FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Popisani vol1000. Nesreca nas prati godinama i gotovo.Sinoc imas posjetu i domacinsko sudenja , preko 30 suteva i 15 kornera , 2 precke penal itd.Sta reci zao mi je jer smo zasluziki prolaz.Bekica da malo pohvalim sinoc je dobar bio.Dovedite Dupovca,Stojceva i veznog pravog pod moranje 
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Ja sam rekao prije produzetaka da cemo ispasti.Jednostavno tako je mirisalo,negdje je tako "zapisano"nevjerovatno sta se sve desilo.U dvije utakmice sva ova desavanja i da ispadnes,nemogu da objasnim.
Ograjisali 1987!
Ograjisali 1987!
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
Historicar
- Kontakt:
Sinočnja utakmica je po dešavanjima na terenu bila identična finalu Lige prvaka 2012 Bajern - Čelzi u Minhenu
- Evolution87
- Kontakt:
Nadam se da si ironican sa bekicem. Pa taj parmak je inao 48473 ubacaja i niti jedan nije bio dobar, ljudi se sklanjali i pustali ga da ubacuje a on svaki put opasnost po zadnje redove na istoku. Mozda ga treba gore kod porodilista pozicionirati pa da odatle pokusa.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Nazad je odradio baš fin posao, imao je par dobrih prodora također.. nakon jednog je i digao Koševo na noge. Ali ubacivanje u ''šesnaesterac''Evolution87 je napisao/la:Nadam se da si ironican sa bekicem. Pa taj parmak je inao 48473 ubacaja i niti jedan nije bio dobar, ljudi se sklanjali i pustali ga da ubacuje a on svaki put opasnost po zadnje redove na istoku. Mozda ga treba gore kod porodilista pozicionirati pa da odatle pokusa.
Amer Dupovac!
igrali smo, onako kako su navijači priželjkivali(slučajno ili ne), falilo je spreme, falilo je znanja pojedincima, ali onim pojedincima kojima sezonama fali znanja...dakle ništa novo, prekide nikad nismo znali izvesti ni kad je najjača ekipa bila na okupa pa tako ni sad ne znamo...ovu ekipu bi pregazili još više da smo imali golgetera i još kojeg veznog a još posebno da smo bili spremni i fit 100%...a da budemo precizni da je Kadušić ostao na terenu sad bi mislili o Kipru...
kako god ga okreneš ova igra je space shuttle za sve prethodnike izuzev Kodre....par papagaja kontantno provlači i ponavlja da trener nema hrabrosti i ta neargumentirana sra.nja i igra se naziva "pic.hka.stom" a u biti si napao na domaćem terenu i zabio na vrijeme i greškama individualaca/pojedinaca propustio da napraviš zalihu golova za mirnu tekmu do kraja....tu trener nema uticaja...postavka je bila dobra, ništa drugačije se nije moglo uraditi...mourinho neće naučiti momka od 29 da centrira , niti sebičnog igrača da dodaje, lijepo bi bilo da mu se omogući širina u kadru tako da može da kažnjava takvu bahatost klupiranjem....da vidimo kakve ćemo još igrače dovesti pa da se napadne neki trofej...
kako god ga okreneš ova igra je space shuttle za sve prethodnike izuzev Kodre....par papagaja kontantno provlači i ponavlja da trener nema hrabrosti i ta neargumentirana sra.nja i igra se naziva "pic.hka.stom" a u biti si napao na domaćem terenu i zabio na vrijeme i greškama individualaca/pojedinaca propustio da napraviš zalihu golova za mirnu tekmu do kraja....tu trener nema uticaja...postavka je bila dobra, ništa drugačije se nije moglo uraditi...mourinho neće naučiti momka od 29 da centrira , niti sebičnog igrača da dodaje, lijepo bi bilo da mu se omogući širina u kadru tako da može da kažnjava takvu bahatost klupiranjem....da vidimo kakve ćemo još igrače dovesti pa da se napadne neki trofej...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Ćala molim te stavi koga bilo na beka osim Bekića, pa taj ne zna šesnesterac pogoditi............. i da Dušana zakucati za klupu 
Sta ću s nanom ljudiRN87 je napisao/la:Ako sutra uclanim nanu u klub, hoce li direktorica marketinga nauciti engleski?
