NBA sezona 2010\2011
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2010\2011
Red je najbolji trener svih vremena.
Po cemu
http://nba-croatia.com/clanci/arnold-red-auerbach-7145
procitaj ovaj tekst, neces pozalit. mislim, sve je to do subjektivnog dozivljaja, ali za mene je on najveci ikad.
procitaj ovaj tekst, neces pozalit. mislim, sve je to do subjektivnog dozivljaja, ali za mene je on najveci ikad.
Ma znam to vec sam citao bio je osebujan trener ali ipak su to druga vremena bila a bio je veliki naravno mislim 7 ili 8 titula zaredom ludilo od trenera i morat cu ovo opet procitat ali eto Phil ima vise titula a Redd je uradio mozda vise za kosarku uopste tako da moze se reci da je to tu negdje,to je sad ko koga vise voli tu su negdje. Znas li mozda da li iko prenosi SAD-Spanija u nedjelju u 9
Red jeste bio veliki trener, al' po mom mišljenju bio je veči generalni menađer. Phill je po mom mišljenju veči trener. naravno sve je to neko moje subjektivno mišljenje. na kraju krajeva svakako nisam se rodio dok je Red bio trener, a Philla pratim od njegovih početaka na mjestu glavnog trenera.
jedna stvar koja ne ide u prilog tome da je Red veči je u tome da je tada bilo tek nekih 10 franšiza. koncentracija kvaliteta je bila veča, a Boston je zaista imao bar tri-četiri kvalitetnija igrača od ostalih. opet to neko može protumačiti, upravo suprotno. da je on uspio biti veči mag od ostalih trenera svog vremena, pa napraviti bolju ekipu.
kao što rekoh, po mom mišljenju Phill je veči trener. to ne govorim, jer sam fan Bullsa ili Lakersa(ni jedne ni druge nisam ikada gotivio), nego po nekoj mojoj procjeni.
jedna stvar koja ne ide u prilog tome da je Red veči je u tome da je tada bilo tek nekih 10 franšiza. koncentracija kvaliteta je bila veča, a Boston je zaista imao bar tri-četiri kvalitetnija igrača od ostalih. opet to neko može protumačiti, upravo suprotno. da je on uspio biti veči mag od ostalih trenera svog vremena, pa napraviti bolju ekipu.
kao što rekoh, po mom mišljenju Phill je veči trener. to ne govorim, jer sam fan Bullsa ili Lakersa(ni jedne ni druge nisam ikada gotivio), nego po nekoj mojoj procjeni.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Pa u pravu si tu jest bilo manje ekipa i moze bit da je bilo lakse sad je nemoguce uradit to sto je on tad cinio
ima još jedna stvar koju mislim da zna vrlo malo ljudi, odnosno da je čulo za nju. do kraja 70-tih godina u NBA ligi nije bilo free-agenata. prelasci su se rješavali trade-ovima. ili dok je igrač pod ugovorom ili po isteku po principu sign and trade. tako da je bilo jako teško napraviti koncentraciju kvalitete osim kroz draftove. malo pogledajte karijere svih velikih igrača tog vremena pa ćete vidjeti da su svi uglavnom igrali od početka do kraja karijere u istoj franšizi.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
Pa morao sam iskoristiti ovu riječ jer ne mislim da se ovo što će možda prihvatiti od Knicksa može nazvati razmjenom. ne potcjenjujem nikoga, ali Gallinari je samo perspektivni šuter, a Curry... dovoljno je reći da nisam siguran da će uopšte više igrati.Wolverine je napisao/la:odreci? pa bolje ga trejdat i dobit nesto zauzvrat, nego cekat ljeto i nadat se a ce carmelo ostat(a gotovo sigurno nece), pa da ispuse ko cavsi.
Ako su rasčistili sa time da ga ne mogu zadržati onda moraju ići na poslovanje puno bolje razmjene.
"Float like a butterfly, sting like a bee"
- SaltCityAttack
- Kontakt:
evo gledam LItvanija se dobro drzi protiv USA
36:36
sto su se drzali drzali sada je vec 20 razlike
....prepade me ovo sa Rosom na momente ... mislio sam da je lose doskocio i da se povrijedio, ali ipak dobio je saku u lice 
sto su se drzali drzali sada je vec 20 razlike
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Uprvom poluvremenu je islo teze a u drugom lagano ma igraju dobru odbranu jos da se u napadu uigraju bice opasni
Ako je jedna Litvanija uspjela da napravi probleme USA - u, sta ce tek onda biti sa Grckom, Spanijom i ostalim...
Litva igra bez ijedne ekstra zvijezde, Kleiza je jedini tu....
Amerika ce itekakvih problema da ima, na ovom SP, samo ako ih neko nacne, gotovi su....
Gledao sam malo tekme, toliko gresaka su napravili, ocigledno je da ne funkcionisu kao tim, to ce da im bude najveci problem...
Litva igra bez ijedne ekstra zvijezde, Kleiza je jedini tu....
Amerika ce itekakvih problema da ima, na ovom SP, samo ako ih neko nacne, gotovi su....
Gledao sam malo tekme, toliko gresaka su napravili, ocigledno je da ne funkcionisu kao tim, to ce da im bude najveci problem...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Da i ja sam gledao svirali su im korake jedno 10 puta trebe da se naviknu na fibina pravila.Problem moze bit i ispod kosa a sutra u 9 s Spanijom morace igrat bolje.Koliko sam mogao vidjet igraju dobru odbranu tako da moraju jos da se ofanzivno posloze i bice to ok.
USA puno bolje u prvom poluvremenu, Spanija je tek sada povezala redove..
52 : 55, 5 minuta do kraja trece cetvrtine...
52 : 55, 5 minuta do kraja trece cetvrtine...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Zadnji napad za Spaniju
86 - 85 za USA..
Odlicna tekma, ovo bih volio vidjeti u finalu Mundobasketa...
86 - 85 za USA..
Odlicna tekma, ovo bih volio vidjeti u finalu Mundobasketa...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
I Rose odluci utakmicu dobra utakmica steta sto nisam mogao cijelu gledat gledao samo zadnje 3 minute ali dovoljno USA ce jos popravir igru s svakom utakmicom su uigraniji.
Odlicna utakmica, odlicna...
Ameriku je veceras sluzio sut strasno, pogotovo Duranta. Sto se tice prvog poluvremena, Amerika je odlicno igrala u odbrani, u napadu tecno i fino, Spanija se pogubila, odigrala vjerovatno najgore poluvrijeme od 2007 i finala sa Rusijom, jednostavno nista nije stimalo kako treba, sve je bilo stihijski i individualno.
Na kraju poluvremena je bilo 37 - 25 za Ameriku...
U drugom Spanija se vraca odmah na pocetku su uvezali 5 - 6 bez promasaja iz igre, Durant je drzao i dalje Ameriku u igri, prikljucjuje se i Rose, poslije Westbrook sa par prodora, takodjer i Odom. Pred kraj Amerika je imala prednost od 84 - 78, medjutim Riki, pa Mark, opet Navarro za kos faul..Prelazi Spanija u vodjstvo, a onda Rose stavlja dva bacanja. Spanija je imala 16 sekundi za novi napad, ali se Rubio spetljao i biva izblokiran..
Iako po poenima vrlo skroman, veceras je Spaniju u igri drzao Riki Rubio. Sa kakvom lakocom covjek igra sa 20 godina, pa ono je nevjerovatno, odbrana, pasovi, sve covjek igra na vrhunskom nivou, a sto je jos vaznije vrlo skromnog sutersko repertoara koji ce da popravi. Samo steta ako ovakav potencijal zavrsi u Minesoti...
Amerika je dosta dobro djelovala, u pojedinim trenucima su se malo gubili....
Sve u svemu ceka nas neizvjesno prvenstvo do kraja, ako ovako budu igrali i jedni i drugi finale ce da bude na noz, na jednu loptu

Ameriku je veceras sluzio sut strasno, pogotovo Duranta. Sto se tice prvog poluvremena, Amerika je odlicno igrala u odbrani, u napadu tecno i fino, Spanija se pogubila, odigrala vjerovatno najgore poluvrijeme od 2007 i finala sa Rusijom, jednostavno nista nije stimalo kako treba, sve je bilo stihijski i individualno.
Na kraju poluvremena je bilo 37 - 25 za Ameriku...
U drugom Spanija se vraca odmah na pocetku su uvezali 5 - 6 bez promasaja iz igre, Durant je drzao i dalje Ameriku u igri, prikljucjuje se i Rose, poslije Westbrook sa par prodora, takodjer i Odom. Pred kraj Amerika je imala prednost od 84 - 78, medjutim Riki, pa Mark, opet Navarro za kos faul..Prelazi Spanija u vodjstvo, a onda Rose stavlja dva bacanja. Spanija je imala 16 sekundi za novi napad, ali se Rubio spetljao i biva izblokiran..
