FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Juga više nema.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Ja odavno na utakmice sa torpedom ne idem. Zdravstveni razlozi jbg. Prvo sam prestao prije par godina ići na KOševo, a od prošle godine i na Grbavicu. Tu uvijek imam neku tremu, čak ne gledam niti na TV-u. Europske tekme su naravno sa finansijske strane izuzetno bitne, ali ja nekako pred utakmice nemam uopšte tremu. Protiv Zete očekujem pobjedu, i prolaz. Smatram da smo jača ekipa od njih, da imamo više iskustva, da ćemo nošeni podrškom 12 hiljada ljudi uspjeti ostvariti plasman u naredni krug. I zbog toga treme i nervoze nema....vidjećemo kako će biti poslije utakmiceZenzo je napisao/la:Ima li nervoze kod vas ?
- scootzzZzTM87
- Kontakt:
Jug rasprodan prije 1Qwerty90 je napisao/la:Juga više nema.
OVAJ ŽELJO SVE ĆE J.EBATI, VAŠE PRIČE I SVA FURANJA, SMARAJU NAS VEĆ GODINAMA
Iz Želje ga nisu kontaktirali: Mulalić za Faktor otkrio taktiku kojom je dva puta pobijedio Zetu
Nekadašnji kapiten, a kasnije i trener FK Željezničar Edis Mulalić nedavno je preuzeo ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Nakon što je u proteklom fudbalskom šampionatu Crne Gore tamošnji Dečić predvodio do najuspješnije sezone u historiji kluba, u kojoj su završili na petom mjestu, popularni Sablja odlučio se vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
Mulalić, koji je na mjestu šefa stručnog štaba Mladosti naslijedio Husrefa Musemića, u protekloj sezoni trenirajući Dečić sreo se tri puta sa Zetom, timom koji će biti prvi protivnik njegovom Željezničaru u 1. pretkolu kvalifikacija Evropske lige.
U dva od tri meča Dečić je pod vođstvom Mulalića savladao nesuđenog prvaka Crne Gore (1:0 i 2:0), dok je u posljednjem međusobnom ogledu Zeta trijumfovala rezultatom 3:0.
Ako iko može nešto više i detaljnije govoriti o igri ekipe iz Golubovaca, onda je to svakako Mulalić.
Brza krila
- Ekipa Zeta zadržala je igrački kadar iz prošle sezone. Mislim da im je otišao samo prvi golman Mladen Božović, tako da vjerujem da je to pozitivna stvar za ekipu Dušana Vlaisavljevića, čovjeka koji je svojevremeno igrao u Čeliku, i koji se sigurno dobro raspitao o kvalitetama Željezničara. Bit će zanimljivo vidjeti u kojem sastavu će Zeta istrčati na teren - kaže na početku razgovora za Faktor Edis Mulalić, bivši kapiten i trener Plavih sa Grbavice.
Novi trener Mladosti iz Doboja kod Kaknja smatra da je Željo ipak blagi favorit, ali da treba imati respekta prema Zeti.
- Mislim da je Željo blagi favorit, no nikako ne smiju dozvoliti Zeti da se opusti i da se razigra. Mislim da su tada najopasniji i da mogu napraviti probleme Želji čak i na Grbavici. Zetu treba respektovati jer je to šampion Crne Gore, makar prema igrama na terenu. Druga je stvar što im je oduzeto šest bodova zbog grešaka administracije - naglašava 41-godišnji bh. stručnjak.
Bivši šef stručnog štaba crnogorskog Dečića detektovao je odakle vreba najveća opasnost za klub u kojem je prvi put samostalno obavljao trenerski posao.
- Zeta ima dva brza krila, a isto tako imaju i dobre bekove. Najopasniji su upravo po krilima. Tu je kapiten i stoper Igor Vujačić koji diriguje odbranom. Mislim da su kompaktna ekipa, i to je jedna od njihovih prednosti - istakao je Mulalić.
Nakon što je otkrio jače strane Željinog rivala u 1. pretkolu Evropske lige, nekadašnji "šef" Željine svlačionice imao je i savjet za sadašnjeg trenera najtrofejnijeg bh. kluba.
