FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

High

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la High » 07 jul 2017, 18:48

MortemHz je napisao/la:"Sjedio sam u svlačionici nakon susreta, kada je, ni sam ne znam kako, grupa od desetak navijača Vojvodine tamo ušla. Kako im je to pošlo za rukom – ne znam jer riječ je o prostoru u koji niko, osim samih igrača i funkcionera kluba, ne može da uđe. Predvođena Slobodanom Milutinovićem, međutim, ova grupa je, dakle, ušla u našu svlačionicu, a Slobodan me je uhvatio za vrat i počeo da me gura. Optužio me je da sam se raspravljao sa navijačima iako nikom ni reč na terenu nisam rekao. Potom me je drugi od njih, mislim da je reč o Milutinovićevom bratu, udario pesnicom u glavu. Tom prilikom mi je rečeno da navijači više neće da me trpe u timu, da više neću igrati, da se na tome neće završiti i da ću ‘vidjeti po povratku u Novi Sad”, kazao je Trujić, prenosi "Dnevnik".
Motiviraš nas da isto uradimo s Almirom?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 07 jul 2017, 18:49

@pantelija
Mozda si u pravu za sinoc, da nije bilo prozivanja. Ali odi i mimo euro utakmica, naslusaces se svega i svacega ruznog, dosta za dva zivota. Pretjerao sam sa ovih 90%, manje je, ali dovoljno da se covjeku zgadi...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 07 jul 2017, 18:49

Mokes je napisao/la:Da pogadam. Treba dovesti Husrefa, on je garancija dugorocnog uspjeha. Ili Kodra :think:

Bolan ne mozes napraviti nikakav dugorocan plan da ti dode ne znaam ti kakav trener. Pa kod nas je jedan poraz katastrofa, nista ne valja, treba sve tjerati.
Treba dovesti nekoga sa jasnim planom. A ne nekoga ko će privremeno dijelu navijača zapušiti usta, bili to Kodro, Husref ili Kek. Ta priča da "jedan poraz katastrofa" je toliko netačan, pa evo imaš toliko poraza i sramota zbijenih samo u pola godine, pa i dalje većini to nije katastroga.

Mehmed nije za dugoročni plan. Husref nije za dugoročni plan. Kodro jeste, ali ne vidim da se može isti dovesti, ne zbog para nego zbog prethodnog angažmana. Ako sa ovim parama koje imaju od Evrope ne mogu napraviti neki 5 godišnji plan sa nekim trenerom unutar naše lige barem i nešto više od epizodne uloge u Evropi, onda o čemu tačno pričamo? Naravno da treba tjerati nekoga k'o sa milionskim budžetom ne može da sklopi normalan funkcionalan sistem.

Stvarno mi je pun kofer tih izgovora i izlika "tjera se" - šatro otjeran ovaj jer se podleglo pritisku, otjeran onaj... A onda milion kontra primjera.

Naravno da će biti otjeran neko k'o ne radi svoj posao. To se u Realu je8enom dešava, a kod nas šatro na osnovu činjenice da smo do sada bili loši s izborima sada treba da prestanemo skroz i ako je aktuelni izbor jedan od najlošiji u cijeloj seriji istih.

Rekonstrukcija cijelog sportskog segmenta, akademije, kluba i Uprave - dovedi stručne ljude - koji ti neće tu biti od danas do sutra, nego koji su kvalifikovani i koji imaju viziju. Šta je to vizija trenutnog stručnog štaba? Ma daj, nemoj me zezati. Pa Čala je u rangu sa Hurtićem po trenerskom znanju. Da ne kažem da je Dženo za njih izmislio taktičku postavku, ALO DŽENO, poluulijevo, broji na američkom - taj Dženo. Pa Ješić kojeg ja ne bi poželio Želju da preuzme je bolji strateg od Čale. To kako se ko uvaljivao i kakvi su mutni procesi oko ugovora išli me ne zanima. Ja trenutno pričam čisto o strategu.