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
DenchiNL je napisao/la:igrali smo, onako kako su navijači priželjkivali(slučajno ili ne), falilo je spreme, falilo je znanja pojedincima, ali onim pojedincima kojima sezonama fali znanja...dakle ništa novo, prekide nikad nismo znali izvesti ni kad je najjača ekipa bila na okupa pa tako ni sad ne znamo...ovu ekipu bi pregazili još više da smo imali golgetera i još kojeg veznog a još posebno da smo bili spremni i fit 100%...a da budemo precizni da je Kadušić ostao na terenu sad bi mislili o Kipru...
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Najbolje bi bilo da Cala sam odstupi dok ima jos vremena , al sumnjam da hoce , al opet desit ce se da ode , prvi kiks , navijaci ce ga uzeti na zub i sam ce sebi zatvoriti vrata ....
- robertkosar
- Kontakt:
Ako sam ja dosao kao trener kandidat u Fk Sarajevo i pregovaram sa upravom. Onda kazem ova ekipa nema kvalitet ni za evropu ni za vrh premijer lige, trazim pet novih igraca na pzicijama gdje je ekipa naj tanja , trazim te i te igrace ako nemoze to da se ispuni u roku mjesec dana ja ne zelim biti trener i gotovo. Ali nasem cali zinulo dupe na paru pa daj ja cu, Doduse i Braco Hadliosmanovic bi mozda bolje prosao nego opcinski cinovnik. I prihvati se cala posla koji nije za njega i sad mu sreca kriva i 100 drugih stvari. Olimpik staje napravio? Jedinstvo nogirali ga ljudi. Trener baksuz koji je sva finala zijanio i kad u oktobru budemo 7 ili osmi onda uprava nek mjenja familiju svojuDenchiNL je napisao/la:igrali smo, onako kako su navijači priželjkivali(slučajno ili ne), falilo je spreme, falilo je znanja pojedincima, ali onim pojedincima kojima sezonama fali znanja...dakle ništa novo, prekide nikad nismo znali izvesti ni kad je najjača ekipa bila na okupa pa tako ni sad ne znamo...ovu ekipu bi pregazili još više da smo imali golgetera i još kojeg veznog a još posebno da smo bili spremni i fit 100%...a da budemo precizni da je Kadušić ostao na terenu sad bi mislili o Kipru...
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Mihojević je sinoć im'o sijaset grešaka. Ispadanja metar, nelogičnih faulova, izlijetanja u prazno, paničnih izbijanja, loše postavljanje. Mlad je i sve, ali mora početi igrati razumnije, nije mu ovo prvi put ono nabrojano, nego se to kod njega često dešava. Mora početi mozgom igrati, ipak njegova pozicija je najodgovornija. Što prije to bolje za njega.
Hodžić je po meni zaluto u klub, i vazda sam bio protiv njegovog dovođenja. Momak koji puca pod pritiskom i nema elementarno poznavanje fudbala.
Kadušić je za njega igračina. Sinoć odličan do povrede. Bespotrebno je zapostavljen mogo je bolje napredovat da je igro regularno prošlu sezonu.
Kuzmanović talentovan, ali previše "valja" loptu, i to je danas veliki minus, problem mu je i konstanta u tekmi, brzo pada.
Anđušić mi se svidio sinoć. Po meni bi trebo čak da zaigra od prve minute, a ne sa klupe da ulazi samo. Konačno se malo trzno i zaigro ko u juniorima nekada.
Radovac je dobro krenuo u tekmu, trčo, nudio se, klizeći, puco
malo me podsjetio kao one tekme protiv BM.
Ovo je što se tiče mladih.
Hodžić je po meni zaluto u klub, i vazda sam bio protiv njegovog dovođenja. Momak koji puca pod pritiskom i nema elementarno poznavanje fudbala.
Kadušić je za njega igračina. Sinoć odličan do povrede. Bespotrebno je zapostavljen mogo je bolje napredovat da je igro regularno prošlu sezonu.
Kuzmanović talentovan, ali previše "valja" loptu, i to je danas veliki minus, problem mu je i konstanta u tekmi, brzo pada.
Anđušić mi se svidio sinoć. Po meni bi trebo čak da zaigra od prve minute, a ne sa klupe da ulazi samo. Konačno se malo trzno i zaigro ko u juniorima nekada.
Radovac je dobro krenuo u tekmu, trčo, nudio se, klizeći, puco
Ovo je što se tiče mladih.
