FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la staragarda » 16 jun 2017, 21:42

Beduin je napisao/la:
Hustle je napisao/la:Tacno bi neki od vas jedva docekali da se raspadnemo. Fuj, nemam rijeci :sick: :sick: :puke:
Ne izlazi vam bolan iz usta lik kojeg evo vec skoro godinu nema u klubu, kako vam vise ne dosadi? Idi brate mili ako ti je vec AH vazniji od Slobode, pravac Simin Han pa pratite tuzla city, a Slobode se zivi bili okanite vise. Kad ne mozete pomoc, ni ne odmazite. Tacno smo sami sebi najveci dusmani :salut:
Ma druze svima nam je preko glave seljackog kluba, luzerskog mentaliteta, podijeljenog grada, neuspjeha na sve strane, pa zato i razumijem forumase. Svi mi zelimo jaku Slobodu, dobre utakmice, mocan i organizovan kop i na kraju krajeva uspjeh i rezultat. A ne moze me niko uvjeriti da Tuzla, sa svim ostalim ljudima van Tuzle koji vole Slobodu, nema kapaciteta da to napravi. Ali mi smo indolentni, kurcobolja i licna korist nas nadjacala, klub iz godine u godinu u sve vecoj dubiozi, i tako jedno vuce drugo, klub prezaduzen, nece niko ulaze a da drugi upravljaju tvojim parama, pa onda obicni covjek, toga svjestan, nece da ide na stadion jer mu se nista ne nudi (od najjednostavnijih uslova na stadionu, preko kvalitete fudbala, teturanja igraca po terenu, slusanja kako se svake godine nekim drugim igracima duguju pare, tuzi se klub, inspekcije, prozivanja i ismijavanja na sve strane itd, itd...), i onda dodjes u ovu situaciju u kojoj smo sad - nece vise niko da daje svoje pare, a da dobije zauzvrat NISTA.
Azmir je najocitiji primjer opstrukcije njegovog rada, spletkarenja i pokusaja da se upravlja njegovim parama. Mujkanovic bi takodjer ulozio neke pare, nije da ih nema, ali zna da nece moci vratiti ni polovicu ulozenog pa zato i jeste sve ovako. Svaki naredni ce ofirat svog prethodnika, samo da bi dobio neki poen kod navijaca i simpatizera, kao da smo mi glupi. A ustvari smo samo nezainteresovani, i velikim dijelom nemocni u svoj toj masineriji igara mocnika.
Svaka čast :tokralju: :tokralju: ... objasnio
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

JustSayin
Kontakt:

Post Postao/la JustSayin » 16 jun 2017, 21:43

Saša Kajkut, sada je jasno, neće u narednoj sezoni nositi dres Slobode. Iako su se pojavile špekulacije kako bi ovaj iskusni napadač mogao stići u Tuzlu nakon što je napustio Zrinjski, od toga na kraju neće biti ništa, što nam je potvrđeno iz kluba s Tušnja.

Portal “****” saznaju da bi na Tušanj mogao stići Anel Husić. Husiću je istekao ugovor sa Mladosti i u potrazi je za novim klubom, a pregovori su za sada u početnoj fazi. Također, ranije su interes za uslugama Husića pokazali Krupa i Borac.

Riječ je o 22-godišnjem napadaču iz Banovića, koji je prošle sezone postigao ukupno 10 pogodaka. Osim što je igrač iz tzv. tuzlanskog bazena, Husić je još uvijek relativno mlad, zbog čega bi na kraju mogao završiti na Tušnju.
Ukopa nas carsija !

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 16 jun 2017, 21:45

Ma rijetki su trenuci kad smo mi bili sve osim indolentni..
Ako ćemo iskreno..pricate hodate krecete se zivite medju tim ljudima.veliku vecinu ba zivo zabole i to je to...

intercontinental
Kontakt:

Post Postao/la intercontinental » 16 jun 2017, 21:59

Sada eto kada se rijesilo svih nezadovoljnih igraca, i kada je Vlado napokon selektovao ekipu i doveo ciljano igrace mialim da sad rezulltat ne bi trebo izostati, sjetite se samo sta je napravio od prosjecnog Celika...
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede

pompom
Kontakt:

Post Postao/la pompom » 16 jun 2017, 22:28

Živinice izdat neće!!!
Azmir Husić!!!
Azmir Husić jedan je od nas!!!
BOJKOT!

