FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

PitarBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 16 jun 2017, 02:41

Lakoste je napisao/la:Cim on po instagramu koketira i javno iznosi detalje u vezi ugovora nista od njega. Igraj za sebe i karijeru a ne sta ce ti reci instagram.
Kad bi mogli reći Saidu da IGRA za sebe i karijeru... eh... :shifty:
Samo Saraj'vo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 16 jun 2017, 02:46

PitarBordo je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Ma meni samo nije jasno, imaš 18 godina i tebi je bolje sjediti kod kuće i natezati se za pare nego otići sa prvim timom, dokazati se i potruditi da mu za par godina ova sad mjesečna plata koju traži bude dnevnica
A kako mi znamo da je upravo to slučaj? Samo mi to nije jasno. Na osnovu čega je tako ili nije tako?
Pa brate svi su na Jahorini on nije, ne kazem da je 100% zbog plate al da je neki "normalan" razlog npr povreda vjerujem da bi se objavilo do sad

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 16 jun 2017, 02:46

1. Nemojte Nedimu Hadzicu tepati sa Hadzija, zna se ko je Hadzija u FKS ;)
2. Nabijem ja na tuki igraca koji na instagramu prica jel' ga neko kontaktirao ili ne.
Toliko
P.S. U 11:45 dolazi es en es
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 16 jun 2017, 02:52

@pb
Pa ne garantuje, ali je poenta da ne razmislja svako isto; Imamovic mozda jedva ceka da zaigra, makar i za kikiriki. Pametan junior zna da ne moze odmah dobiti ugovor kao prvotimac, i to je praksa u cijelom svijetu.
Oko nejavljanja - ili mali laze da ga ne zovu (ne znam sto bi) ili su rekli 'ok, neces ugovor? Nema na pripreme, a dalje cemo vidjeti.' I sad kontaju sta i kako.
Zato neka potpise i pravac Jahorina! Uz uslov da trener zeli da ga primi sad (ne znam sto ne bi). Kako ne konta da je imao sansu da udje u kvalama sad, bar minut??? To je internacionalno takmicenje, prati se to...al' haj'.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

mensur55
Kontakt:

Post Postao/la mensur55 » 16 jun 2017, 02:56

streamnavijac je napisao/la:

Mrtva trka izmedu dva najisturenija igraca ko ima ubojitiju realizaciju. :kafa:
Treba nam napadac mozda. :hmmmmm:
Brate nisi trebao za sehur ovo stavljati, jos pred ispit, dok vidim ove ublehe da Bog da izdobri.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

streamnavijac
Kontakt:

Post Postao/la streamnavijac » 16 jun 2017, 02:58

mensur55 je napisao/la:
streamnavijac je napisao/la:

Mrtva trka izmedu dva najisturenija igraca ko ima ubojitiju realizaciju. :kafa:
Treba nam napadac mozda. :hmmmmm:
Brate nisi trebao za sehur ovo stavljati, jos pred ispit, dok vidim ove ublehe da Bog da izdobri.
Valjao bih nam jedan cistokrvi spic. 20 golova po sezoni. :kafa:
I hated every minute of training, but I said, 'Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.'

Muhammad Ali

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 16 jun 2017, 02:59

Ne stavljajte ovaj Crnkićev promašaj više, opet će mu raja početi da prijeti smrću, a taman je jadničak skupio testisa da se vrati!
Bahati, bahati Željkan!
1946

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jun 2017, 03:00

muhamedhulk je napisao/la:Kako ne konta da je imao sansu da udje u kvalama sad, bar minut??? To je internacionalno takmicenje, prati se to...al' haj'.
Prema onome što je došlo do mene, nisam nikakav insajder, a evo i ovdje na forumu se to provuklo - Čala šatro nije zadovoljan sa njegovih 17 minuta u Krupi i čisto sumnjam da bi dobio šansu u prvih 16 uopšte do možda neke slabije tekme pred kraj polusezone.

S jedne strane nisu mu dao previše prostora da pokaže taj mogući "talent," a nemaš dovoljno ugovora da ti to bude prostor za sl. polusezonu. Mislim da se popma sva bezze digla i svi imamo neke zaključke "u njegovim godinama treba da bude bitna lopta" i "da mu se igra ne bi javno na instagramu pisao"... Ko zna, možda nas isto čeka i sa Imamovićem, pa možda tada popuste i njemu dadnu uslove, pa ispadnu da se kola džaba slomila na ovom...

