FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 20 jun 2017, 01:42

Hitman22 je napisao/la:
SlobodaTuzla1919 je napisao/la:
staragarda je napisao/la::think: Ćarsijska logika cickovog ulja i ostalih ubleha, strvinara i lesinara ovog namucenog kluba.....de ti Husicu seoska varalice skrsi svoje milione u raspali klub na izdisaju al onaj gledaj da i nas tu ugradis jer mi smo ovdje dugo i legende smo ,znas....ako neces,noga stari....al ne mozes ti jarane ni u SVOJ klub ulagati jer varalice ti tako stetis ugledu ove nase raspale Slobode....znaci,ako seoska barabo misliš dovesti pojacanja u taj SVOJ klub prvo moras nazvat macka,mensura,cickovo ulje,bonija,kurca palca pa vidjeti sa njima kakvi su planovi i imaju li oni para da ga dovedu u Slobodu....tek ako ti oni aminuju e onda ti upadas u pregovore.....pa dal'ste normalni,jbt :urnebes: :rol: :rol: :rol: ..... j e b e n i Fernando Torres zanocio u Liverpoolu a ujutro se slikao u dresu Celzija .... trebao je Husic za smijesnog Jovu pitat nekog STA Ce i kako ce... Ahahahaha
ali tu čak ima i istine... Azmir radi za svoj klub, dovodi igrače za svoj klub i tu je kraj sve priče
Ne znam koji ti dio treba prije pojasniti. Kojic anonimus je igrac na trzistu vec 21 dan,ali njegova otimacina se desava dan nakon dogovora sa Slobodom i objavom da je dogovoreno. Borba se svodi na otimanje od Slobode
ma drug razumijem ja sve to i rekao sam već da ne želim i neću pokušavati da opravdam taj čin ali to je fudbal i to je sasvim normalno, tu je i Senčo trebao onda stati i malo povećati ponudu, već sam napisao u jednom od prethodnih postova moje mišljenje :thumbup:
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 jun 2017, 01:42

pa vjerovatno im je plate isplacivao na ruke, a jedan manji dio na racun, a mozda nikako, sta znam
uglavnom, porez nije placan, a morao je bit, cim je to dug prema poreznoj

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 20 jun 2017, 01:44

Chinaglia je napisao/la:pa vjerovatno im je plate isplacivao na ruke, a jedan manji dio na racun, a mozda nikako, sta znam
mislim da je riječ o tome da je u ugovoru pisan jedan iznos koji je on isplačivao na račun a ostatak na ruke baš da se ne bi plaćao porez ili da bi se plaćao u manjem iznosu... tako rade svi klubovi u BiH ali kao što sam rekao tamo ne slikaju ugovore
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 jun 2017, 01:45

Chinaglia je napisao/la:pa vjerovatno im je plate isplacivao na ruke, a jedan manji dio na racun, a mozda nikako, sta znam
Ne placa se ni sada porez u skladu kako bi se trebao placati na citavu platu vec i sada ima blagajna.

To sa porezom je uradjeno smisleno fino kako bi se u slucaju gasenja kluba mogla prebacivati krivica. Niko normalan ne bi potpisao reprogram prije toga i ubacio bi to u reprogram samo su nasi to uradili, sada su dosli u situaciju da im se moze ponistiti reprogram, a klub bez reprograma je ugasen klub.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 20 jun 2017, 01:46

Al si demagog opasan,a uz to i strucnjak iz oblasti poreza
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 20 jun 2017, 01:48

po ovoj okolokole prici meni to mirise na slijedece:

pravili su se neki minimalci ugovori koji su se koristili kao osnovica za obracun poreza i doprinosa prema socijalnom (ne znam sad sta konkretno igracima mora klub da placa), a "ispod ruke" se pravio dogovor (doduse u pismenoj formi) po kojem su igraci dobivali razliku na ruke (ovo nema sanse da bi moglo preko racuna kluba).

Eh sad, ako sam ja to dobro skontao, to je u principu ono sto kod nas privatnici uglavnom rade, prijavi na minimalac, a razliku daj na ruke. A problem je ispao jel kad je Karic propjevao da su igraci imali sasvim druge ugovore od onih koji su savezu prijavljeni...