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 16 jun 2017, 22:41

pompom je napisao/la:
Ocekujem sad kolektivno svrsavanje na ovu izjavu, iako eto nista nije opovrgnuo sto je Senad rekao do sada, jedno je sigurno a to je da se nisu placali doprinosi igracima

transandino
Kontakt:

Post Postao/la transandino » 16 jun 2017, 22:45

Husic vjv novi igrac Fk Sloboda
AVANTI LIBERTA 1919

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 jun 2017, 22:48

Ocekujem od faraonovih ljubimaca da opovrgnu izjavu Husica..nego gdje su pare od euro tekmi kaze Husic trebalo je ostati vise od 200 000 km kada bi isplatili dugovanja igracima?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

zlatnakoka
Kontakt:

Post Postao/la zlatnakoka » 16 jun 2017, 22:49

“U nekoliko navrata se moje ime spominjalo kroz kontekst moga rada u Slobodi gdje sam se ja kao predsjednik dovodio u pitanje to sam sve prešutio jer nisam želio da pravim štetu klubu jer je klub ispred svih nas. Međutim, sada sam odlučio da odgovorim na izjave Mujkanovića” – kazao je na početku razgovora Husić i nastavio: “Kada je u pitanju dugovanje koje je nastalo u periodu mog mandata kako kaže Mujkanović volio bi da to on prikaže i dokaže da je to tako, a sa druge strane on mora da bude svjestan da su on i direktor glupostima i javnim pokazivanjem određenih ugovora sami sebi natovarili inspekciju do dođu i traže neke stvari. Nama je svima jasno da mnogi klubovi zbog finansijske konstrukcije pokušavaju da gotovinski isplaćuju što veći broj igrača zbog smanjenja troškova.
Zna li neko je li ovo istina za poreze, mislim ima logike, ali samo je Suba posudjen.
Mujkanović bi trebao da zna kako se za igrače na pozajmici ne plaća porez i doprinosi” – priča Husić i dodaje kako je čista laž da je iz SAD-a zvao Mujkanovića u vezi Ivana Kostića. “On je mene zvao u Ameriku da pita za stanje pojedninih igrača. Ja sam mu tada kazao da su to igrači sa kojima sam ja imao veoma dobar odnos i dogovor. Svi igrači koji su ispoštovani to su igrači koji su čekali novac od UEFA-e da dođe i da im budu izmirena potraživanja. To su bili Zeba, Kostić, Mehidić ti igrači nisu dobili novac na ruke, a nisu pravili problem i bili su voljni čekati da dobiju dio koji im pripada. Međutim tim novcem oni nisu plaćeni iz kojih razloga ja to zaista ne znam” – pojašnjava Husić i navodi primjer slučaja Mehidić. “Lično sam molio da se Mehidiću daju čisti papiri da može da ide i da nema klub nikakvu obavezu prema njemu, nikda mu to nisu dali pa je on morao potegnuti za advokatima, isti slučaj je bio i sa Ivanom Kostićem. To što su oni u ovom slučaju bili loši pregovarači i ucjenjivali pojedine igrače koji su znojem natapali dres Slobode to je njihov problem jer nisu znali da vladaju situacijom takvom kakva jeste”
Ako si im obećao na ruke, trebao si im i platiti a ne da nas tuže, izdvoji sad pare za ove igrače i plati.
– kaže Azmir Husić koji u nastavku dodaje kako je i sam dok je obavljao funkciju predsjednika Slobode nailazio na brojne finansijske poteškoće ali kaže da nije nikoga proziva već je rješavao takve vrste problema. “Uprava na kojem sam bio čelu ostavila je iza sebe 230.000 eura i to je bilo sasvim dovoljno da se pokrije potraživanje Ksotića od 60.000 KM, Mehidića od 8.000 KM, Govedarica nešto između 11 i 12 hiljada KM, tako da kada to sve saberemo trebalo im je najmanje 200.000 KM viška da ostane, ako ne i više od toga” – odgovara Husić na izjave trenutnog predsjednika Mujkanovića
Tu je upravu, nikog nije prozivao i tako je i trebalo i treba, ali ovo su Jasminovi pijuni.
i nastavlja dalje u oštrom tonu: “Kada je u pitanju Senad Mujkanović koji je u jednoj od izjava kazao kako će odstupiti ukoliko Slobode ne izbori plasman u Evropu. Moj savjet mu je da već danas kaže kako nije više predsjednik Slobode jer je za kratko vrijeme nanio dosta zla Slobodi što će vrijeme pokazati, jer i on i ljudi uz njega koji vode Slobodu izgubljeni su ko Hadžira u Turskoj. Ovo nisu Kikači gdje je on bio predsjednik, Sloboda je malo veća igračka i mora se malo više znati da bi se bilo predsjednik Slobode”
Što jest jest, ne možeš se na ovoj funkciji ovako seljački ponašati.
– navodi Azmir Husić koji na kraju poručuje: “Ja lično, spreman sam da sve što sam nanio štete klubu snosim odgovornost i da to finansijski pokrijem i opravdam. Jer sam ranije izjavio da iza mene ništa ne smije ostati ništa da nije regulisano.
Nek mu traže pare za ove navedene "dogovore", nek isplati.
Smatram da sam dovoljno uradio za Slobodu
Što jest jest uradio je, barem onaj "vidljivi" dio.
i proći će puno vremena kada će na Tušanj doći jedan trener kao što je Ćiro Blažević kada će navijači vidjeti pogodak sa pola terena i kada će ponovo većina onih koji vole Slobodu živjeti za Slobodu” – poručio je Husić
Možda nećemo vidjeti taj gol ili takvog trenera, ali još uvijek gledamo Ordagića :D (kojeg je opet on doveo, ali eto njega zadržavaju)
koji se za kraj dotakao i poređenja plata fubalera sa ljekarima uposlenim u UKC-u Tuzla: “Mujkanović poredi fudbalere i doktore na UKC-u, to je sasvim nelogično. Ako želite ekipu koja se neće boriti za opstanak, pa makar to bila i BiH, igrači sigurno moraju imati plate veće od doktora. U jednoj Americi najjači hirurzi imaju plate po 500 ili 600 hiljada dolara, dok recimo fudbaleri u ligi petice u imaju po 3-4 miliona eura godišnje ili čak po 5-6 miliona, to je potpuno nelogično poređenje” – kazao je na kraju bivši predsjednik Slobode u razgovoru za ****
Zadnja izmjena: zlatnakoka, dana/u 16 jun 2017, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 16 jun 2017, 22:50

