekih okolnosti trener eksperimentiše, ali ne znam nijedan klub koji fura dvije klasične devetke naprijed i kome je to primarna formacija, osim našeg nam baždarevića i njegove harakiri postave :mrgreen:
to jest prevaziđeno jer je danas fudbal drugačiji i jer su dva centarfora igrač manje za ekipu.

mada vjerujem da su uprava i montela pametni, ne brinem za njih da će napraviti glupost :zzz:

@furymaker, ja pričam o 352 ili eventualno 4312, to je stvarno više postalo isfurano.
442 je skroz neka druga priča, ali montelin trejdmark je 433 i trebamo težiti tome, uvijek preferiram dobar vezni red i krila naspram belotija.

FORZA MILAN !

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 15 jun 2017, 10:05

4-3-3 će se igrati sa fizički jakom sredinom koja zna igrati fudbal, sa ofanzivnim bekovima koji će praviti overload na stranama, te sa tehnički potkovanim krilima koji imaju dobar šut s vana i koji se uvlače u sredinu i onda ostavljaju mjesta bekovima da centriraju napadaču i veznjacima koji se ubacuju iz drugog plana. Montelina taktika se zasniva da je desni bek uvijek više ofanzivniji, a da lijevi bek ostane pozadi, tako da stvara neki hibrid sa 3 igrača u odbrani, kad se napada, a kad se branimo bude 4-1-4-1 formacija. Izuzetno su nam bitni bekovi, te napadač koji zna primiti loptu, zadržati je i proslijediti krilima, kao i veznjaci koji pokrivaju eventualno rupe bekova i koji se ubacuju iz drugog plana. Vjerujem da ćemo igrati iduće sezone veoma atraktivan fudbal pod Montelinim potpisom jer ove i nije mogao zbog manjka kvalitetnih igrača.

Također će biti Romagnoli i Musacchio biti važni jer neće samo držati odbranu već obojica su izuzetno jaki na lopti i iz dubine će probati razigravati momčad jer ovo je moderni fudbal, svako mora znati igrati i imati tehniku, što Donnaruma mora popraviti naravno.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 15 jun 2017, 10:12

Ma yebo formaciju, bitni su igrači i to kako se oni snalaze na terenu. 442 je najbolja formaicja, Sir Alex je prekucao ovu igricu sa tom formacijom, bitno je da trener zna šta radi a ne da se pogubi.

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 15 jun 2017, 10:33

"Milan are in a clear lead to sign Sunderland striker Fabio Borini and have already locked a deal for the Italian forward." [La Repubblica]

:hmmmmm:

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 15 jun 2017, 10:38

Nadam se da nije istina jer imaš toliko otpada da se rijesis bez da dovodis novi.

Sportski direktor Bolonje došao da pregovara o Poliju.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 15 jun 2017, 10:54

nextterrain je napisao/la:4-3-3 će se igrati sa fizički jakom sredinom koja zna igrati fudbal, sa ofanzivnim bekovima koji će praviti overload na stranama, te sa tehnički potkovanim krilima koji imaju dobar šut s vana i koji se uvlače u sredinu i onda ostavljaju mjesta bekovima da centriraju napadaču i veznjacima koji se ubacuju iz drugog plana. Montelina taktika se zasniva da je desni bek uvijek više ofanzivniji, a da lijevi bek ostane pozadi, tako da stvara neki hibrid sa 3 igrača u odbrani, kad se napada, a kad se branimo bude 4-1-4-1 formacija. Izuzetno su nam bitni bekovi, te napadač koji zna primiti loptu, zadržati je i proslijediti krilima, kao i veznjaci koji pokrivaju eventualno rupe bekova i koji se ubacuju iz drugog plana. Vjerujem da ćemo igrati iduće sezone veoma atraktivan fudbal pod Montelinim potpisom jer ove i nije mogao zbog manjka kvalitetnih igrača.

Također će biti Romagnoli i Musacchio biti važni jer neće samo držati odbranu već obojica su izuzetno jaki na lopti i iz dubine će probati razigravati momčad jer ovo je moderni fudbal, svako mora znati igrati i imati tehniku, što Donnaruma mora popraviti naravno.
Ti ces biti najvise razocaran ove sezone to je sigurno.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 15 jun 2017, 11:03

maldini3 je napisao/la:
nextterrain je napisao/la:4-3-3 će se igrati sa fizički jakom sredinom koja zna igrati fudbal, sa ofanzivnim bekovima koji će praviti overload na stranama, te sa tehnički potkovanim krilima koji imaju dobar šut s vana i koji se uvlače u sredinu i onda ostavljaju mjesta bekovima da centriraju napadaču i veznjacima koji se ubacuju iz drugog plana. Montelina taktika se zasniva da je desni bek uvijek više ofanzivniji, a da lijevi bek ostane pozadi, tako da stvara neki hibrid sa 3 igrača u odbrani, kad se napada, a kad se branimo bude 4-1-4-1 formacija. Izuzetno su nam bitni bekovi, te napadač koji zna primiti loptu, zadržati je i proslijediti krilima, kao i veznjaci koji pokrivaju eventualno rupe bekova i koji se ubacuju iz drugog plana. Vjerujem da ćemo igrati iduće sezone veoma atraktivan fudbal pod Montelinim potpisom jer ove i nije mogao zbog manjka kvalitetnih igrača.

Ti ces biti najvise razocaran ove sezone to je sigurno.

Trebat će vremena da se to sve uigra, ali ako si gledao Fiorentinu pod Montellom onda znaš o čemu pričam, svejedno mi kako će igrati samo da se plasiraju u LP :kafa:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 jun 2017, 11:20

pa pod montelom se uvijek igrao lijep napadački fudbal (zato na kraju krajeva voli tu 433), ova prošla sezona je izuzetak jer ni bog ne bi mogao naštimati da oni kvaziigrači odigraju bolje od onoga što su pokazali.

pogotovo sad, imamo dva ofanzivna beka, dva krila koja na oko igraju lijep fudbal i tri veznjaka koji nisu na Vi sa tehnikom, još ako dođe kakav kreativac to će biti još bolje.

FORZA MILAN !

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 15 jun 2017, 11:43

Paleta :arrow: Sasuolo
Lapadula/Niang :arrow: Everton
Poli :arrow: Bolonja
Zapata :arrow: Torino
Bacca :arrow: Marsej

Iako bi ja Baccu ostavio i doveo 2 vezna i krilo jer ne može imati lošu sezonu kao proslu

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.