BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Sariel
Kontakt:

Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Post Postao/la Sariel » 07 jul 2017, 07:19

Eto jedni ispadose.pite u nevjerici.sezona pocela drama lose..
Sad jos zrinjski da ispadne.
A da ove dvije preostale ekipe guraju koliko mogu i potrose se.pa d a budu "umorni" u prvenstvu .odlicno :thumbup:

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 07 jul 2017, 07:57

Kratko ću prokomentirati igru naših klubova.

Sarajevo

Kad se sve zbroji i oduzme nisu ni zaslužili prolaz. Da bili su puno bolja ekipa u 2 pol. Prve utakmice i cijelu utakmicu na Koševu, ALI uvijek postoji to ali. Jedna ozbiljna ekipa ne može se dopustiti da primi gol sa pola terena što ih je bacilo u zaostatak! Prvi gol u uzvratu stiže iz stotinu odbijanja što se pokazalo kroz cijelu utakmicu da nema koncentracije i smirenosti u najvažnim trenucima utakmice. Drugi pogodak postigneš iz jedanaesterca i onda opet primaš gol iz ničeg. Ne realiziraš najstrožu kaznu u finišu utakmice imaš igrača više čitave produžetke i opet ti protivnik dočeka penale. Uz onako očajnog golmana kao što je Pavlović bolje nije ni moglo biti. Ostaje žal ali Sarajevo je u ovom dvomeču samo sebe pobijedilo sa preskupim greškama!

Željo

U obrani previše plivaju i što je netko od forumaša rekao igraju na silu bez pretjeranog plana čisto na individualnu kvalitetu pojedinih igrača. Što bi se reklo na mišiće. Vidjet ćemo što mogu u 2 kolu ali neće uvijek biti euro golova iz slobodnjaka, neće uvijek onakvi poklon golovi završavati dobro i sigurno da se moraju bolje pripremiti za idućeg protivnika naročito u obrani!

Široki …

Iako smo bili u najgoroj poziciji prije ždrijeba i nakon istog mnogi su nas otpisali uz častan poraz. Međutim pokazalo se da smo doveli par dobrih igrača uz još nekolik najavljenih što je garant da ćemo loviti prvo mjesto ove godine. Imamo dobrog trenera koji za razliku od ostalih u ligi ponekad riskira uigrava neke nove formacije koje se kod nas u ligi do sada nisu igrale jer većina ekipa igra čisto ziheraški! To se pokazalo i u ovom dvomeču u prvoj utakmici smo bili toliko dominantni da smo mogli dati još 2-3 gola u drugoj smo igrali na kontre imali zrelije prilike a domaća momčad nije nas ozbiljnije ugrozila i u dvomeču smo sačuvali netaknutu mrežu! Sad idemo na Aberdeen i uz malo sreće i ovakav pristup vjerujem da ih možemo izbaciti!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 07 jul 2017, 08:45

Smješno kako nam je nogomet loš pa Moldavci nas izbacuju.
Mislim da je Sarajevo i najviše osramotilo BH nogomet: Zeta,Kukesi,Zaria..!!!
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 07 jul 2017, 09:16

GoskGabela je napisao/la:Smješno kako nam je nogomet loš pa Moldavci nas izbacuju.
A jbg kad GOŠK nije imao prilike za to :mrgreen:

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 07 jul 2017, 09:21

Po meni, Janjos je jedini krivac za ispadanje Sarajeva. Bez hejta ikakvog, za mene je smiješan trener. Mislim da bi Jagodic i Starcevic sa Slobodom i Krupom prošli ovu Zariu.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 07 jul 2017, 09:25

RollingPaper je napisao/la:Po meni, Janjos je jedini krivac za ispadanje Sarajeva. Bez hejta ikakvog, za mene je smiješan trener. Mislim da bi Jagodic i Starcevic sa Slobodom i Krupom prošli ovu Zariu.
Pa nebi baš rekao da je jedini krivac, sebičnost pojedinih igrača kod izglednih prilika, promašeni penal u regularnom vremenu, teško da je on mogao utjecat na te stvari sa klupe.
NK Široki Brijeg

