Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
Ma nista to oko Ibre, sanse su da dodje 0
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Onda je Ibra potpiso hahaPogba je napisao/la:Schick navodno ostaje na posudbi.![]()
Max Allegri
-
JuventinoVero
- Kontakt:
Ako shick ostaje onda smo potrosili brdo love vec a nisme se jos nista pojacali.
Caldara, shick, otkup za cuadrada, bentancur..
Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
Caldara, shick, otkup za cuadrada, bentancur..
#ALLEGRIOUT
Nemoj benatiu zaboraviti.
Pjaca ce biti pojacanje, uz bernadeskija i/ili costu i ostanak svih drugih...nije tragedija da shick odradi jos sezonu tamo.
Tragedija da nikoga ne kupimo u vezni red.
Pjaca ce biti pojacanje, uz bernadeskija i/ili costu i ostanak svih drugih...nije tragedija da shick odradi jos sezonu tamo.
Tragedija da nikoga ne kupimo u vezni red.
Iskreno, smatram da je Marottin razum u pitanju ako i pomisli da ostavi Schicka na posudbi. Dati 30M za igrača pa ga još godinu ostaviti je van pameti. Prvo jer nam treba, ne znam zašto se polemiše uopće pozicija gdje nama treba zamjena, a pri tome je riječ o svestranom igraču koji može odmijeniti odlično bilo koga. Svjedoci smo da Higuain nije odmorio zadnja 2 mjeseca uopće.
Dakle, govorimo o ne malim ciframa, ista priča je Caldara. Mi smo u prinicipu Caldaru platili i više od 25M jer je ostavljen godinu tamo.
Schick mora i treba biti tu. Ako se već odluče za taj po meni blesav potez, transfer smanjiti za 5M bez dileme i naravno 100% plata u režiji Sampe.
Postajemo ozbiljan merhamet što je neprihvatljivo, izlazimo u susret kako kome stignemo, a tamo neka Atalanta nas šamara za našeg igrača Spinazzolu, a milanskim ekipama se prodaje sve i jedan igrač.
Čujem i Neto ide za 7M, nadam se da su neke dobre droge u pitanju. Za takvog golmana, vrlodobrog, u 28 godini tek, ovo je bezobrazno mala suma.
Dakle, govorimo o ne malim ciframa, ista priča je Caldara. Mi smo u prinicipu Caldaru platili i više od 25M jer je ostavljen godinu tamo.
Schick mora i treba biti tu. Ako se već odluče za taj po meni blesav potez, transfer smanjiti za 5M bez dileme i naravno 100% plata u režiji Sampe.
Postajemo ozbiljan merhamet što je neprihvatljivo, izlazimo u susret kako kome stignemo, a tamo neka Atalanta nas šamara za našeg igrača Spinazzolu, a milanskim ekipama se prodaje sve i jedan igrač.
Čujem i Neto ide za 7M, nadam se da su neke dobre droge u pitanju. Za takvog golmana, vrlodobrog, u 28 godini tek, ovo je bezobrazno mala suma.
Sky - Arrivata offerta ufficiale per Bernardeschi: 40 milioni + bonus
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
-
JuventinoVero
- Kontakt:
Hoce li i bernandeschi ostati jos godinu dana?
#ALLEGRIOUT
Ja sam razumio da je caldara vec ovu godinu nas. Ocito sam pogrijesio, svi najavljuju da su Costa i Bernardesci nasi, tako da ovo sa Schickom ne izgleda toliko lose, momak ce odigrat citavu sezonu i mozda vec dogodine bude novi Beloti. Ovo oko Neta, momak zeli da ide, pomogao je, ne mozeo postavljati nikakve ultimatume.
Max Allegri
Neka caldare u atalanti.... tamo igra redovno i glavni je igrac u odbrani, uci se liderstvu... ovako da sad dodje bilo bi mu jos gore nego ruganiu... dok su tu barza i chielini neka njega... msm naredne godine da dodje je idealno... barza ide a giorgio je vec star.... taman da ga zamijeni...
Schick treba osim u slucaju da dodju costa i bernardeschi... tada bi mandzo bio rezerva higuainu a ova dvojica na krilu... u tom slučaju posuditi schicka jer grehota je da bude 3. izbor.... u svakom drugom slučaju ga ostaviti kao rezervu higiu...
Ajmo b
Schick treba osim u slucaju da dodju costa i bernardeschi... tada bi mandzo bio rezerva higuainu a ova dvojica na krilu... u tom slučaju posuditi schicka jer grehota je da bude 3. izbor.... u svakom drugom slučaju ga ostaviti kao rezervu higiu...
