FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 29 jun 2017, 09:27

Savez i ona pascad sto sude je uvezana bagra.

Samo kad se sjetim utakmice sa slobodom igrac sa crvenim covjek igra i kazu druga utakmica se igra,a borcu 3 boda zato sti je neko bacijo baklju pa udaranje sadovica sakom u mali mozak pa opet njima bodovi pa to se nikad nije desilo takva lakrdija u povjesti fudbalske igre nekom klubu.

Savez na ****

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 29 jun 2017, 09:36

@PB

Ja sam izrazito zadovoljan nacinom na koji je ova ekipa funkcionisala proslu sezonu, pogotovo sprema, borbenost i kreiranje prilika su bili na zavidnom nivou, usudio bih se reci sampionskom...ne bih odbacio definitivno spremu kao nesto nebitno...jer u ovoj kukuruz ligi nema xavija i inieste i bilijar podloga...kad dodjes na terene i oranice bih i dodavanja ne idu treba zasukat rukave i na silu probat dobit...a nije bgm zanemarljivo ni u svabiji ni engleskoj pa ne znam sto bi to mi radili???pressing kakav smo pravili volio bih da nastavimo na takav nacin , sa igracima poput Crnkica, hodzica, hebiba koji su pritiskali ovi protivnicki defanzivci nase lige su rijetko mogli odigrat sta pametno...i to je logicno jer su daleko najtanji s loptom i uopste gradnjom igre...definitivno opravdan nacin igre....da mi je neko rekao na pocetku sezone da ce se ova ekipa do zadnjeg dana boriti za duplu(nakon odlaska Benke) malo je rec da bi pao sa stolice od smijeha....

100% mi je bilo lakse podnijeti los rezultat kad vidis da su se ubili da ucine nesto....da li bi sa drugim igracima i trenerom mogli pametnije igrati, sigurno....ali bilo bi i brze osude kod kiksanja(Kodro)....doci ce i vrijeme za to, dok infrastruktura uznapreduje...

Za navijace i pritisak, si u pravu u smislu da se stvarno previse spominju i kao izgovor i kad ih ima i kad ih nema....samo sama rijec "pritisak" nije po meni pravilan opis....ima tu malo vise toksicnosti jbg , puno se psuje a kompletnu sezonu smo mogli lakse proci da je bila neka njemacka privrzenost klubu....umjesto toga citavu sezonu slusam price tipa"garant ce izgubit, ovaj ce zabit autogol, onaj crveni, onaj ce fulit, itd" neki luzerski osjecaj se uvukao i samo su se cekali ti momenti na noz....

Cala je odradio jednu vrhunsku sanaciju i oporavak ovog tima i kluba i dosta vratio vjeru navijacima...definitivno ne vidim poentu da nakon sto mu nisu bili u stanju dovesti pojacanja da on skoci, lupi izjavu, podvije rep i pobjegne/ostavi klub na cjedilu.....to bi tek bilo pic.kas.to , definitivno je dobio uvjerenja da ce sada dobiti igrace i to se vidi sada...meni je sasvim ok sto je konzervativan trener, bar je trener a ne amater tj. Neko ko treba postati , pa se eto uci na nama....toga ne bih vise da je ne znam ko....izmjene mu nisu ceste to stoji, ali niko nije umro na terenu i ocigledno vjeruje ovim momcima, zeli da oni ispune njegove ideje....stariji treneri su cesto takvi....husref npr. Kad smo kod njega...ako iko treba naslijediti calu to treba biti hus...covjek hoce jos da trenira a grehota ga je gledat bilo gdje drugo vise....poslije toga mu ponuditi poziciju u klubu , idealno sportskog jer fakat zna slozit ekipu i procjenit igraca....ne krivim ga definitivno za Saida , logicno je bilo da ga pokusa aktivirat i vidjeti sta ce bit od njega, kad smo ga vec doveli na ozivljavanje jbg....ko je proigro na klupi? Bockao ga je i izjavama al nista jbg....Dulji je uspio unijeti novi zivot u karijeru jer je isti bio u kur.cu takodje....gdje god ode treba se Cali prvo zahvalit, a i mi se trebamo sjetit nacina na koji je otisao, prije nego ga podjemo vracat za koju godinu....

