Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Uradio diagnostic i pise:
The DNS server isn't responding.
Sta tu trebam uradit.
Ne mogu drajvere updatovat bez interneta
Sta tu trebam uradit.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Meni radi na racunaru, a WiFi nigdje nece, kao da ga nema. Cekam Telemach 10 dana da dodju, svaki dan govore danas cemo.Pegi10 je napisao/la:Probao restartovati ruter? Meni se isto tako nekad zna desiti da radi na svim mobitelima u kuci, a na kompu nece.scorpy je napisao/la:Probao sam I drugi browser ali nema konekcije mada mi desno dole pise da ima interneta. Internet access
Sabrine mi moje!
Da nisi iskljucio na ruteru WiFi?BosnianKingdom je napisao/la: Meni radi na racunaru, a WiFi nigdje nece, kao da ga nema. Cekam Telemach 10 dana da dodju, svaki dan govore danas cemo.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
- Radioglava
- Kontakt:
Greška ukazuje da DNS server ne reaguje.scorpy je napisao/la:Uradio diagnostic i pise:
Sta tu trebam uradit.
Idi na Control Panel, otvori Network i Internet, klikni Network and Sharing Center, pa na lijevoj strani Change Adapter Settings. Desni na svoju konekciju, izaberi Properties, izaber Properties kod Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4). Dole klikni "Use the folowing DNS server address" i upiši 8.8.8.8 i ispod 8.8.8.4.
8.8.8.8 i 8.8.8.4 su Googleovi DNS serveri. Ako ti otvara stranice nakon toga, znači da prijašnji DNS server koji si koristio (vjerovatno od tvog internet provajdera) ne rade.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Jesam, sinoć dolazili iz Telemacha napokon. A ne znam gdje se to uopšte isključuje?Pivopija je napisao/la:Da nisi iskljucio na ruteru WiFi?BosnianKingdom je napisao/la: Meni radi na racunaru, a WiFi nigdje nece, kao da ga nema. Cekam Telemach 10 dana da dodju, svaki dan govore danas cemo.
Sabrine mi moje!
Imam ovaj problem. Kada hoću da otvorim sliku na fb (chrome) prikaže mi sliku i samo odjednom krene da radi refresh stranice i tako sve bez prestanka. Šta može biti problem? Nervira me ovo ozbiljno jer ne mogu da vidim ni jedne slike na fb.
Prestani gledat slike maloljetnica pa nece biti problemaarelinho je napisao/la:Imam ovaj problem. Kada hoću da otvorim sliku na fb (chrome) prikaže mi sliku i samo odjednom krene da radi refresh stranice i tako sve bez prestanka. Šta može biti problem? Nervira me ovo ozbiljno jer ne mogu da vidim ni jedne slike na fb.
Jel samo u chromu ili je tako i dalje?
jopaa7 je napisao/la:Prestani gledat slike maloljetnica pa nece biti problemaarelinho je napisao/la:Imam ovaj problem. Kada hoću da otvorim sliku na fb (chrome) prikaže mi sliku i samo odjednom krene da radi refresh stranice i tako sve bez prestanka. Šta može biti problem? Nervira me ovo ozbiljno jer ne mogu da vidim ni jedne slike na fb.![]()
Jel samo u chromu ili je tako i dalje?
Nisam nikad imao takav problem iako je bilo raznih zajebancija sto s vremenom prođe (osim ako ti nije bas dugo taj problem). Rekao bi da je do chroma nesto pa zato pitam jesi probao s necim drugim mozda.arelinho je napisao/la:jopaa7 je napisao/la:Prestani gledat slike maloljetnica pa nece biti problemaarelinho je napisao/la:Imam ovaj problem. Kada hoću da otvorim sliku na fb (chrome) prikaže mi sliku i samo odjednom krene da radi refresh stranice i tako sve bez prestanka. Šta može biti problem? Nervira me ovo ozbiljno jer ne mogu da vidim ni jedne slike na fb.![]()
Jel samo u chromu ili je tako i dalje?![]()
Nisam probao na firefoxu. Za sada samo u chrome jer samo njega i koristim.
Još sam primjetio na chrome da mi se kada čitam forum ili neku drugu stranicu pojave mi se neki crni kvadrati na sekundu i nestanu.jopaa7 je napisao/la:Nisam nikad imao takav problem iako je bilo raznih zajebancija sto s vremenom prođe (osim ako ti nije bas dugo taj problem). Rekao bi da je do chroma nesto pa zato pitam jesi probao s necim drugim mozda.arelinho je napisao/la:jopaa7 je napisao/la: Prestani gledat slike maloljetnica pa nece biti problema![]()
Jel samo u chromu ili je tako i dalje?![]()
Nisam probao na firefoxu. Za sada samo u chrome jer samo njega i koristim.
Evo sada sam probao fb na firefoxu i nema ovog problema kao na chrome. Šta da uradim sa chrome, a da ne izgubim ove sve pw-ove?
- Illmatic09
- Kontakt:
Pređi na Operu, Chrome je 5ranj3!
Skini IObit uninstaller. Izbrisi sve sto ima veze sa Chromeom, one toolbare pogotovo. Onda opet skini Chrome.arelinho je napisao/la:Evo sada sam probao fb na firefoxu i nema ovog problema kao na chrome. Šta da uradim sa chrome, a da ne izgubim ove sve pw-ove?
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
E raja,od juce imam problem sa kompom a on je u tome da ne mogu nista ni instalirat ni deinstalirat.
Takodje ne mogu otvorit nista,ne radi nista (osim Microsoft edge) i sta god krenem da otvorim izbaci mi:
"The application has failed start becouse its side-by-side configuration is incorrect.Please see the application event log or use the command-line sxstrace.exe tool for more detail."
Zna li neko u cemu je problem,kako da rjesim ovo?
Takodje ne mogu otvorit nista,ne radi nista (osim Microsoft edge) i sta god krenem da otvorim izbaci mi:
"The application has failed start becouse its side-by-side configuration is incorrect.Please see the application event log or use the command-line sxstrace.exe tool for more detail."
Zna li neko u cemu je problem,kako da rjesim ovo?
Može li se kako Win 10 skinuti direktno sa interneta?
Bez usb-a ili da sprzim cd.
Rezultat je trend, ideal je vječan!
Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ne, moraš skinut pa na usb/dvdAlminjo99 je napisao/la:Može li se kako Win 10 skinuti direktno sa interneta?
Ako radiš ugrade, ne moraš. Meni nije trebalo.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ja jedino ako ide preko updatea, iako je bolje na čisto ga instaliratAerials je napisao/la:Ako radiš ugrade, ne moraš. Meni nije trebalo.
Ma preko USB-a ga za 15tak min instaliraš
Koliko bi me otprilike kostala zamjena termalne paste i ciscenje laptopa da znam sta ocekivati kad odem u servis.Zadnjih dana mi se laptop poceo grijati mnogo, danas pokrenem igru koja nije nista pretjerano zahtjevna na 10,15 minuta, temperatura procesora skocila na 95 stepeni, mogao sam jaje ispeci na njemu 
Pozdrav moze li mi neko pomoci oko jedne dileme. Posto sam zavrsio skolu koja nema veze sa racunarima pa mi treba pomoc, kolike su sanse da mi usoije win 7 x64 bit na CPU 3.00 Hz i 1 gb RAM ? Hvala unaprijed 
Prihvataš drugačije ljude i boje, al' crna i crvena najbolje ti stoje.
FK Sloboda Tuzla since 1919
FK Sloboda Tuzla since 1919
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.