Čali se i prije 7 godina isto govorilo, čak i na ovom forumu. Zamjeralo mu se što je bezmud, što šuti i što neće da izađe i jasno kaže kad ga Uprava izradi. A takav je i u radu s ekipom. Gdje je taj "najbolji fudbal igramo sa Čalom"? Igre uopšte nemamo, a ekipa maltene ista, dan danas nemamo ugirane akcije, ako je Ahmet u igri izbijaj na njega, ako njega nema onda večina nekako završi kod Bekića koj je prebaci do desne korner zastavice pa onda tamo je preuzme ko god je na beku ili Hebib ako nije već utrčao u peterac. O prekidima da ne pričam, kornera još uvijek nemamo uigranog, kvalitetnog. Ekipe u Prvoj federalnoj više na tome rade. Penal igrači se svađaju ko će izvesti na sred travnjaka. Igrači koji odmahuju rukama šefu struke, a on ih nagradi mjestom u ekipi slijedeću utakmicu. Trener koji igra tako staromodno i ziheraški da nakon dvije utakmice znaš tačno kako će igrati treću.
Samo Saraj'vo.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 jul 2017, 18:50

Ala su uzeli oni sa sokovima,onaj kikiriki sto prodaje,vako koga nezna kaze marka i po sok,na dva soka sebi marku u padje :urnebes:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 07 jul 2017, 18:53

Nakon pola godine brukanja, koje je bilo jasno i prije nego je počelo i dalje imamo komentare:

"Sreća nas napustila"
"Znam i ja da je trenutno stanje loše, ali..."
"Eto koga ćeš dovesti da ode Mehmed?"
"Nadam se da Uprava neće pasti pod pritiskom rezultata"
"Mehmed pravi pitu od govvana"
"Navijači su krivi, psuje se"
"Navijači stvaraju pritisak"
"Navijači bi samo da tjeraju"
"Nije neki trener, ali je naš"
"Nije neki trener, ali je jeftin"
"Nije neki trener, ali ni Murinjo ne bi mogao sa ovom ekipom nešto napraviti"
"Nije neki trener, ali..."
"Jest mi drago što će biti manje raje na stadionu, milina"
"Ovo je najtalentovaniji tim od kraja rata"

Bolje i ne zaslužujemo.
Samo Saraj'vo.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 07 jul 2017, 18:53

https://www.transfermarkt.de/dominik-ko ... ler/370997
2000. godiste. Kad napuni 18 god. ide u Ajax za hebenih 2 mil eura! Znaci jos nije punoljetan, tek poceo da igra (haman pa doslovno), i ljudi ga 'uvalise' za 700k eura vise od rekorda nase lige.
Nas Nedim po probama ide, Dal otisao za 50k eura itd. itd. To se zove vukohebina na kvadrat :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 07 jul 2017, 18:56

Raja ne konta da sinoć jedini gol iz igre je bio nakon što je lopta izašla van granica igrališta, a drugi gol postignut iz penala. Koji je sam po sebi sreća, jer smo odmah drugi promašili za pobjedu.

Kako je nedostatak sreće, ako je puka sreća što je linijski nije vidio od gužve i stativa da je lopta izašla ili to što je penal sviran nakon obostranog saplitanja 4 metra od lopte? Hvatate se za bilo šta da opravdate ovu sramotu, a onda kažete kako je izvlačenje iz konteksta to da je Čala rekao da mu "minimalan poraz ne bi bio loš" - da ponovim: Bolje i ne zaslužujemo.
Samo Saraj'vo.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 07 jul 2017, 18:56

Nikola Trujic ce biti slobodan igrac, treba to zaganjati a Crnkica poslati u hiljadu pm.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 jul 2017, 18:57

