FC Internazionale Milano - Transferi

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

SiamoNoi
Kontakt:

Re: FC Internazionale Milano - Transferi

Post Postao/la SiamoNoi » 28 jun 2017, 15:41

Htijeli su ga poslat u Primaveru (Coulibalya),a ovaj nije htio pa je to kočilo transfer.Treba sad vidjet kakav je na kraju dogovor postignut.Vjerojatno je najbolje ostavit ga u Pescari još sezonu pa makar je Serie B.

Manolas se neočekivano nije pojavio na pregledima u Zenitu jer nije zadovoljan dogovorom oko plaće.Dodaj neke incidente iz Rome i da hladno odlazi u Rusiju kad moze bez problema u neki bolji klub lige petice i vjerojatno postaje jasno zašto je Spalletti preferirao Rudigera ispred njega.

Skriniarov agent kaže da će se više oko (mogućeg) transfera znati u petak.
Jericho je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Tko je ovaj Peschetola?Ne mogu ništa o njemu nać.
Ja sam nasao da je trebao u Juve pa su ga naši "klepili" jer su u dobrim odnosima sa Pescarom.
Momku je tek 14godina, igra napadača, lani u 19utakmica postigao 32gola.
Znači trojica od ove petorice su napadači.Valjda i kojeg obrambenog uzmu :mrgreen:

slika
:urnebes:

Interista02
Kontakt:

Post Postao/la Interista02 » 28 jun 2017, 16:01

Ovu dvojicu iz Genoe sto uzimamo, ostat ce kod njih 2 godine, a kako bismo bili sigurni da ce ih razvijati postavljeni su strasni bonusi (15 i 25) miliona. Također najavljuje se dolazak još dosta mladih igraca iz drugih klubova, bukvalno kupimo sve sto valja.
Ovo se radi iz dva razloga. Prvi je taj sto se Suning zeli fokusirati na omladinsku skolu, i da u buducnosti dosta igraca prvog tima bude nas proizvod. Mnogo je lakse igracima da se prilagode klubu i svemu (prvom timu) ako su tu vec dugo godina, a i zamislite tu hemiju među igracima kada je njih npr 5-6 od prvih 11 igralo već dugi niz godina, a ostalih 5-6 igraca kupis po potrebi. Mislim da je ovo ispravan put, i da je konstantnost i razumijevanje kljuc uspjeha.

Drugi razlog je taj sto FFP nema apsolutne veze sa primaverom i tu mozes potrositi koliko hoces. Zato se i mogu ovako razbacivati parama. Sad pogledajte sta se radi sa primaverom i kojim se ciframa razbacuje, i onda pokusajte da skontate kolika je ustvari moć Suninga. Cim se taj FFP skine s vrata, ima da nas babo Zhang sve oduva. Uostalom pogledajte koliko je je potrosio za svoj klub u kini.

Konacno sam miran, i apsolutno siguran da nas ceka uspjesna sezona. Osjecam to prvi put nakon godine tripleta, vidi se da nema nista truhlo, i da prave stvari dolaze. FUZZA INDA!!!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 28 jun 2017, 16:33

Inače,uz Peschetolu i Coulibaliy je bio na radaru Marotte.Agnelli razmišlja dal da promijeni i ime kluba radi još više keša kako bi se nosio sa Interom po pitanju uzimanja najboljih talijanskih talenata pod svoje pošto više neće imati tako čistu situaciju kao do sada.Jadan će morat na kraju prodat klub Kinezima.
Interista02 je napisao/la:Također najavljuje se dolazak još dosta mladih igraca iz drugih klubova, bukvalno kupimo sve sto valja.
Dovelo se već par mladih iz niželigaških klubova.Ne pamtim ljeto da ih je ovoliko došlo.A tek je počelo.
Interista02 je napisao/la:i da u buducnosti dosta igraca prvog tima bude nas proizvod
I to,ali naravno malo će ih doći do te razine tako da je uspjeh i ako solidni igrači za Serie A od njih nastanu i ako će ih se kao takve znat dobro unovčit kada za to dođe vrijeme.Samo plusvalenza :mrgreen:
Interista02 je napisao/la:Cim se taj FFP skine s vrata, ima da nas babo Zhang sve oduva. Uostalom pogledajte koliko je je potrosio za svoj klub u kini
:thumbup:
Interista02 je napisao/la:FUZZA INDA!!!
:lol: Mogli bi ovo iskoristit kao #kulaodkarata pod Mancinijem :mrgreen:
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 28 jun 2017, 16:35, ukupno mijenjano 2 puta.