Da podebljam još jednom, daleko da zagovaram neke ogromne plate za njega ili šta već - klub treba da ima jasan stav šta mogu da daju za njega i šta očekuju da dobiju - ako ćemo hvaliti Valentina kao biznismena, to je upravo poenta biznisa - spend money to make money. A ako je ta neka njihova gornja granica prebačena, završi više priču s tim, ovako svi kadeti, juniori, pa i prvotimci mogu uživo da prate ovo preko je8enog instagrama i donose zaključke for better or worse.
Samo Saraj'vo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 16 jun 2017, 03:02

Samo da cala ne nastavi sa hebibom i crnkicem kako je navikao a da Micu klupira

streamnavijac
Kontakt:

Post Postao/la streamnavijac » 16 jun 2017, 03:02

joker90 je napisao/la:Ne stavljajte ovaj Crnkićev promašaj više, opet će mu raja početi da prijeti smrću, a taman je jadničak skupio testisa da se vrati!

Mislis vidio je da ne moze pirpa dobiti dabe. :stop:
I hated every minute of training, but I said, 'Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.'

Muhammad Ali

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jun 2017, 03:05

mirzatele je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Ma meni samo nije jasno, imaš 18 godina i tebi je bolje sjediti kod kuće i natezati se za pare nego otići sa prvim timom, dokazati se i potruditi da mu za par godina ova sad mjesečna plata koju traži bude dnevnica
A kako mi znamo da je upravo to slučaj? Samo mi to nije jasno. Na osnovu čega je tako ili nije tako?
Pa brate svi su na Jahorini on nije, ne kazem da je 100% zbog plate al da je neki "normalan" razlog npr povreda vjerujem da bi se objavilo do sad
Ono što možemo zaključiti jeste da je 100% da su obje strane kolosalni promašaj u ovom slučaju (Klub s jedne i zastupnici s druge strane). Sve ostalo je nagađanja, na kraju krajeva zašto klub nije o ovome razmišljao recimo zimus, a ne pustio ga da ide po probama u nadi da će ubosti koji kintu... Tada su imali mnogo više čipova na svojoj strani stola, a onda ga pustili u nakve Benfike i gdje već i sada se prave kao da se to nije desilo. Mrtva trka ko je nesposobniji u ovoj priči oko malca. A on će nažalost jedini tu ispaštati.
Samo Saraj'vo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 16 jun 2017, 03:13

Ma to je sigurno da i klub grešku pravi, ali vidjet ćemo na šta će izaći. Duljevicu pustiš da igra iako je izigrao klub, Saidu daješ velike pare za sjedenje na klupi, normalno je da će i ostali gledati da sebe tu nadju, svima su pare u glavi. Ali eto ako uzmemo da je Said potpisao prije ove nove uprave i da je Cala insistirao da Duljevic nastavi igrati bez sankcija, treba sačekati da vidimo kako će se nova uprava postaviti prema ovakvim slučajevima

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 16 jun 2017, 03:14

muhamedhulk je napisao/la:Kako ne konta da je imao sansu da udje u kvalama sad, bar minut??? To je internacionalno takmicenje, prati se to...al' haj'.
Prema onome što je došlo do mene, nisam nikakav insajder, a evo i ovdje na forumu se to provuklo - Čala šatro nije zadovoljan sa njegovih 17 minuta u Krupi i čisto sumnjam da bi dobio šansu u prvih 16 uopšte do možda neke slabije tekme pred kraj polusezone.

S jedne strane nisu mu dao previše prostora da pokaže taj mogući "talent," a nemaš dovoljno ugovora da ti to bude prostor za sl. polusezonu. Mislim da se popma sva bezze digla i svi imamo neke zaključke "u njegovim godinama treba da bude bitna lopta" i "da mu se igra ne bi javno na instagramu pisao"... Ko zna, možda nas isto čeka i sa Imamovićem, pa možda tada popuste i njemu dadnu uslove, pa ispadnu da se kola džaba slomila na ovom...

Da podebljam još jednom, daleko da zagovaram neke ogromne plate za njega ili šta već - klub treba da ima jasan stav šta mogu da daju za njega i šta očekuju da dobiju - ako ćemo hvaliti Valentina kao biznismena, to je upravo poenta biznisa - spend money to make money. A ako je ta neka njihova gornja granica prebačena, završi više priču s tim, ovako svi kadeti, juniori, pa i prvotimci mogu uživo da prate ovo preko je8enog instagrama i donose zaključke for better or worse.
Ako trener ne zeli momka tu, onda ga treba ili prodati ili produziti i u juniore jos sezonu. Pa valjda 'nadodje' za sezonu.
Ali neozbiljno mi da je Mehmed to rekao, eto za 20 min se kao moze sve vidjeti...nadam se samo skorasnjem rjesavanju situacije, bezze sad svi napadamo jednu ili drugu stranu, malo nas je objektivnih ovdje...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jun 2017, 03:17

@mirzatele, @muhamedhulk :thumbup:
Samo Saraj'vo.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 16 jun 2017, 03:57