High je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:"Sjedio sam u svlačionici nakon susreta, kada je, ni sam ne znam kako, grupa od desetak navijača Vojvodine tamo ušla. Kako im je to pošlo za rukom – ne znam jer riječ je o prostoru u koji niko, osim samih igrača i funkcionera kluba, ne može da uđe. Predvođena Slobodanom Milutinovićem, međutim, ova grupa je, dakle, ušla u našu svlačionicu, a Slobodan me je uhvatio za vrat i počeo da me gura. Optužio me je da sam se raspravljao sa navijačima iako nikom ni reč na terenu nisam rekao. Potom me je drugi od njih, mislim da je reč o Milutinovićevom bratu, udario pesnicom u glavu. Tom prilikom mi je rečeno da navijači više neće da me trpe u timu, da više neću igrati, da se na tome neće završiti i da ću ‘vidjeti po povratku u Novi Sad”, kazao je Trujić, prenosi "Dnevnik".
Motiviraš nas da isto uradimo s Almirom?
:kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 07 jul 2017, 19:02

Videni sinoc poslije tekme Komazec i Dupovac.

Poz za forumski puk maksuz.

High

Post Postao/la High » 07 jul 2017, 19:03

Sarajlijica1946 je napisao/la:Videni sinoc poslije tekme Komazec i Dupovac.

Viđen je i Torlak, pa ne znači da se vraća. :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 07 jul 2017, 19:04

Treba se natjecati u dobrom.
Samo Saraj'vo.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 07 jul 2017, 19:08

High je napisao/la:

Viđen je i Torlak, pa ne znači da se vraća. :mrgreen:
On sve i da hoce ne moze. :mrgreen:
Ali nama gori bas na tim pozicijama, mada vjerujem ako se ista dogovaralo da je to sve propalo. Mi smo zivi dokaz da moze gore. Kad kaze ne moze gore, ne moze malo sutra. I ova kvazi krila nabijem na spolni organ, majstori sve Bogu lopte ne daju!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 07 jul 2017, 19:09

PitarBordo je napisao/la:Raja ne konta da sinoć jedini gol iz igre je bio nakon što je lopta izašla van granica igrališta, a drugi gol postignut iz penala. Koji je sam po sebi sreća, jer smo odmah drugi promašili za pobjedu.

Kako je nedostatak sreće, ako je puka sreća što je linijski nije vidio od gužve i stativa da je lopta izašla ili to što je penal sviran nakon obostranog saplitanja 4 metra od lopte? Hvatate se za bilo šta da opravdate ovu sramotu, a onda kažete kako je izvlačenje iz konteksta to da je Čala rekao da mu "minimalan poraz ne bi bio loš" - da ponovim: Bolje i ne zaslužujemo.
to je to..
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 07 jul 2017, 19:13

I cala ljubim ti **** za zamjenu kad ude ivetic, ti ganjas prolaz. :tokralju:
Ljubim ti **** i za onu formaciju sa tri carobna, pero uz desnu aut liniju :tokralju:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 07 jul 2017, 19:14

Hajde da malo pisemo o tome istoku i om pljuvanju.
Prva stvar kad se pomene istok je "Pljuvanje" . Evo sinoc nije bilo idealnije prilike za pljuvanje, oko mene je bilo nekoliko forumasa, i neka kazu, da li je i jedan od njih cuo neku psovku? Ja nisam. Bilo je zezancije, sala, na racun nogometnih "znalaca" ali da je neko gnusno psovao, nije.
U prvenstvu, kada dodje 1000 ljudi na istok, kazu pljuje raja. Idemo uzrocno-posljedicno, Zasto je na istoku 1000 ljudi umjesto 5000? Ko je za to odgovoran? Zasto igraci udaljeni 50 metara od tribine cuju sta se desava na tribini, a medjusobno ne komuniciraju? Ja sam igrao aj fudbal, tribina 5 metara od terena, 50 ljudi na stadionu, ja jedva znam sta trener prica a ne neko na tribini. Ali jok, u nas 53 metra udaljei navijac u trenutku psuje radovcu djevojku, imenom, i on se okrece i gleda, ko se to usudi njemu da psuje djevojku, da mu on na istok uleti... to sto pored njega na terenu vezni igraci prolaze kao pored cunjeva pa mu jos 30 ljudi onda psuje jer spava, to nema veze, nego, ko je taj sto psuje.