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 07 jul 2017, 09:47

Evolve je napisao/la:
RollingPaper je napisao/la:Po meni, Janjos je jedini krivac za ispadanje Sarajeva. Bez hejta ikakvog, za mene je smiješan trener. Mislim da bi Jagodic i Starcevic sa Slobodom i Krupom prošli ovu Zariu.
Pa nebi baš rekao da je jedini krivac, sebičnost pojedinih igrača kod izglednih prilika, promašeni penal u regularnom vremenu, teško da je on mogao utjecat na te stvari sa klupe.
Mogao je i trebao je utjecat. U Moldaviji nije smio primit onako dva smiješna gola. Sarajevo ima dobru ekipu ali bez ikakve taktičke zamisli, što se već osjeti odlaskom Duljevica.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 jul 2017, 09:50

Ne bih ja rekao da je on krivac, pogotovo ne jedini krivac. Sarajevo u Moldaviji mozda jest uslo u utakmicu malo podcjenjivacki, ali su onda u drugom poluvremenu odigrali dobro. Primili su gol s centra, za takvo nesto ne moze biti kriv trener. Sinoc su na Kosevu igrom razbili protivnika. Netko tu pise da je Sarajevo igralo solidno, ali ono sto sam ja vidio je puno vise od solidne igre. Sarajevo je stalno napadalo, stvaralo prilike, nisu se povukli nakon 2-0 i kod onih 2-1 su zurili dati gol i rijesiti sve u 90 minuta. Sarajevo je sinoc odigralo utakmicu za koju mozes reci ono 'nismo imali srece'. Toliko prilika je promaseno, pa i penal, a onda i ona jedna diskutabilna situacija u kojoj sam ja uvjeren da je lopta presla gol liniju i da je to bio cist pogodak za Sarajevo, a to nitko ne spominje. Sarajevo je zasluzilo proci, a gosti vjerojatno ni sami ne znaju kako su uspjeli izbjeci debakl. Oni su se branili, mada ta njihova obrana nije bila smislena jer je Sarajevo stvorilo silu prilika, cupali su lopte s gol linije, a i golman im je bio na visini zadatka. Da je Sarajevo u napadu imalo nekog ubojitijeg napadaca prosli bi dalje s 5-0. Nije trener kriv sto golman prima gol s centra, sto Crnkic ne zna zabit penal, sto mu kapetan fula penal na raspucavanju, sto mu igraci s dva metra ne uspjevaju loptu spremiti u mrezu. Sarajevo je imalo igru, ali realizacija nula bodova. I onog prvog penala da nije bilo upitno je jel bi Sarajevo dalo drugi gol.

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 07 jul 2017, 09:51

Galion je napisao/la:
GoskGabela je napisao/la:Smješno kako nam je nogomet loš pa Moldavci nas izbacuju.
Bit je da nam nogomet pada iz godine u godinu, pa nas i Moldavci izbacuju. Još gore tim koji se do zadnjeg kola borio za naslov.
Jednostavno Duljević je bio srce i duša ove ekipe. Bez njega su prosječna ekipa.
Ne boj se ovaj Gosk bi bar jednom u dvije utakmice dobio recimo Birkirkaru koja je izbacila NKŠB prošle godine ;)