Ma pašice tako je. Daj širinu na klupi i ako onda ne bude rezultata da mi je otac rođeni ne bih ga branio. Sinoć nakon svega je rekao da nam trebaju pojačanja što se ne dovode treba pitati one koji su zaduženi za to. Mislim da je vlasnik a to je moj lični stav dobro zavrnuo pipu i dao smjernice da se okrenemo akademiji.DenchiNL je napisao/la:igrali smo, onako kako su navijači priželjkivali(slučajno ili ne), falilo je spreme, falilo je znanja pojedincima, ali onim pojedincima kojima sezonama fali znanja...dakle ništa novo, prekide nikad nismo znali izvesti ni kad je najjača ekipa bila na okupa pa tako ni sad ne znamo...ovu ekipu bi pregazili još više da smo imali golgetera i još kojeg veznog a još posebno da smo bili spremni i fit 100%...a da budemo precizni da je Kadušić ostao na terenu sad bi mislili o Kipru...
Vidim neko napisa za Ibrakovića kako je bilo dobro. Hahahaha. Kratkoročno da ali dugoročno vidite i sami posljedice. Nisu njemu džabe robijaši zapalilo auto. A kod nas, oklempo nas i još ga hvale. Pa možda je on kitio po tribinama ko zna??
- Evolution87
- Kontakt:
Vec pola 1 a jos nikakvih vijesti o bordo areni. Da im to slucajno nije sta pozlilo ili su prespavali?
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
uz Rahmanovica Radovac ce nam biti najvece pojacanje
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!
- ElCartel11
- Kontakt:
Jos niko nije preuzeo odgovornost za jucerasnju sramotu? Cala imao sam povjerenje u tebe, da ces kao nek oko voli ovaj klub, sam preuzeti odgovornost i napustiti klupu, ali boli tebe tuki izgleda.
Sto se tice Mihojevica pustite momka, sigurno je i njemu sad krivo i zao sto je ovako ispalo na kraju. Ne zamjeram mu penal kao sto ga ni Kuzmanovicu ne. Crnkicu se sjetim zenskog roda koja je to pi*da, unisti nam kup, a juce i prolazak u Evropi sa svojim penalom i sebicnosti tokom utakmice.
Nemam vise ni volje ni snage...
Sto se tice Mihojevica pustite momka, sigurno je i njemu sad krivo i zao sto je ovako ispalo na kraju. Ne zamjeram mu penal kao sto ga ni Kuzmanovicu ne. Crnkicu se sjetim zenskog roda koja je to pi*da, unisti nam kup, a juce i prolazak u Evropi sa svojim penalom i sebicnosti tokom utakmice.
Nemam vise ni volje ni snage...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Utučeni i razočarani, i sav bijes koji se ispoljava na temi je sasvim normalan. Igraš dvije utakmice, izdominiraš protivnika i na kraju ne prođeš. Možemo reći da smo mi svoj prolaz izgubili u prvom poluvremenu prve utakmice. Tu smo ušli sa prevelikim oprezom i respektom. Pustili smo da nas protivnik stjera haman u naš šesnaesterac i još primiš dol koji se prima jednom u pet ili deset godina.
Sinoć smo, kada se sve sagleda stvarno igrali dobro, rastrčano, borbeno, pametno, bilo je raznih ideja u akcijama. Malo više moramo forsirati igru kroz sredinu, ne možeš dvije sezone igrati na isti fazon, još pogotovo sad kada nemaš Duljevića koji će probijati preko krila. Mora se ići na "podvaljivanje" lopti kroz sredinu, pa onda slanje na bok za centaršut. Reći će neko da nemamo igrača za to, imamo itekako, Sarić, evo sad Rahmanović, Radovac, sjetite se samo koliko je puta asistirao Benki za njegove golove. Mora se poraditi i na ovim povratnim loptama, nigdje i nikome se šalju.
Svaka, ili većina kritika koje su upućene na račun Mehmeda Janjoša su opravdane, ima stvari koje radi kao oni staromodni treneri, ali nije to neznanje nego tvrdoglavost. Ja da sam na njegovom mjestu bih koristio više igrača, neka su oni mladi, znaju oni sigurno. Ne znam da li neko gleda utakmice "dubinski" kao ja, ali može se primjetiti da su Marko, Advan, Nemanja mnogo školovaniji igrači nego neki stariji (Hebibović i Sarić), osporavamo trenere u Akademiji ali ima tu kvaliteta. Vidi se po kretnji bez lopte, po brzini razmišljanja, po mnogo stvari. Sarić kada god primi loptu uspori našu akciju, dok Nemanja odmah kreće naprijed, ili dodaje. Nekad se zaigra pa izgubi loptu ali kreni, dva puta nećeš proći ali treći hoćeš.
Pavlovića je operacija unazadila, prošle sezone je bio jedan od najboljih pojedinaca a sad kada lopta ide prema našem golu ja strepim. Ako nije spreman 100% daj Adilovića pa šta bude.
Kadušić iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje, nakon onog prošlosezonskog pada u formi sada je mnogo bolji, nadam se da ova povreda nije ozbiljnija. MNogo sam vodio rasprave nakon dolaska Hodžića sa ljudima koji smatraju da je Hodžić bolji igrač, i dalje sam istog mišljenja Advan je bolji fudbaler.
Mihojević je van forme, hitno se mora dohavizati da bi nam svima bilo bolje. Možda je malo grubo, ali on je sinoć najzaslužniji za ispadanje, i ako je imao finih intervencija, ali one su oale u drugi plan. Prvo je napravio nepotreban faul nakon kojeg oni postižu gol, i još prvi fulio penal u penal seriji.
Na Bekića ne želim trošiti prste, ne vrijedi. Novaković ima neki svoj optimum i to je to. On bolje od ovog ne može.
Radovac se diže lagano, s kraja prošle sezone se vidi napredak u njegovim igrama, samo da nastavi. Po mom skromnom mišljenju najbolji pojedinac sinoć.
Sarić, klasika. Nervira me taj igrač samo zbog usporavanja akcija i poigravanja blizu našeg gola.
Kuzmanović i Rahmanović dobri, veoma dobri. Neka nastave.
Hebibović, klasika.
Crnkić rastrčan, mnogo zuji malo meda daje. Vjerujem da je njemu najteže zbog fulanja penala.
Anđušića treba više koristiti.
I ono što sam rekao na početku, Čala mora koristiti više igrača, pa i ove omladince, ako neće da dovodi neprovjerene igrače.
Sinoć smo, kada se sve sagleda stvarno igrali dobro, rastrčano, borbeno, pametno, bilo je raznih ideja u akcijama. Malo više moramo forsirati igru kroz sredinu, ne možeš dvije sezone igrati na isti fazon, još pogotovo sad kada nemaš Duljevića koji će probijati preko krila. Mora se ići na "podvaljivanje" lopti kroz sredinu, pa onda slanje na bok za centaršut. Reći će neko da nemamo igrača za to, imamo itekako, Sarić, evo sad Rahmanović, Radovac, sjetite se samo koliko je puta asistirao Benki za njegove golove. Mora se poraditi i na ovim povratnim loptama, nigdje i nikome se šalju.
Svaka, ili većina kritika koje su upućene na račun Mehmeda Janjoša su opravdane, ima stvari koje radi kao oni staromodni treneri, ali nije to neznanje nego tvrdoglavost. Ja da sam na njegovom mjestu bih koristio više igrača, neka su oni mladi, znaju oni sigurno. Ne znam da li neko gleda utakmice "dubinski" kao ja, ali može se primjetiti da su Marko, Advan, Nemanja mnogo školovaniji igrači nego neki stariji (Hebibović i Sarić), osporavamo trenere u Akademiji ali ima tu kvaliteta. Vidi se po kretnji bez lopte, po brzini razmišljanja, po mnogo stvari. Sarić kada god primi loptu uspori našu akciju, dok Nemanja odmah kreće naprijed, ili dodaje. Nekad se zaigra pa izgubi loptu ali kreni, dva puta nećeš proći ali treći hoćeš.
Pavlovića je operacija unazadila, prošle sezone je bio jedan od najboljih pojedinaca a sad kada lopta ide prema našem golu ja strepim. Ako nije spreman 100% daj Adilovića pa šta bude.
Kadušić iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje, nakon onog prošlosezonskog pada u formi sada je mnogo bolji, nadam se da ova povreda nije ozbiljnija. MNogo sam vodio rasprave nakon dolaska Hodžića sa ljudima koji smatraju da je Hodžić bolji igrač, i dalje sam istog mišljenja Advan je bolji fudbaler.