Belaj sto je Petrak stranac kakva debilna pravila da i hrvat i ovi svi sa ex yu prostora budu stranci,tako da uprava tesko moze jos jednog stranca dovest,mislim da ce se bazirat na domace igrace jer vec smo ispunili kvotu

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 16 jun 2017, 04:16

zagor1987 je napisao/la:Belaj sto je Petrak stranac kakva debilna pravila da i hrvat i ovi svi sa ex yu prostora budu stranci,tako da uprava tesko moze jos jednog stranca dovest,mislim da ce se bazirat na domace igrace jer vec smo ispunili kvotu
Nismo mi jarane nikakve kvote ispunili. Sto neko rece mozemo imati 15 stranaca u klubu, al u zapisniku prije meca se mogu uvesti samo 4 stranca. Tako da i ako imali i vise stranaca, jedan ili eventualno dva, od njih ce ispastat, recimo Liivak. A uzmi u obzir da se uvijek moze neko od njih i povrijedit il kartoniran bit, tako da recimo upada mozda taj koji "ispasta". Tako da + 1, pa mozda i 2 stranca, nije toliko strasno.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 16 jun 2017, 04:47

Zagor je napisao/la:En odogovorio jos jednom Nedim nekom liku na instagramu. Ako niste upratili. Lik mu napisao aBd da se rijesi ta situacija oko ugovora, a Nedim mu na to odg."kako ce se rjesiti kad me iz kluba nisu kontaktirali vec par dana."
balavac od 17 godina, bez ijedne utakmice u prvom timu sebi umislio da mu klub treba odgovarati na neke njegove uslove I pitanja :facepalm:
I jos to pise po drustvenim mrezama?!? treba to poslati u 3 pm, za primjer ostalima
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jun 2017, 05:01

alenpitar je napisao/la:
Zagor je napisao/la:En odogovorio jos jednom Nedim nekom liku na instagramu. Ako niste upratili. Lik mu napisao aBd da se rijesi ta situacija oko ugovora, a Nedim mu na to odg."kako ce se rjesiti kad me iz kluba nisu kontaktirali vec par dana."
balavac od 17 godina, bez ijedne utakmice u prvom timu sebi umislio da mu klub treba odgovarati na neke njegove uslove I pitanja :facepalm:
I jos to pise po drustvenim mrezama?!? treba to poslati u 3 pm, za primjer ostalima
Klub je dozvolio da ide po probama zimus i da se stvori ta priča. Zašto zimus nisu postavili produženje? Tada su imali mnogo veću prevagu. Ali ne, pustili ga da ide po evropi jer su namirisali mogući keš. Zašto tada nisu uvodili primjere i disciplinu? Poslali ga na pripreme sa prvim timom i produžili ugovor i postavili otkupnu klauzuli?

A to za slanje u "3 pm za primjer ostalima..." - Mi nismo bili u stanju poslati Saida na tribine za primjer ostalima da ne treba imati 20 kila viška, ali de da se na djetetu od 17 godina iživljavamo, psujemo mu mater "s vrata" i postavljamo presedane.

Na kraju krajeva možda bi i imao utakmice u prvom timu da ga klub nije pustio na probe, poslao na pripreme sa prvim timom i šef struke da je imao muda da ga i uvede u toku proljetnog dijela.

A na društvenim mrežama svi pišu svašta, pogotovo oni u "javnom životu..." - Mnogo veći i poznatiji igrači su odgovarali navijačima mnogo škakljivija pitanja na tom instagramu.

Totalno mi je nonsens zauzimati ovdje strane između Ihtijarevića i Hadžićevih zastupnika, kad je očigledno da su obje strane nesposobne i samo mogu unazaditi klinca koji je u nižim kategorijama nizao rekorde i pokazao da ima nešto.

I dalje mi je prejako to kako je odjednom on sam kriv što nema utakmica u prvom timu, kao da se samo on pitao... A i ono što je odigrao 17 minuta šef struke pustio priču da mu se "nije svidilo ono što je vidio."

Priča je krajnje jednostavna - Klub je do sada trebao
- ili da ga vrati u juniore i obavjesti navijače o razlozima (da se ne je8e sve po spisku nikome),
- ili da potpiše sa njim ugovor i da bude sa prvim timom na pripremema (sve i da potpiše posle priprema, bit će kao i zimus nije prošao pripreme s klubom i onda neće upisati 15 minuta do kraja polusezone)
- ili da ga pošalje u niželigaša na posudbu do isteka ugovora koji trenutno ima i vozdra.
Samo Saraj'vo.

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 16 jun 2017, 05:19

alenpitar je napisao/la:
Klub je dozvolio da ide po probama zimus i da se stvori ta priča. Zašto zimus nisu postavili produženje? Tada su imali mnogo veću prevagu. Ali ne, pustili ga da ide po evropi jer su namirisali mogući keš. Zašto tada nisu uvodili primjere i disciplinu? Poslali ga na pripreme sa prvim timom i produžili ugovor i postavili otkupnu klauzuli?