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 07 jul 2017, 09:57

Signore je napisao/la:
Ne bih ja rekao da je on krivac, pogotovo ne jedini krivac. Sarajevo u Moldaviji mozda jest uslo u utakmicu malo podcjenjivacki, ali su onda u drugom poluvremenu odigrali dobro. Primili su gol s centra, za takvo nesto ne moze biti kriv trener. Sinoc su na Kosevu igrom razbili protivnika. Netko tu pise da je Sarajevo igralo solidno, ali ono sto sam ja vidio je puno vise od solidne igre. Sarajevo je stalno napadalo, stvaralo prilike, nisu se povukli nakon 2-0 i kod onih 2-1 su zurili dati gol i rijesiti sve u 90 minuta. Sarajevo je sinoc odigralo utakmicu za koju mozes reci ono 'nismo imali srece'. Toliko prilika je promaseno, pa i penal, a onda i ona jedna diskutabilna situacija u kojoj sam ja uvjeren da je lopta presla gol liniju i da je to bio cist pogodak za Sarajevo, a to nitko ne spominje. Sarajevo je zasluzilo proci, a gosti vjerojatno ni sami ne znaju kako su uspjeli izbjeci debakl. Oni su se branili, mada ta njihova obrana nije bila smislena jer je Sarajevo stvorilo silu prilika, cupali su lopte s gol linije, a i golman im je bio na visini zadatka. Da je Sarajevo u napadu imalo nekog ubojitijeg napadaca prosli bi dalje s 5-0. Nije trener kriv sto golman prima gol s centra, sto Crnkic ne zna zabit penal, sto mu kapetan fula penal na raspucavanju, sto mu igraci s dva metra ne uspjevaju loptu spremiti u mrezu. Sarajevo je imalo igru, ali realizacija nula bodova. I onog prvog penala da nije bilo upitno je jel bi Sarajevo dalo drugi gol.
Neka Zaria Balti ti da 3 gola i izbaci te odmah u prvom pretkolu? Samo u BiH se to moze desiti "najboljem treneru lige".

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 07 jul 2017, 10:04

GoskGabela je napisao/la:
Galion je napisao/la:
Bit je da nam nogomet pada iz godine u godinu, pa nas i Moldavci izbacuju. Još gore tim koji se do zadnjeg kola borio za naslov.
Jednostavno Duljević je bio srce i duša ove ekipe. Bez njega su prosječna ekipa.
Ne boj se ovaj Gosk bi bar jednom u dvije utakmice dobio recimo Birkirkaru koja je izbacila NKŠB prošle godine ;)
Svaka vama cast al treba te jos vi pure jesti da dodete u priliku ispasti od nekoga. :D mi smo lani imali problema oko uprave nisu dovodeni igraci i to je to bilo. A ove godine sa ozbiljnim pristupom igri i radom svih klupskih struktura idemo prema vrhu! ;)
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 07 jul 2017, 10:08

GoskGabela je napisao/la:Ne boj se ovaj Gosk bi bar jednom u dvije utakmice dobio recimo Birkirkaru koja je izbacila NKŠB prošle godine ;)
Ne bi.
Ali nikad nećemo bit u mogućnosti to saznati :urnebes:
A sad bez zezancije. Problem sa svim vama navijačima ekipa koje se ne bore za vrh premijer lige je da misle šta će Maltežani, Luksemburžani, Moldavci zato što nikad nisu u mogućnosti igrati s njima, a nisu svjesni da su te ekipe li la s našima i da najbolje ekipe iz Malte i sl. su jače od od ovih poput GOŠK-a koje se bore za ostanak u premijer ligi.
Još je jedan levat usporedio Zariu i Bosnu Semu :crazy:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 07 jul 2017, 10:09

Dosta raje iznenadjeno Sirokim, ja i nisam. Bice zajeban Siroki, hladne glave bi ih uvrstio u kandidata za Titulu.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 jul 2017, 10:51

Naravno da nije, svakako je tu bilo poraza kao sto si i sam nabrojao ali mi smo ti ipak koji smo najvise dogurali u Europi i izbacivali smo jace od sebe u vise navrata.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 jul 2017, 11:04

slika

Prvo pretkolo Europske lige

1.utakmica, 29.06.2017. - 20:45h - FK Željezničar Sarajevo - FK Zeta Golubovci 1-0
2.utakmica, 06.07.2017. - 20:30h - FK Zeta Golubovci - FK Željezničar Sarajevo 2-2

1.utakmica, 29.06.2017. - 19:00h - FC Zaria Bălți - FK Sarajevo 2-1
2.utakmica, 06.07.2017. - 20:00h - FK Sarajevo - FC Zaria Bălți 2-1 (pen. 5-6)

1.utakmica, 29.06.2017. - 20:30h - NK Široki Brijeg - FC Ordabasy Shymkent 2-0
2.utakmica, 06.07.2017. - 17:00h - FC Ordabasy Shymkent - NK Široki Brijeg 0-0

Drugo pretkolo Europske lige

1.utakmica, 13.07.2017. - 00:00h - FK Željezničar Sarajevo - AIK
2.utakmica, 20.07.2017. - 00:00h - AIK- FK Željezničar Sarajevo

1.utakmica, 13.07.2017. - 00:00h - Aberdeen FC - NK Široki Brijeg
2.utakmica, 20.07.2017. - 00:00h - NK Široki Brijeg - Aberdeen FC

UEFA 5-year Club Ranking 2018

Kod: Označi sve

13/14	14/15	15/16	16/17	17/18	Total   Country
                                                                          Points	 Part
208. Zrinjski Mostar     	Bos	0.50	 1.00    0.25	 1.00	 1.00  	3.750	1.250
241. FK Sarajevo	         Bos	0.50	 1.50    1.00	    	  0.25	  3.250	1.250
273. Zeljeznicar Sarajevo	Bos	1.00	 0.50    1.00	    	  0.50	  3.000	1.250
318. Siroki Brijeg	       Bos	1.00	 0.50	         0.25 	0.50  	2.250	1.250
374. Bosnia-Herzegovina	 	 	 	 	 	 	                        	      1.250
UEFA Country Coefficients 2017/2018

Cup	qW	qD	qL	#W	#D	#L	Bonus	Points	Average
16.  Bosnia-Herzegovina 4 teams   3	 2	 1	 0	 0	 0	  0	    4.0	  1.000
56.  Siroki Brijeg	       EL	 1	 1	 0	 0	 0	 0	  0	    1.5	 not out
56.  Zeljeznicar Sarajevo   EL	 1	 1	 0	 0	 0	 0	  0	    1.5	 not out
72.  FK Sarajevo	         EL	 1	 0	 1	 0	 0	 0	  0	    1.0	 
100. Zrinjski Mostar	     CL	 0	 0	 0	 0	 0	 0	  0    	0.0    not out
UEFA Country Ranking 2018

#   country	13/14	14/15	15/16	16/17	17/18	ranking
35. Hungary	0.875	2.125	1.625	1.875	0.875	7.375	
36. Ireland	0.250	2.000	0.700	2.625	1.000	6.575	
37. Finland	0.500	2.400	1.000	1.750	0.875	6.525	
38. Albania	2.000	0.875	2.125	0.875	0.500	6.375	
39. BiH       1.500	1.750	1.500	0.500	1.000	6.250	
40. Macedonia 0.500	1.125	1.500	1.250	1.000	5.375	
41. Estonia	1.000	1.500	1.000	1.375	0.500	5.375

Evo malo i statistike. Dakle, Zrinjski je trenutno nas najbolje rangirani klub i nalazi se cak 42 pozicije ispred Sarajeva prosle sezone. To znaci da je nasem prvaku itekako godila ova izmjena bodovanja. Sarajevo je takodjer napredovalo za nekoliko pozicija, ali moguce da padnu. Zeljo je u blagom padu, ali imaju sansu da to nadoknade prolazom AIK-a. Siroki je pao za svega jednu poziciju i uz prolaz Aberdeena ocekuje ih napredak.

Da malo pojasnim ovo petogodisnje bodovanje. To je isto bodovanje za klupski koeficijent kao i prethodnih sezona. Sad je razlika u tom sto na koeficijentu nemas onih 20% od nacionalnog koeficijenta, tj. ovih 1.250. Da pojasnim i taj 'country part'. To je dakle 20% nacionalnog koeficijenta i koriste ga svi klubovi koji do sad nisu izlazili u Europu, kao sto je to slucaj bio i do sad. Sad je jedina razlika u tome sto postoji mogucnost da klub koji je izlazio u Europu ima manji koeficijent od ovog nacionalnog i onda taj klub koristi taj nacionalni, a ne svoj. Zato u poretku klubova pored klupskog koeficijenta stoji i nacionalni i koristi se onaj koji je veci.

