FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Razvija mlade igrace bolje od Amara 
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
Huseinagic
- Kontakt:
Treba staviti Beganovica u napad i to je to.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- MocMahale444
Druze njemacka skola fudbala, šljokenzi boc. Dihtung dihtung.Neandertalac je napisao/la:Jedno vrijeme je išla priča, ako ne bolji onda u rangu Amarovom.MocMahale444 je napisao/la:Daj pesimisti, to je jedan od najboljih trenera.
![]()
![]()
Ono kad pogleda u tajmer i baci pogled prema igracima oni se jednostavno zalede i kako da igraju pod tim teskim strahom. Mrvica strah i trepet.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
ma jok, samo ga guraj na krilo, isto ko sto smo memiju na lijevo krilo, ili ko sto sad stanu na lijevi bek, samo ih gura, snaci ce se 
Kod nas kao da postoji pravilo da na terenu u jednoj utakmici najmanje 2 fudbalera ne igraju svoju prirodnu poziciju vec ih zavale negdje.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
al moraju biti nasa djeca, ne daj boze da neki stranac ne igra na prirodnoj pozicijiLjoZee je napisao/la:Kod nas kao da postoji pravilo da na terenu u jednoj utakmici najmanje 2 fudbalera ne igraju svoju prirodnu poziciju vec ih zavale negdje.
I najspremnija nam je ekipa ..... Igracemo grupnu fazu ... Kaze Cenan da je zeljin vojnik da voli ZeljuMocMahale444 je napisao/la:Druze njemacka skola fudbala, šljokenzi boc. Dihtung dihtung.Neandertalac je napisao/la:Jedno vrijeme je išla priča, ako ne bolji onda u rangu Amarovom.MocMahale444 je napisao/la:Daj pesimisti, to je jedan od najboljih trenera.
![]()
![]()
Ono kad pogleda u tajmer i baci pogled prema igracima oni se jednostavno zalede i kako da igraju pod tim teskim strahom. Mrvica strah i trepet.
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
- MocMahale444
Niko od novinara da ga pita koliko je asis imao na derbiju protiv nas. Uzivo ga gledao i psovao mu i sad on Zeljin vojnik. Ode nasa Armija u pm ako su nam takvi vojnici.Neymar11 je napisao/la:I najspremnija nam je ekipa ..... Igracemo grupnu fazu ... Kaze Cenan da je zeljin vojnik da voli Zelju
Pripremna utakmica kao i svaka druga, nikad nam nešto posebno nisu značile. Znali smo biti očajni pa gaziti u prvenstvu, a i obrnuto. Ipak, dosta nekih drugih stvari se može zaključiti iz utakmice kao ova danas. Igrači su jedna raspuštena banda kakvu ja ne pamtim. Zalaganje na nuli, uopšte ne koriste mozak, ne rade ništa kako treba, od dodavanja do duela, trke, postavljanja, sve je katastrofalno. Kapetan tog broda je baš izgubio kompas, a to je posljednje što sam očekivao od njega. Mislio sam, ma bio sam siguran da je on čovjek koji ima autoritet i da će igrači da drhte pred njim.
U njegovo znanje sam uvijek sumnjao, čak i kada se povezivao sa Pitarima uvijek sam pisao da je limitiran trener, ali opet, smatrao sam da će disciplina biti dovoljna za ovu ligu, međutim tu je još slabiji.
Naši igrači uopšte ne komuniciraju na terenu, kao da je svako sa svakim u svađi. Sjećam se da su Miroslavu Stevanoviću svaki put kada primimo gol oči bile pune suze, prvi je pokazivao nezadovoljstvo, kad promaši šansu, pogrešno doda loptu, uvijek po govoru tijela vidiš koliko mu je krivo. Ovi to nemaju u sebi. To je ono što itekako zamjeram Petroviću, a djeca su im danas pokazala kako se igra za Željin dres.
Biću iskren, ova ekipa mi se gadi, predvidivi su, nema vica u igri, pokušava se neki ustaljeni šablon a sve ide nazor. Ovo je najveća grupa luzera od rata pa na ovamo. Imamo nedodirljive, Zebu, Lendrića i Bogićevića, koji su rak rana ove ekipe. Hvala Lendriću na golovima, ali njegovo ponašanje nije u skladu sa ugledom dresa koji nosi. Imamo Sinišu, Markovića, Blagojevića i Stanića koji su čisti prosjek i rijetko, skoro nikada ne prave razliku na terenu. Imamo Radinovića, Zakarića i Crnova koji mogu igrati lopte onako kako se očekuje, ali nemaju tu slobodu i ugušeni su jer mi se čini da se kola lome na njima samo zato jer Petrović njima smije glumiti autoritet. Ostalo su naša djeca i prinove, nadam se da će oni okrenuti situaciju u našu korist jer ovi gore nabrojani sigurno neće.
