braco je napisao/la:Neandertalac je napisao/la:Iskreno, Dženis je imao faza "rekreativca" ali i momenata kada mu se nije dala šansa na poziciji hebenog napadača a ne desnog bočnog.
Ako bi birao između njega i Nikolića, bez ikakvog razmišljanja Dženis, uz adekvatan pristup da se momku objasni kako mu ukazuju veliko povjerenje i da je samo do njega hoće li ga iskoristiti.
Ja sam prije ovog transfer roka mislio da će se ići na rotaciju u napadu: *novi napadač*, Dženis i Stevo. Ali eto dolazak Zajmovića je pokazao da neće biti tako. Slavko je Dženisa na pripremnoj protiv Širokog koristio na poziciji desnog krila ako se ne varam.
E ne znam, onda sam ja naivan jer vidim nešto u tom momku koji nikada nije pravu šansu dobio. Mislim da je njegovo ponašanje uveliko posljedica "guranja u stranu" radi Pozdera, Joce, Nikolića, Djermanovića itd te da se "zapustio" prvenstveno odnosom orema njemu a dalje svojim nesportski ponašanjem.
Mi smo kao klub u takvim stvarima još uvijek na jako mizernom nivou i mladi često budu neadekvatno dočekani u seniorski fudbal sa te psihološke strane. Neko će reći Baja, Amir ali nisu svi kao njih dva. Svako dijete ima svoj karakter, neko je miran i tih, neko bučan i naprasit a opet neki jogunasti i svojeglavi pa zato za svakog od njih moramo imati pravi pristup.
Ovo govorim jer sam svaki put kada je bio na terenu vidio želju, borio se, nebitno na kojoj poziciji je igrao. Takođe a možda se varam, mislim da u njemu ima nekog materijala za dobrog napadača, ima "nos" za go i zna lopte, dobar radijus kretanja, građenje, inteligenciju.
Opet kažem, možda se varam. Bolje Stevu ostaviti jer gdje god igrao osvajao je titulu...