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 28 jun 2017, 16:34

Interista02 je napisao/la: Konacno sam miran, i apsolutno siguran da nas ceka uspjesna sezona. Osjecam to prvi put nakon godine tripleta, vidi se da nema nista truhlo, i da prave stvari dolaze. FUZZA INDA!!!
To je to. Bravo. :thumbup:

Ovaj Coulibaly premocno izgleda. Njega treba s prvom ekipom. Sirovi potencijal. :salut:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
L'arbitro e l'alibi dei perdenti.

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 28 jun 2017, 18:50

ja sam prosle sezone malo pratio tog coulibalya i nisam uopste ostao impresioniran njegovom igrom...veoma los pas ima i nesiguran je, po meni slabiji od gnoukuria igrac
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 28 jun 2017, 22:55

Nista izgleda od Coulibalya. Nece momak u primaveru sto i razumijem. Al zar ne mogu dogovorit da ce ga posudit negdje da igra?

Cudno...

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 28 jun 2017, 23:03

Koga *ebe i nije neki talent po meni..
FcIN - Inter has continued contacts for Aurier
Ausilio and Walter Sabatini, appreciate the physical and technical qualities of the player and believe that he is a very interesting profile for the Nerazzurri project. In the next hours the two leaders will talk about Aurier even with the coach Spalletti . Meanwhile Aurier came back from vacation in Paris to meet with PSG to talk about the situation on his future: the evaluation is around €15m.
Aurier desno, Dalbert lijevo da napokon dočekamo dobre i okomite bekove u Interu :ljepota:
Inter want to secure Federico Chiesa for 2018-19 season
Može :kafa:
Di Marzio - Gary Medel has an offer from a Turkish club on the table.
:wave:
#Ausilio OUT

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 28 jun 2017, 23:26

Da Kondogbia nije nagovijestio naša pojačanja sa onim dresovima što je nosio na Instagramu :mrgreen: Aurirer i nečiji dres iz Uniteda..

Realno, gadljivo je ovo gledati sa cijenama.transfera djece koja su jučer počela šutati loptu.. 15 miliona za klinca od 16 godina. Mislim, to je da ti se smuči.. :puke: ali ako ništa Real je prvi počeo sa Odegardom i ostalom dječurlijom..
Strah me da te silne pare i pritisak ne napravi škart od njih ali hajd, nije iz mog đepa..

Nikad ovaj mjesec se izvuči, da se vidi šta konkretno..
S obzirom da je Manolas odbio transfer, možda ipak Rudiger dođe..
Ono što me interesuje, kako ćemo riješiti bekove.. Roma nam.uze onog holanđana.. nadam se da je bar Dalbert uzet..
Žao mi je što od Bernandeschija nema ništa.. iako je malo nahaypovan ali mislim da uz pravilno usmjeravanje može biti strašan igrač..

Spaletti će imati mnogo posla.. izgleda da će se opet pola tima izmijenjati.. trebaće vremena, i živaca ponovo, ali uz dobre pripreme i da pojačanja dođu na vrijeme, može se držati priključak za vodećima..

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 28 jun 2017, 23:31

zamorano1plus8 je napisao/la:ja sam prosle sezone malo pratio tog coulibalya i nisam uopste ostao impresioniran njegovom igrom...veoma los pas ima i nesiguran je, po meni slabiji od gnoukuria igrac
Goku :( Još se oporavlja od ozljede.Sredinom sedmog mjeseca bi se trebalo odlučivat o tome na koju će sad posudbu.

Medel ne bi u Tursku Sky kaze.
**** close to Boca Juniors: "Medel is our first choice in midfield, we're negotiating with him and with Inter. we're at an advanced stage"
Veznjak Boce ga preko twittera zove da dođe,ovaj mu lajkao tweet.

