Skupljali smo pare za semafor jer smo vidjeli neka poboljsanja.Beduin je napisao/la:Zasto si onda dao u vrijeme Azmira, jer je i on znao slagati? A ko slaze, taj i ukrade, kako ti velis.Probisvjet je napisao/la:Pa sjeti se kada smo skupljali u Kazanmahali pare za semafor. Odziv je bio koliki-toliki, nije dobar al' hajd yebaji ga skupilo se nesto.Sariel je napisao/la:Druga stvar, savez nama nije prijatelj niti ce ikad biti, ne sto imaju nesto protiv nas, nego sto se njima zivo fucka za ovu ligu.
NJihov primarni interes je repka jer je tu lova. ovo sve ostalo jer moraju.
Savez bi trebao biti taj koji bi trebao da dgine ovu ligu na veci nivo,da podrzi rekonstrukcije terena, i sl, jer mi nemamo zakon kojim bi se klubovi privatizovali. ovako sve pada na ledja lokalnih zajednica,drzavnih firmi i privrednika. kako se ko gdje snadje.
Koliko o tome misle, dovoljno je psomenut onu novu zgradu sto hoce da grade za koliko miliona? koliko je to novih terena ?
i onda povrh svega toga, mi ovde pravimo zajebanciju na lokalnom nivou iz ko zna kojih interesa i pobuda.
Jedno je sigurno krac je to ljubav prema klubu. ko kad lik bije zenu i kaze bijem je jer je volim.
Organizujte nam crveno crno vece.
pozovite sve organizacije ,firme, pojedince,obicne navijace javno.
otvorite poseban racun dajte da pomognemo slobodi svi koji hoce,mogu,zele,prestanite sa prepucavanjima i politiziranjem preko nasih ledja, i dajte da uradimo nesto konkretno svi zajedno koliko ko moze. sigurno ima raje koja bi ucestvovala pod uslovom da je sve transparentno. dajte omogucite nam da probamo izvuc klub iz gliba i nevolje u koju je zapao.dajte nam jasne ciljeve, vracanje duga, novi semafor, reflektori,autobus, stolice, bilo sta.redom?
trgnite se. Samo Sloboda!
Za nesto vece treba pokretacka snaga, nesto sto ce navijaci i gradjani prepoznati.
Ovima necu dati po prvi put u zivotu marke jedne. Zasto? Zato sto lazu i sto vjerujem da nece prestati sa tim. Ko laze taj i krade!
Ne mozes ti govoriti da ces tuziti nekoga, slati potjere, optuzivati, a onda kada vidis da nemas pokrice za to kuknjava kuknjava kuknjava pomozite usrali smo motiku.
Kada je Cickovo ulje slikao dokumente, neka izvole to sada uraditi pa da vidimo dugove. Cega se boje, jel' mozda da ljudi ne skontaju da lazu?
Daj sve na vidjelo i neka puca po savovima ako treba.
Mi smo EL igrali bez sponzora i tu izgubili ogromne pare, to mi je neoprostivo i neozbiljno, nema opravdanja za takvo nesto. Sa WWin smo produzili unosnu saradnju i nadam se da ce ispostovati obecano, da se ukljuce u marketing Slobode, sto je veoma bitno za nas. To je JEDAN plus trenutnoj Upravi, iako ni ja ne vjerujem pretjerano da ce napraviti neki iskorak sa Slobodom i obradovati nas nekim najavljivanim rezultatima. Davno sam prestao vjerovati na rijec ljudima, a Azmir je samo tome doprinjeo, samo jedan u nizu.
Usli iz druge lige, igrali solidan nogomet, punili stadion dupke, poceli dovoditi igrace solidne, vrtila se prica pozitivna oko Slobode, Ciro efekat, navijaci bili jedinstveni, cak imali vise navijaca na treningu nego u vrijeme ovoga NJUO kada smo bili u ligi za prvaka, mnogo je bilo optimizma.
Trenutno je veliki pesimizam, nema navijaca, nema Fukara, slabo simpatizera, utakmice lose i nikakve, trener lafinas...
Nebitno ko je predcednik, neka naprave pozitivnu atmosferu i nikakav problem. Kako je dosao ovaj UO samo kmece Azmir ovo ono.
Sve tuze, ganjaju, salju potjere, obecavaju titule, a niko nikakvog dokumenta da prikaze ili da kaze evo dobili smo tuzbu, yebali savez itd.
One godine kada je Azmir bio predsjednik, a mi cini mi se izgubili od Branitelja, licno sam mu u lice na stadionu rekao, Azmire ako ne znas voditi klub i mislis tavoriti u drugoj ligi bolje vozi kamion. Tada se neki naljutise.
Tako sada i ovima kazem ako cemo nazadovati idi jarane na mjesalicu, idi kuhaj pastete i parizere, a klub ostavi nekome ko zeli i hoce.
Na koji nacin da ostavi? Upravljacka prava do privatizacije i tacka. **** politicki klub, jos samo u Sjevernoj Koreji tako funkcionise.
Dosta su Slobodu handrili SDA, SDP! Oni su isti qurac samo drugo pakovanje. Svi su znali onda da se skuplja za semafor, pa mogao je neko od guzonja dati bar po 10KM da podstakne narod, gradjane. Ali ne, njima je jedino da se slikaju za panoe pred izbore. Zasto sada nema Imamovica na utakmicama kada su njegovi od njega postavljeni, a kada je bio Azmir stalno nesto na Tusnju.
Nije to ni zbog Slobode, ni zbog Azmira, ni negovih para, nego sto je vidio neki uspjeh i da se prica vrti oko toga, pa da i on otkine komad lijepe price.