Beduin je napisao/la:
Hustle je napisao/la:Tacno bi neki od vas jedva docekali da se raspadnemo. Fuj, nemam rijeci :sick: :sick: :puke:
Ne izlazi vam bolan iz usta lik kojeg evo vec skoro godinu nema u klubu, kako vam vise ne dosadi? Idi brate mili ako ti je vec AH vazniji od Slobode, pravac Simin Han pa pratite tuzla city, a Slobode se zivi bili okanite vise. Kad ne mozete pomoc, ni ne odmazite. Tacno smo sami sebi najveci dusmani :salut:
Ma druze svima nam je preko glave seljackog kluba, luzerskog mentaliteta, podijeljenog grada, neuspjeha na sve strane, pa zato i razumijem forumase. Svi mi zelimo jaku Slobodu, dobre utakmice, mocan i organizovan kop i na kraju krajeva uspjeh i rezultat. A ne moze me niko uvjeriti da Tuzla, sa svim ostalim ljudima van Tuzle koji vole Slobodu, nema kapaciteta da to napravi. Ali mi smo indolentni, kurcobolja i licna korist nas nadjacala, klub iz godine u godinu u sve vecoj dubiozi, i tako jedno vuce drugo, klub prezaduzen, nece niko ulaze a da drugi upravljaju tvojim parama, pa onda obicni covjek, toga svjestan, nece da ide na stadion jer mu se nista ne nudi (od najjednostavnijih uslova na stadionu, preko kvalitete fudbala, teturanja igraca po terenu, slusanja kako se svake godine nekim drugim igracima duguju pare, tuzi se klub, inspekcije, prozivanja i ismijavanja na sve strane itd, itd...), i onda dodjes u ovu situaciju u kojoj smo sad - nece vise niko da daje svoje pare, a da dobije zauzvrat NISTA.
Azmir je najocitiji primjer opstrukcije njegovog rada, spletkarenja i pokusaja da se upravlja njegovim parama. Mujkanovic bi takodjer ulozio neke pare, nije da ih nema, ali zna da nece moci vratiti ni polovicu ulozenog pa zato i jeste sve ovako. Svaki naredni ce ofirat svog prethodnika, samo da bi dobio neki poen kod navijaca i simpatizera, kao da smo mi glupi. A ustvari smo samo nezainteresovani, i velikim dijelom nemocni u svoj toj masineriji igara mocnika.

