Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Unknown33
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Unknown33 » 04 jul 2017, 14:23

skripar96 je napisao/la:
Fudbal je napisao/la:Borac odbio ponudu BHTelecoma.. 8-10 nasih utakmica ide na areni sto je vec unaprijed dogovoreno..
Pretpostavljam da cemo i mi i Zrinja...
Pa tako je i do sada bilo, ništa čudno, navikli smo gotovo sve domaće utakmice Širokog i Zrinjskog gledati na Areni, osim kada igraju sa sarajevskim premijeligašima.

Radnik, Borac će se opet vrtiti i po neka utakmica Sarajeva i Željezničara domaća. Nadam se da ćemo barem sada konstantno imati dvije utakmice na Areni, kao pred kraj.

Kako god na kraju završi ovo sa prijenosima, samo neka ostane pet utakmica po kolu u direktnom TV prijenosu.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 04 jul 2017, 14:24

veteran 1987 je napisao/la:Ma nema sanse da ovo opstane, tv pravima raspolazu klubovi i tu je kraj price.
Nažalost nije tako, savez raspolažu pravima za sve utakmice lige + finale kupa, klubovi raspolažu samo utakmicama kupa do finala

Ma javno izbacit ponude pa nek se najbolja izabere, ako je to telecom bujrum, ako ne daje više arena/sk, ali mislim da oni mogu vise dati

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la irfo » 04 jul 2017, 14:27

najbolja ponuda nije samo ona od vise para, ima tu puno faktora
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Unknown33
Kontakt:

Post Postao/la Unknown33 » 04 jul 2017, 14:29

Mislim da bi ovo moglo izaći na dobro, samo treba ovako javno da se izlazi. Doduše sa savezom se nikada ne zna, pogledajmo samo finale kupa kada su dali Areni, a Hayatu nisu ništa odgovorili.

Elta je sigurno zainteresovana da radi sve utakmice Borca, ali ako savez dozovoli zadovoljiti će se i sa ostatkom utakmica, ali dobro je što ljudi iz Borca čvrsto stoje iza toga da minimalno svoje dvije domaće utakmice ne daju mojaTV, i to dvije realno gledajući najgledanije utakmice.

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 04 jul 2017, 14:31

Quinlan je napisao/la:
veteran 1987 je napisao/la:Ma nema sanse da ovo opstane, tv pravima raspolazu klubovi i tu je kraj price.
Nažalost nije tako, savez raspolažu pravima za sve utakmice lige + finale kupa, klubovi raspolažu samo utakmicama kupa do finala

Ma javno izbacit ponude pa nek se najbolja izabere, ako je to telecom bujrum, ako ne daje više arena/sk, ali mislim da oni mogu vise dati
Kako god bilo, ovo nece proci, tj bar se nadam, koncepcija naseg marketinga je vecinom zasnovana na prenosima regionalne televizije.
"JOŠ OD 1926"

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 04 jul 2017, 14:32

irfo je napisao/la:najbolja ponuda nije samo ona od vise para, ima tu puno faktora
Ma po meni to je glavni kriteriji, sk i arena imaju veliki plus sto su regionalne platforme, a moja tv ne može se reći ni da je državna jer ne pokriva ni 50% teritorije

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 04 jul 2017, 14:38

Iskreno se nadam da će se pridružiti ovome bar još 6 timova kako bi bila većina. Ligu moraju prenositi Arena ili SK. Od ovih domaćih nema ništa jer su katastrofa.

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 04 jul 2017, 14:40

Treba prenose da radi i bhtv ali ni u kom slucaju moja tv ne smije imati ekskluzivno pravo.
"JOŠ OD 1926"

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 04 jul 2017, 14:48

Premalo je ponudjeno definitivno. Ovo je ugovor o sponzorstvu i moze da se odbije jer ako ne pristanes na ugovor, znaci da se odrices sponzorstva/novca sto je sasvim legitimno pravo svakog kluba.
I ovdje ne moze biti uslovljavanja i naredjivanja da se mora potpisati jer je to sporedna stvar koja ne utice na regularnost takmicenja!
Neka poboljsaju ponudu, znam da su Siroki i Zeljo se bunili i ranije ali bez podrske ostalih(ispravite me ako grijesim). Za sada se jedino Borac javno izjasnio da mu ovakav ugovor ne odgovara. Ko je sledeci?! :)

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 04 jul 2017, 14:53

Neka neko napravi anketu, pa da vidimo sta o ovom misle navijaci i simpatizeri ostalih klubova.
"JOŠ OD 1926"

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 04 jul 2017, 14:54

Sada očekujem odgovor od strane bh telekoma na fazon da se Borac buni jer su oni RS i ne žele da podržavaju državnu firmu. Zato je jako bitno da se što prije oglase i ostali klubovi. Nadam se iskreno da ovo neće proći što su ovi ponudili.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 04 jul 2017, 14:56

Odlican potez Borca !
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 04 jul 2017, 14:57

Nadam se da će i ostali klubovi stati iza Borca, dati prenose Areni SK, te BHT neka pokoju prenosi i doviđenja.
btw AS prenosi Zrinju protiv Maribora

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 jul 2017, 14:58

Bravo za ljude iz Borca, sad trebaju i ostali klubovi da ih podrže.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 04 jul 2017, 14:58

Zeljo se odavno bori sa ovim debilima iz Telecoma... na kraju se ipak mora popustiti zbog saveza koji vrsi pritisak... mada na koncu opet Zeljo dobije vise para od ostalih... ali je i to malo jer bukvalno Zeljo prenose od 32 kola u jedno 29... sto Arena, što Telecom, sto suge sa BHT1....

Pobunit ce se i Zeljo jer je postojala opcija da Zeljo proda sve svoje domace utakmice... ovako ne moze... mada ne znam je l ta opcija jos u opticaju...

Unknown33
Kontakt:

Post Postao/la Unknown33 » 04 jul 2017, 14:59

Sada sam baš malo zbog tog regionalnog interesa, guglao i tražio da li u Hrvatskoj, kao kod nas ima BIH i SR Arenasport, nisam naišao na željene rezultate, ali vjerujem da i u Hrvatskoj se prenosi naša liga na jednoj od 6 Arena (imaju i ljubičastu i narandžastu :mrgreen: ). Konkretno sada utakmicu Sarajevo- Zaria, radi Arenasport 2.

Hrvatska liga u kompletnosti ide na Arenasport, i sve utakmice je moguće pratiti u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji. Nadam se da je tako i sa ovim našim utakmicama. Trenutno naša liga ide samo na Arenasport 1 BiH, osim u slučaju kada se ne poklapa sa srbijanskom ligom, onda ide i na SR, ali to je najmanji problem, u Bosni i Hercegovni svi su u mogućnosti gledati oba kanala, tako da je to samo plus.

Eh sad, treba pogledati i srbijanske operatere da li u ponudi imaju Arenasport BiH.

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 04 jul 2017, 15:03

Pa samo kod nas sponzorstvo i prodaja TV prava idu zajedno.
Najbolje je ostaviti BHT kao sponzora lige a TV prava prodati areni (mislim da su oni ozbiljniji sto se toga tice od SK,jer im je politika da imaju sto vise regionalnog sporta na kanalima)

skripar96
Kontakt:

Post Postao/la skripar96 » 04 jul 2017, 15:06

Arenu BiH imaju samo Eronet,Mtel i BhT ja mislim. Nisam siguran za Total,ako grijesim nek me neko ispravi. A na hr areni su najcesce Siroki i Zrinjski,ponekad i sarajevski klubovi i Radnik i to na 2. i 6. programu.
Na srpskoj rijetko bude bh liga,jedino ako je u ranijem terminu
EKONNP

Unknown33
Kontakt:

Post Postao/la Unknown33 » 04 jul 2017, 15:08

BijelaCokolada je napisao/la:Pa samo kod nas sponzorstvo i prodaja TV prava idu zajedno.
Najbolje je ostaviti BHT kao sponzora lige a TV prava prodati areni (mislim da su oni ozbiljniji sto se toga tice od SK,jer im je politika da imaju sto vise regionalnog sporta na kanalima)
Da nije mi sada ova situacija kakva jeste, pa imamo svi i SK i AS, uvijek bih prije izabrao AS zbog naše lige, a i bilo je tako, izabrao sam, pa sam u dvije godine pogledao desetak utakmica Sarajeva na AS, ali eto, opet je ljepše nego na mojatv.

A sa AS si Bog što se tiče Lige prvaka do četvrtfinala. :mrgreen: I naravno Edin Džeko. :lol:

UltraEast
Kontakt:

Post Postao/la UltraEast » 04 jul 2017, 15:52

skripar96 je napisao/la:Arenu BiH imaju samo Eronet,Mtel i BhT ja mislim. Nisam siguran za Total,ako grijesim nek me neko ispravi. A na hr areni su najcesce Siroki i Zrinjski,ponekad i sarajevski klubovi i Radnik i to na 2. i 6. programu.
Na srpskoj rijetko bude bh liga,jedino ako je u ranijem terminu

Ima i total :)
У " је важно " &!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []