NBA draft

Where amazing happens.

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: NBA draft

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 jun 2017, 09:10

Quinlan je napisao/la:Ma fila bi tu napravila veliku grešku biranjem tatuma prije balla

Me najveća dilema je ball-jackson za LAL, fila mora birati onog kojeg LAL ne izabere, jedino da nas Boston ne iznenadi :D

Boston Celtics Reportedly Considering Josh Jackson with No. 1 Overall Pick.
Ako se ovo desi onda ce zaista biti zanimljivo koga ce Lakersi uzeti. Nekako bi se sve cudno zarotiralo jer se vec mjesecima pravi ista lista 1. Fulz, 2. Ball itd.
Lakers, Pistons, Knicks Among Teams Interested in Luke Kennard.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 16 jun 2017, 09:20

If Lakers trade their No.2 pick, they could also talk with the Kings

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 jun 2017, 11:22

Denver jos nije cini mi se zvao ove iz lutrije na workout, ili se sprema neki trade, ili planiraju BPA pa im svejedno za prvu rundu...

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: NBA draft

Post Postao/la Quinlan » 16 jun 2017, 11:43

BernardBarnjak je napisao/la:
Quinlan je napisao/la:Ma fila bi tu napravila veliku grešku biranjem tatuma prije balla

Me najveća dilema je ball-jackson za LAL, fila mora birati onog kojeg LAL ne izabere, jedino da nas Boston ne iznenadi :D

Boston Celtics Reportedly Considering Josh Jackson with No. 1 Overall Pick.
Ako se ovo desi onda ce zaista biti zanimljivo koga ce Lakersi uzeti. Nekako bi se sve cudno zarotiralo jer se vec mjesecima pravi ista lista 1. Fulz, 2. Ball itd.
Lakers, Pistons, Knicks Among Teams Interested in Luke Kennard.
Ni ovo nije nerealna opcija ako se da kepecu max, kažete da Jackson bi mogao igrati 2/3 :D
Petorka Horford-Brown-Jackson-Bradley-IT :D

Ma ja ovog nijednog igrača nisam gledao, samo sam par klipova pregledo, ali ne mogu po tome suditi ko je kakav, ali očigledno ova trojica su iznad ostalih :D

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 16 jun 2017, 11:56

Moje razmisljanje za draft:

Boston je potrefio najgori draft gdje su dva najbolja potencijala playmakeri a imaju Thomasa. Ne bih bio iznenadjen da urade neki trejd sa Filadelfijom ili Finiksom da bi pokupili Tatuma ili Jacksona. Ako ce uzeti playmakera, onda je bolje uzeti Ball jer moze igrati na poziciji 2 u paru sa Thomasom.

Lakersi ne znaju ni sami sta hoce ili bacaju patku. Navodno Ball im se ne svidja, a hoce Jacksona. Vjerovatno zbog pritiska ne smiju preci Balla, pa ce Ball biti drugi pik.

Filadelfija slatke muke a mozda i problemi. Vjerovatno uzimaju Balla ili Jacksona a mozda se desi i neki trejd sa Kingsima pa pokupe sa 5 pozicija Foxa.

Moram jos dodati da sam iznenadjen kako su Markanen i Collins ovako visoko. Vjerovatno sto su visoki igraci ali mi se ni jedan ne svidja za TOP10. Ovdje ima dosta dobrih igraca iz druge runde a meni se najvise svidja Dwayne Bacon, Jonathan Motley, Wesley Iwundu.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 16 jun 2017, 12:15

Ja mislim da su ovo price za medije i za ove espn tnt gurue da zarade svoj hljeb i da su prva tri picka 10000% Fultz, Ball i Jackson, ovim redoslijedom. Jedino ako neki od njih ne daj Boze dozivi kakvu nesrecu do drafta, onda bi se moglo nesto promijeniti.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 jun 2017, 13:07

Chstal je napisao/la:Moje razmisljanje za draft:

Boston je potrefio najgori draft gdje su dva najbolja potencijala playmakeri a imaju Thomasa. Ne bih bio iznenadjen da urade neki trejd sa Filadelfijom ili Finiksom da bi pokupili Tatuma ili Jacksona. Ako ce uzeti playmakera, onda je bolje uzeti Ball jer moze igrati na poziciji 2 u paru sa Thomasom.
Po meni je ovo odlican draft za Boston, jer prakticno ne mozes promasiti.. za razliku od nekih prethodnih godina.