U ovom Želji je nešto poprilično poremećeno i sve se bojim da bi opet mogli ostati kratkih rukava.
U njegovo znanje sam uvijek sumnjao, čak i kada se povezivao sa Pitarima uvijek sam pisao da je limitiran trener, ali opet, smatrao sam da će disciplina biti dovoljna za ovu ligu, međutim tu je još slabiji.
Naši igrači uopšte ne komuniciraju na terenu, kao da je svako sa svakim u svađi. Sjećam se da su Miroslavu Stevanoviću svaki put kada primimo gol oči bile pune suze, prvi je pokazivao nezadovoljstvo, kad promaši šansu, pogrešno doda loptu, uvijek po govoru tijela vidiš koliko mu je krivo. Ovi to nemaju u sebi. To je ono što itekako zamjeram Petroviću, a djeca su im danas pokazala kako se igra za Željin dres.
Biću iskren, ova ekipa mi se gadi, predvidivi su, nema vica u igri, pokušava se neki ustaljeni šablon a sve ide nazor. Ovo je najveća grupa luzera od rata pa na ovamo. Imamo nedodirljive, Zebu, Lendrića i Bogićevića, koji su rak rana ove ekipe. Hvala Lendriću na golovima, ali njegovo ponašanje nije u skladu sa ugledom dresa koji nosi. Imamo Sinišu, Markovića, Blagojevića i Stanića koji su čisti prosjek i rijetko, skoro nikada ne prave razliku na terenu. Imamo Radinovića, Zakarića i Crnova koji mogu igrati lopte onako kako se očekuje, ali nemaju tu slobodu i ugušeni su jer mi se čini da se kola lome na njima samo zato jer Petrović njima smije glumiti autoritet. Ostalo su naša djeca i prinove, nadam se da će oni okrenuti situaciju u našu korist jer ovi gore nabrojani sigurno neće.
U ovom Želji je nešto poprilično poremećeno i sve se bojim da bi opet mogli ostati kratkih rukava.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nema njega do ponedeljka, kao da gledam da je negdje na moru pa ce taman jos ovu sedmicu do prvog jula da produzi.LjoZee je napisao/la:Kakav je ludjak Gotal ne bi me cudilo da nas isfura. Najgore nemas vremena da trazis drugog,a Lendric ide 100%. Jedino Krpic.
A ne bi me cudilo da ode u Zrinjski jer ce mu dati vise.
- Zeljeznicar -
Sto je najtuznije ove godine ce liga jos slabija biti nego prosle a prosla je za stepenicu slabija od one godinu ranije.
Zrinjskom otisli glavni igraci, ovi sto su do sad dosli prosjek lige, pitare mlatnula krupa danas laganini.
Opet nam se nudi liga da je uzmemo sa po muke, ali pitanje je mozemo li.
Zrinjskom otisli glavni igraci, ovi sto su do sad dosli prosjek lige, pitare mlatnula krupa danas laganini.
Opet nam se nudi liga da je uzmemo sa po muke, ali pitanje je mozemo li.
Re: RE: Re: FK Željezničar
Ni dodati, ni oduzeti. BRAVO !Virtu4l je napisao/la:Pripremna utakmica kao i svaka druga, nikad nam nešto posebno nisu značile. Znali smo biti očajni pa gaziti u prvenstvu, a i obrnuto. Ipak, dosta nekih drugih stvari se može zaključiti iz utakmice kao ova danas. Igrači su jedna raspuštena banda kakvu ja ne pamtim. Zalaganje na nuli, uopšte ne koriste mozak, ne rade ništa kako treba, od dodavanja do duela, trke, postavljanja, sve je katastrofalno. Kapetan tog broda je baš izgubio kompas, a to je posljednje što sam očekivao od njega. Mislio sam, ma bio sam siguran da je on čovjek koji ima autoritet i da će igrači da drhte pred njim.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Ako se budu gurali Bogicevic i Zeba mi ni Ligu za prvaka necemo vidjeti,a ne titulu. Moramo se jos pojacati. Ova ekipa ne moze biti prva iako je konkurencija slaba kao nikad prije.
Citam Borac vjerovatno dovodi Subica. Pa zar Borac koji je do jucer bio na aparatima ima vise love i zelje da dovede Subica ?
Citam Borac vjerovatno dovodi Subica. Pa zar Borac koji je do jucer bio na aparatima ima vise love i zelje da dovede Subica ?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- MocMahale444
Jeste bas su Miri oci pune suza, nekad cak i suza suzu stiže 
Virtu4l je napisao/la:
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
Ma vala može misliti ko šta hoće, ali ja sam uživao zadnjih pola sata. Djeca...fali znanja, fali iskustva, fali i kila....ali ne fali borbe, ne fali želje, ne fali htijenja i zalaganja. To je Željo i to hoću da gledam. Ne zanima me je li na terenu 11 staraca ili 11 djece, hoću da vidim kako "izgaraju" za taj dres....i nakon takve borbe racku me boli za rezultat, ja ću kući zadovoljan otići..
- plavousrcu
- Kontakt:
Petrovic je posljedica nikako uzrok naseg dvogodisnjeg lutanja. Nasi su ga doveli samo iz jednog razloga, komsije se lozile na njega. Tada smo svrsavali na potez fudbalskih neznalica, a sada blebecemo nesto drugo. Nije do igraca, nije do SD, nije do Petrovica nego do onih koji im pruzaju priliku da budu dio Zelje.
- MocMahale444
Znaci ti pises da je do uprave?
Salko, Cenanizl i igraci nisu krivi znaci?
Re: RE: Re: FK Željezničar
Blagojevića najviše yebe nekonstantnost, od očaja do sjaja i to samo u nekoliko minuta, s tim da je ove sezone puno više bio očajan nego sjajan. Njemu kako je otišao Amir iz veznog reda, tako je i on počeo previše da oscilira. Čini mi se da je jednom baš Slavko rekao za njega da je "perfekcionista", dadne jedan pogrešan pas odmah pada u igri kao da je Bog zna šta loše uradio. A ima itekako šmeka za fudbal, oduvijek govorim, sigurno najbolji veznjak lige kada igra na svom najboljem nivou, što je npr. bilo pod Odovićevim vodstvom u Europi.Qwerty90 je napisao/la:Sve to stoji i njegov loš pristup i igra po sistemu kako mi se *urac digne, al' mislim da su Blagojević i Marković dostigli svoje vrhunce, oni od ovog ne mogu bolje i biće u padu iz godine u godinu, dok je Uglješa opet koliko toliko mlađi i ima prostora za napredak uz pravog trenera. Trebamo malo misliti i na budućnost, a ne kao do sad, od danas do sutra, pa vidimo gdje nas je dovelo.Raonffa je napisao/la:Ma igrao je prošle sezone na svojoj poziciji, više puta i svaki put nam se svima popiša po faci svojim pristupom na terenu. Protiv Sarajeva u prvom kolu je odigrao dobru utakmicu i tamam sam pomislio da bi mogao nešto pokazati, međutim sve poslije toga vrlo vrlo loše.
Odnosno nije najveći problem što je bio loš, bili su i Blagojević i Marković veći dio sezone loši, al' mene najviše boli Uglješin pristup igranja utakmice preko neke stvari, a to ne vole ni navijači ni treneri.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Marković sa druge strane totalno drugačiji tip igrača, osica koja trči i kvari igru protivnika al' mu je najveća mana što je stvarno slab tehnički, odnosno ne čini se on meni toliko loš tehnički koliko jednostavno neće da povuče loptu naprijed, a u našoj ligi dobar vezni važi za onoga koji se ne libi krenuti naprijed sa loptom i koji će samo kretanjem, dakle bez nekog pasa, osvojiti teren.
Uglješa je neko ko bi odlično legao Blagojeviću u veznom redu, da ga malo rastereti sa loptom i da ga pusti da se kreće bez lopte. Koliko god Blagojević igrao loše prošle sezone, ja ga opet u neku reku branim jer je bukvalno jedina spona između odbrane i napada, jedini igrač koji će povući loptu prema naprijed, i kad to radiš konstantno yebiga prirodno je da ćeš je nekad zijaniti na sredini terena i otvoriti kontru protivniku. Zato kažem, Uglješa bi mogao biti taj igrač koji će rasteretiti Blagojevića, kao što je Amir radio dok je igrao u paru sa njim.
Samo, yebiga, ta psiha ga ubija, možda bi mu trebalo dati par utakmica vezanih da krene, istrpiti svu njegovu kurcobolju pa možda i proigra nakon nekog kontinuiteta igranja, i onako nemamo boljih opcija od njega trenutno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- plavousrcu
- Kontakt:
Normalno. Ne moze deset puta biti do igraca i trenera. Jedino da su se svi sami katapultirali u Dolinu. Ova Uprava nema pojma o sportu i to je jedina istina. Spinovanjem po forumima i drustvenim mrezama samo sebi vecu jamu kopaju. Amar je jos kod kuce i nije im kasno otici i izviniti mu se za podmetanja i traziti ako nista savjet. Otici cemo ovako u lijepu pizdu materinu.MocMahale444 je napisao/la:Znaci ti pises da je do uprave?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.