Taj Coulibaly je prije 4 mjeseca igrao na ulici...doslovno :mrgreen:
Coulibaly arrived in Europe in 2015, having fled his native Senegal, and spent a period of time homeless before being spotted by Pescara while playing football with friends
Tako da ne treba čudit ako još nema sve potrebne elemente,al očito talenta ima pa će se radit sa njim.Gdje ste citali da ipak nista,nigdje ne vidim to.

Di Marzio zadnje pise da ce Eguelfi ipak u Atalantu,a ne u Sampdoriju.A Di Marco mozda ipak Zeman i Pescara prije Atalante :hmmmmm:
Thorin je napisao/la:Da Kondogbia nije nagovijestio naša pojačanja sa onim dresovima što je nosio na Instagramu :mrgreen: Aurirer i nečiji dres iz Uniteda..
Daj Smallinga :ljepota:

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 28 jun 2017, 23:56

Di Marzio - Trabzonspor have made an 5mil€ offer for Medel. Inter has already accepted it. Up to Medel to decide now.
Vjerovatno ce u Bocu, al nek malo ovi dignu cijenu :wave:
SiamoNoi je napisao/la:Daj Smallinga :ljepota:
Engleski stoper u Serie A, ne hvala :puke: btw. bio je u dresu Pogbe.
Di Marzio - Sampdoria are interested in getting Jovetic or Sneijder.
Suning to fino handla kako sam i rekao, Ranocchia također na korak od Genoe :kafa:
#Ausilio OUT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 29 jun 2017, 00:12

Apsolutno Smalling.Hladno najbolji stoper na rosteru.Mislio sam da je malo stariji,al 27 ima.Potreban je novi Englez nakon Incea :kafa:

A bojim se da Medela Boca hoce za free.
Andrea Ranocchia will have a new destination in his future. His suitors include Genoa in Italy, and abroad, which Ranocchia prefers, two Premier League clubs. Huddersfield Town and West Bromwich are both interested in the defender.

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 29 jun 2017, 00:14

SiamoNoi je napisao/la:Potreban je novi Englez nakon Incea
Dogodine kad upadnemo u LP -> Delle Ali. Ostalo im je sve teška buranija. :kafa:
Edit. Može i Rose proć na njeg sam zaboravio :mrgreen:

Evo ako nije bilo nek se nađe
Nevjerovatna priča: Bježao čamcem iz Afrike, gladovao, spavao na ulici, a danas...svi jure za njim i nude mu milione

Italijanska Serija A iznjedrila je novu nogometnu senzaciju, i to u rekordno kratkom roku. Sad već drugoligaš, Pescara, koja je iz ozbiljnih kombinacija za ostanak u ligi otpisana već ranog proljeća ove godine, proizvela je fantastičnog mladog igrača.

Riječ je o Senegalcu, veznjaku Mamadouu Coulibalyju (18), koji je tek u februaru ove godine postao punoljetan. Odigrao je tek devet utakmica u italijanskom prvenstvu.

Transfermarkt ga procjenjuje na 500.000 eura, no cijena bi mogla drastično porasti nakon što je obznanjeno da ga želi slavni milanski Inter. Uz to, spominjao se interes i Juventusa, kao i nekih velikih engleskih klubova.

Mamadou je svojim zalaganjem impresionirao igrajući za slabašnu Pescaru. Naravno, najbolja stvar u cijeloj ovoj priči je to da on ima tek 18 godina, pa samim tim i ogroman prostor za napredak, piše portal 24sata.hr.

Ako vam se činilo da je njegova životna priča kao iz bajke, prevarili ste se. Naime, prije dvije godine Mamadou je bježao iz Senegala preko Maroka do Evrope na čamcu, iako je njegova porodica živjela sasvim urednim životom.

Afriku je napustio s ruksakom na leđima. Roditeljima nije ništa ni rekao. Samo je otišao...
- Javio sam se svom najboljem prijatelju i to je to. Isključio sam mobitel. Nisam htio da me iko zove nekoliko mjeseci. U Senegalu su mislili da sam mrtav. Moj otac me nije vidio u nogometu, on je učitelj i za njega je obrazovanje bilo na prvom mjestu - rekao je Coulibaly.

