2017/18 NBA Pre-season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 jun 2017, 02:04

Ziggs je napisao/la:Može li Oubre + Gortat za PG-13, ako mu se svidi nek potpiše a ako ne doviđenja :lol:
To vec tesko,jer sumnjam da ce IND uzimati dugotrajne garantovane ugovore.Oni ce sada traziti lutrijske pikove i mlade igrace.Ako to ne dobiju,do deadlinea ce to biti pikovi prve runde i isticuci ugovori. ;)

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 jun 2017, 02:05

NEZALAGANJE je napisao/la: @Chstal Ma sumnjam da ce to uraditi SA,jer ce se morati dati barem neki pik ili drugi asset.Mada,Gasol za Gerogea funcionise perfektno u smislu brojki. :lol: :lol:
Gdje treba potpisati? :urnebes:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 19 jun 2017, 02:11

PG ide u LAL, pitanje je samo da li ce ove godine ili sljedece. Eventualno ga moze privuci ekipa s kojom ce imat velike sanse da osvoji vec sljedece ili one tamo, a ko je to siguran toliko u svoje sanse pored Goldena? :roll:

Lonzo, Russel, PG, Ingram ne izgleda uopce lose, barem ofanzivno, ako se rijese makar jednog loseg ugovora. Ako ga zele trejdat vec ovo ljeto, Clarkson i(li) Randle ce vjerovatno bit ukljuceni uz ovaj pick. Ostaju ti onda losi ugovori Denga i Mozgova, te rjesavanjem njih, dobijas veliku priliku popunjavanja kadra kvalitetnim igracima. Ali realnost da se odigra ovako, pogotovo da se zadrzi Randle( koji je po meni poor mans D Green), su ravne sansama SASa da sljedece godine uzme titulu.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 19 jun 2017, 02:20

NEZALAGANJE je napisao/la:
Ziggs je napisao/la:Može li Oubre + Gortat za PG-13, ako mu se svidi nek potpiše a ako ne doviđenja :lol:
To vec tesko,jer sumnjam da ce IND uzimati dugotrajne garantovane ugovore.Oni ce sada traziti lutrijske pikove i mlade igrace.Ako to ne dobiju,do deadlinea ce to biti pikovi prve runde i isticuci ugovori. ;)
Ako ode Oubre u Indianu može postati All-Star. Momak ima sve što mu treba, Durant ga je pohvalio da ima najveće samopouzdanje od svih mladih igraca u NBA trenutno, 7'2 wingspan, atletika nerealna. A odbranu mu je već elite iako mu je potrebno nešto mase. Zašto mislim da može biti all-star pored ovog svega, jer radi sa najboljim individualnim trenerom za NBA koji je od Beala napravio igračinu preko jednog ljeta. Nažalost neće nikada dobiti potrebnu priliku u Vašingtonu jer je Otto Porter određen kao naša budućnost na trojci. Uglavnom, mislim da će Indiana pristati na bilo šta jer ovo što je PG-13 uradio im je pomoglo da umjesto 0 KM dobiju pola marke. Jer ko će dati lottery pick ili nekog značajnijeg igraca za bukvalno košarkašku posudbu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 jun 2017, 02:24

@ As Puno ti nesto podcjenjujes SA.Jedna povreda GSa i sanse su tu(to je nesto sto ostalih 27 timova ne moze reci),a ne bi im bilo lako ni ove god da je SA bio kompletan.Ne trci pred rudu...
@Ziggs Mozda ce pristati na bilo sta,ako ne uspiju nista do deadlinea,ali sumnjam da ce to biti dugorocan garantovan ugovor nekog igraca koji ce im zauzimati cap,a nece im dati da nisko padnu za lutriju.Samo Oubre za George nije moguce izvesti,a u ove 2 god sam od toga momka samo i vidio atletiku i neku zelju za borbom.Nista drugo.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 19 jun 2017, 02:30

NEZALAGANJE je napisao/la:@ As Puno ti nesto podcjenjujes SA.Jedna povreda GSa i sanse su tu(to je nesto sto ostalih 27 timova ne moze reci),a ne bi im bilo lako ni ove god da je SA bio kompletan.Ne trci pred rudu...
@Ziggs Mozda ce pristati na bilo sta,ako ne uspiju nista do deadlinea,ali sumnjam da ce to biti dugorocan garantovan ugovor nekog igraca koji ce im zauzimati cap,a nece im dati da nisko padnu za lutriju.Samo Oubre za George nije moguce izvesti,a u ove 2 god sam od toga momka samo i vidio atletiku i neku zelju za borbom.Nista drugo.
Ja u prve dvije godine od Portera nisam vidio bukvalno ništa, pa je imao ovakvu sezonu. U NBA a i u sport je prilika nekada samo ono što je potrebno igracu; da se Granger nije povrijedio danas pola foruma ne bi znalo za ime Paul George. Ovu priču za trejd PG-a kod nas furam jer mislim da bi Wall + Beal + George mogli skinuti LeBrona na istoku. Ali znam da su šanse za ovaj trejd jednake nuli.
George kada ode u Lakerse samo će usporiti razvoj Ingrama, jer on nikada neće igrati četvorku. Šteta bolje mu je da ode u neku ekipu koja makar može furati da je contender, ali LA je LA ipak :D
Zadnja izmjena: Ziggs, dana/u 19 jun 2017, 02:33, ukupno mijenjano 1 put.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 19 jun 2017, 02:33

Može li kako PG u GSW ?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 jun 2017, 02:39

Ziggs je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@ As Puno ti nesto podcjenjujes SA.Jedna povreda GSa i sanse su tu(to je nesto sto ostalih 27 timova ne moze reci),a ne bi im bilo lako ni ove god da je SA bio kompletan.Ne trci pred rudu...
Ja u prve dvije godine od Portera nisam vidio bukvalno ništa, pa je imao ovakvu sezonu. U NBA a i u sport je prilika nekada samo ono što je potrebno igracu; da se Granger nije povrijedio danas pola foruma ne bi znalo za ime Paul George.
Da,ali na svakih nekoliko takvih je bezbroj promasenih igraca.Nije on neki potencijal za nesto vise od role igraca.Mislim za 20min u prosjeku(sto nije mali broj) ima 6p i 3s uz uzasne procente suta.Primjera radi,Ginobili u 39.godini ima 7.5 p za 18min.Usput,i Porter je samo role igrac a bio je lutrijski pik.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 19 jun 2017, 02:40

Ti precjenjujes SAS, sto i razumijem, i normalno je. I ja sam onomad vjerovao u barem PO sa Mambom, a ekipa bila za lotterya. Oni mogu sami sebe nazvat sampionima, ako uzmu vise od 2 tekme Goldenu. Naravno, moja pretpostavka nije ukljucivala nikakve nepredvidjene situacije.

Normalno da bi izostankom Duranta/Stepha, svim ostalim timovima naglo rasle sanse protiv GSa. ;)

Sto se tice trejda za PG, ovogodisnji pick, Clarkson i uvalimo im Younga i napravili smo potez desetljeca, odmah poslije KD u Golden. :lol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 jun 2017, 02:48

AshburtonG je napisao/la:
Ti precjenjujes SAS, sto i razumijem, i normalno je. I ja sam onomad vjerovao u barem PO sa Mambom, a ekipa bila za lotterya. Oni mogu sami sebe nazvat sampionima, ako uzmu vise od 2 tekme Goldenu. Naravno, moja pretpostavka nije ukljucivala nikakve nepredvidjene situacije.

Normalno da bi izostankom Duranta/Stepha, svim ostalim timovima naglo rasle sanse protiv GSa. ;)
Ne precjenjujem ja nista.Sve temeljim na cinjenicama ,a one su slijedece:SA ima top 5 igraca lige koji ce biti jos bolji slijedecu sezonu,dosta mladih igraca ce i vec jeste sazrilo u svoje uloge i bice bolji sa iskustvom koje su stekli(mozda i najbolji tim lige u razvoju igraca),dok se ceka FA i draft.SA je igrao WCF,te je jedini tim koji je ove sezone dobio GS te u jos 2 tekme imao 20+ razlike protiv njih.Sasvim dovoljno da eventualna serija bude zanimljiva i da GS ne prodje tako lako,a isto tako govori da SA ima najbolje sanse da i dobije sa trenutnim stanjem u ligi.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 19 jun 2017, 03:51

NEZALAGANJE je napisao/la:
AshburtonG je napisao/la:

Ne precjenjujem ja nista.Sve temeljim na cinjenicama ,a one su slijedece:SA ima top 5 igraca lige koji ce biti jos bolji slijedecu sezonu,dosta mladih igraca ce i vec jeste sazrilo u svoje uloge i bice bolji sa iskustvom koje su stekli(mozda i najbolji tim lige u razvoju igraca),dok se ceka FA i draft.SA je igrao WCF,te je jedini tim koji je ove sezone dobio GS te u jos 2 tekme imao 20+ razlike protiv njih.Sasvim dovoljno da eventualna serija bude zanimljiva i da GS ne prodje tako lako,a isto tako govori da SA ima najbolje sanse da i dobije sa trenutnim stanjem u ligi.
Bila je zanimljiva i serija Indiana-Cavsi, pa to ne znaci da je Indiana imala ikakve realne sanse. Vece su sanse da Houston izbaci SAS, nego da ovi prirede iznenadjenje i dobiju Warriorse. ;)
Cinjenica je isto tako da Golden ima drugog i treceg igraca lige, granicnog top 10, ujedno i top3 defanzivca lige i jednog najboljih sutera lige u startnoj petorci, koji je usput isto tako jedan od boljih guard defanzivaca lige.+ Iggy + Livingston :crazy:

Jedina osjetna prednost koju ima SAS, je na poziciji trenera. SASu treba minimalno jedan top10 igrac, koji ce preuzet poziciju drugog igraca ekipe od LMa, i tek onda bi se moglo pricat o iskoristavanju te prednosti na klupi, hemije koju SAS, kao ekipa sigurno ima, te postu.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 jun 2017, 10:34

Portland i da uhvati Lovea bio bi jako zadovoljan, kamoli PG-a. :oops:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 19 jun 2017, 10:39

Ako PG dodje u LA, onda ne znam koliko je izvjesna buducnost Ingrama u ekipi, mozda ode za nekog novog All stara ili neki visoki pick.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 19 jun 2017, 11:06

e jest im i pomog'o :rol:
[The Vertical] ****: Paul George wanted to spare the Pacers any confusion about his intentions.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 19 jun 2017, 11:31

ne kontam zasto Portland ne pokusa se rijesiti kojeg od ovih veliki ugovora pomocu ova svoja 3 picka, mislim da bi Netsi rado prihvatili jednog igraca i pick
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 19 jun 2017, 11:51

:rol:

slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 19 jun 2017, 12:47

phily je napisao/la:ne kontam zasto Portland ne pokusa se rijesiti kojeg od ovih veliki ugovora pomocu ova svoja 3 picka, mislim da bi Netsi rado prihvatili jednog igraca i pick
Pokusavaju samo nije lagano trejdati ove lose ugovore. Pokusavaju dati Crabbe,Leonarda i Turnera. Ono sto je zanimljivo da NYK ima zelju uci u 3 way trade kako bi se otarasili Carmela.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 jun 2017, 14:22

Cle zeli da uradi trade za Pg, bez obzira iako bude jednogodisnja renta. Valjda misle da ce Bron to rijesit.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 19 jun 2017, 14:24

alemsa je napisao/la:Cle zeli da uradi trade za Pg, bez obzira iako bude jednogodisnja renta. Valjda misle da ce Bron to rijesit.
:pray:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 jun 2017, 14:53

alemsa je napisao/la:Cle zeli da uradi trade za Pg, bez obzira iako bude jednogodisnja renta. Valjda misle da ce Bron to rijesit.
Ja mislim da bi PG otišao iz Clea i nakon titule. Dajem 1% šanse da ga Bron nagovori da ostane.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.