FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

paulus
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la paulus » 29 jun 2017, 11:45

Eno pisu da ce Sloboda dobit licencu , ja saveza majko draga , radi ko sta hoce , ne moras platit **** pravilnik , mozemol i mi raskinut neke ugovore i ne platit onda . Ovo treba smanjit jos najmanje za 2 kluba ovu tkz PL. Kako ce ih Kamiondzija potopit sa Simi..... pardon Tuzla city :). Sto se danasnje tekme tice najvise me strah sudije grka da mu ne pridodje za ona dva izbijena zuba da se na nama otresa
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 29 jun 2017, 11:50

1 2 Novakovic Hebib

heat
Kontakt:

Post Postao/la heat » 29 jun 2017, 12:15

DenchiNL je napisao/la:@PB

Ja sam izrazito zadovoljan nacinom na koji je ova ekipa funkcionisala proslu sezonu, pogotovo sprema, borbenost i kreiranje prilika su bili na zavidnom nivou, usudio bih se reci sampionskom...ne bih odbacio definitivno spremu kao nesto nebitno...jer u ovoj kukuruz ligi nema xavija i inieste i bilijar podloga...kad dodjes na terene i oranice bih i dodavanja ne idu treba zasukat rukave i na silu probat dobit...a nije bgm zanemarljivo ni u svabiji ni engleskoj pa ne znam sto bi to mi radili???pressing kakav smo pravili volio bih da nastavimo na takav nacin , sa igracima poput Crnkica, hodzica, hebiba koji su pritiskali ovi protivnicki defanzivci nase lige su rijetko mogli odigrat sta pametno...i to je logicno jer su daleko najtanji s loptom i uopste gradnjom igre...definitivno opravdan nacin igre....da mi je neko rekao na pocetku sezone da ce se ova ekipa do zadnjeg dana boriti za duplu(nakon odlaska Benke) malo je rec da bi pao sa stolice od smijeha....

100% mi je bilo lakse podnijeti los rezultat kad vidis da su se ubili da ucine nesto....da li bi sa drugim igracima i trenerom mogli pametnije igrati, sigurno....ali bilo bi i brze osude kod kiksanja(Kodro)....doci ce i vrijeme za to, dok infrastruktura uznapreduje...

Za navijace i pritisak, si u pravu u smislu da se stvarno previse spominju i kao izgovor i kad ih ima i kad ih nema....samo sama rijec "pritisak" nije po meni pravilan opis....ima tu malo vise toksicnosti jbg , puno se psuje a kompletnu sezonu smo mogli lakse proci da je bila neka njemacka privrzenost klubu....umjesto toga citavu sezonu slusam price tipa"garant ce izgubit, ovaj ce zabit autogol, onaj crveni, onaj ce fulit, itd" neki luzerski osjecaj se uvukao i samo su se cekali ti momenti na noz....

Cala je odradio jednu vrhunsku sanaciju i oporavak ovog tima i kluba i dosta vratio vjeru navijacima...definitivno ne vidim poentu da nakon sto mu nisu bili u stanju dovesti pojacanja da on skoci, lupi izjavu, podvije rep i pobjegne/ostavi klub na cjedilu.....to bi tek bilo pic.kas.to , definitivno je dobio uvjerenja da ce sada dobiti igrace i to se vidi sada...meni je sasvim ok sto je konzervativan trener, bar je trener a ne amater tj. Neko ko treba postati , pa se eto uci na nama....toga ne bih vise da je ne znam ko....izmjene mu nisu ceste to stoji, ali niko nije umro na terenu i ocigledno vjeruje ovim momcima, zeli da oni ispune njegove ideje....stariji treneri su cesto takvi....husref npr. Kad smo kod njega...ako iko treba naslijediti calu to treba biti hus...covjek hoce jos da trenira a grehota ga je gledat bilo gdje drugo vise....poslije toga mu ponuditi poziciju u klubu , idealno sportskog jer fakat zna slozit ekipu i procjenit igraca....ne krivim ga definitivno za Saida , logicno je bilo da ga pokusa aktivirat i vidjeti sta ce bit od njega, kad smo ga vec doveli na ozivljavanje jbg....ko je proigro na klupi? Bockao ga je i izjavama al nista jbg....Dulji je uspio unijeti novi zivot u karijeru jer je isti bio u kur.cu takodje....gdje god ode treba se Cali prvo zahvalit, a i mi se trebamo sjetit nacina na koji je otisao, prije nego ga podjemo vracat za koju godinu....

Uprava je imala dosta glupih momenata, necu ih amnestirat ni pravdat, ali meni se licno dopada smjer u kojem idemo , sa politikom s ugovorima, prema konama i ostalim, ponasanje pri pregovorima s klubovima, bez izjava u suplje po novinama, kada bi jos bilo vise love za prvi tim i transparentnosti oko kampa, stadiona, fanshopa....kritike bi sveli na izgled dresa i pivu na stadionu....da li su trebali dizat frku oko sudjenja? Vjerovatno, odvaganom izjavom jer su i ostali....Mislim da imamo/gradimo dobre odnose sa savezom, jer se ocigledno vidi kroz izjave (glede stranaca i lige) i da zarad toga smo presli preko onoga ali mi je u neku ruku i drago jer bi bila prica "eno ih placu opet za sudije" , to je meni nesto sto veliki klub ne bi trebao da radi, jer bi trebao, ko sto sam kazes imati bolje igrace,trenera i dobiti utakmicu uprkos tome....ljudi pamte promasen penal(ili nedosudjen) a ne pamte promasenih 5 prilika prije toga....

Krupe,Radnike i ostale ekipe koje su sasvim solidno organizovane, bolje nego neka "imena" ove lige tipa celik,sloboda, itd....ne treba potcjenjivat jer rade na sasvim trezvenom principu razvoj mladih igraca, pritiska nema rezultatskog i nije uopste cudno da su nezgodni protivnici, imaju konkretnu podrsku svoje male zajednice i motiviraju se skalpovima "velikih" ekipa, gdje pogotovo protiv nas imaju jako puno za dobiti a malo za izgubiti(poraz je ocekivan, cak i minimalan je prihvatljiv) postave se iza lopte igraju na kontre, prekide...a ponekad i znaju naci fine igrace kojima vece ekipe ne bi dale prostor za razvoj u prvih 11...ali znaju izrasti u velike igrace...zbog toga treba poceti na slicnom projektu...da li preko bosne visoko ili sarajevo b, nebitno ali treba....imas nase trenere tipa dzenan i dati im takvu ekipu i da se dokazuju idealno i faruk s njim da se dokaze kao organizator necega prije FKS....
Nema šta, lijepo brate odvagano i rečeno. :thumbup:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 jun 2017, 12:25

paulus je napisao/la:
DBR1987 je napisao/la:Danas od Crnkica ocekujem da donese prevagu na terenu u nasu korist ... imao je gresaka malo je rec tj suvisno je spominjat ....
Al ja ocekujem od njega puno ... lik je potencijal samo takav ... to je moje msiljenje .... pa cemo vidjet ....
Ja od Crnkica ocekujem da ode pa da dodje , to je sve sto sam zapamtio od njega , nek je nama Krste dosao , kad se sjetim da smo srali na njega Stojceva i ostale , e eto nam sad ovi talenti
Problem je što nisu došle prave zamjene za njih. Još došao i Ješić kasapin pa nas iskasapio momački. Da su se našle prave zamjene, danas bi se mi jedva sjetili Velkoskog, Stojčeva i ostalih.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 29 jun 2017, 12:28

AlfredNobel je napisao/la:
paulus je napisao/la:
DBR1987 je napisao/la:Danas od Crnkica ocekujem da donese prevagu na terenu u nasu korist ... imao je gresaka malo je rec tj suvisno je spominjat ....
Al ja ocekujem od njega puno ... lik je potencijal samo takav ... to je moje msiljenje .... pa cemo vidjet ....
Ja od Crnkica ocekujem da ode pa da dodje , to je sve sto sam zapamtio od njega , nek je nama Krste dosao , kad se sjetim da smo srali na njega Stojceva i ostale , e eto nam sad ovi talenti
Problem je što nisu došle prave zamjene za njih. Još došao i Ješić kasapin pa nas iskasapio momački. Da su se našle prave zamjene, danas bi se mi jedva sjetili Velkoskog, Stojčeva i ostalih.
Stvarno nam Jesic nije trebao nikako
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 jun 2017, 12:48

@paulus Normalno i logično da nije. Mogao si steći prvi dojam o njemu po tome što svako malo mijenja sredine, ima klubova k'o čarapa. Kad je bila ona tekma s Mariborom u Antaliji, reko nije ovo loše, ali nikakvog balans na terenu. Njemu 1 igrač u sredini, pola ekipe u napadu, ne zna se ko pije, ko plaća. Ali, još veću krivicu snosi tadašnja Uprava, lopovi poput Ibrakovića, Dine i ostalih. Koliko je samo otišlo para na raskide s kasapinom, Emersonom, Cezarom, nekakve još budale i retarde. Da se radilo kao sada, fino, planski, mi bi danas bili u puno boljem stanju. Oni jedva da su i pregovarali s igračima, ovoliko i ovoliko ti dajem (previše bude za nekog debila) i nikakvog spuštanja zahtjeva niti išta. Imali smo veliku šansu da se izdignemo, velike pare su prokockane, a mogla se napraviti prava priča. Ali džaba, kad si imao muljatore, lopove i gladne oči u Upravi. Šteta!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 29 jun 2017, 12:50

Ješiću samo odajem priznanje za afirmisanje djece, tad su debije upisali mnogi juniori. I imao je formacijski lijepu zamisao al' nije to prolazilo s onim rosterom, tj. nismo imali tipove igrača koji bi se ondje uklopili. Lik je ipak najiskusniji i vjerovatno najtrofejniji trener koji nas je vodio u skorije vrijeme.

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 29 jun 2017, 12:50

AlfredNobel je napisao/la:
paulus je napisao/la:
Bolje da smo Marijana Bloudeka doveli, nego Miodraga... :think:

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 29 jun 2017, 12:54

Pavlović
Hodžić - Novaković - Mihojević - Al. Bekić
Sarić - Ivetić
Kuzmanović - Rahmanović - Crnkić
Ahmetović

Ja bi večeras ovako, mada znam da od toga nema ništa, umjesto Kuzmanovića ide Hebib a umjesto Rahmanovića ide Radovac.
Najbitnije je dati go i ne izgubiti, rezultat 0:0 za mene je kao poraz poznavajući naše igrače i igru na Koševu.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 29 jun 2017, 12:58

SiouxLukavac je napisao/la:Pavlović
Hodžić - Novaković - Mihojević - Al. Bekić
Sarić - Ivetić
Kuzmanović - Rahmanović - Crnkić
Ahmetović

Ja bi večeras ovako, mada znam da od toga nema ništa, umjesto Kuzmanovića ide Hebib a umjesto Rahmanovića ide Radovac.
Najbitnije je dati go i ne izgubiti, rezultat 0:0 za mene je kao poraz poznavajući naše igrače i igru na Koševu.
Možda će kasnije oko 87 minute malo rotirati Miću i Anela... :kafa: ali je izuzetno bitno da Fersudin ima zacementirano mjesto u navali... :facepalm:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 jun 2017, 13:03

skoroalen je napisao/la:Ješiću samo odajem priznanje za afirmisanje djece, tad su debije upisali mnogi juniori. I imao je formacijski lijepu zamisao al' nije to prolazilo s onim rosterom, tj. nismo imali tipove igrača koji bi se ondje uklopili. Lik je ipak najiskusniji i vjerovatno najtrofejniji trener koji nas je vodio u skorije vrijeme.

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Hvala mu samo za ono što je stavio juniore protiv Slavije na Koševu i hvala mu na Pavloviću. Mogao je dovesti fine igrače, ali on je doveo onog malog iz Partizana, koji veze blage nema, eno ga igra po nekakvim seoskim turnirima. Doveo Kramara, koji ne zna hodati. Simeunovića isto, koji po meni ima potencijal, ali ništa od njega. Kad se samo sjetim tekmu protiv Čelika na Koševu, ja sam se htio pojesti. Benku zakucao za klupu, čitavu tekmu jad obični i nekako onaj Harba hudnik dade na kraju, na jedvite jade. Pa isto i ona tekma protiv Rudar Prijedora, koje poniženje Allahu. Mislio sam da bi mogao biti dobar, vidio sam video kad je vodio CSKA protiv Liverpoola, ali.. Mnoge greške su napravljene.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 29 jun 2017, 13:08

Daj 0:1 na guzove i dosta! :hmmmm:
Bahati, bahati Željkan!
1946

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 29 jun 2017, 13:09

Suhva mi govori 0-0, sto bi bilo solidno, jer mi ako ne mozemo da ih uzmemo na Kosevu i ne zasluzujemo da idemo dalje.
Bice jako gutavo jer oni nisu naivni uopste.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 29 jun 2017, 13:16

1-1 i to ćemo ga iz penala dati.

Pretpostavljam da će tekma biti teška za gledati, bez ikakve ljepote.

@mokes
Javi se.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 jun 2017, 13:20

Mersudin će večeras da proćepi

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 29 jun 2017, 13:24

Rahma je napisao/la:Došao je i taj dan :tokralju:
Rođo urinira. :mrgreen:

sencobih
Kontakt:

Post Postao/la sencobih » 29 jun 2017, 13:46

1:2

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 29 jun 2017, 13:48

PitarBordo je napisao/la:Tobe je najluđi lik na temi.. Sve šega, ja samo čekam da mu prekipi i da nas sve poguši k'o mlade piliće. :D
sto bi svabe rekle; hit with a wet sock..ili po naski-udaren mokrom carapom :mrgreen:

NAPRIJED BORDO BIJELI OLE, OLE!

shtaje
Kontakt:

Post Postao/la shtaje » 29 jun 2017, 13:54

Danas se Ješić kasapin vucarao po Titovoj

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 29 jun 2017, 13:56

shtaje je napisao/la:Danas se Ješić kasapin vucarao po Titovoj
Frajko je zaslužio da mu se hrakne u po one njegove pogane face, mayku li mu yebem koliko nas je samo unazadio, fuj. Odmah se iznerviram kad se sjetim.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, bordobijeli, Proximic, roccosiffredi, svabonja i 69 gostiju.