Ajmo b
-
JuventinoVero
- Kontakt:
Barza je uz dužno poštovanje trebao ove godine u penziju, samo uzima mjesto ruganiju.
On je samo tu da nas allegri u najgorem mogućem trenutku 'iznenadi' sa 352.
On je samo tu da nas allegri u najgorem mogućem trenutku 'iznenadi' sa 352.
#ALLEGRIOUT
JuventinoVero je napisao/la: On je samo tu da nas allegri u najgorem mogućem trenutku 'iznenadi' sa 352.
Neka nas ne zavaravaju sa Costom, Bernom i Schickom, zna se šta je majka svih formacija.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Ma ovoj ekipi i nije potrebno previse promjena. Izuzev odbrane, ostatak ekipe je poprlicni svjez (najvise staza ima Khedira), tako da i nisu potrebne ogromne promjene, izuzev dolaska krila.
U odbrani treba samo ugurati Ruganija na mjesto 2. stopera i dovest novog beka. Vezni red osvjeziti sa jednim univerzalcem (mada to i Sturaro moze igrati bez problema, al sta ces kad ljudi ne shvataju
), a gore naprijed svakako dobijamo Pjacu, Bernardeschija i mozda jos jedno krilo. Sto je vise nego dovoljna promjena i osvjezenje.
Bernardeschi, Pjaca, Dybala, Higuain
I vise nego dobro. Ali zbog toga nam treba neko "jaci" od Khedire. Treba klasicna sirovina koja ce pokrivati citav taj prostor, a uz to biti ofanzivno operisan da ga lopta ne vuce naprijed. Neko vrlo jak u duelu odnosno -> mijenjaj Mandzukicu poziciju opet 
A sto se tice Spinazzole ovo je odlicna stvar. Ako je vec izvjesno da Sandro ostaje, onda je puno bolje da ovaj igraj jos jednu citavu sezonu u Atalanti. Realnost je takva da ce i Sandro i Dybala kad-tad otici, tako da treba biti spreman za njihove zamjene.
U odbrani treba samo ugurati Ruganija na mjesto 2. stopera i dovest novog beka. Vezni red osvjeziti sa jednim univerzalcem (mada to i Sturaro moze igrati bez problema, al sta ces kad ljudi ne shvataju
Bernardeschi, Pjaca, Dybala, Higuain
A sto se tice Spinazzole ovo je odlicna stvar. Ako je vec izvjesno da Sandro ostaje, onda je puno bolje da ovaj igraj jos jednu citavu sezonu u Atalanti. Realnost je takva da ce i Sandro i Dybala kad-tad otici, tako da treba biti spreman za njihove zamjene.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
-
JuventinoVero
- Kontakt:
Ne treba nam puno ako ne budemo prodavali prvotimce, sto tesko da ce se desiti..
Ne znam odakle ti to da je izvjesno da sandro ostaje, kad je marotta jasno stavio do znanja da moze da ide od igraca ko hoce ako to zeli..a chelsea ako nudi 60mill, ponudi i 70mill..njima tih 10mill ne predstavlja nista.
Ali eto uzmimo za primjer da ce ostati iako mi je tesko povjerovati u to..
Treba nam desni bek, ali pravi desni bek a ne de sciglio. Danilo bi se mogao vratiti iz mrtvih ali nam uzim mjesto Costi, tako da bj radije zrtvovao Danilo nego Costu jer se takvo krilo ne propusta, posebno kad se uzme u obzir da nam je alternativa Bernandeschi u kojem nikako da vidim klasu od igrača kao sto ga neki ukivaju u zvijezde, cak bi mu i 10ku dali onako s vrata.
I treci problem je vezni red, vec sam govorio da mi se ne svidja ovaj sistem 4231 jer nemamo igrace za tu formaciju.
Pjanic je dobar ali nema on te agresivnosti kao ni khedira, kad ugras sa 2 vezna onda oni moraju biti **** trkaci, da imaju motore u guzovima kao sto je imao vidal.
Da ne moramo zrtvovati krilo koje ce trcati za njih kao sto to radi mandzukic.
Jedno od rjesenja je saul niguez iz atletika ali to bi nas izaslo ko svetog petra kajgana jer je atletiko pod banom i vjerovatno bi morali platiti klauzulu, nekih 90ak mill(cek sto mi je ovo poznato).
Nekako mi je logicnije promjeniti formaciju u 3 vezna, igrati sa 2 krilna igraca i napadacem.
Sto bi opet bila promjena pozicije zs dybalu, ali ako je mogao igrati kao amc nd bi mu tesko pali ni krioo igrati, sigurno bi se manje trosio u prenesenju lopte i trosenju u defanzivi.
Pjaca, costa/bernandeschi, cuadrado i dybala bi bilo prejebeno imati na krilu, od toga trojica su prirodna krila a jedno priučeno.
Higuain/shick/mandza napad.
Imali bi naravno ogroman izbor u mogucnost promjene formacija, nr mora se striktno uvijek igrati sa 3 u vezi.
Ali da ce se morati dati pare za nekog kapitalca, bogami ce morati..a najvise bi volio da to bude u vsznom redu.
A mene najvise brine sto se najslabije prica o pojacanjima na toj poziciji, bilo je priče o nzonziju ali on nija nikakva pljacka od igraca.
Tako da ne treba nam puno ali 2 od 3 igraca nam moraju biti vrhunski, na pozicijama krila, vdznog reda i desnog beka.
Pri tom pod vrhunski ne mislim na danila, bernandeschija ili nzonzija.
Ne znam odakle ti to da je izvjesno da sandro ostaje, kad je marotta jasno stavio do znanja da moze da ide od igraca ko hoce ako to zeli..a chelsea ako nudi 60mill, ponudi i 70mill..njima tih 10mill ne predstavlja nista.
Ali eto uzmimo za primjer da ce ostati iako mi je tesko povjerovati u to..
Treba nam desni bek, ali pravi desni bek a ne de sciglio. Danilo bi se mogao vratiti iz mrtvih ali nam uzim mjesto Costi, tako da bj radije zrtvovao Danilo nego Costu jer se takvo krilo ne propusta, posebno kad se uzme u obzir da nam je alternativa Bernandeschi u kojem nikako da vidim klasu od igrača kao sto ga neki ukivaju u zvijezde, cak bi mu i 10ku dali onako s vrata.
I treci problem je vezni red, vec sam govorio da mi se ne svidja ovaj sistem 4231 jer nemamo igrace za tu formaciju.
Pjanic je dobar ali nema on te agresivnosti kao ni khedira, kad ugras sa 2 vezna onda oni moraju biti **** trkaci, da imaju motore u guzovima kao sto je imao vidal.
Da ne moramo zrtvovati krilo koje ce trcati za njih kao sto to radi mandzukic.
Jedno od rjesenja je saul niguez iz atletika ali to bi nas izaslo ko svetog petra kajgana jer je atletiko pod banom i vjerovatno bi morali platiti klauzulu, nekih 90ak mill(cek sto mi je ovo poznato).
Nekako mi je logicnije promjeniti formaciju u 3 vezna, igrati sa 2 krilna igraca i napadacem.
Sto bi opet bila promjena pozicije zs dybalu, ali ako je mogao igrati kao amc nd bi mu tesko pali ni krioo igrati, sigurno bi se manje trosio u prenesenju lopte i trosenju u defanzivi.
Pjaca, costa/bernandeschi, cuadrado i dybala bi bilo prejebeno imati na krilu, od toga trojica su prirodna krila a jedno priučeno.
Higuain/shick/mandza napad.
Imali bi naravno ogroman izbor u mogucnost promjene formacija, nr mora se striktno uvijek igrati sa 3 u vezi.
Ali da ce se morati dati pare za nekog kapitalca, bogami ce morati..a najvise bi volio da to bude u vsznom redu.
A mene najvise brine sto se najslabije prica o pojacanjima na toj poziciji, bilo je priče o nzonziju ali on nija nikakva pljacka od igraca.
Tako da ne treba nam puno ali 2 od 3 igraca nam moraju biti vrhunski, na pozicijama krila, vdznog reda i desnog beka.
Pri tom pod vrhunski ne mislim na danila, bernandeschija ili nzonzija.
#ALLEGRIOUT
Ma to je pogresno shvatanje fudbala. Dybala na krilo (ili bilo kakvoj krilnoj poziciji) je jednostavno fula. Najbolji igrac ekipe ne moze igrati tako daleko od gola (sredine gola), tako lucidan i prekvalitetan passer ne smije biti ogranicen na krilo gdje bi mu se igra svodila na centarsut. I na kraju, Dybala nije brz igrac koji moze gurnuti loptu pored beka i trcati. To je igrac koji uzme loptu na sredini i ona se igra sa njom. Upravo zbog njega je nemoguce igrati 4-3-3. Krila ne mogu biti spora, niti ovakav igrac treba da igra po boku, daleko od gola.
Douglas Costa je kvalitetan igrac, ali nista toliko kvalitetniji od Cuadrada. Jedino je razlika sto je jedan nas, a drugi nije, pa na njega gledamo kao neko umjetnika. Kao sto nam je i Pjanic bio (rjesenje svih nasih problema), pa kada je dosao pocelo se pricati o nedostatcima i da nije to to.
Bernardeschi se shvata isto kao i Dybala prije 2 godine. Sto mi je vrlo drago
Ko jednom fuli, vazda fuli
A sto se tice Sandra u pravu je Marotta. Ko zeli da ide, bit ce prodan. I tu sva logika zavrsava. Drazi su mi takvi igraci i takva politika, nego da igrac otvoreno govori kako zeli otici, a onda kad dobije nove i bolje pare, odjednom se ljubav vrati. Neka, hvala, ima i drugih igraca i niko nije nezamjenljiv. Ako smo ista naucili od transfera Pogbe i Vidal to smo valjda.
I prestanite svrsavati na tudje igrace. Otvorite youtube i ukucajte Cuadrado 2016/17 pa se valjda malo dohavizate. Svi oni su naizgled dobri i imaju finih partija, ali u kontinuitetu vrlo malo igraca je tako kvalitetno.
Douglas Costa je kvalitetan igrac, ali nista toliko kvalitetniji od Cuadrada. Jedino je razlika sto je jedan nas, a drugi nije, pa na njega gledamo kao neko umjetnika. Kao sto nam je i Pjanic bio (rjesenje svih nasih problema), pa kada je dosao pocelo se pricati o nedostatcima i da nije to to.
Bernardeschi se shvata isto kao i Dybala prije 2 godine. Sto mi je vrlo drago
A sto se tice Sandra u pravu je Marotta. Ko zeli da ide, bit ce prodan. I tu sva logika zavrsava. Drazi su mi takvi igraci i takva politika, nego da igrac otvoreno govori kako zeli otici, a onda kad dobije nove i bolje pare, odjednom se ljubav vrati. Neka, hvala, ima i drugih igraca i niko nije nezamjenljiv. Ako smo ista naucili od transfera Pogbe i Vidal to smo valjda.
I prestanite svrsavati na tudje igrace. Otvorite youtube i ukucajte Cuadrado 2016/17 pa se valjda malo dohavizate. Svi oni su naizgled dobri i imaju finih partija, ali u kontinuitetu vrlo malo igraca je tako kvalitetno.
-
JuventinoVero
- Kontakt:
Messi igra krilnog napadaca, ronaldo je godi a, tj do prosle godine igrao krilnog napadaca, robben igra krilnog napadaca..pa ne vidim da im je to smetalo da budu najbolji igraci svijeta, da zabijaju po 50 golova.
Ali dybali bi smetalo jer je to ipak klasa vise, mani me se sa tom pricom.
Kao i sa pricom da je dybala nas najbolji igrac, to jos nije dokazao na terenu.
Bolji od njega su lani bili i sandro i mandzukic i higuain i gigi, pjanic.
Meni prodikujes zbog toga sto si umislio da ja mislim da je sve tudje bolje a ti radis istu stvar?
Costa u svako doba dana i noci bolja, brza, eksplozivnija i naprednija verzija cuadrada, to ti dodje ko cuadrado na steroidima.
A bernandeschi jos nista nije pokazao da bi ga smatrao nekim velikim pojacanjem, cak sta vise pjaca mi se cini kao igrac koji moze vise da postigne u karijeru ako bude ispravno radio u povrede ga zaobidju.
A sta smo to naucili od transfera pogbe i vidala? Da nam svak moze uzeti igraca kad im se digne **** i da ni dan danas nismo nasli zamjenu za ta 2 igraca(sad slijedi prica kako su pjanic i khedira nadjebali njih svojicu u svim segmentima igre i kako su oni zapravo upgrade)
Meni prodikujes zbog toga sto si umislio da ja mislim da je sve tudje bolje a ti radis istu stvar?
Costa u svako doba dana i noci bolja, brza, eksplozivnija i naprednija verzija cuadrada, to ti dodje ko cuadrado na steroidima.
A bernandeschi jos nista nije pokazao da bi ga smatrao nekim velikim pojacanjem, cak sta vise pjaca mi se cini kao igrac koji moze vise da postigne u karijeru ako bude ispravno radio u povrede ga zaobidju.
A sta smo to naucili od transfera pogbe i vidala? Da nam svak moze uzeti igraca kad im se digne **** i da ni dan danas nismo nasli zamjenu za ta 2 igraca(sad slijedi prica kako su pjanic i khedira nadjebali njih svojicu u svim segmentima igre i kako su oni zapravo upgrade)
#ALLEGRIOUT
Ako mislite na Douglasa Costu iz Bayerna to je igrac koji se vise izvlaci na fizikalije, tj. eksplozivnost i brzinu, nego na fudbalske vjestine. Moze igrati i desno i lijevo, s tim sto je bolje da je lijevo u slucaju centarsuteva posto mu je lijeva jaca noga. Tehniku ima ali u Bayernu je pokazao da nije igrac koji donosi prevagu, te osim prve polusezone u istom nije igrao neki vrhunski fudbal.
Volio bih da dodje kod vas jer bi se potencijalno otvorilo mjesto za kvalitetnije krilo u Bayernu i sto bi ga dobro platili. Ali oko Coste ne treba imati tolika ocekivanja, osim ako Max ne izvuce maksimum iz njega.
Volio bih da dodje kod vas jer bi se potencijalno otvorilo mjesto za kvalitetnije krilo u Bayernu i sto bi ga dobro platili. Ali oko Coste ne treba imati tolika ocekivanja, osim ako Max ne izvuce maksimum iz njega.
Spamm
Zaista ces porediti Messija sa Dybalom ? Ili Ronalda. Messi pozicije na terenu nema, pogotovo ne sada. Kada je bio u Dybalinim godinama i posle toga, zahtijevao je da igra u sredini terena. Ronaldo ? Njegov ucinak i broj golova ?JuventinoVero je napisao/la:Messi igra krilnog napadaca, ronaldo je godi a, tj do prosle godine igrao krilnog napadaca, robben igra krilnog napadaca..pa ne vidim da im je to smetalo da budu najbolji igraci svijeta, da zabijaju po 50 golova.
Dybala nema njihovu brzinu ni da pokusa igrati krilo. Kakvo crno krilo. Najbolji jeste, da nije bio najbolji ove sezone sam ja rekao i nedavno, a i bogami govorio tokom citave sezone.
To si naucio iz transfera Pogbe i Vidala ?
Ko je ucestvovao u raspravama neka se samo prisjeti tadasnje price i sadasnje. Tada, kada ste Vidalu davali kapitensku traku, a Marchisija tjerali za 30ak miliona, Pogbu velicali i davali mu 10ku, a Bonuccija htjeli prodati, vlazili se na pojam Dani Alvesa, a sprdali se sa Lichtom. Nije igrac vrijedan klubu samo onoliko koliko pokazuje na terenu u toj jednoj datoj sezoni. Svi redom pljuvali "talijane" i lichta, a na kraju se ispostavi da sve te zvijezde koje dodju, vrlo brzo i odu, a samo ovi koji se pljuju su ostali. Vidal, Pogba, Tevez i svi ostali dodju i odu, al Juve i sa njima i bez njih osvaja titule. Tako da i nije do njih toliko, koliko je do onih kojeg redovno pljujete.
-
JuventinoVero
- Kontakt:
Niko ih ne poredi nego dajem repliku na tvoju tvrdnju da najbolji igraci ne mogu igrati toliko daleko od gola, pa ne igra desnog bek nego krilnog napadaca, a upravo vec godinama unazad najbolji igraci svijeta igraju tu poziciju.
Naravno da moze igrati, ako je može igrati mandzukic moze i dybala i to sve da se udara nogom u guzicu, previše nasa uprava dozvoljava igracima, svaki igrač bi da bira poziciju, utakmice gdje ce igrati, kada ce da ulazi i izlazi iz igre, kolika plata da mu bude i kada ce da napusti klub.
Ostalo ne vrijedi komentarisati jer nema veze s mozgom.
Naravno da moze igrati, ako je može igrati mandzukic moze i dybala i to sve da se udara nogom u guzicu, previše nasa uprava dozvoljava igracima, svaki igrač bi da bira poziciju, utakmice gdje ce igrati, kada ce da ulazi i izlazi iz igre, kolika plata da mu bude i kada ce da napusti klub.
Ostalo ne vrijedi komentarisati jer nema veze s mozgom.
#ALLEGRIOUT
433, dybala,pipita,pjaca,mandzo,shick..svi mogu se odmah uklopiti. Sve te pare od bernadeskija,coste i ostalih krila ulozis u alexisa sancheza i zavrsio si sa napadom naredne 3 godine...
Vezni red je tu ono sto treba osvjeziti i pojacati.
Vezni red je tu ono sto treba osvjeziti i pojacati.
E cuj ti genijalaca.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.