Sto se tice desetogodisnjeg poretka. S tim se ne treba opterecivati. Njega ce koristiti iskljucivo UEFA pri raspodjeli novca. Nista znacajno za pretkola i za nas opcenito.

Liga je za sad zadrzala poziciju. Mislim da ono famozno 'branjenje koeficijenta' uopce nije bitno. Naravno, uvijek je dobro napraviti bolji rezultat, ali je bitnije praviti rezultat koji ce imati ucinak u odnosu na protivnike. Ispod nas je trenutno Makedonija koja ce nas tesko stici i BiH ce po meni 95% zadrzati minimalno 39. poziciju. Ispred nas su Albanija, Irska i Finska koji su nam na maloj udaljenosti i mislim da ih mozemo stici i zavrsiti ovu sezonu kao 36. Madjarska, Moldavija i Island drze naredne tri pozicije i ne djeluju mi uhvatljivo za ovu sezonu, ali naredne bi vec mogli da im se priblizimo, a Moldaviju cemo dogodine i preskociti bez obzira na sve jer ce oni izgubiti ogroman koeficijent. 32. je Slovenija s koeficijentom preko 10 i to je za nas nemoguca misija, ali treba teziti da se udje medju 30. Ta 30. pozicija nam nece donijeti nikakve dodatne povlastice, ali to ipak znaci da imamo malo bolje rezultate, da smo napredovali i da stvari idu na bolje.

Britvica
Kontakt:

Post Postao/la Britvica » 07 jul 2017, 11:07

Osim13 je napisao/la:Dosta raje iznenadjeno Sirokim, ja i nisam. Bice zajeban Siroki, hladne glave bi ih uvrstio u kandidata za Titulu.
Trenutno nema ekipe u bih koja može parirati širokom pogotovo što se tiče kombinatorike. Jesi gledao onu ljepotu od igre, kao da ne dolaze iz ove lige !!

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 07 jul 2017, 11:10

MortemHz je napisao/la:
Naravno da nije, svakako je tu bilo poraza kao sto si i sam nabrojao ali mi smo ti ipak koji smo najvise dogurali u Europi i izbacivali smo jace od sebe u vise navrata.
Iz godine u godine strmoglavi pad, stvarno je došlo konačno vrijeme za reforme u našem nogometu
Savez,lige, sve
Liga 10, ujedinjenje manjih liga, smanjivanje nižih liga, zaštita igrača u-21, povećati broj stranaca, savez pomoci klubovima u infrastrukturi itd itd.
Britvica je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:Dosta raje iznenadjeno Sirokim, ja i nisam. Bice zajeban Siroki, hladne glave bi ih uvrstio u kandidata za Titulu.
Trenutno nema ekipe u bih koja može parirati širokom pogotovo što se tiče kombinatorike. Jesi gledao onu ljepotu od igre, kao da ne dolaze iz ove lige !!
Još jedan dokaz kako je ova liga loša. Široki je doveo iz HNL dovjicu osrednjih veznjaka koji su već ovamo glavni igrači. Jednostavno znaju "sakriti" loptu i iznijet je. Već mogu reći da će Široki biti jedan od glavnih favorita za nAslov ove godine
Galion je napisao/la:
GoskGabela je napisao/la:Ne boj se ovaj Gosk bi bar jednom u dvije utakmice dobio recimo Birkirkaru koja je izbacila NKŠB prošle godine ;)
Ne bi.
Ali nikad nećemo bit u mogućnosti to saznati :urnebes:
A sad bez zezancije. Problem sa svim vama navijačima ekipa koje se ne bore za vrh premijer lige je da misle šta će Maltežani, Luksemburžani, Moldavci zato što nikad nisu u mogućnosti igrati s njima, a nisu svjesni da su te ekipe li la s našima i da najbolje ekipe iz Malte i sl. su jače od od ovih poput GOŠK-a koje se bore za ostanak u premijer ligi.
Još je jedan levat usporedio Zariu i Bosnu Semu :crazy:
Ne znam razočaran sam kako padamo stalno. Svaka čast ove godine Širokom, samo naprijed

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 jul 2017, 11:13

To je istina, ne pamtim gore Sarajevo, poslije rata smo 20 puta jaci bili.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 jul 2017, 11:22

Signore je napisao/la: UEFA 5-year Club Ranking 2018

13/14	14/15	15/16	16/17	17/18	Total   Country
                                                                          Points	 Part
208. Zrinjski Mostar     	Bos	0.50	 1.00    0.25	 1.00	 1.00  	3.750	1.250
241. FK Sarajevo	         Bos	0.50	 1.50    1.00	    	  0.25	  3.250	1.250
273. Zeljeznicar Sarajevo	Bos	1.00	 0.50    1.00	    	  0.50	  3.000	1.250
318. Siroki Brijeg	       Bos	1.00	 0.50	         0.25 	0.50  	2.250	1.250
374. Bosnia-Herzegovina	 	 	 	 	 	 	                        	      1.250
UEFA Country Coefficients 2017/2018

Cup	qW	qD	qL	#W	#D	#L	Bonus	Points	Average
16.  Bosnia-Herzegovina 4 teams   3	 2	 1	 0	 0	 0	  0	    4.0	  1.000
56.  Siroki Brijeg	       EL	 1	 1	 0	 0	 0	 0	  0	    1.5	 not out
56.  Zeljeznicar Sarajevo   EL	 1	 1	 0	 0	 0	 0	  0	    1.5	 not out
72.  FK Sarajevo	         EL	 1	 0	 1	 0	 0	 0	  0	    1.0	 
100. Zrinjski Mostar	     CL	 0	 0	 0	 0	 0	 0	  0    	0.0    not out
UEFA Country Ranking 2018

#   country	13/14	14/15	15/16	16/17	17/18	ranking
35. Hungary	0.875	2.125	1.625	1.875	0.875	7.375	
36. Ireland	0.250	2.000	0.700	2.625	1.000	6.575	
37. Finland	0.500	2.400	1.000	1.750	0.875	6.525	
38. Albania	2.000	0.875	2.125	0.875	0.500	6.375	
39. BiH       1.500	1.750	1.500	0.500	1.000	6.250	
40. Macedonia 0.500	1.125	1.500	1.250	1.000	5.375	
41. Estonia	1.000	1.500	1.000	1.375	0.500	5.375
Zar se ne gleda od sljedece sezone desetogodisnji uspjeh klubova umjesto 5 godina? Ili sam pogresno procito negdje.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 jul 2017, 11:26

irfo je napisao/la: Zar se ne gleda od sljedece sezone desetogodisnji uspjeh klubova umjesto 5 godina? Ili sam pogresno procito negdje.
Pa napisao sam. Citaj cijeli post. Evo opet

Da malo pojasnim ovo petogodisnje bodovanje. To je isto bodovanje za klupski koeficijent kao i prethodnih sezona. Sad je razlika u tom sto na koeficijentu nemas onih 20% od nacionalnog koeficijenta, tj. ovih 1.250. Da pojasnim i taj 'country part'. To je dakle 20% nacionalnog koeficijenta i koriste ga svi klubovi koji do sad nisu izlazili u Europu, kao sto je to slucaj bio i do sad. Sad je jedina razlika u tome sto postoji mogucnost da klub koji je izlazio u Europu ima manji koeficijent od ovog nacionalnog i onda taj klub koristi taj nacionalni, a ne svoj. Zato u poretku klubova pored klupskog koeficijenta stoji i nacionalni i koristi se onaj koji je veci.

Sto se tice desetogodisnjeg poretka. S tim se ne treba opterecivati. Njega ce koristiti iskljucivo UEFA pri raspodjeli novca. Nista znacajno za pretkola i za nas opcenito.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.