FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

PitarBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 26 jun 2017, 21:25

ShofaII je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:
Treba da kaže da idemo po povoljan rezultat i tu stane. A ne da javno kaže da "ne bi bilo loše i da [FK Sarajevo] izgubi." Kako ne knotaš?
"Naglašava da to nikako ne znači da njegovi puleni sutra na dalek put kreću s bijelom zastavom, cilj je pobjeda, ali je uvjeren da i s minimalnim porazom ili remijem uz postignuti gol u gostima mogu u revanšu na “Koševu” izboriti plasman u drugi krug ovog."

E sad dolazimo u konfuziju kako je to Cala izjavio i na koji nacin ke to novinar napisao.
Al nevazno i to izjava je u kompletu realna i odmjerena. Bez obzira na rezultat smatra da cemo proci.
Ja i ti mozemo ovdje do. Sutra naglabat i izvlacit iz konteksta i nikad se necemo dogovorit.
Šef stručnog štaba FK Sarajevo izjavio da "minimalni poraz ne bi bio loš" - šta je tu van konteksta? To je frajko rekao. Halo, prvo pretkolo Lige Evrope... Pola ekipa poluprofesionalne. Ti šatro nosioc. Odmjereno je kad ne precjeniš ili potcjeniš protivnika. Bezmudo je reći "pokušat ćemo, ali i ako izgubimo minimalno nije loše." Skidanje gaća prije nego se uopšte dođe u goste je za urođene gubitnike. Jesmo li to postali takav klub? Gdje je REALNO da nam "minimalan poraz ne bi bio loš" u prvom pretkolu Lige Evrope protiv prosječne ekipe iz Moldvije?

Ako je tako onda u redu.
Samo Saraj'vo.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 26 jun 2017, 21:25

Fudo je napisao/la: Eto igraci nemaju pristup netu. Nije da mora prosipati gluposti ko npr ciro nekad, da cemo ih pokakiti, popisati ubiti ih 5-0. Niko to netrazi. Reci idemo se boriti i dati sve od sebe za klub koji prestavljamo. Mi idemo po 3 boda pa sta bog da.
Ovo ti je bolji komentar nego onaj prethodni kad si ga nazvao Bezmudim.
Ali ni ovo ti nema logike. Da li ce igraci vise vjerovat portalu ili onome sto im trener uzivo kaze?
MortemHz je napisao/la:Losa izjava Cale za medije, to nije tako u stvarnosti ali ovo je bezveze rekao.. nebitno, tamo ide po pobjedu i povoljan rezultat.
Evo covjek fino iznio svoje misljenje o izjavi ali nije izvlacio iz konteksta i tumacio izjavu trenera da ide gore po poraz.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 26 jun 2017, 21:26

Koji Bog ovaj Janjos :tokralju: :tokralju:
Ove sezone Cala je napao u 3 utakmice. Siroki na Kosevu, dobismo 2:0, Zelju na Kosevu 1:0 i Siroki dole 0:1, sve ostale utakmice je igrao defanzivno cekajuci kontre. Tu je njegov problem, nema muda da napadne, zbog takvog pristupa su nam na Kosevu svakakva sela uzimala bodove koji nas kostase titule. Tako ce i u Moldaviji bit, primit cemo 3 komada zbog njegovog pristupa, zivi bili pa vidili.

Fuj, fuj i fuj. Nakon Janjosa se i Uscuplic namece kao bolja opcija :facepalm:
1946~

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 26 jun 2017, 21:34

Pa kao što neko reče, minimalan poraz uz postignut gol jednak je rezultatu 0:0, iste stvari te čekaju u revanšu. Čala je po meni izjavio da je čaša 50% prazna a vi hoćete da kaže da je 50% puna. Realnost je da nismo favoriti tamo, i po kladionicama se to fino vidi, kvota na domaćina je manja. A to da Čala nema muda itd, to stoji, samo bezveze se hvatamo za ovu izjavu. Najavljivao je i Husref svašta nešta u vakat pa nas je Kukesi pišao, to je bila realnost te generacije. Ova prošlosezonska je bila bolja za Duljevića, sad trenutno nisu ni u 5 deka nego u gram.

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 26 jun 2017, 21:35

@BelminM23 - Nemanja Bilbija

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 26 jun 2017, 21:37

ShofaII je napisao/la:
Fudo je napisao/la: Eto igraci nemaju pristup netu. Nije da mora prosipati gluposti ko npr ciro nekad, da cemo ih pokakiti, popisati ubiti ih 5-0. Niko to netrazi. Reci idemo se boriti i dati sve od sebe za klub koji prestavljamo. Mi idemo po 3 boda pa sta bog da.
Ovo ti je bolji komentar nego onaj prethodni kad si ga nazvao Bezmudim.
Ali ni ovo ti nema logike. Da li ce igraci vise vjerovat portalu ili onome sto im trener uzivo kaze?
MortemHz je napisao/la:Losa izjava Cale za medije, to nije tako u stvarnosti ali ovo je bezveze rekao.. nebitno, tamo ide po pobjedu i povoljan rezultat.
Evo covjek fino iznio svoje misljenje o izjavi ali nije izvlacio iz konteksta i tumacio izjavu trenera da ide gore po poraz.
Vjerovatno njemu, a odkud znas da nesto poput toga i igracima uzivo nekaze. Samo pogledaj kup tekmu fks-siroki na kosevu.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 jun 2017, 21:43

skoroalen je napisao/la:Pa kao što neko reče, minimalan poraz uz postignut gol jednak je rezultatu 0:0, iste stvari te čekaju u revanšu. Čala je po meni izjavio da je čaša 50% prazna a vi hoćete da kaže da je 50% puna. Realnost je da nismo favoriti tamo, i po kladionicama se to fino vidi, kvota na domaćina je manja. A to da Čala nema muda itd, to stoji, samo bezveze se hvatamo za ovu izjavu. Najavljivao je i Husref svašta nešta u vakat pa nas je Kukesi pišao, to je bila realnost te generacije. Ova prošlosezonska je bila bolja za Duljevića, sad trenutno nisu ni u 5 deka nego u gram.

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Jedno je precjeniti, a drugo skunit gaće javno unaprijed. Da je rekao "čeka nas teška utakmica, ali potrudit ćemo se da ostvarimo povoljan rezultat" - to bi bilo sasvim okej, šta god njemu ustvari značio povoljan rezultat. Ne može ti ba šef struke izači ispred kluba i reći "ni poraz ne bi bio loš," u fudbalu unaprijed miriti se javno sa mogućim porazom je gotovo ravno namještanju utakmice. Pa nije selektor Gibraltara pa ide u goste Njemačkoj. Mislim jasno je nama svima, ne svima većini, da je ovo samo Čalino unaprijed gašenje moguće vatre i pranje ruku, ali odbijam da povjerujem da smo psotali taj Klub. Pa ovo u Slobodi niko ne bi izgovorio, a imaju možda i najizraženiji luzerski mentalitet trenutno.
Zadnja izmjena: PitarBordo, dana/u 26 jun 2017, 21:44, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Saraj'vo.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 26 jun 2017, 21:44

Cala je budala sto nije pustio da se debili uce na sarajevu i da se igra liga za opstanak nego dosao i spasio sezonu... jarane i taj dzeno je donio sarajevu 2 trofeja i ja ga nikad necu pljuvati, nastavi li se ovako psovace se cali mater za mjesec pa nek dođe ješić i slicni opet da pljackaju klub ili hurtici da tjeraju i ono malo dobrih igraca sto je ostalo. Treba nekad biti malo i zahvalan i pistovati one koji su to itekako zasluzili. Hocete da se mijenja sve u klubu od igraca preko strucnog štaba pa do uprave a svi prvo trebaju od sebe krenuti pa onda prozivati i pljuvati....
Da je po čalinom tim sigurno ne bi bio ovakav evo i sami pljujete te igrace po citav dan a i realno nema u ovoj ekipi nekog kvaliteta i ne bi ni ja najavljivao pobjedu da sam na njegovom mjestu. U ostalon on je najbolje svjestan sa cim raspolaže i ako se tako gleda nije toliko ni loša izjava samo sto ljude valjda istina boli pa sad janjoš kriv.
Znaci kritikujete igrace ne valjaju vama ali bi zato čala trebao s njima biti sretan i pričati da ce pojediti ekipu o kojoj sigurno ne zna puno sto opet nije njegov posao nego posao skauta...
Treba biti zadovoljan ako se prođe dalje na bilo kakav način.
Zadnja izmjena: fera, dana/u 26 jun 2017, 21:51, ukupno mijenjano 3 puta.
You are someone else I am still right here

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 26 jun 2017, 21:47

Ljudi hajmo malo pozitive, ja vjerujem u pozitivan rezultat, vjerujem da ćemo ih uzeti tamo.
Samo se nerviram već par dana pred tekmu upravo zbog ovakvih komentara da ćemo tri komada primiti itd.
Mi smo Sarajevo, izvolite se braniti! Pazite šta sam vam rekao. Pobjeda je naša!
:bih:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 26 jun 2017, 21:50

ZNAJU LI MOLDAVCI DA SMO UIGRANI?
SPAVATE LI MIRNO?

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 26 jun 2017, 21:52

Ima li iko da vjeruje, ali stvarno da vjeruje, da ce Cala docekati kraj sezone?

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 jun 2017, 21:53

fera je napisao/la:Cala je budala sto nije pustio da se debili uce na sarajevu i da se igra liga za opstanak nego dosao i spasio sezonu... jarane i taj dzeno je donio sarajevu 2 trofeja i ja ga nikad necu pljuvati, nastavi li se ovako psovace se cali mater za mjesec pa nek dođe ješić i slicni opet da pljackaju klub ili hurtici da tjeraju i ono malo dobrih igraca sto je ostalo. Treba nekad biti malo i zahvalan i pistovati one koji su to itekako zasluzili. Hocete da se mijenja sve u klubu od igraca preko strucnog štaba pa do uprave a svi prvo trebaju od sebe krenuti pa onda prozivati i pljuvati....
Evo ja krenuo od sebe, šta dalje?

Kako će "doći ješić i slični" da kradu, ako kažu da nova Uprava neće dozvoliti? Ako je to realna opcija onda prvo treba otjerati valjda Upravu da ne bi dovela nekog ko će "pljačkati?"

"Čala je budala što nije pustio..." - ti stvarno misliš da bi mi završili ispod 3. mjesta bez Čale? Šta to tačno trenutno imamo u Čali? Sistem igre? Ne. Plan za afirmaciju mladih igrača? Nope. Dugoročni plan razovaj i napretka prvog tima? NO. Btw Dženo je za Čalu Ancelotti, a pričamo o Dženi koji nema licence i kojeg nikada ne bih doveo na klupu opet.

Eto Čala besplatno napustio uhljebljen posao u Općini da preuzme FK Sarajevo i spasi. Wow, kakvi mitomani postajemo, pa ovo je u rangu sa komšijama i njihovom mitomanijom.
Samo Saraj'vo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jun 2017, 21:54

Ljudi su favoriti protiv nas, po kladionici :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 26 jun 2017, 21:56

Evander je napisao/la:Ima li iko da vjeruje, ali stvarno da vjeruje, da ce Cala docekati kraj sezone?

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
Ja. :kafa:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jun 2017, 21:56

19:00 Zaira - Sarajevo 2.40 - 3.00 - 2.90
20:30 Siroki Brijeg - Ordabasy 2.90 - 3.00 - 2.40
20:45 Zeljeznicar - Zeta 1.50 - 3.75 - 6.50

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 jun 2017, 21:57

MortemHz je napisao/la:Ljudi su favoriti protiv nas, po kladionici :lol:
Kako neće biti favoriti, kad i naš šef javno kaže da bi minimalan poraz bio okej. :lol:
Kakav presedan.
Samo Saraj'vo.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 26 jun 2017, 21:57

gledao sam preglede njihove lige, tacnije preglede utakmica ove Zarije, i mogu reci da im je liga slicna nasoj, pa na osnovu toga i ne cudi sto je malo manja kvota na njih kao domacine

edit: druga je stvar sto anamo oni od nasih protivnika prave amatere, a ako bi se desilo da ih Zeta izbaci bice da su crnogorci najmanje rang Ceske lige, a stvarnost je da je nasa liga u 'pet deka' sa ligama poput crnogorske ili moldavske
Pyro is not a crime !

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 26 jun 2017, 22:04

Molim Boga da na bilo koji nacin izbacimo ove moldavce,valjda ce se do tada nesto pozitivno rijesiti vezi igrackog kadra

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jun 2017, 22:06

PitarBordo je napisao/la:
Kako neće biti favoriti, kad i naš šef javno kaže da bi minimalan poraz bio okej. :lol:
Kakav presedan.
Pocinjem i ja slicno misliti :urnebes: :urnebes: :urnebes:

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 26 jun 2017, 22:07

Ja mecu da se vezem na prvu recenicu teksta i tacka. Čitam kompletnu izjavu i ona je OK.
Ja iz konteksta recenog nisam zakljucio da ce otici tamo i skinuti gace.

Kakvu je ekipu imao Dzeno a kakvu Cala. Pa jbt Dzeni je Duljevic na klupi bio!!! A Cala sad ni duljevica nema,. A da ne pricam o tome da je kod Dzene Amer bio na klupi, hebib, rustem a cali oni kostur ekipe.
Cala u dva prelazna roka igraca nije dobio. Ja u ovog Kuzmanovica vise nade polazem nego u Rahmanovica.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, JavierBosnia, Jet2Holiday i 16 gostiju.