2017/18 NBA Pre-season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jun 2017, 13:49

lumani je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
lumani je napisao/la:@nezalaganje,

sve zavisi gdje ode ;) Otici za manje pare u veci klub njemu ne znaci nista,ipak je to posao.Spursi imaju problem na p.g :mrgreen:
Ne pricam ja toliko o njegovim igrackim kvalitetima koliko o cijeni.Sam je izjavljivao da ,ako bude isao u NBA, da ce to biti ekipa koja nesto znaci,a vjerovatno se i bori za titulu.Zbog toga me ovi izvjestaji da trazi onoliko novca cude.To je prakticno kompletan MLE(ili cak i vise),a fakticki je to jedini nacin da ozbiljna ekipa dovede sebi dobrog igraca,posto gotovo niko nema capa.Lose ga neko savjetuje.
Sto se tice njegovog povezivanja sa SA,zasto ne za nekog back upa, ali ne i vise od 3mil po sezoni. ;)

dobro prvu god nek mu daju 4,5 :mrgreen: onda 6,7 jer Parker nije vise u stanju...
Koliko sam vidio u POu,Parker je itekako u stanju.;)
Kakav ce biti kad se vrati,to ostaje da se vidi,ali sasvim sigurno ce biti dovoljno dobar za neku rolu s klupe.Usput,SA sigurno nece dati te pare Teodosicu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 jun 2017, 13:51

rekoh za 2 godine 6,7...Kada je Green dobio 10....

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jun 2017, 14:00

lumani je napisao/la:rekoh za 2 godine 6,7...Kada je Green dobio 10....
Ma nikako prijatelju.Za 2 god ce on imati 32.
Green vrijedi skoro i 15mil po sezoni,a u SA je potpisao taj ugovor za manje.Jedan je od najboljih 3&D igraca lige i apsolutno jedan od najboljih defanzivaca na svojoj poziciji.Green je nesto sto nuzno svaka ekipa mora imati ,koja se misli boriti za titulu.To je vise klasnih defanzivaca na perimetru koji su sposobni pogoditi sut u visokom procentu i ciji sut protivnik respektuje.
Usput,dokaz Greenove elitnosti u onome sto radi:Danny Green is the only @NBA player with 100+ threes and 50+ blocks in each of the last five seasons. ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 jun 2017, 14:10

lumani je napisao/la:rekoh za 2 godine 6,7...Kada je Green dobio 10....
Ma nikako prijatelju.Za 2 god ce on imati 32.
Green vrijedi skoro i 15mil po sezoni,a u SA je potpisao taj ugovor za manje.Jedan je od najboljih 3&D igraca lige i apsolutno jedan od najboljih defanzivaca na svojoj poziciji.Green je nesto sto nuzno svaka ekipa mora imati ,koja se misli boriti za titulu.To je vise klasnih defanzivaca na perimetru koji su sposobni pogoditi sut u visokom procentu i ciji sut protivnik respektuje.
Usput,dokaz Greenove elitnosti u onome sto radi:Danny Green is the only @NBA player with 100+ threes and 50+ blocks in each of the last five seasons. ;)

samo ti brani svoje ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jun 2017, 14:12

Napisi kontraargument ili barem provjeri koliko na trzistu vrijedi igrac tipa Greena.Nemoj mi igrati na kartu subjektivnosti. ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 jun 2017, 14:28

NEZALAGANJE je napisao/la:Napisi kontraargument ili barem provjeri koliko na trzistu vrijedi igrac tipa Greena.Nemoj mi igrati na kartu subjektivnosti. ;)

Ariza,Morris dosta manje zarade a bolji su..a ima i onih koji vise zarade a nula od igraca su :mrgreen:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 20 jun 2017, 14:31

Green jeste vrhunski defanzivac, ali mu je zato sut "toplo-hladno" zadnje dvije sezone. Tako mi se cini po onome sto sam ja upratio.. Trenutno po meni ima dosta boljih 3&D igraca u ligi. Ne konkretno boljih u jednom ili drugom, nego generalno igracki boljih. 10 miliona je mozda i taman za njega.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jun 2017, 14:38

lumani je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Napisi kontraargument ili barem provjeri koliko na trzistu vrijedi igrac tipa Greena.Nemoj mi igrati na kartu subjektivnosti. ;)

Ariza,Morris dosta manje zarade a bolji su..a ima i onih koji vise zarade a nula od igraca su :mrgreen:
Ariza jos uvijek igra na starom ugovoru i vidices za koliko ce potpisati kad mu se zavrsi ovaj,dok je Morris takodje potpisao ugovor prije rasta capa.;)

Pogledaj malo koliko ce uzeti Redick ovo ljeto,koliko prima raspadnuti Carroll u TOR,koliko prima Bazemore,Crabbe,Solomon Hill itd.
@dscile Green u karijeri sutira 40% za 3p,a u PO je to i bolje cini mi se.;) Malo je 3&D igraca koje bih uzeo ispred njega,a posebno zbog dokazanosti na najvisem nivou.Kao sto postavih u primjerima iznad,rastom capa njegova realna vrijednost na trzistu je sigurno veca,ali za SA sasvim dovoljno ovih 10mil. ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 jun 2017, 14:41

pa i Greenu istice ugovor..Da sada nece ici na 15?

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 20 jun 2017, 14:47

lumani je napisao/la:

Ariza jos uvijek igra na starom ugovoru i vidices za koliko ce potpisati kad mu se zavrsi ovaj,dok je Morris takodje potpisao ugovor prije rasta capa.;)

Pogledaj malo koliko ce uzeti Redick ovo ljeto,koliko prima raspadnuti Carroll u TOR,koliko prima Bazemore,Crabbe,Solomon Hill itd.
@dscile Green u karijeri sutira 40% za 3p,a u PO je to i bolje cini mi se.;) Malo je 3&D igraca koje bih uzeo ispred njega,a posebno zbog dokazanosti na najvisem nivou.Kao sto postavih u primjerima iznad,rastom capa njegova realna vrijednost na trzistu je sigurno veca,ali za SA sasvim dovoljno ovih 10mil. ;)
Pa zato ti i rekoh da mu je u zadnje dvije godine sut "toplo-hladno". Recimo ovaj PO je odigrao ocajno napadacki, barem po mom skromnom misljenju.. tj na osnovu onoga sto sam ja gledao. Da sam sudio samo na osnovu njega, bio bi mi igrac za 5, a ne 10 miliona. Ali tu je vjerovatno faktor i samopouzdanje.. pa kada njega digne, sigurno ce i sut biti sigurniji.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jun 2017, 14:53

lumani je napisao/la:pa i Greenu istice ugovor..Da sada nece ici na 15?
Jel se pravis naivan ili nisi upucen?U isto vrijeme su potpisivali ugovore on i Carroll te bili FAovi.Vidjeli smo za koliko je potpisao jedan,a za koliko drugi,te za koliko SADA potpisuju igraci tog tipa.Green je svjesno pristao da potpise za manje kako bi ostao u ekipi koja je izlazila iz sampionske sezone,iako je tek ulazio u najbolje godine.Nakon toga,cap dodatno skace i povecavace se i u narednim sezonama.Iako ce to povecanje biti neznatno,igracima ce rasti cijena.Izracunaj sam koliko bi vrijedio da danas potpisuje ugovor. ;)
Jedan Mills se procjenjuje izmedju 12-15mil.
@dscile Opet si slabo gledao.Ocigledno ti je ostala u sjecanju njegova igra protiv GS kada je morao forsirati napadacki,u nedostatku glavnih kreatora,sto je uzrokovalo pad u procentima suta.Kreacija suta nije njegova igra.
Pogledaj mu nastupe i procente suta protiv MEM i HOU.Odbranu na Conleyu,potom rjesavanje kljucne utakmice br.5 u produzetku protiv HOU kad je sam zabio vise nego cijeli njihov tim.To su stvari koje ne mogu uraditi ni mnogo placeniji igraci u ovoj ligi.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 jun 2017, 14:56

lumani je napisao/la:pa i Greenu istice ugovor..Da sada nece ici na 15?
Jel se pravis naivan ili nisi upucen?U isto vrijeme su potpisivali ugovore on i Carroll te bili FAovi.Vidjeli smo za koliko je potpisao jedan,a za koliko drugi,te za koliko SADA potpisuju igraci tog tipa.Green je svjesno pristao da potpise za manje kako bi ostao u ekipi koja je izlazila iz sampionske sezone,iako je tek ulazio u najbolje godine.Nakon toga,cap dodatno skace i povecavace se i u narednim sezonama.Iako ce to povecanje biti neznatno,igracima ce rasti cijena.Izracunaj sam koliko bi vrijedio da danas potpisuje ugovor. ;)
Jedan Mills se procjenjuje izmedju 12-15mil.
@dscile Opet si slabo gledao.Ocigledno ti je ostala u sjecanju njegova igra protiv GS kada je morao forsirati napadacki,u nedostatku glavnih kreatora,sto je uzrokovalo pad u procentima suta.Kreacija suta nije njegova igra.
Pogledaj mu nastupe i procente suta protiv MEM i HOU.Odbranu na Conleyu,potom rjesavanje kljucne utakmice br.5 u produzetku protiv HOU kad je sam zabio vise nego cijeli njihov tim.To su stvari koje ne mogu uraditi ni mnogo placeniji igraci u ovoj ligi.

realno jedno 6,7 a Cap je prica za sebe ;)

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 jun 2017, 15:00

Smiješno je kad se Miloš poredi s dokazanim NBA igračem poput Dellavedove.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jun 2017, 15:03

@lumani Realno je da nijedan igrac ne prima cifre koje primaju danas,ako cemo se voditi tom logikom.
Cijenu diktira trziste,a ono kaze da vrhunski 3&D igraci danas vrijede barem 15mil.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 20 jun 2017, 15:11

NEZALAGANJE je napisao/la:@lumani Realno je da nijedan igrac ne prima cifre koje primaju danas,ako cemo se voditi tom logikom.
Cijenu diktira trziste,a ono kaze da vrhunski 3&D igraci danas vrijede barem 15mil.
Takodjer 3 and D igraca nema puno.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 jun 2017, 15:12

Griffin dobio nogu bez Jamesovog znanja, i to usred ponuda za PG-a i Butlera, nešto je trulo u državi Danskoj.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 20 jun 2017, 15:17

rio_Ferdy88 je napisao/la:Griffin dobio nogu bez Jamesovog znanja, i to usred ponuda za PG-a i Butlera, nešto je trulo u državi Danskoj.
Ne da se Gilbert
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jun 2017, 15:24

Chstal je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@lumani Realno je da nijedan igrac ne prima cifre koje primaju danas,ako cemo se voditi tom logikom.
Takodjer 3 and D igraca nema puno.
Pa oni su luksuz,zato im i cijena jeste ovolika,posebno ako se uzme u obzir smjer u kojem ide liga.
Garantujem da bi i CLE odigrao mnogo bolje finale da su imali jednog takvog igraca,jer,jasno se vidio uticaj Shumperta na njihovu igru u utakmici br.2 sa svojom defanzivom.Da je bio imalo bolja prijetnja sa sutem za 3p,CLE bi imao mnogo bolje opacije na raspolaganju.A gle cuda,prima koliko i Green godisnje sa losijom odbranom i losijim sutem.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 jun 2017, 15:24

miki_92 je napisao/la::hmmmm:
Rival Teams Have Been Told Kyle Lowry Has 'Zero Interest' In Re-Signing With Raptors
Ubio se za Phile, svakako će ostati bez Fultza na sezonu zbog već neke povrede :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 20 jun 2017, 15:29

Chstal je napisao/la:Woj je teski navijac CLE tj Jamesa, sve vezano za Cleveland mu nista ne vjerujem. Razlog? Indiana ce pustiti George besplatno ili ce uzeti neke pikove 1 ili 2 runde ili mladog igraca. Isto vazi i za Chicago i za Butlera. Cleveland nema nikakvih pikova za ponuditi i mogu trejdati samo igrace.

Tj, treba naci neku ekipu koja ce dati pikove Indiani, zatim matchirati Indiani Georgeov ugovor nekim igracem ili igracima i zadovoljiti tu trecu ekipu sa nekim igracima.

Ono sto je zanimljivo da Portland vidim kao najbolju fransizu za rentanje George, jer imaju pikove koje mogu dati a trebaju se otarasiti nekih ugovora.

Treba naglasiti da Cleveland ne moze nikakav trejd uraditi dok ne imenuju novog GM.
Woy nikad nije bio navijac Cavsa ili Jamesa, ali ima odlicne informacije kada je draft u pitanju i tako je ime izgradio kao neko ko ima izvore po ligi.

Navijac Jamesa je Brian Windhorst, koji takodjer vise nema pristup Jamesu, jer da se njega citalo, ne bi se James ni vratio u Cavse. On je lutao od Cavsa do Heata za Jamesu, ali je sve samo ne ozbiljan novinar.

Glede Butlera, izjavio je da je igrac s kojim bi volio igrati Kyrie Irving. Pokazivao je nezadovoljstvo zbog nekonkurentnosti Chicaga i mozda postavi neki ultimatum da ga Chicago samo nama posalje. Nije vise Chicago ozbiljna ekipa da moze kazniti svog najboljeg igraca.

George je vec iduce godine bivsi tako da je sve moguce. Indiana je uvijek nekako igrala za neku cast, nikad nisu otisli u pravi rebuilding i odatle gadjanje imenima koja.mogu dobiti za Georgea. Niko njima nece dati bitne pickove za igraca koji je rekao da odlazi. Iako nam je sigurniji Butler nego George.

Sto se tice GM, ima covjek koji je u FO zaduzen za pitanja trejdova i sa Griffom je radio, pa moze i on odraditi trejd, a sto je zanimljivo je to da je i on na izkaznim vratima, tako da mislim da bi on mogao par dana da ne spava :D .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.