A to za slanje u "3 pm za primjer ostalima..." - Mi nismo bili u stanju poslati Saida na tribine za primjer ostalima da ne treba imati 20 kila viška, ali de da se na djetetu od 17 godina iživljavamo, psujemo mu mater "s vrata" i postavljamo presedane.

Na kraju krajeva možda bi i imao utakmice u prvom timu da ga klub nije pustio na probe, poslao na pripreme sa prvim timom i šef struke da je imao muda da ga i uvede u toku proljetnog dijela.

A na društvenim mrežama svi pišu svašta, pogotovo oni u "javnom životu..." - Mnogo veći i poznatiji igrači su odgovarali navijačima mnogo škakljivija pitanja na tom instagramu.

Totalno mi je nonsens zauzimati ovdje strane između Ihtijarevića i Hadžićevih zastupnika, kad je očigledno da su obje strane nesposobne i samo mogu unazaditi klinca koji je u nižim kategorijama nizao rekorde i pokazao da ima nešto.

I dalje mi je prejako to kako je odjednom on sam kriv što nema utakmica u prvom timu, kao da se samo on pitao... A i ono što je odigrao 17 minuta šef struke pustio priču da mu se "nije svidilo ono što je vidio."

Priča je krajnje jednostavna - Klub je do sada trebao
- ili da ga vrati u juniore i obavjesti navijače o razlozima (da se ne je8e sve po spisku nikome),
- ili da potpiše sa njim ugovor i da bude sa prvim timom na pripremema (sve i da potpiše posle priprema, bit će kao i zimus nije prošao pripreme s klubom i onda neće upisati 15 minuta do kraja polusezone)
- ili da ga pošalje u niželigaša na posudbu do isteka ugovora koji trenutno ima i vozdra.
I ja sam prozivao upravu I ss zbog njega, ali kad ga je cala prebacio u prvi tim a mali je zelio vani (sto je ok) I pustili su ga da ide na probu u benfiku. mali je otisao, zadovoljio, dobio ponudu, ali je odbio iz istih razloga zbog kojih sad nije potpisao za nas-trazio odma fiksnu platu od XXX evra. ljudi ga normalno odbili I ostao je kod nas. sad mu se pruzila druga sansa da ode sa prvim timom na pripreme I on opet odbio iz istih razloga. pa da je moj sin ja mu nebi dozvolio da uslovljava klub.

ne mozes porediti saida (kojem takodje yebem sve po spisku) sa njim jer said se davno dokazao kao igrac, dok je mali hadzic jos uvjek samo talenat. a to sto smo imali glupe ljude u upravi koji su ga doveli povrijedjenog I dali mu pare koje ima, nije kriv on nego oni.

a sto se tice ublehe ihtijarevica suvisno je bilo sta pisati o njemu I njegovoj nesposobnosti, ali ova situacija sa hadzicem nije njegova krivica ni greska. mali ima pogresne ljude ljude oko sebe I unistice ga ako ih nastavi slusati.
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jun 2017, 05:29

alenpitar je napisao/la:mali je otisao, zadovoljio, dobio ponudu, ali je odbio iz istih razloga zbog kojih sad nije potpisao za nas-trazio odma fiksnu platu od XXX evra. ljudi ga normalno odbili I ostao je kod nas.
A kako ti ovo znaš? Da mu je Benfika ponudila nešto i on tražio više?

Na kraju krajeva ako je zadovoljio probu u Benfiki, vrijedi li onda lomiti kola na "balavcu" od 17 godina koji je zadovoljio najvećem portugalskom klubu?

Ne kontam zašto je odjednom taj stav mora pasti mrtva glava... I ne vjerujem, tačnije nemam pristup informacija gdje mogu da znam da li je zadovoljio i šta je Benfika ponudila i ko je odbio. For all I know možda je naša Uprava odbila jer njima nije odgovarao dio ugovora... Ponavljam ako je istina da je zadovoljio Benfiku, koji kurrac je onda nama puno dat mu kako tih 2k platu? Ako će nakon priprema i koje utakmice u prvom timu na zimu sa dužim ugovorom otići za značajne novce?

Evo ako ćemo matematikom, do zime da se na njega potroši 50.000€, ako je takav talent da je, ponavljam prema tvojim riječima, zadovoljio apetite jedne Benfike, onda će se na zimu za njega uzeti višestruko. Daleko od toga da mu treba dati, ili ne treba dati tolike pare, to uopšte nije u mom domenu debate, nego mi je zanimljivo kako smo haman "svjesni" koliko djete vrijedi, ali se budi polako ona "što bi on sa 17 imao platu što ja zaradim za pola godine."
Samo Saraj'vo.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.