Uprava je imala dosta glupih momenata, necu ih amnestirat ni pravdat, ali meni se licno dopada smjer u kojem idemo , sa politikom s ugovorima, prema konama i ostalim, ponasanje pri pregovorima s klubovima, bez izjava u suplje po novinama, kada bi jos bilo vise love za prvi tim i transparentnosti oko kampa, stadiona, fanshopa....kritike bi sveli na izgled dresa i pivu na stadionu....da li su trebali dizat frku oko sudjenja? Vjerovatno, odvaganom izjavom jer su i ostali....Mislim da imamo/gradimo dobre odnose sa savezom, jer se ocigledno vidi kroz izjave (glede stranaca i lige) i da zarad toga smo presli preko onoga ali mi je u neku ruku i drago jer bi bila prica "eno ih placu opet za sudije" , to je meni nesto sto veliki klub ne bi trebao da radi, jer bi trebao, ko sto sam kazes imati bolje igrace,trenera i dobiti utakmicu uprkos tome....ljudi pamte promasen penal(ili nedosudjen) a ne pamte promasenih 5 prilika prije toga....

Krupe,Radnike i ostale ekipe koje su sasvim solidno organizovane, bolje nego neka "imena" ove lige tipa celik,sloboda, itd....ne treba potcjenjivat jer rade na sasvim trezvenom principu razvoj mladih igraca, pritiska nema rezultatskog i nije uopste cudno da su nezgodni protivnici, imaju konkretnu podrsku svoje male zajednice i motiviraju se skalpovima "velikih" ekipa, gdje pogotovo protiv nas imaju jako puno za dobiti a malo za izgubiti(poraz je ocekivan, cak i minimalan je prihvatljiv) postave se iza lopte igraju na kontre, prekide...a ponekad i znaju naci fine igrace kojima vece ekipe ne bi dale prostor za razvoj u prvih 11...ali znaju izrasti u velike igrace...zbog toga treba poceti na slicnom projektu...da li preko bosne visoko ili sarajevo b, nebitno ali treba....imas nase trenere tipa dzenan i dati im takvu ekipu i da se dokazuju idealno i faruk s njim da se dokaze kao organizator necega prije FKS....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 29 jun 2017, 09:37

Esport je napisao/la:Za dobrojutro, evo prvog linka,
http://www.alantv.com/
na sajtu kako vidite na slici ima i Široki ali i Željo, samo se spusti malo niže
slika
Spusti se ti malo nize :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Halali, morao sam :lol:
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 29 jun 2017, 09:39

Ado76 je napisao/la:
Esport je napisao/la:Za dobrojutro, evo prvog linka,
http://www.alantv.com/
na sajtu kako vidite na slici ima i Široki ali i Željo, samo se spusti malo niže
slika
Spusti se ti malo nize :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Halali, morao sam :lol:
:thumbup:
Nize se spuštaju gurbeti.
:mrgreen:

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 29 jun 2017, 10:04

Došao je i taj dan :tokralju:
Amer Dupovac!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 jun 2017, 10:12

TobeYarabi je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:
heat je napisao/la:@Pitarbordo premalo je ovo argumentacije za ovoliko tvoje dramatizovanje.
Što se tiče izmjena na derbiju sam si sebe pobio svojom argumentacijom jer on je na klupi imao slijedeće igrače: Adilović, Kadušić, Kovačević, Husejinović, Lelić, Anušić i Ivetić. Bilo koga drugog da je ubacio osim Lelića tvoja priča bi išla u prilog tvojoj filozofiji, sve defanzivni sem Lelića. A poznavajući štrumpfove postojala je bojazan da nam frljoka uleti jer si imao superbrzog Stevanovića, ofanzivnog lemdrića i zakarića. Naravno derbiji su takvi nijansa, greška odluči. A zaboravio si da sudija na istoj utakmici nije dosudio čist penal, prekršaji itd. Kažeš "mlitavi" napadi sa strane pa šta da uradi možda Marcela iz reala da dovode ili šta već. S kim da to ne bude "mlitavo".?
Što se tiče alibija može se i o tom pričati. Koliko znam imali smo bolju igru u gostima nego kod kuće. Istok naš je posebna tema, više pljuvača po metru kvadratnom nema na daleko. Igrač izgubi loptu ne ostane mu ništa da mu se ne spomene od majke itd, zviždanje itd. itd.
Kažeš onda rekao falili navijači. Pa šta je trebao reći? Ne trebaju nam horde da nas bodre na derbiju. Time nam je dao na znanje da smo dio uspjeha ekipe.
Sistem kažeš ne postoji. Ako ništa nadtrčali smo svaku ekipu pa i sa 13,5 igrača koje koristi. I to svi su priznali, da smo bili fizički najspremnija ekipa. Jedan Avaz koji nas "gotivi" pravo piše u superlativu o FKS i kažu da smo najviše pokazali.
Pitam te šta bi ti uradio sa ekipom bez klasičnog veznog, napadača malo kvalitetnijeg nego sad, diskutabilnim zadnjim veznim itd.ili da te citiram "mlitava" krila pokušaji ili šta već si želio reći, uglavnom limitiran igrački kadar. Koji sistem sa ovom ekipom. Ali opet im svaka čast za ovu sezonu.
Što ne kažeš koliko su nam sudije svemu kumovala i kreirale tabelu. Zaredaju žute kartone igračima i to onim koji slijedeću utakmicu ne mogu igrati, primaš golove iz ofsajda, ne dosuđuju se čisti penali za nas. A istovremeno Željo od sudija dobija tekme naravno i Zrinjski. Cirkus je bio veliki što se tiče ove sezone i sva nesportska dešavanja. Boriš se protiv vjetrenjača. Poenta je bila isključiti FKS iz utrke za trofej. Pa finale KUP ti je isto pokazatelj. Penal, čist crveni od valjića. Hej valjića ne bilo koga. Reci mi što nisu dovedena pojačanja!? Jeli to njegov posao. Došao je u sred sezone kad smo bili na pragu da se borimo za opstanak. I ne samo to rekord je postavio. Može se još pričati, nema potrebe ko želi da bude realan priznaće da je odlično kako je moglo biti. A u svemu gdje je uprava!?
Svi su krivi osim nas. Sudije nam nisu dovele igrače. Sudije su uvele Saida i Rustema da šutiraju penale... Ma jašta. U utakmicama gdje smo trebali da pobjedimo čak i sa ovim sastavom mi se izvlačimo kako nam nije sviran penal, ili ako je sviran kako je Sarić promašio. A ne na činjenicu da Čala nije imao hrabrosti da uradi nešto više. Zašto taj Lelić nije dobio priliku kako treba ako je doveden? Ili još bitnije, zašto Liivak koji je doveden iz je8ene Estonije nije dobio priliku da pokaže ili da ide? To su igrači koji su došli za vrijeme Mehmeda Janjoša?

Ustalom ta vrijednovanja "premala argumentacija za ovoliko dramtizovanje" se svodi na to da je ovo 4. uzastpona sezona gdje se počinje na identičan način.

A te circumstantial stvari "svi znamo kakav je derbi," "imao je samo te i te na klupi"... Kažeš "postajala bojazan da će ući frljoka"? Pa koliko ja pratim ovaj sport ta bojazan postoji u svakoj utakmici kod svake ekipe. Činjenica je da na derbiju sa igračem više ništa nije promjenio 20 minuta u odnosu na igru kada smo imali isto igrača i nismo uspjeli gotovo pa ništa, plus onda puko izmjenu na kraju samo potrošio dvije minute žive igre. Alibi je tu svaki korak Čalinog poslovanja. Sve od unaprijed skidanja gaća igračima i izmicanje tepiha pod istima do ovih zadnjih intervjua i famozne "ni minimalan poraz sa postignutom ne bi bio loš" - da ne pričamo o tome da se tvrdoglavo drži postavke koja veoma malo vraća.

A to što smo mi "natrčali" sve ekipe i svi priznali nam ništa ne znači. Ovaj sport se isključivo igra za pobjede i titule, nismo mi atletska sekcija da nam znači nešto to što dođe tamo neka Mladost iz predgrađa Kaknja na Koševo, mi k'o da protiv Reala igramo i na kraju treba da nam znači što smo ih "natrčali"? Ili Lištica uzela Kup, a mi natrčali - to nam satisfakcija? Pa neka nas sve ekipe ove sezone natrčaju, neka o ostalim ekipama priča Avaz u superlativima, neka nas svi pljuju, a da mi uzmemo duplu - to bi bilo isto kao ova sezona? Ma daj, čuj odgovor na nepostojanje sistema je da smo "natrčali" protivnike. To što nismo haman 2 puta za cijelu sezonu uvezali više od 3 pasa i igra nam se svodila na nabijanje i preskakanje igre, to ti je sve nivelisano "natrčali" smo sve i svi su to priznali. Nemoj me nasmijavati.

Onda kažeš da navijači fakat prave pritisak. Utakmice se igrale u trenucima pred jedva dvije hiljade ljudi na stadionu gdje može stati 30.000. A onda kažeš "šta je trebao reći za derbi"? Nije trebao ništa reći, a ne pokušavati podijeliti krivicu sa navijačima FK Sarajeva, a utakmicu prije toga rekao da se igra slabo zbog pritiska sa tribina. Ne može se na obje strane kume.

Zašto pitaš mene šta bih uradio? Ja za razliku od Čale znam da ne mogu ništa od ove ekipe napraviti i nikada ne bih preuzeo da vodim istu. Dalje insinuiraš da se sistem ne može uspostaviti sa ovom ekipom, koju si već amnestirao od istog jer su "natrčali" sve ostale i ostali to priznali (i dalje ne vidim kakva nam to treba da bude utjeha za neuspjeh i lošu igru). A nakon te insinuacije ipak čestitaš im - na čemu tačno? Na tome što su redovno dobijali platu, a nisu mogli kornera izvesti kako treba haman cijelu sezonu? Na tome što je kapiten ekipe neko ko se pravio englez i direktno išao na istek ugovora da klub ne dobije ništa od njegovo mogućeg odlaska? Na tome što je zamjenik kapitena bio lik koji za svaki dobar potez u istoj utakmici napravi 5 u najmanju ruku dubioznih? Na tome što je lik koji se čak nije trudio ni da izgleda kao sportista, sa viškom circa 25-30 kila i dalje dobivao priliku ispred juniora?

Ovo za sudijske pogreške i sav taj "igrali smo dobro, al' zaje8'o nas sudija" fol neću da ulazim. To što se Uprava nije znala braniti nakon svake utakmice gdje smo oštećeni, nego većinom šutili ko zadnje čke, to je druga priča. Također to što postoje repovi sa trenutnim sudačkim sistemom još od titule 2015. godine, pa se ne smijem svako ni "napasti" - također za posebne diskusije. Znali su nama biti svirani penali pa smo ih mašali, penali koji da su pogođeni sve te ostale stvari bi bile zanemarene, kao što su zanemarene i kada smo uzeli titulu.

Sad dolazimo do dijela sa Upravom. Naravno da je Uprava gotovo na istom nivou kao i Janjoš i ekipa, jednostavno se upotpunjuju. Zašto Janjoš nije bio pravi pitar i zimus kada je rekao da pravi remont i nije dobio ništa izašao pred navijače i rekao "nisu ispunjeni zahtjevi, rekao sam da ova ekipa treba remont" i dao ostavku? Ostao je, i to ne samo da je ostao nego za istu ekipu za koju je rekao da treba remont, rekao je onda "zadovoljan sam ekipom". Ili da pričamo o tome da nam sprotski segment haman vodi lik koji je pohvalio atmosferu na Grbavici kada nije bilo navijača FKS? Ili to što nam je alfa i omega kluba trenutno čovjek koji je odgledao blizu 0 utakmica FKS prije nego je došao na tu poziciju. Jednostavno po mom mišljenju, ukusu ako želiš, Mehmed Janjoš nije trener za nešto više u FK Sarajevo. Isto tako Almir Bekić nije igrač za nešto više u FK Sarajevo. Isto tako Edin Rustemović nije bio igrač za nešto više u FK Sarajevo. Ostavimo se patetike i emocije po strani. Čala da nije pitar vjerovatno bi letio na proljeće, ovako će ga ova Uprava tjerati već na jesen, razlog je veoma jednostavan - u ligi su ga svi pročitali. Od navijača do trenera drugih klubova. Osim Vlade Jagodića for some reason.

Eh sad možemo debatu napraviti ko bi uopšte mogao nešto napraviti u ovog ligi pa i u samom FKS, ali sama težina tog pitanja ne smije biti amenstirajuća za nekoga pod maskom "naš je, smirit će situaciju sa navijačima, nije skup" - šta to tačno znači nije skup? Jedan dan se hvalimo kako nam TA daje smještaj u Istanbulu (nešto što nema veze na kraju sa sponzrstvom toliko), a sutrada kukamo kako nemamo pare za Kodre, koga već i da je Čala jeftin a domaći. Čovjek prije svega ispao iz šlifa, pa dok ga nisu pozvali jedva pratio FK Sarajevo, informacija koju i on sam može potvrditi. Lik se uhljebio preko stranke u Općini, radio tamo, mi ga vratili jer kažu čak i većina njegovi branioca ovdje "nije neki trener, ali naš je". Mene ne zanima da mi je otac rođeni, ako ja ne vidim FK Sarajevo za 3 godine level iznad ovoga sa njim, onda ne vidim. Još ima do kraja prelaznog roka, to je sigurno, ali da ćemo nešto bolje stojati bez nekog indvidualnog kvaliteta koji će "na svoju ruku" (kao što je to Dulja recimo radio) nešto više pokazati - nećemo.

I sutra da nekim čudom pobjedimo 3:0 u Moldaviji, opet će te Krupa na kurrcu nosati 90 minuta. I dalje će se oštriti kurrac na omladini, a na primjerima Saida ili Harisa će se šutiti. I dalje će ti isti za isti bit izmjena, i dalje će javašluk biti u segmentima kao što su sportski, PR će i dalje biti smiješan i na nivou mekteba. Itd itd itsl.
ja u ovih 5187 postova nisam napisao ovoliko recenica :lol:
:tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 29 jun 2017, 10:25

Elaborat citav..

Nego ko prenosi tekmu veceras?

escobarpablo
Kontakt:

Post Postao/la escobarpablo » 29 jun 2017, 10:42

Čekamo brata @paulus da se javi i zatraži link. :mrgreen:
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014.
Osvajači super-kupa: 1997.

Impregnate pussys from Charity Field, and fuck their grandmothers!

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 29 jun 2017, 10:45

escobarpablo je napisao/la:Čekamo brata @paulus da se javi i zatraži link. :mrgreen:
Napusio se ti bratu paulusu faulsa :)
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 29 jun 2017, 10:58

paulus je napisao/la:
escobarpablo je napisao/la:Čekamo brata @paulus da se javi i zatraži link. :mrgreen:
Ne budi seljak. Nauci prepoznati salu. Momak te uopste nije uvrijedio, siguran sam da bih ti poslao link, ne samo tebi nego i meni i svima. Ne treba nam ovo na temi!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 jun 2017, 10:58

paulus je napisao/la:
Ko iz topa :rol:

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 29 jun 2017, 11:06

Danas od Crnkica ocekujem da donese prevagu na terenu u nasu korist ... imao je gresaka malo je rec tj suvisno je spominjat ....
Al ja ocekujem od njega puno ... lik je potencijal samo takav ... to je moje msiljenje .... pa cemo vidjet ....
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 29 jun 2017, 11:06

MortemHz je napisao/la:
paulus je napisao/la:
Ko iz topa :rol:
Evo vidis da je sala :) nije li smajli na kraju i evo lik se smije. Mislim u nas se pozdravljaju sa gdje si **** ti mater svoju i to dobri jarani , ako je ovo uvreda za gospodina i ako je shvatio kao uvredu ja se duboko izvinjajem sto bi Huso iz Radovlja rekao.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 29 jun 2017, 11:12

DBR1987 je napisao/la:Danas od Crnkica ocekujem da donese prevagu na terenu u nasu korist ... imao je gresaka malo je rec tj suvisno je spominjat ....
Al ja ocekujem od njega puno ... lik je potencijal samo takav ... to je moje msiljenje .... pa cemo vidjet ....
Ja od Crnkica ocekujem da ode pa da dodje , to je sve sto sam zapamtio od njega , nek je nama Krste dosao , kad se sjetim da smo srali na njega Stojceva i ostale , e eto nam sad ovi talenti

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 29 jun 2017, 11:16

Trpajjj :opaopa: :opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 29 jun 2017, 11:18

Svi svi svi

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 29 jun 2017, 11:36

Sa srecom nam danas, moramo dati go!

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 29 jun 2017, 11:38

Svi u Češku !!!!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 jun 2017, 11:39

''Prijeti'' nam njihov kapiten :lol: :mrgreen:

escobarpablo
Kontakt:

Post Postao/la escobarpablo » 29 jun 2017, 11:40

0-0 danas
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014.
Osvajači super-kupa: 1997.

Impregnate pussys from Charity Field, and fuck their grandmothers!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, bordobijeli, Google [Bot], roccosiffredi, svabonja i 61 gost.