. . .. ovo je hakovan profil :mrgreen:

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 16 jun 2017, 22:53

Nego na stranu sve ovo... nek se kolju
Mislim da bi trebalo organizovat neku donatorsku vece (kao Borac sto uradi) mozda 15 dana pred pocetak sezone, nek se tad predstave pojacanja, novi dresovi, nek se ponude neke clanske VIP, i neki paketi clanskih tipa VIP GOLD, VIP PLATINUM, za firme koje ce uzet lupam VIP GOLD 20 clanskih ovaj drugi 50... sigurno bi se tu finih para moglo uzet i nafatat sponzora, sve to dobro medijski propratit i da to postane neka tradicija.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 jun 2017, 22:55

Zlatnakoka

Jesi ti slusao sta je covjek pricao,oni su mu izasli u susret,da moze dovoditi igrace u prelaznom roku,a oni ce svoj novac dobiti kada legnu pare od UEFE..

Sve je covjek objasnio,ne znam sta ti nije jasno? Meni je samo nejasno gdje su otisle pare od UEFE?
Zadnja izmjena: harry_90, dana/u 16 jun 2017, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 16 jun 2017, 22:56

transandino je napisao/la:Husic vjv novi igrac Fk Sloboda
Joj ako budu prezimena na dresovima njegov ce bit najprodavaniji :mrgreen:
I kad sa tribina zagrmi ONI TI GA P.USE HUSICUUUUU HUSICUUU HUSICUUU, normalno Anele Husicu :D
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

zlatnakoka
Kontakt:

Post Postao/la zlatnakoka » 16 jun 2017, 23:00

harry_90 je napisao/la:Zlatnakoka
Jesi ti slusao sta je covjek pricao,oni su mu izasli u susret,da moze dovoditi igrace u prelaznom roku,a oni ce svoj novac dobiti kada legnu pare od UEFE..
Sve je covjek objasnio,ne znam sta ti nije jasno? Meni je samo nejasno gdje su otisle pare od UEFE?
Cuo sam, ali ti isti ljudi nas sad tuze za neki "dogovor" i to nije uredu. Znači oni nisu morali, trebali su odmah traziti pare, dobiti pare, i mi bi sad bili čisti, ovako im nije obećao klub, nego on.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 16 jun 2017, 23:05

zlatnakoka je napisao/la:
Cuo sam, ali ti isti ljudi nas sad tuze za neki "dogovor" i to nije uredu. Znači oni nisu morali, trebali su odmah traziti pare, dobiti pare, i mi bi sad bili čisti, ovako im nije obećao klub, nego on.
On je klub tada bio i covjek je rekao fino cim pare legnu od UEFE dobicete. Bolje da se zapitas ovo covjek kaze i sve da su isplatili ova dugovanja ostalo bi im 200 hiljada maraka ? Kako Harry rece gdje su pare ?
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 16 jun 2017, 23:06

Husić nas je zajebo i to je. Da ga hoće svi redom prestat spominjat i da se okrenemo narednoj sezoni. Ispast će ovo ipak dobra ekipica.

Poslano sa mog 6055K koristeći Tapatalk

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 16 jun 2017, 23:07

Pa kod nas uvijek neki seljakluk. :crazy:
Treba ih u jednu emisiju k'o onomad Dinu i Azmira, i neka raščiste to već jednom.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 jun 2017, 23:09

djulba je napisao/la:Husić nas je zajebo i to je. Da ga hoće svi redom prestat spominjat i da se okrenemo narednoj sezoni. Ispast će ovo ipak dobra ekipica.

Poslano sa mog 6055K koristeći Tapatalk
Kako nas je zaebi,covjek ti objasnio sve,ne znam sta ti nije jasno,mene samo zanima gdje su pare od Uefe zavrsile?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 jun 2017, 23:12

95% klubova u BIH radi trenutno, radilo je i raditi ce kao Sloboda od 2013-2016, a raditi ce i Mujkanovic (samo laze) tako sa isplatama i nikome ne dolazi inspekcija iako zna za to i iako im je sumnjivo pustaju to. Samo su Karic i Mujkanovic u Slobodu navukli inspekciju (namjerno jer ih je neko nagovorio) kako bi samo ocrnili Slobodu i time pokazali da ih boli ona stvar hocemol sanirati dugove ili ne dok oni rade po nalogu i za uspjeh svojih firmi/karijera.
Ko hoce da vjeruje u nesto drugo neka vjeruje, to se trenutno radi u BIH klubovima gotovo svim osim Zeljeznicara i par drugih koji mogu to da pokriju, pa Zeljeznicar i smije primiti inspekciju, dok ostali sute i tako rade.

A vi se nastavite lijepiti za postove Komuniste, za kojeg je admin ovog foruma rekao da nije iz Tuzle i nije navijac Slobode, vjerovatno je neko od navijaca Zeljeznicara dupli profil jer ga nikada nema nigdje osim na ovoj temi, ovdje se bori za Slobodu na temi, a tamo na prepucavanjima ga nema ;)

zlatnakoka
Kontakt:

Post Postao/la zlatnakoka » 16 jun 2017, 23:12

TaRgEt_ je napisao/la:
zlatnakoka je napisao/la:
On je klub tada bio i covjek je rekao fino cim pare legnu od UEFE dobicete. Bolje da se zapitas ovo covjek kaze i sve da su isplatili ova dugovanja ostalo bi im 200 hiljada maraka ? Kako Harry rece gdje su pare ?
Ne znam, ali tu se nećemo složiti. I ja više vjerujem njemu nego ovima sad (zdrav razum i logika). Ali trebao je onda napraviti momcima ugovor od kluba, i da bez problema naplate, a ne da nas vuku sa dugovima, suspenzijama i slično, a nemaju "pravi" papir.

A pare hajmo reći da su davali za plate, jer ipak je tu 20 igrača, i nek je prosjek 1000KM (a viši je barem prema Zečevoj, Efetovoj plati), to je 20 000 mjesečno, + Vlado i ostalo, eto nek je 25 000 a više je, to je taman tih 8 mjeseci. Od karata i nisu mogli nešto naplatiti, a treba para i pored igrača. Ne branim ih, nek idu, pogotovo Zdenko, Denis i Senad, ali tu su pare mogle otići. Šta dalje to je problem.

Onda je opet pitanje gdje su pare od sponzora :D
Plus što nismo dobili kako on kaže 230 000 eura, nego je koliko znam i savez uzeo oko cetvrtine tog novca.

@tuzlak1987
Nisam ni ja nikad na prepucavanjima, to tamo je ogavno, i glupo uopste dokazivati se nekim nebitnim likovima za tvoj klub, kao što si i ti/ja nebitan za njih.

A Komunistu isto možete prijavljivati i ignorisati, ko barem malo razmišlja svojim mozgom.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 13 gostiju.