Mihojević je van forme, hitno se mora dohavizati da bi nam svima bilo bolje. Možda je malo grubo, ali on je sinoć najzaslužniji za ispadanje, i ako je imao finih intervencija, ali one su oale u drugi plan. Prvo je napravio nepotreban faul nakon kojeg oni postižu gol, i još prvi fulio penal u penal seriji.
Na Bekića ne želim trošiti prste, ne vrijedi. Novaković ima neki svoj optimum i to je to. On bolje od ovog ne može.
Radovac se diže lagano, s kraja prošle sezone se vidi napredak u njegovim igrama, samo da nastavi. Po mom skromnom mišljenju najbolji pojedinac sinoć.
Sarić, klasika. Nervira me taj igrač samo zbog usporavanja akcija i poigravanja blizu našeg gola.
Kuzmanović i Rahmanović dobri, veoma dobri. Neka nastave.
Hebibović, klasika.
Crnkić rastrčan, mnogo zuji malo meda daje. Vjerujem da je njemu najteže zbog fulanja penala.
Anđušića treba više koristiti.
I ono što sam rekao na početku, Čala mora koristiti više igrača, pa i ove omladince, ako neće da dovodi neprovjerene igrače.
Cala je morao odstraniti jednog igraca da obje ekipe imaju jednak broj izvodjaca.Lik je napisao/la:Džaba se sada palamudi. Ispali smo u prvom poluvremenu prve tekme. Da smo bolji jesmo, da nije htjela u go nije. Jbg Čala igro gore ziheraški i to nas je koštalo. Sinoć je Crnkić želio da puca penal, a Čala mu nije dao vratio ga na klupu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
bordobijeli
- Kontakt:
Od osvajanja titule pa do danas osim pobjede u posljednjem derbyu nije bilo slavlja za navijace FKS . taman se raja nalozi onda porazi Lech, sloboda i siroki kup,krupa,metalege,radnik i sad ovo slagort . ja najvise upravu krivim oni su ti koji vode klub dovode trenere igrace , smanjuju i povecavaju budjet .
E ti znaš da mu je zinulo. Po čemu?? Možda te podsjeća na ješića?? Ne bih rekao. Kod nas takve ugovore može dobiti samo ličnost koja dođe sa strane a ovi naši mogu samo sanjati. I da prizemna vrijeđanja ne dolikuju tebi mislim. "Općinski činovnik" fuj ti rečenice. Napiši šta god protiv onih koji su nas doveli do ove situacije. Ćala ima moju podršku, a paša najlakše je pobjeći. Da je radikalno nastupao po medijima protiv ovih što ne rade svoj posao oko transfera itd. dodatno bi se još otežala situacija u klubu. Budi siguran u to. On je pokazao da se zna boriti za interese kluba jer smo dotakli haman pa dno do njegovog dolaska.robertkosar je napisao/la:Ako sam ja dosao kao trener kandidat u Fk Sarajevo i pregovaram sa upravom. Onda kazem ova ekipa nema kvalitet ni za evropu ni za vrh premijer lige, trazim pet novih igraca na pzicijama gdje je ekipa naj tanja , trazim te i te igrace ako nemoze to da se ispuni u roku mjesec dana ja ne zelim biti trener i gotovo. Ali nasem cali zinulo dupe na paru pa daj ja cu, Doduse i Braco Hadliosmanovic bi mozda bolje prosao nego opcinski cinovnik. I prihvati se cala posla koji nije za njega i sad mu sreca kriva i 100 drugih stvari. Olimpik staje napravio? Jedinstvo nogirali ga ljudi. Trener baksuz koji je sva finala zijanio i kad u oktobru budemo 7 ili osmi onda uprava nek mjenja familiju svojuDenchiNL je napisao/la:igrali smo, onako kako su navijači priželjkivali(slučajno ili ne), falilo je spreme, falilo je znanja pojedincima, ali onim pojedincima kojima sezonama fali znanja...dakle ništa novo, prekide nikad nismo znali izvesti ni kad je najjača ekipa bila na okupa pa tako ni sad ne znamo...ovu ekipu bi pregazili još više da smo imali golgetera i još kojeg veznog a još posebno da smo bili spremni i fit 100%...a da budemo precizni da je Kadušić ostao na terenu sad bi mislili o Kipru...
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] i 9 gostiju.