FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

wobly92
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han - Tuzla

Post Postao/la wobly92 » 03 jul 2017, 12:41

solinas je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:slika

slika

:shock: :shock: :o
Igraci igraju za pare hrane porodicu ne zive od lafine i praznih obecanja.
Sto bi radio u firmi za 400 km neredovno.
Kada mozes za 1000 kod drugog.
Samo u tuzli ima da se igraci prozuvaju ili Husic sada.
Zakon trzista.Niko ne radi na obraz vise i obecanja...Daj pare i to je to.
Ma znam bolan ja sve to. Ne čudim se tome. Znaš da i mene prozivaju navijačem Sloge sad. Već mi je teško za pogledat da čovjek u jednom mjesecu složi jači tim nego što mi sklapamo skoro godinu dana.
I plus još vidjeti Jocu, Nemanju, Kostića itd. u drugoligašu...pa ovo je ekipa koja bi se sad tukla za vrh PL.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 03 jul 2017, 12:49

wobly92 je napisao/la:
solinas je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:slika

slika

:shock: :shock: :o
Igraci igraju za pare hrane porodicu ne zive od lafine i praznih obecanja.
Sto bi radio u firmi za 400 km neredovno.
Kada mozes za 1000 kod drugog.
Samo u tuzli ima da se igraci prozuvaju ili Husic sada.
Zakon trzista.Niko ne radi na obraz vise i obecanja...Daj pare i to je to.
Ma znam bolan ja sve to. Ne čudim se tome. Znaš da i mene prozivaju navijačem Sloge sad. Već mi je teško za pogledat da čovjek u jednom mjesecu složi jači tim nego što mi sklapamo skoro godinu dana.
I plus još vidjeti Jocu, Nemanju, Kostića itd. u drugoligašu...pa ovo je ekipa koja bi se sad tukla za vrh PL.
Sto ce nam to.
Daj nam stadiJon svih nas,klub svih nas,neka svako krade NASE bez posljedica,a mi i dalje blejimo kao ovce na sve sto kaze veliki vodja.
Zivio Jasmin Hazretile
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 jul 2017, 14:49

sloboda72 je napisao/la:Iskusni napadač napustio tim iz Simin Hana Radovanović napustio Slogu: Piše: S. Mlaćo Jučer, 22:16

Zaslužio sam da znam istinu

Sloga Simin Han u narednoj sezoni bit će jedan od glavnih kandidata za osvajanje prvog mjesta i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Veliki broj igrača stigao je u Slogu, ali u narednoj sezoni član ovog kluba neće biti Igor Radovanović, 31-godišnji napadač koji se nije dogovorio sa čelnicima kluba o produženju saradnje. "Sloga je za mene završena priča. Nisu ispali korektni na kraju, obećano mi je da bilo da ćemo se lako dogovoriti i da neće biti problema oko produženja ugovora. Osjetio sam da me ne cijene kao igrača, a ni kao čovjeka i uzeo sam ispisnicu. Poslije sezone u kojoj sam i po svim statističkim parametrima bio najbolji i najkorisniji igrač zaslužio sam bar da znam pravu istinu na vrijeme, a ne da sa tri različite strane u klubu slušam različite priče dan prije prozivke. Klubu i šefu Darku Vojvodiću želim mnogo uspjeha na sportskom planu, a Azmiru Husiću također mnogo sreće u privatnom i poslovnom životu", kazao je Radovanović za . U minuloj sezoni Prve lige Federacije BiH Radovanović je upisao 28 nastupa uz 14 pogodaka i jednu asisteniju, te na terenu proveo ukupno 2.193 minute. Ovaj iskusni napadač do sada je nastupao za Slaviju, Čelik, Slobodu, Domžale, Željezničar, rumunski Piatra Neamt, belgijski Tienen....

Pročitaj više na: http:///bh_fudbal/radovanovic-napustio-slogu-zasluzio-sam-da-znam-istinu/242884
Ovo najbolje dokazuje kako je odlicna situacija u klubu, igrac koji lako moze igrati PL zali sto su ga otjerali iz federaligasa.

slogash

Post Postao/la slogash » 03 jul 2017, 15:18

Nemas ti pojma kakva je situacija u klubu

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 03 jul 2017, 16:23

Nemanja Stjepanović potpisao za Slogu iz Siminog Hana 03.07.2017 u 12:23

slika

Iskusni veznjak, Nemanja Stjepanović, novi je fudbaler Sloge. nakon što je potpisao trogodišnji ugovor sa ovim klubom. Nemanja Stjepanović je rođen 7. februara 1984 godine u Ljuboviji. Karijeru je počeo u Modriči, da bi nakon dvije sezone prešao u Laktaše, odakle je pola godine kasnije otišao u Zrinjski iz Mostara. Nakon Zrinjskog odlazi u Kozaru iz koje pravi transfer u Slovenije, tačnije u Rudar iz Velenja. Nakon tri uspješne godine u Sloveniji vraća se u Premijer Ligu gdje je potpisao sa Slobodu. U prošloj sezoni je odigrao 30 utakmica za Slobodu, a postigao je jedan gol i upisao je jednu asistenciju. Za mladu reprezentaciju BiH je dobijao pozive, ali nije nikada zaigrao.

Pročitajte više na:http://****/****-bih/nemanja- ... hana/87327
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 03 jul 2017, 16:54, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 03 jul 2017, 16:52

Ekipa iz Siminog Hana sve jača Stjepanović i Stokić potpisali za Slogu

Piše: E. Škorić 03.07.2017., 10:21

Prvoligaš iz Siminog Hana, FK Sloga, doveo je nova pojačanja i time nastavio da slaže sjajan tim za Premijer ligu. Azmir Husić u Siminom Hanu stvara respektabilnu ekipu koja je zrela za Premijer ligu BiH, što je i cilj Sloge, da se naredne sezone u Prvoj ligi FBiH izbori za prvo mjesto i ostvari historijski uspjeh. Brojna zvučna imena stigla su u Slogu ovog ljeta, a sada je klub zvanično potvrdio angažmane napadača Joce Stokića i iskusnog veznjaka Nemanje Stjepanovića. Stokić je došao iz Čelika, dok je Stjepanović nedavno raskinuo ugovor sa Slobodom. Kako su ranije stigli drugi igrači s bogatim iskustvom igranja u Premijer ligi, sve osim ulaska u Premijer ligu za Slogu će biti veliki neuspjeh.

slika
Ja volim FK Tuzla City

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 jul 2017, 19:56

Stvara se dream team. :kafa:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 03 jul 2017, 20:51

Ova ekipa Sloge će biti najjača ekipa u historiji federalne lige.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 jul 2017, 20:53

nellic07 je napisao/la:Ova ekipa Sloge će biti najjača ekipa u historiji federalne lige.
A Olimpik moze hladno da bude druga najjaca u historiji, imaju legitimnu ekipu za PL. Jacu su sada ekipu napravili nego sto su prosle sezone imali :D

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 04 jul 2017, 12:38

mene ne bi začudilo ako bi se Sloga sa ovim igračima (ako bude savršeno radilo) mogla boriti za trofej u Kupu, još pogotovo ako dominantno završe jesenji dio prvenstva bili bi u ogromnoj prednosti u odnosu na premijerligaše

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 04 jul 2017, 15:55

Nisam nešto upratio, a mrsko mi vraćati stranice nazad ako je već bilo, šta je bilo sa onom promjenom naziva kluba u Tuzla city. Nekako bi pravo kul zvučalo, moderno i atraktivno ime za klub i osvježenje u ovoj zabokrečeni komunističkih termina, dosta je više ovih bratstava, jedinstva, slobode, sloge, borca, rudara, zvijezda, radnika, omladinca. Onaj Metalege mi je samo zbog naziva nekako bio drag klub.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jul 2017, 16:00

LegendKiller je napisao/la:Nisam nešto upratio, a mrsko mi vraćati stranice nazad ako je već bilo, šta je bilo sa onom promjenom naziva kluba u Tuzla city. Nekako bi pravo kul zvučalo, moderno i atraktivno ime za klub i osvježenje u ovoj zabokrečeni komunističkih termina, dosta je više ovih bratstava, jedinstva, slobode, sloge, borca, rudara, zvijezda, radnika, omladinca. Onaj Metalege mi je samo zbog naziva nekako bio drag klub.
Vecinu tih naziva imas i na Zapadu, ne znam sta im fali.
Meni gore koristiti strane nazive ili uzimati ime grada.
Najgori nazivi su ubjedljivo vjerski, bila ona ekipa Gazije u Gorazdu. :lol:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 jul 2017, 16:03

Mislim da je Sloga sklopila ekipu za sljedeću sezonu i da je to to....sad,za sta Ce to bit dovoljno vidjet ćemo
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 04 jul 2017, 17:20

Yebem sve one koji "navijaju" za Slobodu a podrzavaju ovo. Mijenjajte dresove i uživajte :thumbdown:

Edit: Da ne bude pogrešno shvaćeno ko iskreno navija za ovaj klub sve ok respekt, a ovi na dvije stolice :puke:
Odlučite se više.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 05 jul 2017, 08:36

ASD je napisao/la:
LegendKiller je napisao/la:Nisam nešto upratio, a mrsko mi vraćati stranice nazad ako je već bilo, šta je bilo sa onom promjenom naziva kluba u Tuzla city. Nekako bi pravo kul zvučalo, moderno i atraktivno ime za klub i osvježenje u ovoj zabokrečeni komunističkih termina, dosta je više ovih bratstava, jedinstva, slobode, sloge, borca, rudara, zvijezda, radnika, omladinca. Onaj Metalege mi je samo zbog naziva nekako bio drag klub.
pa i nema baš na zapadu ovakvih naziva, ima nešto na Istoku jer su i oni nazive timovima davali pod uticajem iste ideologije. Bolje je i uzimati nazive gradova nego ove komunističke termine koristiti. Ako pogledamo samo prostor BiH vidjećemo da od svakog gore navedenog termina postoje barem po tri kluba a nekih i više, a ako uzmemo i susjedne države onda je to mnogo više (doduše Hrvati to pomalo ukidaju).
Nije mi jasno zašto je termin Gazija vjerski termin. Gazija je arapska riječ koja znači napad, borbu i slično, neke direktne veze sa vjerom nema. Dakle, to je naziv kao i npr. Borac. Bolje i to, nego bratstvo, jedinstvo, sloga, radnik, i slično.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 jul 2017, 09:08

LegendKiller je napisao/la:
ASD je napisao/la:
pa i nema baš na zapadu ovakvih naziva, ima nešto na Istoku jer su i oni nazive timovima davali pod uticajem iste ideologije. Bolje je i uzimati nazive gradova nego ove komunističke termine koristiti. Ako pogledamo samo prostor BiH vidjećemo da od svakog gore navedenog termina postoje barem po tri kluba a nekih i više, a ako uzmemo i susjedne države onda je to mnogo više (doduše Hrvati to pomalo ukidaju).
Nije mi jasno zašto je termin Gazija vjerski termin. Gazija je arapska riječ koja znači napad, borbu i slično, neke direktne veze sa vjerom nema. Dakle, to je naziv kao i npr. Borac. Bolje i to, nego bratstvo, jedinstvo, sloga, radnik, i slično.
United (Jedinstvo) Juventus (Mladost) eto ti primjer dva velika kluba, ne bukvalan prevod ali bukvalno se ne prevodi nista iz njihovih jezika.
Gazije predstavljaju vjerske borce, ne obicne borce, i znamo iz kojeg se razloga ta rijec ovdje koristi.

Uostalom, ne vidim problem s tim nazivima iz vremena Juge, ipak je sport tada bio na vrhuncu u nasoj drzavi, evo konkretno u fudbalu republicka liga bila na nivou Premijer lige.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 05 jul 2017, 09:38

Ma hajde da se ne raspravljamo bezveze o značenju naziva, nije to uopće poenta, samo sam govorio da pojedinih naziva klubova ima previše, pa bi neki novi naziv bio onako osvježenje.

Slogi želim sve najbolje u predstojećoj sezoni. Klubovi koji imaju novac, i koji će ulagati u ekipu i infrastrukturu trebaju ovoj ligi.

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 05 jul 2017, 09:43

Kakve su šanse da krene renoviranje stadiona ?
Ustvari, na kojem ćete stadionu igrat sljedeće godine u PL :mrgreen:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 jul 2017, 11:44

haris004 je napisao/la:Kakve su šanse da krene renoviranje stadiona ?
Ustvari, na kojem ćete stadionu igrat sljedeće godine u PL :mrgreen:
Sloga ako upadne u PL igrat će najvjerojatnije na Tusnju...mada nije nemoguće da pocnu i svoj stadion sredjivati pa dokle stignu
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 jul 2017, 16:41

Bivši golman Slobode novi član Sloge Simin Han

06.07.2017 u 15:58

Bivši golman Slobode Dino Čizmić potpisao je ugovor sa ekipom Sloge iz Simin Hana. Čizmić je još jedan u nizu igrača koje je Azmir Husić ''preselio'' iz Slobode u Slogu, odnosno iz Premijer lige BiH u Prvu ligu Federacije BiH. Mladi golman nije igrao za prvi tim Slobode, ali je protiv Radnika u Kupu BiH sjedio na klupi u finalnoj utakmici. Ovaj fudbaler je rođen 1998. godine i nakon ove sezone mu je istekao juniorski staž, a za mjesto na golu Sloge borit će se sa Mirzom Hamzabegovićem.

Pročitajte više na:http://****/****-bih/bivsi-go ... -han/87650
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.