Sta znam, Azmir tu u principu jeste nenamjerno zayebao Slobodu, no su usrali i ovi iz kluba, a problem je nastao jer UO nije mogao pokriti te ugovore sa strane pa se pocelo pricati naokolo kolike ugovore igraci zapravo ima i porezna/socijalno to namirisali. U principu, problema nebi ni bilo da je Azmir ostao jer on bi te ugovore ispod ruke i ispostovao, a ovako posto je otisao, UO to nije mogao ispostovati jer su kokuzi...

Glupa situacija totalno, ima svacije krivice ako cemo realno, Azmir nije razmisljao kad je pravio ugovore o tome hoce li to biti problem za Slobodu ako se on jednog dana pokupi...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 20 jun 2017, 01:48

Ne vidim u cemu je problem........svi mlate praznu slamu......
Ako ima dokaze da je Husic nabio milion i pol duga,bujrum prezentuj ih javnosti,cak sta vise,Husic bi mogao popiti i krivicnu prijavu...i ako je istina,u Zenicu sa njim........
Ali onaj dio gdje Senad kaze,imamo dokaze,neka kaze dodje,pokazati cu mu..... :lol:
Cuj.....pokazi javnosti,cega se bojis,pokazi cuj pokazti cu njemu.......
Pa nije tebi licno duzan,pa ko fol,nagoditi cemo se......
u javnost sa dokazima,pa da vidimo,kome mater da yebemo od vas dvojice.....
Licno mislim,da je ovo narucena hajka,i po diktatu.......vrijeme ce pokazati.
Covjek nudi bolje uslove,igraci odose....u cemu je problem........
Zakon trzista.....Imamo UO,neka dovodi igrace,bori se,ponudi vise........i to je to......

ps.
Zamolio bi Senada kada prica o porezima,da ne tjera radnike da potpisu da du dobili topli obrok,a ne isplati ga,prijeteci otkazom.......da mu radnici ne rade po 15 sati,bez placenih prekovremenih,da prijavi vise od pola radnika koji rade na crno......zamolio bi ga..........kojim obrazom on prica o zakonu...i utaji.......
Zadnja izmjena: solinas, dana/u 20 jun 2017, 01:51, ukupno mijenjano 1 put.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 jun 2017, 01:49

Hitman22 je napisao/la:Al si demagog opasan,a uz to i strucnjak iz oblasti poreza
Reci mi sta bi bilo npr u FK Sarajevo da dodje nova uprava i kaze sada cemo da ovo fino obracunamo sve i nabiju im na ledja 1-2 miliona. Jer ni oni ne rade u skladu sa zakonom i placaju doprinose manje nego sto bi trebali placati. Bil navijaci to podrzali kao sto kod nas podrzavaju?
Sami smo sebi to nabacili sto nije normalno, a samo zbog toga sto oni medjusobno vode rat.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 20 jun 2017, 01:50

solinas je napisao/la:Ne vidim u cemu je problem........svi mlate praznu slamu......
Ako ima dokaze da je Husic nabio milion i pol duga,bujrum prezentuj ih javnosti,cak sta vise,Husic bi mogao popiti i krivicnu prijavu...i ako je istina,u Zenicu sa njim........
Ali onaj dio gdje Senad kaze,imamo dokaze,neka kaze dodje,pokazati cu mu..... :lol:
Cuj.....pokazi javnosti,cega se bojis,pokazi cuj pokazti cu njemu.......
Pa nije tebi licno duzan,pa ko fol,nagoditi cemo se......
u javnost sa dokazima,pa da vidimo,kome mater da yebemo od vas dvojice.....
Licno mislim,da je ovo narucena hajka,i po diktatu.......vrijeme ce pokazati.
Covjek nudi bolje uslove,igraci odose....u cemu je problem........
Zakon trzista.....Imamo UO,neka dovodi igrace,bori se,ponudi vise........i to je to......
to je to, ako ima dokaze neka ih pokaze a onda je na Azmiru da ih plati ako je od riječi a vjerujem da jeste i da bi platio jer novca ima na pretek... sve u svemu lijepo receno