Covjek koji je bio na utakmici man city - c palac, odlucujuca za titulu, par metara od terena, kaze, kakve psovke su bile, sta se igracima govorilo dok su gubili, istok je mila majka. ni jedan igrac se nije okrenuo prema tribini. Zadnji koji je to uradio je bio PG7 kad je navijacu vilicu rascopao.... ali kurko jarane, kad se okrene igrac prema ribini, onda se jos 300 likova okrene gledati u tebe i ceka da zucnes pa da ti 90 min pjeva o mami rodjenoj... e sad, kako je tim igracima, kad je ovima nasim esko se izboriti sa bucnim istokom udaljenim 50 metaara...

Istok i naviajci su postali omiljena tema kada se izgubili ili remizira na kosevu... "pritisak navijaca", "psovke sa tribina", "navijaci su trazili pobjedu" i slicne recenice koje se ponavljaju godinama a u stvari su samo lazna isprika za kukavicluk i nedostaatak mošnji. Nisu navijaci krivi, navijaci dodju, plate,, gledaju, odu kuci. Ako su opet dosli znaci da su zadovoljni, ako nisu, znaci da gledaju kretenluk na terenu. Ima nas mazohista sto gledamo i kad nas krupa trpa ali s i ti pri kraju fitilja.

Kasnije cu malo o cali i njegovoj taktici i kukavicluku i koliko je on ustvari sposoban da bude blizu klupe fks. Pozrav sa istoka, koji je sinoc 120 minuta bio uz ekipu koja je zasluzna za suze ljudi od 50 godina, djecu koju pitaju "sto smo izgubili" i slicno.... posere se istok u usta i cali i upravi i igracima u usta, dan nakon utakmice prave se kao da nista nije bilo a dozivjeli najvecu sramotu u euro tekmama otkad igramo fudbal... ni preuzimanja odgovornosti , ni samokritike, ni izvinjenja, ni kurca ni pallca, bitno se uhljebiti i rezervisati hotel na kipru
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 07 jul 2017, 19:15

Mahsuz kad su bahsuz :D
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

Chlan
Kontakt:

Post Postao/la Chlan » 07 jul 2017, 19:33

Šta želiš sa ovim da kažeš? Da bi netko nas ovo trebao uraditi? Ovo je dno dna i pokazuje u kakvoj mi vukoje.bini od regije živimo. Misliš li da Vojvodina neće imati posljedice zbog ovoga? Sad bilo koji igrač koji je i htjeo u taj klub će dobro razmisliti,isto kao i kod nas. Šta mislite šta bi navijači Glasgova trebali raditi? Sinoć smo nesretno ispali. Zao mi je, kao i svima vama ali pozivati na nešto ovako je ludost, koja mora stati. Pozivam i one koji vode ovaj forum da ovakve postove brišu, jer ne vode ničemu dobrom.
Zadnja izmjena: Chlan, dana/u 07 jul 2017, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.
U Knjizi života, svaki list ima dvije strane. Jednu, ispisujemo mi ljudi našim planovima, željama i nadanjima, ali drugu puni određene, i ono što ono odredi, rijetko se sa našim ciljem podudari.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 07 jul 2017, 19:38

Sto je najgore, ako se zanemare centarsutevi sinoc je Bekic bio medju najboljim. :lol: :lol:

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 07 jul 2017, 19:39

Lakoste je napisao/la:Sto je najgore, ako se zanemare centarsutevi sinoc je Bekic bio medju najboljim. :lol: :lol:
Imao je vise dobrih centarsuteva nego losih. Ali kakva fajde kad nema niko da je ubaci u mrezu.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: OsmanhodzicBuco, sekac, senad82, trunks1946, ubipara, Venom i 56 gostiju.