Iako po poenima vrlo skroman, veceras je Spaniju u igri drzao Riki Rubio. Sa kakvom lakocom covjek igra sa 20 godina, pa ono je nevjerovatno, odbrana, pasovi, sve covjek igra na vrhunskom nivou, a sto je jos vaznije vrlo skromnog sutersko repertoara koji ce da popravi. Samo steta ako ovakav potencijal zavrsi u Minesoti...
Amerika je dosta dobro djelovala, u pojedinim trenucima su se malo gubili....
Sve u svemu ceka nas neizvjesno prvenstvo do kraja, ako ovako budu igrali i jedni i drugi finale ce da bude na noz, na jednu loptu
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Hvala puno na ovom izvjestaju super trazim evo po netu ali nema nista bas sam se zazelio dobre kosarke poslije ove patnje nase repke bice dobro prvenstvo ima dosta podmladenim ekipa htjet cese dokazat ovi mladi. Rubio predobar jedva cekam da dode u NBA oni ce mu popravit i sut. Reci mi igra li za turke Enes Kanter zelim ga vidjet na djelu 18g zvijer bice medu 3 picka iduce godine na draftu. Drago mi je da je Rose bio dobar mozes li mi reci koliko je imao asista skokova i jeli igrao opet dobru odbranu jer mi je to bitno puno radi na tome bila mi je to mana.
Imao je par odlicnih prodora, odbrana odlicna u pojedinim trenucima se malo pogubio, jer Rubio je stvarno veceras bio nezaustavljiv, sto se tice skokova, nisam siguran, kod Amerike su svi veceras odlicno zatvarali reket, a nije bilo oficijelne statistike gotovo nikada na turskom linku....Odigrao je odlicnu zavrsnicu, vrsio je presing stalno...dema je napisao/la:Hvala puno na ovom izvjestaju super trazim evo po netu ali nema nista bas sam se zazelio dobre kosarke poslije ove patnje nase repke bice dobro prvenstvo ima dosta podmladenim ekipa htjet cese dokazat ovi mladi. Rubio predobar jedva cekam da dode u NBA oni ce mu popravit i sut. Reci mi igra li za turke Enes Kanter zelim ga vidjet na djelu 18g zvijer bice medu 3 picka iduce godine na draftu. Drago mi je da je Rose bio dobar mozes li mi reci koliko je imao asista skokova i jeli igrao opet dobru odbranu jer mi je to bitno puno radi na tome bila mi je to mana.
Enes Kanter, vidjet cemo, mislim da pored Savasa, Asika, Ersana, Erdena nece biti u sastavu, mozda, ali kao 12. igrac..Veliki potencijal sigurno, htio ga je i Danilo Mitrovic preko Bose Tanjevica da ugura medju CG - osku repku....
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Kad vec spominjes to zatvaranje reketa primjetio sam protiv Litve su to isto dobro radili ocito im je to bitno jer fale tu pravi centri tako da moraju tu pazit. Jedva cekam da Rubio dode u NBA ko zna mozda i Minesoti onda svane jer on je predobar.
Drago mi je to citavo ljeto je radio na odbrani sutu i sutu za 3 poena sad u repki nece puno sutat ipak ima sutera koji su trenutno bolji u tom segmentu igre.
Volio bi da nekako Kanter uleti tu momak je potencijal.Kako onaj Navaro nije u NBA onaj prodor i faul kako ih je samo pretrcao ko da stoje ovi kad vidim ko je sve u NBA evo mojim Bullsima fali suter on bi bio dobar izbor ako bi ga mogli uzet.
Drago mi je to citavo ljeto je radio na odbrani sutu i sutu za 3 poena sad u repki nece puno sutat ipak ima sutera koji su trenutno bolji u tom segmentu igre.
Volio bi da nekako Kanter uleti tu momak je potencijal.Kako onaj Navaro nije u NBA onaj prodor i faul kako ih je samo pretrcao ko da stoje ovi kad vidim ko je sve u NBA evo mojim Bullsima fali suter on bi bio dobar izbor ako bi ga mogli uzet.
Jesmo li mi gledati istu utakmicu ?neno#4 je napisao/la:jer Rubio je stvarno veceras bio nezaustavljiv
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.