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 jun 2017, 01:51

_dreamer_ je napisao/la:po ovoj okolokole prici meni to mirise na slijedece:

pravili su se neki minimalci ugovori koji su se koristili kao osnovica za obracun poreza i doprinosa prema socijalnom (ne znam sad sta konkretno igracima mora klub da placa), a "ispod ruke" se pravio dogovor (doduse u pismenoj formi) po kojem su igraci dobivali razliku na ruke (ovo nema sanse da bi moglo preko racuna kluba).

Eh sad, ako sam ja to dobro skontao, to je u principu ono sto kod nas privatnici uglavnom rade, prijavi na minimalac, a razliku daj na ruke. A problem je ispao jel kad je Karic propjevao da su igraci imali sasvim druge ugovore od onih koji su savezu prijavljeni...

Sta znam, Azmir tu u principu jeste nenamjerno zayebao Slobodu, no su usrali i ovi iz kluba, a problem je nastao jer UO nije mogao pokriti te ugovore sa strane pa se pocelo pricati naokolo kolike ugovore igraci zapravo ima i porezna/socijalno to namirisali. U principu, problema nebi ni bilo da je Azmir ostao jer on bi te ugovore ispod ruke i ispostovao, a ovako posto je otisao, UO to nije mogao ispostovati jer su kokuzi...

Glupa situacija totalno, ima svacije krivice ako cemo realno, Azmir nije razmisljao kad je pravio ugovore o tome hoce li to biti problem za Slobodu ako se on jednog dana pokupi...
Upravo tako, te stvari u 99% slucajeva zavrse sa tim "ne bi se nista desilo". Ali ovdje je bilo bolje voditi neki rat, a niko ne misli na klub.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 20 jun 2017, 01:53

_dreamer_ je napisao/la:po ovoj okolokole prici meni to mirise na slijedece:

mislim da si dobro zakljucio :mrgreen: fazon je što se tako radi i u Želji i Sarajevu i svakom klubu... i kako sam mogao čuti poreska zna za to ali ajde da kažem ne želi reagovati osim ako ovako iz kluba ne izadju i javno to pokažu kao što je Karić

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 jun 2017, 01:55

nas tuzlake svi vole... kada nas treba klepit po usima :mrgreen:

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 20 jun 2017, 01:56

Chinaglia je napisao/la:nas tuzlake svi vole... kada nas treba klepit po usima :mrgreen:
i kad nam treba marnut igrača :mrgreen:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 20 jun 2017, 01:58

Azmirova i Senadova prepirka,cinjenicno stanje trenutno

Rimes87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Rimes87 » 20 jun 2017, 01:58

Chinaglia je napisao/la:nas tuzlake svi vole... kada nas treba klepit po usima :mrgreen:
Haman smo klempavi, pa lako pogodit.

Meni ovo nista ne mirise na dobro. Cijelokupna situacija je kao izrezirana. Sad da li ide u smjeru gasenja kluba, ili negdje drugo, to je ogromno pitanje. Sad, opet, mozda sam i ja postao malo paranoican nakon one bombe od sedam stoja miljki. Bog ti jadan, sedam stoja miljki...

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 jun 2017, 01:58

Imamo duga jedno 7 miliona.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 jun 2017, 01:59

tuzlak1987 je napisao/la:Imamo duga jedno 7 miliona.
Asmirova 4 mil

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 20 jun 2017, 02:00

Ne sikiraj se, pojavit ce se jos jedan milioncek kad to isplatis.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 jun 2017, 02:03

ne znam jestel upratili ono sto je napisao navijac Borca, da su im nabili ogromne dugove zbog stvari koje nemaju veze s fudbalom, Borac je bukvalno bio kriminalna organizacija, a brat bratu i Sloboda je

Sloboda je najmanje sportski klub bila, a najvise sve ostalo

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 20 jun 2017, 02:07

Chinaglia je napisao/la:
Asmirova 4 mil

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.