Vlastiti život rizikovao je zbog nogometa, ali je to učinio zbog svoje porodice.
- Spavao sam na ulici neko vrijeme, a dok sam putovao za Evropu čamcem, najgora stvar je bila ta da ne znam plivati. Poginuo bih da je bilo problema na putu. U Maroku sam spavao u luci, nisam imao novca za putovanje brodom. Nakon nekoliko dana primijetio me jedan čovjek koji radi na brodu i rekao sam mu da želim otići u Evropu. On me uspio prebaciti do Francuske, putovao sam s 20 nepoznatih ljudi i to je bilo opasno iskustvo. A ja sam išao samo zbog nogometa toliko daleko - navodi Coulibaly.

Čovjek čamac
Rasizam je u Italiji, nažalost, česta pojava na tribinama, a Coulibalyja su nazvali "čovjek čamac".
- To me ne vrijeđa. Najgore mi je bilo na početku kad sam stigao u Livorno. Lažni menadžer me odveo upoznati s ekipom da bih se ujutro probudio u hotelu i njega više nije bilo. Nisam imao novca. Nisam znao kome da se obratim jer nisam znao italijanski. Spavao sam idućih dana na ulici i bio sretan ako mi neko od prolaznika da sendvič da ne ostanem gladan - govori mladi veznjak iz Senegala.

Zatim se uputio prema Rimu jer su mu rekli kako tamo ima puno Senegalaca. Vozom je otišao besplatno.
- Otišao sam krivim putem i stao u Rossetu. Spavao sam na igralištu. Odveli su me u dom za nezbrinute ljude odakle sam pokušao se dokazati na probama u Ceseni, Sassuolu, Romi i Ascoliju, međutim, nigdje nisam prošao - kaže Coulibaly.

Kasnije se pojavila Pescara i praktično mu spasila život. Dali su mu priliku u mladoj ekipi i danas je na pragu transfera u milanski Inter. Porodicu nije vidio od bijega iz domovine, ali otac mu je sve oprostio.
- Danas razgovaramo svakodnevno i on je sretan. Ispričao mi se što nije vjerovao u mene - rekao je Mamadou.

#Ausilio OUT

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 29 jun 2017, 01:56

Konacno kako treba video, ne izgleda lose na drugu
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 29 jun 2017, 11:32

Evo da,prenosi Sky:
Sudden stop in negotiation to bring Mamadou Coulibaly, 1999-born central midfielder of Pescara, to Inter. After the agreement reached between the parties yesterday, the stop is probably related to the will of the player. After experiencing Serie A, Coulibaly does not want to play with the Primavera, something that Inter have planned. It is unknown how serious this breakdown in negotiation is. We will have to wait for a few days for further developments.
Valjda smisle neko rjesenje.Jos godinu u Pescari.
Napoli sporting director, Pierpaolo Marino, speak to Radio Punto Zero’s microphones about Marek Hamsik, who ten years ago was presented as a Napoli player: “Initially he earned 80,000 euros a week, he renewed 2-3 times in a year and a half. A player who did not feel attached to a club would make different choices. The signals were great, his agent was a serious person, he has a stupendous family and he was a golden boy. Mino Raiola tried to get Hamsik already when he was in the youth teams of Brescia as he was very much a friend of Luigi Corioni. There were so many offers to buy him but Napoli never risked losing him. Moratti called us almost everyday but Marek never showed tempations for offers from big clubs like Inter and Juve. “

Hamsik will go down in history as one of the star players who turned town Mino Raiola.
After the second part of the last season spent with a loan to Cagliari, the club has decided to keep Senna Miangue. The Belgian 20-year-old left wingback has convinced the Sarde club to spend €3,5m to get the former Inter player.
Valjda postoji neka buy back klauzula.Bit će zanimljivo vidjet hoće li bit išta od njega.

slika
:salut:
slika
Capitano Futuro :salut: Nadam se vječni kao i De Rossi :mrgreen:

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 29 jun 2017, 12:51

arminz je napisao/la:

Konacno kako treba video, ne izgleda lose na drugu
Vrlo dobro izgleda na ovom videu. Neka mješavina Chiellinija (agresivnost i tackling) i Bonuccija (passing) :mrgreen:
#Ausilio OUT

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 29 jun 2017, 13:19

Navodno nasi porucili Manchesteru da je cijena za Perišića 50 miliona ali samo zbog FFPa. Nakon 30.6 cijena je puuuuno veca. :mrgreen:

Lafinas, a prodajes Banegu za 9 miliona. Jos 4 i po miliona izgleda fale da se izjednaci balans. Sto znaci jos jedna prodaja vjerovatno.

Povezujemo se i sa Gimenezom iz Atletica al valjda ovi nece da ga puste zbog zabrane transfera. Di Maria,Gimenez,Darmian. Krenula su ozbiljnija imena...

P.S. Dobar je Milan. Zbog imena ce uspjet u Interu.

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 29 jun 2017, 20:30

Telelombardia: Inter vuole Nainggolan: prima offerta di 60M€ + bonus 5.5M€ + 2 di bonus al belga, la AS Roma chiede 70M€.
:pray:
#Ausilio OUT

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 29 jun 2017, 20:35

Aaaaaaaaaaaa sad i ja procita i usao da napisem. preduhtrio si me.

Ako je istina da je ovakva ponuda onda ce to biti zavrseno. Necu da se previse nadam. Al ovo bi bilo prejebeno.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 29 jun 2017, 20:37

Mago je napisao/la:Povezujemo se i sa Gimenezom iz Atletica al valjda ovi nece da ga puste zbog zabrane transfera.
Jučer su Talijani pisali,danas vidim i Španjolci.Vjerojatno je manje od 5 posto šanse da dođe prvo zbog zabrane transfera pa onda i svega ostalog,a to što želi igrati konstantno pred SP je jedina,ako ikakva,nada.Kad bi se kojim čudom dogodilo bio bi to najbolji transfer ovog ljeta pa i dalje.
Skriniar has put froth many impresses performances this seasons, and after Atletico observed the player firsthand at the Ferraris against Fiorentina, the Spanish club is ready to contact Sampdoria in the next few days. The completion of any deal is largely dependent on Sampdoria's demands, who value the player at 15 million euros. It is unlikely that a deal could be completed at that price, but both clubs will soon determine if there is a possibility to begin negotiations for the defender. Skriniar's contract expires in 2020.
4. mjesec :wave:
Last phases of the operation concluded and Sampdoria and Inter are now close to welcome Caprari for the first side, Skriniar for the other. The Slovakian defender is now doing his medicals with the nerazzurro club, while the former Pescara player will do his tomorrow with Samp. In the meantime, Skriniar's agent should get to Inter's offices to talk about the last details of the 22-year-old's contract that the defender will sign after his medicals.
Inter have two scenarios that could convince Mamadou Coulibaly to join after he voiced his displeasure at potentially having to play in Inter’s Primavera. FCInterNews.it report that Inter could buy the Senegalese but leave him on loan at Pescara for a further season where he would no doubt be a starter for them in Serie B. Alternatively, Inter could seek a loan club within Serie A to place him.
Eto,naći će neko rješenje na kraju.Bilo bi glupo da ne nađu.

10m je buy back za Mianguea.Vrijedi tri godine.Nece bit nikakav problem ako pokaze kvalitetu.

Kazu da su ponude drugih za Pellegrija bile do 12m.
According to German outlet Kicker, Stuttgart would like to bring Gabigol to the club. Inter and the player himself are in agreement that a new opportunity should be found and the German club could give Inter a hand.
Počeo je pratit Stuttgart na twitteru.Uzasno kaotičan klub.Osim ako nisu nesto drastično promijenili kroz godinu u drugoj ligi.

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 29 jun 2017, 20:53

SportItalia: Zenit drop Manolas, Inter in?
Zenit have abandoned their bid for Roma defender Kostas Manolas after he snubbed a medical, claim reports, so Inter are reviving their offer. According to Sportitalia, Zenit St Petersburg were so irritated by his behaviour that they have decided to retract their proposal.
Roma had hoped to pick up €35m from his sale, but it could open the door for Inter to make a new bid.
Više bi volio Rudigera, al ne bi ni Kostas bio loš.
Di Marzio - Inter just signed Milan Skriniar
Evo ga i službeno. Na kraju 18mil€+Caprari cifra. WelcomeŠkrinjar :salut:
Dal Brasile confermano: Inter su Luan
:o :pray:

- DiMarco potpisao za Sion, isti deal kao i Miangue.
#Ausilio OUT

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []