men nesta sinoc konekcije u 22:30 evo dodje sad u 9:20

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
3isamagicnumber je napisao/la:Ja prvenstveno gledam iz ugla assetsa, i uopste nema nikakve logike u ovom potezu po meni. Da, kazu da je C/PF ali momak je 7-footer. Gdje ces igrati twin tower u modernoj kosarci posebno kad su obojica bjelci. Ogroman buzzkill sto se tice PDXa i vizije o uppgradeu za slijedecu sezonu.
Edit: Bio je backup i igrao je vecinu vremena protiv backupa. Tesko mu davati neku korektnu ocijenu za odbranu pod tim kriterijama.
Drug, ovdje vlada strah da je POR trejdovo za Collinsa kao zamjena Nurkicu, odnosno ima taj strah u zraku da ce se desiti novi "Jokic"Epidaurus je napisao/la:Jeste vi uopce gledali ovog momka na collegeu ? Ima odlicnu brzinu za visokog i u stanju je preuzimat bekove zbog toga. Vrlo cesto je bez vecih problema preuzimao bekove i nisu mogli kreirat nista pored njega skoro. IDealan da cuva pokretnije i brze visoke koji igraju vani sto Juka nije bas u stanju. Pokazao je i mekanu ruku i dodatnim napretkom u sutu moze biti idealan komplement Jusufu pod kosem. Ima itekako i fizikalije i noge za cetvorku, vidjet cemo kako ce ispast.
Bar u 95% slucajeva kad sam ga ja upratio na terenu je igrao centra i nije bas cesto na parketu bio sa divom Karnowskim. S obzirom da je tih 15-20 minuta na koledzu igrao uglavnom na petici, kako ti znas da nogama moze ispratiti nba cetvorke, kad cetvorke nije cuvao ni na koledzu? Njegov sut je vec sad itekako dobar i nije nuzno da ga odmah poboljsava, ali je fazon da je taj izbacaj spor, tj. klasican je za jednog centra (meni malo vuce na Brooka Lopeza). Ja nisam nigdje napisao da je Juka brzi od njega, ali Juka ni ne cuva cetvorke, a upitno da li on sa svojom brzinom i konstitucijom moze ispratiti krilne centre u nba. Koliko je neko ofanzivno brz, ja obicno procjenjujem kroz igru licem prema kosu, a njega iskreno gotovo nikad nisam vidio da uzme loptu na trici i krene u neki prodor. To bi morao raditi ako ce ga vec uparivati sa Nurkicem, jer se ne mogu obojica istovremeno namjestati na niski post. Sut mu je dobar i to je plus, ali sam vec ranije pisao da mi se cini da iz bloka puno cesce ide pod obruc, a rjedje se izvlaci na sut. Ne mogu i on i Juka praviti blokove i igrati pnr istovremeno. Ako je to nesto sto Nurkicu dobro ide, zasto bi mijenjali ono sto odlicno funkcionise? Da se razumijemo, ja bih najradije da oni budu maksimalno kompatibilni na terenu i da se to vec u uvodnim utakmicama pokaze, ali sam poprilicno skeptican.Epidaurus je napisao/la:Jeste vi uopce gledali ovog momka na collegeu ? Ima odlicnu brzinu za visokog i u stanju je preuzimat bekove zbog toga. Vrlo cesto je bez vecih problema preuzimao bekove i nisu mogli kreirat nista pored njega skoro. IDealan da cuva pokretnije i brze visoke koji igraju vani sto Juka nije bas u stanju. Pokazao je i mekanu ruku i dodatnim napretkom u sutu moze biti idealan komplement Jusufu pod kosem. Ima itekako i fizikalije i noge za cetvorku, vidjet cemo kako ce ispast.
mirzatele je napisao/la:Nisu mogli Nurkic i Jokic, zašto bi mogli Nurkic i Collins ?
Puno su pametnije mogli iskoristiti ove pikove, i riješiti se s njima ovih preplaćenih igraca a dovesti PGa naprimjer, ali eto...
Trenutno korisnika/ca: ASD, costacurta08, Divos, legendarnadruga, mahic, TripleThreat, Vaya i 33 gosta.