Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

chily-rz
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la chily-rz » 03 jul 2017, 19:35

Osttribine je napisao/la: Mojne ti o posjeti sviju ti, kolo dva euforija, statuti ovo ono pa 860 navijaca na narednoj tekmi protiv Viteza ili koga vec. Porediti posjetu u njemackom fudbalu sa nasom ligom je suludo, kod njih zenski regionalni klubovi imaju ako ne i bolju posjetu nego nasi najgledaniji :D
Pa što ti briješ u opšte o Hofenheimu na ovoj temi ako se neke stvari vec ne mogu porediti,.

A što se tice ovog prvog vas ne bi bilo dvjesto na lavoru da ste u situaciji kao mi,i u ovoj sezoni gdje ste se borili za titulu ste imali ocajni posjeta tako da nemate ni vi osnovu za qrcenje,.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 03 jul 2017, 19:43

chily-rz je napisao/la:
Osttribine je napisao/la: Mojne ti o posjeti sviju ti, kolo dva euforija, statuti ovo ono pa 860 navijaca na narednoj tekmi protiv Viteza ili koga vec. Porediti posjetu u njemackom fudbalu sa nasom ligom je suludo, kod njih zenski regionalni klubovi imaju ako ne i bolju posjetu nego nasi najgledaniji :D
Pa što ti briješ u opšte o Hofenheimu na ovoj temi ako se neke stvari vec ne mogu porediti,.

A što se tice ovog prvog vas ne bi bilo dvjesto na lavoru da ste u situaciji kao mi,i u ovoj sezoni gdje ste se borili za titulu ste imali ocajni posjeta tako da nemate ni vi osnovu za qrcenje,.
Vama iz Zenice je uvijek tema posjeta, a eto i taj mit o toj famoznoj posjeti je pao u ovoj vasoj polusezoni nakon bojkota sve smo vidjeli zar ne. Da si malo pazljivije citao moj prvi post vidio bi da sam Hoffenheim spominjao iz razloga usporedbe iz kakvog mjesta dolazi u odnosu kako tuzlak rece na klubove iz Ruhrpotta (regija u pokrajini NRW) u kojoj se nalaze jaki industrijski giganti i rudnici. Medjutim iza Hoffenheima stoji milijarder vlasnik firme SAP koji ulaze u njih, nesto slicno mi imamo u nasoj ligi sa ovom Mladost DK. To je razlog spominjanja Hoffenheima i pusti mi se tog lavora i sta bi bilo kad bi bilo, sto se tice posjete imamo takvu kakvu imamo i uz Zeljinu je najveca, a sad sto nam je liga sa posjetom iz godine u godinu losija razloga je mnogo. Mnogo vecih problema imate oko svog kluba, a ne da glavu lomite kakvu Sarajevo ima trenutnu posjetu i kakvu bi imalo da je u situaciji kao Celik.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 03 jul 2017, 19:56

Osttribine je napisao/la: Vama iz Zenice je uvijek tema posjeta, a eto i taj mit o toj famoznoj posjeti je pao u ovoj vasoj polusezoni nakon bojkota sve smo vidjeli zar ne. Da si malo pazljivije citao moj prvi post vidio bi da sam Hoffenheim spominjao iz razloga usporedbe iz kakvog mjesta dolazi u odnosu kako tuzlak rece na klubove iz Ruhrpotta (regija u pokrajini NRW) u kojoj se nalaze jaki industrijski giganti i rudnici. Medjutim iza Hoffenheima stoji milijarder vlasnik firme SAP koji ulaze u njih, nesto slicno mi imamo u nasoj ligi sa ovom Mladost DK. To je razlog spominjanja Hoffenheima i pusti mi se tog lavora i sta bi bilo kad bi bilo, sto se tice posjete imamo takvu kakvu imamo i uz Zeljinu je najveca, a sad sto nam je liga sa posjetom iz godine u godinu losija razloga je mnogo. Mnogo vecih problema imate oko svog kluba, a ne da glavu lomite kakvu Sarajevo ima trenutnu posjetu i kakvu bi imalo da je u situaciji kao Celik.
Neam vremena za raspravu,ja se Čelikove posjete nisam dotakao,to si ti uradio,.Spomenuo sam namjerno Sarajevo i Želju jer su dva najveca kluba sa najvecom prosjecnom posjetom u državi da bi ti slikovito docarao da taj Hofenheim ima publiku koju "urbano" Sarajevo nema bez obzira što dolazi iz mjesta od 3000 stanovnika,.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 03 jul 2017, 20:07

chily-rz je napisao/la:
Osttribine je napisao/la: Vama iz Zenice je uvijek tema posjeta, a eto i taj mit o toj famoznoj posjeti je pao u ovoj vasoj polusezoni nakon bojkota sve smo vidjeli zar ne. Da si malo pazljivije citao moj prvi post vidio bi da sam Hoffenheim spominjao iz razloga usporedbe iz kakvog mjesta dolazi u odnosu kako tuzlak rece na klubove iz Ruhrpotta (regija u pokrajini NRW) u kojoj se nalaze jaki industrijski giganti i rudnici. Medjutim iza Hoffenheima stoji milijarder vlasnik firme SAP koji ulaze u njih, nesto slicno mi imamo u nasoj ligi sa ovom Mladost DK. To je razlog spominjanja Hoffenheima i pusti mi se tog lavora i sta bi bilo kad bi bilo, sto se tice posjete imamo takvu kakvu imamo i uz Zeljinu je najveca, a sad sto nam je liga sa posjetom iz godine u godinu losija razloga je mnogo. Mnogo vecih problema imate oko svog kluba, a ne da glavu lomite kakvu Sarajevo ima trenutnu posjetu i kakvu bi imalo da je u situaciji kao Celik.
Neam vremena za raspravu,ja se Čelikove posjete nisam dotakao,to si ti uradio,.Spomenuo sam namjerno Sarajevo i Želju jer su dva najveca kluba sa najvecom prosjecnom posjetom u državi da bi ti slikovito docarao da taj Hofenheim ima publiku koju "urbano" Sarajevo nema bez obzira što dolazi iz mjesta od 3000 stanovnika,.
Ja posjetu nisam ni spomenuo nego vrsio usporedbu kluba Hoffenheim i klubova iz Ruhrpotta, nego na tvoje spominjanje posjete Sarajeva i Zelje sam ti odgovorio da se nemate ni vi cime qrciti, a pricali ste bajke o tome samo dok se taj statut usvoji kao i ta vasa famozna posjeta, sve smo vidjeli nakon toga. A opet ti kazem porediti posjetu nase lige i njemacke i ako je taj klub iz sela koje broji oko 3 hiljade stanovnika, a igra u mjestu Sinesheim koje opet broji oko 35 milja je suludo. Bukvalno kod njih neki treceligaski ili regionalni klubovi imaju posjetu kao nasi najgledaniji jer ljudi imaju tu kulturu odlaska na stadione i podrzavanje kluba i kad ide ili ne ide. Kod nas se to samo svelo na neku kratkotrajnu euforiju i to je to.

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 04 jul 2017, 00:23

Ma glupo je usporedjivati njemacku s nama
...samim tim sto njemacka ima 82 mil ljudi, i to ljudi koji zive u sredjenoj zemlji, prvenstveno mislim na financijsku stabilnost, sto povlaci i sve ostale faktore kvalitete zivota,...ljudi se ne sekiraju sta ce sutra biti, imaju drzavu na koju se mogu oslonit...

A kod nas 3 mil "sirotinje"....neizvjesnost i nezadovoljsto na svakom koraku (mozda malo pregrubo ali nije daleko od tog)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jul 2017, 09:08

U Njemackoj ljudi gledaju kubove iz druge ili trece lige, idu pjeske na stadion, vole svoj klub, ne zanima ih toliko kvalitet fudbaa, mogu gledati Bayern, Borusiju ili Schalke kuci ali opet idu gledati svoj klub.

Mi tu ljubav prema fudbalu nemamo, imamo razne izgovore, neki imaju smisla, kao sto su ljudski uslovi za navijace koje velika vecina nasih stadiona nema i seljacko ponasanje gledalaca na tribinama koji ubijaju draz za fudbalom, a neki i ne, kao sto su recimo "daleko stadion", "nema kvaliteta".

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 04 jul 2017, 09:20

i onda meni kazu sariel govedo :urnebes:
pa nemos ozbiljno s "klosarima" razgovarat, uvrijedili se il ne, kad vecina ne zna od nosa do usta(cast izuzecima), raspolaze budzetom manjim od stojanke, al bi palamudili o tudjim budzetima, poslovima, ekonomijama i ostalim tricama i kucinama...
beeeeeeeeeeeeeeeeeee :rol: :wave:

Ajte molim vas sila :rol:

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 04 jul 2017, 09:53

Ajde nije nam baš tako sve crno. Dosta se radi na infrastrukturi, ulažu klubovi ozbiljne pare. Dobili smo smanjenje lige, idemo prema toj idealnoj po meni ligi 10, gdje bi još dodatno došlo do koncetracije kvalitete. Mora se poradit na edukaciji sudija definitivno, na terenima, koji su u ovom periodu stvarno odlični al za kišne uvjete postano neigrive kaljuže... Kad pogledamo gdje smo bili nazad 7-8 godina, sigurno ima određeni napredak, samo treba nastaviti.

Za dva dana možda se i desi da po prvi put sva tri kluba prodju pretkola EL kako sam shvatio, a ni Zrinjski nije bez šansi protiv Slovenaca, pa da se svi skupa potučemo za to treće pretkolo...

Samo naprijed!
NK Široki Brijeg

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 04 jul 2017, 10:01

evolve
stoji to drug sve,al nije 46ta ni 96ta, pa skoro cetvrt vijeka/stoljeca poslije jos pricamo o kvalitetu/nekvalitetu svih terena ...

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 04 jul 2017, 10:16

Sariel je napisao/la:evolve
stoji to drug sve,al nije 46ta ni 96ta, pa skoro cetvrt vijeka/stoljeca poslije jos pricamo o kvalitetu/nekvalitetu svih terena ...
Jbga, nekako to naši sve uzimaju zdravo za gotovo, npr prioritet je napravit novu tribinu, natkriti tribinu, kampovi nekakvi, ovo ono, sve je čini mi se ispred samog hebenog terena gdje se igra, a koji iziskuje ako ćeš raditi kako treba drenažu jako puno novaca. Ja imam osjećaj da je mišljenje klubova, ma šta ću u travnjak ulagat svejedno neigramo 3mjeseca kad je zima... Mislim da bi tereni trebali dobiti puno više pažnje i ozbiljnosti od klubova... Neznam kako je kod drugih klubova, al Široki radi održavanje, kako se ono zove, "čepiranje" mislim, i to dolaze profesionalne firme raditi, bar kod nas, al opet, to su nekakve osnove, uz dosijavanje, košenje, šta ti ja znam već. To mislim da rade svi manje više...
NK Široki Brijeg

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 04 jul 2017, 10:27

eh tu bi i savez mogao/trebao odigrati ulogu u posredovanju izmedju klubova i uefe, u iznalazenju sredstava, fondova, uvijek ima nesto i iz godine u godinu po par terena uradit.
ali.. :)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jul 2017, 10:30

Evolve je napisao/la:Ajde nije nam baš tako sve crno. Dosta se radi na infrastrukturi, ulažu klubovi ozbiljne pare. Dobili smo smanjenje lige, idemo prema toj idealnoj po meni ligi 10, gdje bi još dodatno došlo do koncetracije kvalitete. Mora se poradit na edukaciji sudija definitivno, na terenima, koji su u ovom periodu stvarno odlični al za kišne uvjete postano neigrive kaljuže... Kad pogledamo gdje smo bili nazad 7-8 godina, sigurno ima određeni napredak, samo treba nastaviti.

Za dva dana možda se i desi da po prvi put sva tri kluba prodju pretkola EL kako sam shvatio, a ni Zrinjski nije bez šansi protiv Slovenaca, pa da se svi skupa potučemo za to treće pretkolo...

Samo naprijed!
Infrastruktura je prioritet, u zadnje vrijeme se krenulo, mogli bi dobiti napokon ligu sa ljudskim uslovima kada bude liga 10.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 04 jul 2017, 10:40

AlemC85 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
4040deuce je napisao/la: Zanima me po kojem tocno parametru je vas 'plafon' 10 puta veci?
Po svemu, ovaj dio drzave da je udruzen ne bi mu mogao novcano niko parirati. A isto tamo i Kakanj gdje je Musija pokazao da sa ekipom iz predgradja moze postici nesto samo ako 2 firme pomognu. Pa onda dobro razmislite sta Zenica moze sve i koliki neiskoristeni potencijal ima..
Tuzla i Zenica se ne mogu nikako usporedjivati.

Tuzla je makroregija sa oko 700.000 stanovnika, sto je cini najnaseljenijom u drzavi. Tuzlanski ekonomski bazen je najbogatiji u drzavi BiH, dok je u bivsoj SFRJ bio mozda najjaci. Mozemo citav dan nabrajati preduzeca. Blizina Beograda mu daje jos veci znacaj. Jedina mana je slaba transportna komunikacija sa Sarajevom.

Zenica za razliku od Tuzle je imala RMK koji je bio nosioc razvoja same Zenice i koji je zaposljavao oko 24.000 radnika, normalno Zeljezara je bila glavna. Propadanjem RMK, Zenica je postala jedna od siromasnijih opcina, sto je cinjenica, dok je Tuzla i dalje glavni nosioc razvoja drzave.

Tuzla ima srecu, sto joj je blizu Hrvatska, koja je clanica EU, te Beograd u Srbiji.
Ja ne vjerujem da neko moze pisati ovakve nebuloze.
Ako sjeveroistocna Bosna ima 700 hiljada koliko onda ima srednja Bosna ?
Prosjecna plata u razlizi oko 20 KM.
Budzeti TZ i ZE jednaki do u milion KM.
U cijoj je regiji najjaca privreda i ko je najveci izvoznik?
Sta kazes ovo najjaci prije rata ? Salis se ?
Zenica jeste poslije rata dobila tezak udarac zbog zeljezare i imala najmanje plate ali sada je vec stigla i prosjek Federacije.Zeljezara opet radi sa odlicnim primanjima.Takodjer najveci izvoznik u BiH je ta zeljezara.Svi podatci na zvanicnom sajtu FZzS.
Pogledaj prirodni prirastaj koji je jedan od pokazatelja razvoja.
Prema zadnjim podatcima za 2015 u TZ i MO se rodilo u prosjeku 250 djece manje nego sto je umrlo ljudi dok je Zenica sa jos samo 4 grada u pozitivnom prirodnom prirastaju. Ako se ne varam rodjeno 1250 a umrlo 1150.
Dok TZ i MO nisu dobacili do 1000 rodjenih a umire 1200 1300..Ciste cinjenice
O sabracajnoj povezanosti, polozaju grada ne trebam..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jul 2017, 12:56

ShofaII je napisao/la:1. Kad god sam neko djete vodio nisam ga uveo dzaba. Iz vise razloga da ima kartu
Da ima kartu i da istu polaze na ulazu,
Da ima kartu za uspomenu,
I najbitnije u slucaju da se na tribini nesto desi djetetu takode da ima kartu.
2. Mi kao drustvo pravimo sami od sebe socijalne slucajeve, al se osipam od toga da se prosi na svakom koraku. Daj besplatno da se vozi, daj besplatno na utakmicu, daj sve besplatno. Pa jbt nauci dijete da sve ima svoju vrijednost i da treba da se bori u zivotu a ne da pruzi ruku.
3. Prica oko toga da se na taj nacin privuku ljudi je laz. Navijaci se privlace igrama na terenu. Uslovima i redom na samom stadionu.
Samo da pozdravim jedan odličan post sa komšijske teme :salut:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 04 jul 2017, 13:51

Borac odbio ponudu BHTelecoma.. 8-10 nasih utakmica ide na areni sto je vec unaprijed dogovoreno..
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 jul 2017, 13:54

Fudbal je napisao/la:Borac odbio ponudu BHTelecoma.. 8-10 nasih utakmica ide na areni sto je vec unaprijed dogovoreno..
:hmmmmm:
Aco rece da je to kolektivni ugovor i da jedino ako 7 ili vise klubova bude protiv se moze ponistit taj dogovor
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 04 jul 2017, 13:54

Fudbal je napisao/la:Borac odbio ponudu BHTelecoma.. 8-10 nasih utakmica ide na areni sto je vec unaprijed dogovoreno..
Zar klub moze odbit?
NK Široki Brijeg

skripar96
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la skripar96 » 04 jul 2017, 13:54

Pretpostavljam da cemo i mi i Zrinja...
EKONNP

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 04 jul 2017, 13:59

Kazu nasi 1,5 mil je ponuda Bht.. 500 hiljada ide za sudije i ime lige 500 hiljada u slucaju plasmana u Rusiju i 500 hiljada klubovima izmedju sebe ali ne podjednako. Maksimalno jedan klub moze osvojiti 100 000 ali bi morao biti prvi, imati prosjek jedno 8000 itd uglavnom nerealno. Dok klubovi koji zavrse u donjem dijelu tabele dobijaju oko 20.000 km :crazy:
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 04 jul 2017, 14:04

Zeljo da osvoji titulu,i ima odlican prosjek na tribinama,najvise sto moze uzeti od TV prava za CITAVU SEZONU je 100 000. :lol: :lol: :lol:

Pa samo na derbijima se moze uzeti vise od toga,stvarno nisu normalni :rol:

Ali boli savez **** za klubove,oni ce uzeti 500.000 samo na ime lige i njima dosta :tokralju:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.