a pogotovo mi se prvo kolo ne sviđa
više bih volio da nam dolaze i sarajevo i željezničar,nego "raspali čelik koji još nije ni počeo pripreme i kome ćemo dat pet komada"
karma je kučka!
sad je kao fol kod nas neka euforija,pravimo dobar tim,vratili se u PL BIH,imamo jasan plan za čišćenje svih dugovanja,infrastruktura na stadionu poprima potpuno evropske obrise...
al kad kažem "karma is a bitch" ,mislim na potpuno identičnu situaciju ali sa obrnutim ulogama u ljeto 2013
čelik i zenica su bili u jednoj od svojih većih poslijeratnih euforija,gdje su proljeće prije toga osvojili sa jagodićem možda i najviše bodova od svih...imali onu invaziju od 2000-3000 ljudi na otoku....od evrope ih odvojilo samo licenciranje,čak nije ni naša pobjeda u gabeli...i sad kreće nova sezona,sačuvali tim,trenera...očekuje se,naravno,da se nastavi gdje se stalo....paljevina,odlična posjeta...na ovom forumu u onoj temi prognoze,99 % prognozira keca ko kuću...
borac...možda i u najvećoj poslijeratnoj dubiozi...otišlo pola igrača iz prvih 11....u generalci u banjaluci se izgubilo od mrkonjića,gdje smo se samo zgledali nijemo,ne vjerujući na šta ono liči....
al šta hoću da kažem....ja sam i tad,ili na ovom forumu,ili na onom našem,upozoravao da od keca tu nema ništa...jeste da su grahovac,subić,kondić,dva dujakovića,runić..još djeca,golobradi momčići...al sam upozoravao da uopše nisu loši...da su stokić,avdukić,grujić,žižović-majstori svog zanata...da se nadam "da ni taj đelmić,pojačanje,nije loš"....iako u godinama već..i da je to jedan sasvim fin spoj mladosti i iskustva,koje će novi trener dragan jović znati ukomponovati...i da vidim svaki rezultat osim keca na toj utakmici....
epilog..završeno 1-1,samo zato što grahovac nije zabio nešto što je lakše dati nego promašiti....u zenici je to bio početak kraja euforije...a borac je nakon deset kola bio prvi na tabeli sa 5 bodova prednosti nad ostalima!
kažem zato...bojim se karme....i predlažem da što manje jedemo g ovna i sa maximalnim respectom dočekamo protivnika..
i 1-0 bi bilo veliko!
AJ BORAC!!!