- Da li Zeta ima slabijih strana? Definitivno ima. Ako im se stane blizu i ne dozvoli da igraju, tu se slabo snalaze i skroz slabo reaguju. Sa Dečićem sam ih tako dobio dva puta. Cjepkali smo igru, nismo im dali da igraju. Nadam se da će Slavko Petrović pročitati ovo jer jedemo isti hljeb, pa mislim da je korektno da pomognem kako bi Željezničar uspješno okončao ovaj dvomeč sa Zetom - kazao je popularni Sablja.
Prije 13 godina Mulalić je bio dio ekipe koja je na stadionu Grbavica odigrala prve zvanične evropske utakmice protiv Pennarosse i Litexa, a vjeruje da će posebnu ulogu u duelima sa crnogorskim predstavnikom imati navijači Željezničara, čiji je miljenik bio i ostao.
U duelima sa Pennarossom i Litexom
- I u duelima sa Pennarossom i Litexom bilo je jako emotivno, a siguran sam da će biti i sada. Raja može biti prevaga, i ovdje i tamo, jer Zeta nema armiju navijača kakvu ima Željo. Igrači Zete nisu naviknuti igrati pred punim tribinama i ambijentom kakav prave Manijaci, pogotovo ovi mlađi fudbaler Zete. Mislim da je to vrlo bitan detalj, iako može imati i kontraefekat kako na domaće, tako i na gostujuće fudbalere - naglasio je Mulalić.
I stručnjak koji je naslijedio Husrefa Musemića će na Grbavici pratiti prvi od dva duela Željezničara i Zete.
- Bit ću na utakmici jer za par sedmica igramo sa Željom pa želim jednog od narednih rivala moje ekipe pogledati uživo - rekao je na kraju Mulalić, koji polako kompletira izgled novog tima Mladosti, a otkrio nam je da se ekipa još uvijek uigrava te da traži još po jednog kvalitetnog stopera i napadača za svoj tim.
Ma rasprodaće se sve, 13 godina čekamo ovu tekmu. Ko se više može i sjetiti kroz šta smo sve prošli i još uvijek prolazimo. Svi ćemo biti okrenuti sutrašnjoj utakmici, pa bar tih 90 minuta zaboraviti sve loše što nam se dešavalo zadnjih mjeseci. Od rezultata i te kako ovisi da li će nam neosvajanje titule biti dodatno potisnuto u mislima, ili će sve eskalirati i donijeti dodatnu negativnu energiju. Vidjećemo, ja iskreno vjerujem u ŽELJU, vjerujem u pobjedu i prolaz. Pun stadion, prenos na SK, dakle širok auditorij će pratiti tekmu, i siguran sam da ćemo pokazati ko smo, i kao klub, i kao navijači, ali i kao ekipa. Pobjediti Zetu, odbraniti pobjedu u revanšu, i ići dalje...i orgnaizacijski, i finansijski, i sportski...
- Neandertalac
- Kontakt:
Kao što Monci reče čekamo ovu tekmu 13 godina i konačno je stigao dan, euro tekma na Grbavici.
Ja sutra idem da uživam u tom događaju, sretan jer sam dočekao trenutak da na našem stadionu dočekano ekipu u Euro takmičenju, idem da bodrim svoj tim i navijam koliko mogu. Ništa me drugo ne zanima, ni sastav, ni rezultat, ni tribine, ne želim dopustiti da mi nešto pokvari ovaj prelijepi osjećaj.
Naprijed Željo ljubavi moja!
Ja sutra idem da uživam u tom događaju, sretan jer sam dočekao trenutak da na našem stadionu dočekano ekipu u Euro takmičenju, idem da bodrim svoj tim i navijam koliko mogu. Ništa me drugo ne zanima, ni sastav, ni rezultat, ni tribine, ne želim dopustiti da mi nešto pokvari ovaj prelijepi osjećaj.
Naprijed Željo ljubavi moja!
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ma brate dosadio onaj lavor pravo, te pješači gore,ona silna groblja i mezarji okolo, koliko god da nas ima,napravimo atmosferu, ali nije to to. Doduše ne bi bilo loše koju europsku tekmu ove godine odigrati gore 
- Idemoplavi
- Kontakt:
Danima me puca nervoza, evo danas počeo da pijem pivu za pivom samo da mi dan brže prođe. Željo Volim TEEEEEE
SUTRA SVI KO JEDAN!!!!
SUTRA SVI KO JEDAN!!!!
1921
gledam opet izvjestaj s utakmice sa slobodom na grbavici, i ovaj go sto nam zec dade moze komotno medju nasjsmjesnije golove koje smo ikad primili, dva invalida bi bolje reagovala nego bogicevic i kerla u ovoj situaciji 
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ma nema nervoze 3:0 bez grča na licu. Kakva crna ZetaIdemoplavi je napisao/la:Danima me puca nervoza, evo danas počeo da pijem pivu za pivom samo da mi dan brže prođe. Željo Volim TEEEEEE
SUTRA SVI KO JEDAN!!!!
- MocMahale444
Jeste to je tacno za Lazu ali nikad nije postupio kao Lendric. Ti pises kao da vecina nas opravdava psovanje igracimaSandokan87 je napisao/la:Kad jednom Lazaru koji je postao nasa Ikona cijela grbavica ustane i skandira, koji nije mogao bazen pogoditi s metar, zasto se onda mora Lendricu psovati? Stvar je obraza, i posrovanja koje smo uvijek imali. Kultura i sam odnos navijac igrac uvijek je.bio iznad svega. Nismo nikad papci bili, a nadam se da necemo postati, jer nekolicina papaka zna masu povuci za sobom. Zvizdanjem i psovanjem samo ce se narusiri atmosfera, a podrškom istom tom Lendricu koji je za mene isti ko i.svih 11 koji ce istrcati na teren mozemo samo dobiti puno toga na zelenom terenu!MocMahale444 je napisao/la: Znaci zbog par muflona ti napises da ti je vise zao psovanja lendri nego sto smo izgubili titulu. Aferimnije da podrzavam psovanje igracima.
Nego je bilo cudno kako si sklopio post poslije izgubljene titule.
O đetići ima da vas nema. 2-0 aBd. Kapitensku nacitanom obavezno.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Meni je nenadjebiv onaj gol što smo primili u Tuzli kad je idiot gradio loptu kod aut linije.irfo je napisao/la:gledam opet izvjestaj s utakmice sa slobodom na grbavici, i ovaj go sto nam zec dade moze komotno medju nasjsmjesnije golove koje smo ikad primili, dva invalida bi bolje reagovala nego bogicevic i kerla u ovoj situaciji
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Re: RE: Re: FK Željezničar
Ta dva gola pregledam kad imam lošu probavu, automatski po gledanju me protjera da moram piti Enterofuryl i Linex zajedno.Virtu4l je napisao/la:Meni je nenadjebiv onaj gol što smo primili u Tuzli kad je idiot gradio loptu kod aut linije.irfo je napisao/la:gledam opet izvjestaj s utakmice sa slobodom na grbavici, i ovaj go sto nam zec dade moze komotno medju nasjsmjesnije golove koje smo ikad primili, dva invalida bi bolje reagovala nego bogicevic i kerla u ovoj situaciji
Imal neko kartu viska da proda sutra za jug ? 
Jos je ostalo samo malo karti za ostale tribine, zato nemojte cekati sutra zadnji trenutak da kupite kartu vec odmah ujutru u 10 sati pravac stadion da ne biste propustili utakmicu
Jest, inace od nas niko ne radi i svi mozemo otici ujutro po karte, bas kao ova dva dana sto smo mogli kupitiPlavi1987 je napisao/la:Jos je ostalo samo malo karti za ostale tribine, zato nemojte cekati sutra zadnji trenutak da kupite kartu vec odmah ujutru u 10 sati pravac stadion da ne biste propustili utakmicu
Željezničar
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Bice karti prijatelju pusti suplje price. Ima sjever i istok mozes da biras. Isto tako ce se ostaviti odredjen broj karata prije utakmice da se prodaje. Tako da bice za sve!raaymoon je napisao/la:Jest, inace od nas niko ne radi i svi mozemo otici ujutro po karte, bas kao ova dva dana sto smo mogli kupitiPlavi1987 je napisao/la:Jos je ostalo samo malo karti za ostale tribine, zato nemojte cekati sutra zadnji trenutak da kupite kartu vec odmah ujutru u 10 sati pravac stadion da ne biste propustili utakmicu
Trenutno korisnika/ca: Combattente87, Lokomotifa i 17 gostiju.