A citajuci sta ljudi pisu ovdje i na osnovu par klipova, prije bih rekao da je Fultz dobar fit za IT4, nego Ball. Ball je taj klasican organizator igre kojem je neophodna lopta u rukama da bi mogao doprinositi.. dok i Fultz i IT4 mogu igrati bez lopte i biti suteri u eventualnim situacijama kada bi Stevens igrao sa dva pleja. Ali opet, pitanje je i hoce li IT4 uopste ostajati u Bostonu.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 16 jun 2017, 13:09

Ja bi na mjestu Aingea ponudio Thomasa u zamjenu za neko elitno krilo.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 16 jun 2017, 13:12

dscile je napisao/la:

Po meni je ovo odlican draft za Boston, jer prakticno ne mozes promasiti.. za razliku od nekih prethodnih godina.

A citajuci sta ljudi pisu ovdje i na osnovu par klipova, prije bih rekao da je Fultz dobar fit za IT4, nego Ball. Ball je taj klasican organizator igre kojem je neophodna lopta u rukama da bi mogao doprinositi.. dok i Fultz i IT4 mogu igrati bez lopte i biti suteri u eventualnim situacijama kada bi Stevens igrao sa dva pleja. Ali opet, pitanje je i hoce li IT4 uopste ostajati u Bostonu.
Ah, sjećam se prvog eskperimenta sa IT u multi-PG sistemu. Ne bih imao ništa protiv da se to desi ponovo.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 jun 2017, 13:15

Donnie Darko je napisao/la:
dscile je napisao/la:

Ah, sjećam se prvog eskperimenta sa IT u multi-PG sistemu. Ne bih imao ništa protiv da se to desi ponovo.
Ne bih ni ja imao nista protiv da se IT4 trejduje dok mu je maksimalna vrijednost. To sam pisao i odma nakon ispadanja od Cavsa.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 jun 2017, 13:47

A sta je plan,dati ITa koji je centar ekipe koja je dosla u ECF i opet poceti sve ispocetka sa novim PGom??
Ma koliko on bio talentovan(mislim na draft) ,minimum mu trebaju 3 god da dodje do svoje igre.Do tada ce i ostatak rostera uci u godine,pa opet i to treba izgraditi.
Mnogi olako trace godine i rwzbacuju se njima.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 16 jun 2017, 14:03

Ja mislim da je ekipa predvodjena Thomasom dostigla plafon, zato bi bilo dobro dati prostor Fultzu koji moze biti franchise igrac.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 jun 2017, 14:11

BuffonGigi je napisao/la:Ja mislim da je ekipa predvodjena Thomasom dostigla plafon, zato bi bilo dobro dati prostor Fultzu koji moze biti franchise igrac.
Onda se treba rijesiti i ostatka veterana, nikakve koristi od Horforda onda kad Fultzu bude trebao jedan takav igrac. Bolje onda graditi ekipu oko Fultza i Browna i za ostale igrace uzeti sto bolje a mladje, ili pikove.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 jun 2017, 14:13

Da li je Fultz toliko dobar?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 16 jun 2017, 14:26

Boston ima otvoren salary cap, imaju 30 miliona slobodnog prostora. Vjerovatno ce Jerebka potpisati kao i Greena, i da zaboravio sam Olynika gdje ce matchirati. Ostaju centri: Monroe, Dedmon, Mason Plumlee, Aron Baynes, Javale Mcgee, Alex Len, Ekpe Udoh. Nek sebi iskombiniraju nesto.

Fultz je odlican igrac, samo je tesko prognozirati jel mu plafon Lillard, John Wall ili ovi neki osrednji tipovi playmakera Dragic, Kemba Walker itd. Uglavnom nije promasaj.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 jun 2017, 14:29

Ako Boston dadne ITu dogodine maksimalni ugovor, mogu se komotno pozdravit od bilo kakve borbe za naslov.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 jun 2017, 14:32

JHam je napisao/la: Onda se treba rijesiti i ostatka veterana, nikakve koristi od Horforda onda kad Fultzu bude trebao jedan takav igrac. Bolje onda graditi ekipu oko Fultza i Browna i za ostale igrace uzeti sto bolje a mladje, ili pikove.
I cekati jos 5-6 god sto ce irelevantnost tima u borbu za titulu dovesti na skoro 15 god. :o To je previse.Po meni Ainge ne trebati dirati ovaj core,na njega treba draftovati Fultza,koji moze igrati i od lopte.To ce omoguciti da je ekipa relevantna dok se mladi igraci i razvijaju te igraju i PO.Ili,trejdovati taj pik za nekog All stara koji bi omogucio,uz vec postojecu ekipu i cap prostor,dovodjenje jos jednog All stara sto bi ekipu lansiralo u borbu za titulu.
Svaki drugi potez,mimo ova dva,je tracenje vremena i polaganje svih nada u POTENCIJAL,jer niko od ovih draft pikova nije ni Duncan ni James da si siguran u to sta ce postati i kakav ce uticaj imati.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 jun 2017, 14:46

NEZALAGANJE je napisao/la:A sta je plan,dati ITa koji je centar ekipe koja je dosla u ECF i opet poceti sve ispocetka sa novim PGom??
Ma koliko on bio talentovan(mislim na draft) ,minimum mu trebaju 3 god da dodje do svoje igre.Do tada ce i ostatak rostera uci u godine,pa opet i to treba izgraditi.
Napraviti paket sa IT4 i jos nekim igracima/pikovima za All stara na drugoj poziciji (bek/centar). Ja bih barem prije to uradio nego se zakljucao sa Thomasovom maksimalom do njegove 33. godine. Bez obzira sto je odigrao vrhunsku sezonu, njegova defanziva ce uvijek biti problem u PO i to je cinjenica.

Pokupiti Fultza, pojacati ekipu sa npr. Haywardom, dovesti All stara u trejdu.. i imati konkurentnu ekipu i istovremeno mlado jezgro u vidu Fultza, Browna, Roziera, Zizica, pa i onog Yabuselea ako ga potpisu ove godine.

Mozda ovo i nije najbolji scenario, ali je jedan od onih koje prizeljkujem.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 jun 2017, 15:07

dscile je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:A sta je plan,dati ITa koji je centar ekipe koja je dosla u ECF i opet poceti sve ispocetka sa novim PGom??
Napraviti paket sa IT4 i jos nekim igracima/pikovima za All stara na drugoj poziciji (bek/centar). Ja bih barem prije to uradio nego se zakljucao sa Thomasovom maksimalom do njegove 33. godine. Bez obzira sto je odigrao vrhunsku sezonu, njegova defanziva ce uvijek biti problem u PO i to je cinjenica.

Pokupiti Fultza, pojacati ekipu sa npr. Haywardom, dovesti All stara u trejdu.. i imati konkurentnu ekipu i istovremeno mlado jezgro u vidu Fultza, Browna, Roziera, Zizica, pa i onog Yabuselea ako ga potpisu ove godine.

Mozda ovo i nije najbolji scenario, ali je jedan od onih koje prizeljkujem.

Cini mi se da ni Fultz nije ljubitelj odbrane. Zamisli bekovski par IT- Fultz. Nije bas sretna kombinacija u danasnjoj kosarci imati bekove koji igraju one way kosarku. U tom slucaju bi Bradley morao ispasti iz petorke koji je odlican odbranbeni igrac. Znaci manje minuta i za Bradleyja i za Smarta. Pa i za Browna. Mislim da ovom rosteru Bostona vise nedostaje kvalitetan visoki igrac nego bek.
Da li je pametno napraviti trade sa tim prvim pickom i na trzistu traziti igraca all star kalibra iskreno ne znam.
Trener Steavens je i Browna postepeno uvodio u NBA i nije mu dao 35 min u rookie sezoni pa ako cemo i Fultza cekati 3 sezone da napravi bum (ne vjerujem da ce u rookie sezoni imati nevjerovatnu statistiku) onada je sve jasno :)

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 16 jun 2017, 15:07

Ako si prethodne sezone imao najbolji skor na Istoku i igrao finale konferencije, logično je da ti fali još malo da postaneš ozbiljan konkurent za titulu (ili bar veliko finale).
Ja bih u takvoj situaciji mijenjao prvi pick za nekog All Stara i za ostatak love do SC doveo još par ističućih ugovora tamo gdje škripi i napao finale već sljedeće sezone. Pred kraj sezone uzmeš još kojeg waivera da popuniš rupe, a u finalu je sve moguće.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []