Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
16
32%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 50

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Omerbavarac » 23 avg 2010, 01:50

Admir_Sa je napisao/la: Evo samo zbog ovoga ove sezone simpatishem Leverkusen, inace navijam samo da bayern ne bude prvak, al et ove godine bi volio nekako da Leverkusen uzme, a igraju pravo fin fudbal :)
:lol: :lol: :lol:

Dobar L'kusen. Bice od njih nesto u Europi.
hepek04 je napisao/la:Ma nisam bas optimista, a ni toliki optimista, Bayer ima fin kadar igrački i igra lijep fudbal, al tesko da ce osvojiti titulu, al naravno nije nemoguca misija, a i vrijeme je vise za to :lol: Ovaj sastav sa Michom zasluzuje sami vrh njemačkog fudbala. Hajmo Apotekari
Ne znam, a dje da znam. :lol: :lol: :lol:

I meni se dopalo jucerasnje izdanje Apotekara. Fina igra uz dosta dodavanja i probijanja preko bokova. Inace Vidal je trenutno najbolji igrac L'kusena.

Edit: vidio sam da si ispravio gresku. :D :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

hepek04
Kontakt:

Post Postao/la hepek04 » 23 avg 2010, 01:55

Hehehe, moj Omere, nenaspavanost :mrgreen:
Ma svi su igrali dobro jučer, svih jedaneast su bili ko lavovi, od Adlera do Ballacka. Četiri hiljade navijača na Westfallenu juče je slavilo, a licno mislim da je trijumf tu zato sto je stvarno pojačan timski rad, a kada imas to imas i moral veci u ekipi.
Šta god život da ti nosi, uvjek trebaš znati ko si!
Bosanski obraz...

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 23 avg 2010, 18:00

Navijačkom protivljenju načinom na koji Felix Magath odlučuje u klubu priključili su se i neki nogometaši, među njima i hrvatski veznjak Ivan Rakitić. Magath se zamjerio navijačima nakon što je, navodno, potjerao njihovog predstavnika Rolfa Rojeka iz klupskog odbora. Poslije poraza od HSV-a (2-1) na otvaranju bundesligaške sezone pojedini su se Schalkeovi nogometaši solidarizirali s navijačkom skupinom koja je ustala protiv Magatha, a koju je sam strateg nazvao "manjom skupinom". Koliko je ona mala vidjelo se tijekom utakmice u Hamburgu. Naime, na tribinama je bilo oko 3000 ljudi obučenih u bijele majice na kojima je pisalo "manja skupina", a nakon susreta pojedini igrači skinuli su svoje dresove i preobukli se u iste majice sa znakom protesta. Prvi među jednakima bio je novi kapetan Manuel Neuer, i sam nekad dio navijačke skupine, a njegovim su se primjerom poveli Jermaine Jones, Christoph Moritz i Ivan Rakitić. Kakav će biti nastavak ove priče ostaje za vidjeti, baš kao i koliki će biti broj navijača u Magathu mrskim majicama tijekom prve domaće utakmice. Na rasporedu je ona u subotu kada u Gelsenkirchenu gostuje Hannover.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

hepek04
Kontakt:

Post Postao/la hepek04 » 23 avg 2010, 18:13

Ovo me podsjeca kada je kod nas za repku novu himnu komponovao Nazif Gljiva koja je bila nako folk stil, zvizdala vecina stadiona, a on izjavio neka grupica ljudi zvizdala. Naravno, nema to veze s ovim, ovo je nesto veće za navijače Schalkea, a inače smatram Magatha dobrim trenerom, čovjek fino obavlja svoj poso, neznam stvarno sad svakome se desi neki kiks, al on je prošle sezone doveo Schalke skoro na tron Bundeske, a možda i ove.
Bosanski obraz...

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 23 avg 2010, 18:17

hepek04 je napisao/la:Ovo me podsjeca kada je kod nas za repku novu himnu komponovao Nazif Gljiva koja je bila nako folk stil, zvizdala vecina stadiona, a on izjavio neka grupica ljudi zvizdala. Naravno, nema to veze s ovim, ovo je nesto veće za navijače Schalkea, a inače smatram Magatha dobrim trenerom, čovjek fino obavlja svoj poso, neznam stvarno sad svakome se desi neki kiks, al on je prošle sezone doveo Schalke skoro na tron Bundeske, a možda i ove.
To je bilo na prijateljskoj utakmici protiv Francuske. Bio sam tu. :D
Za ovu stvar samo mogu reći da je Magath u pravu.

hepek04
Kontakt:

Post Postao/la hepek04 » 23 avg 2010, 18:23

Pa dobro, opet je to psihologija mase, ako pet navijača kaže hepeče majmune i svi će za njima :P
Možda ne baš bukvalno, al tu je to.

Usput Zdena, tvoj potpis sam preveo na Google translate, pošto neznam njmački, nasmijo si me pravo :mrgreen:
Bosanski obraz...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 avg 2010, 23:26

da ja upitam te navijace jednu stvar...sozunu 2008-09 zavrsili smo na 8 mjestu...nakon dolaska magatha sa jos slabijom ekipom maltene smo se do zadnjeg kola borili za titulu...dali oni stvarno misle da bi mi sa ekipom koju je magath imao bili blizu evrope a kamoli lige prvaka sa nekim drugim trenerom?a sto se ovih igraca tice ,mrsko **** trcat na treningu pa se digli protiv magatha,to je jedini razlog...ovo sa navijacima samo koriste kao opravdanje da bi imali lakse treninge,..,umislile zvjezdice da su neko i nesto i da imaju kvalitet...moritz bi sad camio u 2goj ligi u bohumu da nije bilo magatha,rakiticu i ovako istice ugovor a felix jedva ceka da ga se rijesi,onaj krmak jones bi morao shvatit da kluge i matip jedva cekaju da mu uzmu mjesto ,pseto izgleda jos nije uvidjelo ko je magath...

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 23 avg 2010, 23:28

gruezi je napisao/la:da ja upitam te navijace jednu stvar...sozunu 2008-09 zavrsili smo na 8 mjestu...nakon dolaska magatha sa jos slabijom ekipom maltene smo se do zadnjeg kola borili za titulu...dali oni stvarno misle da bi mi sa ekipom koju je magath imao bili blizu evrope a kamoli lige prvaka sa nekim drugim trenerom?a sto se ovih igraca tice ,mrsko **** trcat na treningu pa se digli protiv magatha,to je jedini razlog...ovo sa navijacima samo koriste kao opravdanje da bi imali lakse treninge,..,umislile zvjezdice da su neko i nesto i da imaju kvalitet...moritz bi sad camio u 2goj ligi u bohumu da nije bilo magatha,rakiticu i ovako istice ugovor a felix jedva ceka da ga se rijesi,onaj krmak jones bi morao shvatit da kluge i matip jedva cekaju da mu uzmu mjesto ,pseto izgleda jos nije uvidjelo ko je magath...
Zato sam ja i napisao da je Magath u pravu. Znali su svi da će doći do velikih promjena.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 avg 2010, 00:16

Hoffe kupio Rudy-ja (20) iz Stuttgarta za 4 miliona Eura. Rangnicka vežu lijepe uspomene iz vremena provedenih u Stuttgartu. Naime, ovo je šesti omladinac koji stiže/stigao iz tog kluba.
Marvin Compper, Andreas Beck, Tobias Weis, Matthias Jaissle und Boris Vukcevic su bivši juniori VfB-a.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 avg 2010, 01:10

Ja stvarno ne znam sta onaj Stuttgart ove sezone ocekuje. Pojacanja nema ni na vidiku, odlaze igraci koji su prosle godine pokazali kvalitet (Rudy), u Evropi ce shebati Njemacki fudbal. Za mene licno mogu biti zadovoljni ako budu medju top 10 na kraju sezone, i izjava Bobica govori sve kada kaze nekako se ovu sezonu moramo provuci. eh zbog tog glupog njihovog provlacenja najvise ce ispastati Njemacki fudbal.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 avg 2010, 01:12

geronimo je napisao/la:Hoffe kupio Rudy-ja (20) iz Stuttgarta za 4 miliona Eura. Rangnicka vežu lijepe uspomene iz vremena provedenih u Stuttgartu. Naime, ovo je šesti omladinac koji stiže/stigao iz tog kluba.
Marvin Compper, Andreas Beck, Tobias Weis, Matthias Jaissle und Boris Vukcevic su bivši juniori VfB-a.
I svi su oni prosle i pretprosle sezone odigrali vazne role u time, narocito Comper i Beck u premijernoj sezoni Hoffe u Bundeski.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 24 avg 2010, 02:15

Omerbavarac je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Hoffe kupio Rudy-ja (20) iz Stuttgarta za 4 miliona Eura. Rangnicka vežu lijepe uspomene iz vremena provedenih u Stuttgartu. Naime, ovo je šesti omladinac koji stiže/stigao iz tog kluba.
I svi su oni prosle i pretprosle sezone odigrali vazne role u time, narocito Comper i Beck u premijernoj sezoni Hoffe u Bundeski.

Prema ovome svemu, Stuttgart ima stvarno lošu politiku i menadžment. Ti navedeni igrači imaju (imali su ovih predhodnih par sezona) jake uloge u Hoffenheimu, i očito je da Ralf 'zna znanje'. Comper je čak bio i kapiten, a neki su zahvaljujući dobrim igrama debitovali za Elf. Vidi se da Hoffenheim hoće da ponovi igre od one senzacionalne sezone, i nadam se da hoće. Ekipa, ako je suditi po onoj jednoj utakmici, djeluje jaka, odlučna i spremna. Samo da ju povrede zaobiđu.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

hepek04
Kontakt:

Post Postao/la hepek04 » 24 avg 2010, 06:43

"Švabe" očigledno nemaju nekih ambicija ove sezone.
Bosanski obraz...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 24 avg 2010, 09:01

kriminalan potez stutgarta ovaj momak je puno obecavao...prosle godine sam poderao rangerse u ligi prvaka...sad ako se povrijede gentner i gebhart ko ce ih zamijenit...

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 24 avg 2010, 11:02

hepek04 je napisao/la:Pa dobro, opet je to psihologija mase, ako pet navijača kaže hepeče majmune i svi će za njima :P
Možda ne baš bukvalno, al tu je to.

Usput Zdena, tvoj potpis sam preveo na Google translate, pošto neznam njmački , nasmijo si me pravo :mrgreen:
Je li ides u skolu?? :?

Mislim da 80% sto ide u srijednu u skolu ovdje zna Njemacki jezik.
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 avg 2010, 11:13

@D1no,

Nemoj samo ti pričati/pisati/ o jezicima. Vjeruj mi da nisi upućen u srednjoškolsko obrazovanje naše države, tako da je bolje da se suzdržiš od glupih komentara.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 avg 2010, 13:07

Olivier Kapo (29), bivši francuski reprezentativac, je na probi u Freiburgu, i vrlo je vjerovatno da će potpisati ugovor sa ovim bundesligašem..
Der Mann für die entscheidenden Tore.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 24 avg 2010, 13:10

Hare_BvB je napisao/la:Olivier Kapo (29), bivši francuski reprezentativac, je na probi u Freiburgu, i vrlo je vjerovatno da će potpisati ugovor sa ovim bundesligašem..
Treba im neko,protiv Paulija su bili ocajni.

Veceras Werder igra veliku utakmicu za njemacki fudbal u Đenovi protiv Sampdorie,da kojim slucajem nije primio onaj gol u 91-oj minuti ova utakmica bi bila cista rekreacija,ovako mora strahovati za prolaz.Sretno Werderu.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 avg 2010, 13:18

Bez brige, veceras ce "Smetljari" da odigraju jednu oslicnu utakmicu i pobjede Sampdoriu, ali ce ih Kolen u Subotu rastaviti na proste faktore, tako je to kod njih.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 24 avg 2010, 13:18

Schalke se zagrijao za Julia Baptistu vidjecemo oceli biti sta od toga.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.