AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

SafetSajo
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la SafetSajo » 26 jun 2017, 11:47

torino odradio pos'o vijeka sa prodajom peresa

12,5 mio za frajera koji ne zna poslati niti jedan centarsut da valja
koji je odigro utakmicu zivota protiv juvea 2015 i "prodao" se a uistinu je najveca prevara na poziciji na kojoj igra
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 27 jun 2017, 08:17

statisticki gledano peres uopste nije los bek jer svaku utakmicu ispuni svoju kvotu driblinga, pasova, pretrci odredjen br kilometara, a cak je i ove sezone po toj istoj statistici bio najbolji desni bek ne lige nego evrope http://www.football-italia.net/102653/p ... ropes-best medjutim, ako na sekund zanemarimo sve te algoritme i pogledamo samo jednu utakmicu rome dovoljno ce biti da se golim okom zakljuci kako je momak totalno van svoje zone komfora i da je tek sjena onoga sto su sabatini i spalletti mislili da dovode iz torina. da li je to proizvod povreda pa je bio sprijecen pokazati vise ili njegovog karaktera pa je imao problema uklopiti se u ekipu ili momak jednostavno nije previse bistar pa sve sto zna jeste igra u jednom smjeru bez pretjeranog obaziranja na taktiku. ko zna. no, ono sto raduje jeste di francescova izjava po preuzimanju romu, a i izgleda da nam karsdorp stize danas/sutra i obzirom na pare koje dajemo za njega sumnjam da dolazi sjediti na klupi. tako da je peres po svemu sudeci bivsi igrac.

sto se ostatka transfera tice najnovija glasina je ona vezana za jovetica koji bi se savrseno uklopio kao zamjena za dzeku, a po mogucnosti moze igrati i iza napadaca ili eventualno kao lijevi krilni napadac. sve zavisi koliko inter trazi, ali ja licno ne bih imao nista protiv ovog transfera.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 27 jun 2017, 09:20

Jovetic je ok samo kao zamjena Dzeki. Umjesto Salaha treba Bernadeschia potpisati :D
embrace the chaos

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 27 jun 2017, 09:39

Jovetica, Bernadeschia, Karsdorpa i Joe Harta dovest

mora biti moguce ovo izvest

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 27 jun 2017, 10:02

Karsdorp je danas ili sutra na pregledima, cijena 16+2 valjda. CdS pise da postoji interesovanje i za 19godisnjeg stopera Estudiantesa, taj transfer bi mogli zavrsiti za 6-7m. Rekao sam necu pratiti mercato, al jbg :D.
A Joe Hart mi se ne svidja. Alisson bi trebao biti ok.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 27 jun 2017, 10:38

ma kakav hart. nista bolji od alissona, a prima platu kao da je neuer.

stigao karsdorp.

kao da smo upali u zonu sumraka jer ne pamtim kada sam zadnji put dozivio da se roma pojacava od odbrane gore. uvijek je to po defaultu nagomilavanje krilnih igraca pa tek onda dole sta ostane.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 27 jun 2017, 11:20

Dobrodošo' Riče!
Mario Rui bi mogao u Napoli :pray:
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 jun 2017, 08:16

pellegrini:
I will go now and sign for Roma in the hotel...I am returning to Roma in order to play my chances. I want to be a protagonist, of course then the Coach and club will decide.
dobro dosao nazad, momce. dugo mi nije bilo drago zbog nekog transfera kao sto je zbog ovog. jako inteligentan igrac, strasan potencijal i uz ovaj vezni red koji imamo moze samo napredovati i postati jos bolji. uz sve to, mali je romanista :salut:

uz njega cemo vjerovatno potpisati i gonalonsa iz lyona kao zamjenu za de rossija sto ce biti onako tipicno monchijevsko pojacanje za ojacati konkurenciju u ekipi i omoguciti treneru sirok izbor igraca. sad jos 'samo' da sredimo lijevog beka i napad.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 28 jun 2017, 10:01

Gonalons je 7m, a nista bolji od pobjednika.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 jun 2017, 10:24

gonalons je dugogodisnji kapiten lyona sa kojim je osvojio par domacih kup trofeja, igrao ligu prvaka, nastupao 8 puta za reprezentaciju koja oduvijek ima strasno talentovan vezni red i iza sebe ima preko 200 utakmica. pobjednik je tri godine stariji igrac koji je zanat pekao po belgiji i rusiji i uspio je skupiti skoro isti br utakmica kao ovaj prvi sto ce reci da ili nije bio standardan jer su u rosteru uvijek bili bolji igraci od njega ili je bio sprijecen igrati cesce zbog povreda sto mu opet ne ide u prilog.

dodaj tome pozicije i nacin na koji igraju igru - gonalons je tipicni osigurac ispred odbrane koji je nerijetko igrao i stopera u zadnjoj liniji sa 3 branica dok je pobjednik povuceni playmaker kome defanziva i nije najjaca strana. uostalom, ako se sjecas u utakmici evropske lige protiv rome je uz napad bio najbolje ocijenjeni igrac domacina.

po meni je izbor izmedju njih dvojice ocigledan.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 28 jun 2017, 10:53

Sve to stoji, samo ne znam koliko je Romi potrebno da daje 7m i platu preko 2m za igraca koji bi trebao biti ipak samo rezerva. Mozda i grijesim, al mislim da Monchi nije dobro poceo. Prodati Salaha, Manolasa i Paredesa za blizu 120m je za naklon, al EDF, Moreno, sad Gonalons su meni vise za Fiorentine i tog nivoa. Uvijek bih radije imao jednog Manolasa nego Morena, Gonalonsa i jos dva takva igraca.
Gledam sinoc Spanija-Italija, kako je mocan onaj Daniel Ceballos. Otkupna klauzula 15m, volio bih da nam priritet budu takvi igraci od kojih moze nesto biti uz pravilan rad. Mozda i grijesim, al taj Gonalons je vec dokazani polovnjak i klub koji zeli vrh treba takve izbjegavati.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 jun 2017, 11:40

di francesco je projekat za buducnost po modelu na juventus sa conteom ili milan sa allegrijem. niti jedan od njih nije dosao kao dokazan trener u smislu da je imao neke rezultate u velikim klubovima iza sebe pa vidi gdje su sad. ne kazem da EDF jeste ili ce biti taj kalibar, ali odlucili su mu dati priliku i covjeka treba ispostovati, istrpiti i dati mu vremena prije nego ga se otpise.

sto se tice igraca koje si naveo, ako smo potpisali nekoga to ne znaci da smo ga doveli za prvih 11 ili da je taj igrac direktna zamjena za ovog sto smo prodali i slicno. moreno i gonalons su igraci kakve smo uvijek trebali, a nikada nismo imali - iskusni igraci za rotaciju koji konstantno mogu odgovarati zadacima postavljenim ispred njih za razliku od recimo nekog golobradog juznoamerikanca koji se tek trazi u svijetu fudbala.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 28 jun 2017, 13:29

Conte i Allegri prije potpisa za juventus odnosno Milan su valjda vec imali nekakve rezultate/preporuke koji su ih doveli u pomenute timove. A Eusebio Di Francesco? Ima samo tu izborenu le u kojoj se izblamirao, tako da je on za moje shvatanje samo oportunista, jeftino prihvatljivo rjesenje koje ne moze puno zeznuti, ako ga use*e dobro i jeste. Sreca mu je sto je Roma manje vise vec uhodana ekipa i nece morati mnogo da izmislja.

Gonalons i Moreno jesu za rotaciju i klupu, al su isto tako rasipanje novca. Ukoliko uspijemo izvuci novac za prodaju Zukanovic/Gyomber/Castan i za pobjednika, u tom slucaju njihove kupovine bi imale smisla. S obzirom da svako ljeto imamo problem i rupu u budzetu, treba se maksimalno skrtarit. I pobjednik je mladji od Gonalonsa nekih 7-8mj :tralala:
Al svjestan sam da za nas mercato pocinje tek poslije 30/06 i ne sumnjam da ce se vec neko dr dovesti da odmijeni Salaha i Manolasa. Ne iskljucujem mogucnost da budemo bolji nego sezonu iza nas, samo Monchi ce morati uraditi vraski tezak posao, jerbo i sam znas koliki doprinos su imali Salah i Manolas, te kako ce od tih 120m koje/ako dobijemo, barem pola morati otici na 'minus', te ce se morati podmladiti ekipa, mora Roma se osigurati da se ima sta prodati i slj sezona. Sacekat cemo kraj augusta i vidjeti sta ce Monchi napraviti uz sve te poteskoce, a da sam zadovoljan trenutnim razvojem situacije, i ne bas.
Mada moram biti iskren, isto tako sam nekad bio protiv Perottia i Fazia, a i jedan i dr su na kraju ispali top pojacanja.
Takodjer zanemarim cinjenicu da mi moramo poslovati kako poslujemo, oni koji citaju RB i temu ''vase zelje'' znaju da bi ja najradije Romu ovakvu gledao:
Woj; Darmian, Manolas, Rudiger, Emerson; DDR, Radja, KS; El Shaarawy, Salah, Cavani.
Panchina: Crisanto-Alex Meret, Fazio, Glik, Marchizza, Anocic-Nura, Florenzi, Pellegrini, ?, Perotti, Verde, Tumminello-Soleri.
Zadnja izmjena: Denno, dana/u 28 jun 2017, 14:03, ukupno mijenjano 1 put.
embrace the chaos

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 jun 2017, 13:30

Hoćete li vi koga konkretno dovesti ili samo rasprodati sve što valja? :mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 28 jun 2017, 13:33

Romagnoli13 je napisao/la:Hoćete li vi koga konkretno dovesti ili samo rasprodati sve što valja? :mrgreen:
Mi kupujemo tek poslije 30/06, a i mi smo manje vise kompletni, ionako smo imali kvalitetno krilo i stopera u rezervi, ekipa se treba tek malo 'osvjeziti'. Pellegrini i Karsdorp su vec zavrseni.
embrace the chaos

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 28 jun 2017, 15:26

steta sto na novom "away kit-u" nema logo sa glavom od vucice

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 28 jun 2017, 15:39

Manolas odbio Zenit.Bravo majstore.
Paredes definitivno sve dogovorio sa Zenitom.Transfer ce iznositi nekih 20 miliona i jos 3 miliona na bonuse.Sto se mene tice odlican posao i dobre pare za igraca koji nije konstantan i koji nije mogao uvezati par dobrih tekmi.

Scesnija smo se reko bi prelagano odrekli.Jeste 16 miliona puno za golmana al momak je zasluzio da ga otkupimo al na kraju smo tu skrtarili i ode u Juve a znamo koliko je samo bodova donio Romi.Iskreno vise mi je za njega zao nego za Salaha za kojeg smo uzeli odlicne pare.

Doveo se Moreno za 5,7 miliona (nisu bacene velike pare a po ovom sto gledam na Kupu Konfederacija radi se o pravo kvalitetnom stoperu)
Ista prica ko sa Faziom reko bih.Jeftin a kvalitetan.Ako i podbaci nije problem jer i nije nesto placen.

Karsdorp doveden ja bih rekao za velike pare jer dati za beka 16 miliona i to iz Holandije nije neki posao al Monchi valjda zna.Ja ovog momka nikad nisam pogledao al morao je biti doveen jer nemamo tog desnog beka da valja a i sad ce Bruno biti manje opusten i vjerujem da ce biti bolji jer ima konkurenciju.

Rui ide u Napoli,nek mu je sa srecom nista nije pokazao.

Gonalons je odlicno pojacanje,momak je igrao odlicno u Lionu.Naosvajao se trofeja i definitivno je kvalitetniji igrac od Paredesa i tu smo samo u plusu.
Pellegrinija smo svi najvise gledali.Odlican igrac koji ce sutra sve dogovoriti sa Monchijem za nekih 10 miliona.Odlican cifra i odlican mladi igrac.

Kao zamjena za Salaha najvise se spominje Thauvin.Momak koji se nije nametnuo u Njukastlu a povratkom u Marsej je opet eksplodirao.Imao je odlicnu statistiku,pravo gotivan igrac i za 15 miliona dobit cemo kvalitetno krilo.Bolje i on nego precjenjeni i antipaticni Berrardi za kojeg Sassuolo trazi nevjerovatnih 50 miliona.

Spominje se i dolazak Jovete koji je vec radio sa Monchijem i tu vidim veliku sansu da se on dovede sto prije moguce.

Tek je mjesec juni a Monchi vec uveliko radi na dovodjenju kvalitetnih igraca a sjetite se prosle sezone kada u avgustu jos nismo imali neke nove kvalitetne igrace i kada se dovodilo na vrat na nos.Ovo je za sad odlicno i neka samo nastavi tako.

Zeballos 15 miliona.Sinoc gledam momak se sprda.Onakav igrac je potreban svakoj ekipi.Monchi reaguj :mrgreen:

Gostujucu dresovi za novu sezonu :cool:
slika
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 28 jun 2017, 18:00

nemam pojma kakav je igrac al fejnord zna da ponudi dobre igrace

slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 29 jun 2017, 09:12

Denno je napisao/la:
Conte i Allegri prije potpisa za juventus odnosno Milan su valjda vec imali nekakve rezultate/preporuke koji su ih doveli u pomenute timove. A Eusebio Di Francesco? Ima samo tu izborenu le u kojoj se izblamirao, tako da je on za moje shvatanje samo oportunista, jeftino prihvatljivo rjesenje koje ne moze puno zeznuti, ako ga use*e dobro i jeste. Sreca mu je sto je Roma manje vise vec uhodana ekipa i nece morati mnogo da izmislja.

Gonalons i Moreno jesu za rotaciju i klupu, al su isto tako rasipanje novca. Ukoliko uspijemo izvuci novac za prodaju Zukanovic/Gyomber/Castan i za pobjednika, u tom slucaju njihove kupovine bi imale smisla. S obzirom da svako ljeto imamo problem i rupu u budzetu, treba se maksimalno skrtarit. I pobjednik je mladji od Gonalonsa nekih 7-8mj :tralala:
Al svjestan sam da za nas mercato pocinje tek poslije 30/06 i ne sumnjam da ce se vec neko dr dovesti da odmijeni Salaha i Manolasa. Ne iskljucujem mogucnost da budemo bolji nego sezonu iza nas, samo Monchi ce morati uraditi vraski tezak posao, jerbo i sam znas koliki doprinos su imali Salah i Manolas, te kako ce od tih 120m koje/ako dobijemo, barem pola morati otici na 'minus', te ce se morati podmladiti ekipa, mora Roma se osigurati da se ima sta prodati i slj sezona. Sacekat cemo kraj augusta i vidjeti sta ce Monchi napraviti uz sve te poteskoce, a da sam zadovoljan trenutnim razvojem situacije, i ne bas.
Mada moram biti iskren, isto tako sam nekad bio protiv Perottia i Fazia, a i jedan i dr su na kraju ispali top pojacanja.
Takodjer zanemarim cinjenicu da mi moramo poslovati kako poslujemo, oni koji citaju RB i temu ''vase zelje'' znaju da bi ja najradije Romu ovakvu gledao:
Woj; Darmian, Manolas, Rudiger, Emerson; DDR, Radja, KS; El Shaarawy, Salah, Cavani.
Panchina: Crisanto-Alex Meret, Fazio, Glik, Marchizza, Anocic-Nura, Florenzi, Pellegrini, ?, Perotti, Verde, Tumminello-Soleri.
conte i allegri imaju iste uspjehe kao di francesco prije nego su presli u juventus odnosno milan. o kakvim preporukama to pricamo? to sto se sassuolo izblamirao u EL je rezultat talijanske kurcobolje za tim takmicenjem i u najvecoj mjeri rezultat uskog i nekvalitetnog rostera koji nije mogao na dvije strane. dodaj tome i cinjenicu da su izgubili par jako bitnih igraca zbog povrede i dobices te rezultate. daleko od toga da ga opravadavam ili nesto slicno, ali to sto si gore napisao su neosnovane tvrdnje, a ja samo kazem: dajmo mu vremena prije nego ga nazovemo ublehom, oportunistom ili nekim drugim epitetom.

sto se tice pobjednika i gonalonsa sve stoji sto sam rekao, osim sto sam se preracunao u njihovim godina jer sam iz nekog razloga bio ubijedjen da je pobjednik '86. a ne '88. godiste. u svakom slucaju ovaj drugi francuz je novi igrac rome, a dacemo 5 miliona za njega sto je za meni i vise nego okej cijena.

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 29 jun 2017, 09:44

kakva je situacija za manolasa citam skoro potpiso za zenit pa danas opet citam nema nista od tog

imal kakvih novosti

u slucaju da ode imal kakav stoper za kojeg je ROMA zagrizla ?

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 1 gost.