Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

insider
Moderator
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Post Postao/la insider » 24 avg 2010, 00:40

cole-ch je napisao/la:Najaca stvar sa press konferencije je reklamni pano u pozadini. Svi sponzori kako dolikuje, samo dobavljac sp.opreme NAAI kopiran na obicnom papiru i solatej trakom oblepljen. Hehehe

Kakve su sanse da BiH bude druga ili treca?
Minimalne... Nisam najbolje upućen, ali i sam selektor kaže da je ovo bila pobjeda "za raju", odnosno da smo ispustili posljednji vlak za Litvaniju. Sad koliko treba za baraž.

Možda i nekako teoretski mozemo, ali prvo treba pobijediti u Velikoj Britaniji, što je ravno čudu.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 24 avg 2010, 00:53

da se direktno plasiramo, ne postoje ni teoretske šanse. teorija je bila da Makedonija izgubi večeras od VB.
kako ući u baraž i šta nam treba za to je pitanje za koje postoji x odgovora, al' najjednostavnije je sve pobijedi i budi treči u grupi.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 avg 2010, 00:58

amerosm je napisao/la:Ukoliko odemo u taj baraz u meni postoji jos trunka nade da ce se odazvati Teletovic, Hukic, Vasiljevic, Kikanovic ?, Ikonic, mozda pokusati dovesti Preldzica, pa zatim nekog centra, ali ipak se treba nadati i imati u mislima rijeci Martin Luther Kinga:

"I Have a Dream".

Jer ovom trenutnom rosteru se po likovima vidi da nemaju pojma o kosarci, cast izuzetcima.
Ebo ''dream'' ako se ovi zohari odazovu,kad je sve protutnjalo.Cak sam sam uvjeren da bi se tek ''onda grdno ispovrijedjivali''.Mozda u slucaju da smo se direktno kvalificirali bi se ko' biva odazvali ili ''ozdravili''
Roster koji igra nije kriv sto ne zna,kad bolji to nece.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 24 avg 2010, 01:11

kad se igra baraž ? Varda reče na konferenciji naredne godine, ako je tako i ako uđemo taman će se nadam se postaviti stvari na svoje mjesto u savezu vezano za stvaranje uslova i da će se do tad ''oporaviti'' ovi igrači koji se nisu odazvali tako da bi u baražu bili favoriti uz par ekipa;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 avg 2010, 01:39

BaOrT je napisao/la:i da udjemo u baraz neamo sansi i da igramo u najjacem sastavu
zasto
zato
sto ce italijai dovesti barnjanija galijanija i nba co
Nije Galijanija, nego Galinarija :lol: :lol: :lol:

Igrali su svi i Belineli i Barnjani, osim Danila pa opet nista nisu mogli...

Nisu oni toliko dobri, koliko smo mi losi :D :D
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 avg 2010, 01:42

Nisam bio na utakmici, imao sam neki porodicni iftar....

Vrlo je tesko reci kako ce baraz da se igra u u ovom trenutku, vjerovatno ni sama FIBA ne zna sta ce i kako ce...

Ono sto je dobro, da nas Makedonija moze pustiti u zadnjem kolu jer sigurno idu :D :D

Evo i ovdje da cestitam Bratku iz Makedonije 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 24 avg 2010, 01:45

neno#4 je napisao/la:
BaOrT je napisao/la:i da udjemo u baraz neamo sansi i da igramo u najjacem sastavu
zasto
zato

:D :D nezz samo jel' im igrao Basile a mrsko mi i tražit pa ebga ako ih je mogla Finska dobiti i Izrael onda što mi ne bi.
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 24 avg 2010, 01:47

Nema šanse da idemo direktno, jer Makedonija ima 12 bodova, igra još 1 utakmicu, a Velika Britanija 11, igra još 2 utakmice, u slučaju poraza u svim utakmicama imale bi po 13 bodova, mi igramo još 2 utakmice, u slučaju pobjeda imali bi 12 bodova, sad imamo 8. Ni teoretske šanse ne postoje.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 avg 2010, 01:50

brazzo je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
zasto
zato

:D :D nezz samo jel' im igrao Basile a mrsko mi i tražit pa ebga ako ih je mogla Finska dobiti i Izrael onda što mi ne bi.
Oprostio se Doktor Gianluca....Nece covjek da ima posla sa ovim "uhljupima" koji su srozali italijansku kosarku :lol: :lol: :lol: :lol:
Covjek je repki sve dao, zajedno sa Galandom, Majersom, Fuckom, Kjadjikom, Marconatom, Damijanom i ostalom ekipom harao Europom...Sada pred kraj karijere, uzima jos par miliona eura da se osigura :mrgreen: :mrgreen:

Eh, ta divna vremena, mi smo nekada s njima igrali na jednu loptu, sada smo potonuli i mi i oni 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 24 avg 2010, 02:02

znaci da i dalje igramo na jednu loptu sa njima :lol:

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 24 avg 2010, 02:05

brazzo je napisao/la: :D :D nezz samo jel' im igrao Basile a mrsko mi i tražit pa ebga ako ih je mogla Finska dobiti i Izrael onda što mi ne bi.
Zato sto smo gori i od Finske a pogotov od Izraela :!:
Zadnja izmjena: Isnar, dana/u 24 avg 2010, 02:05, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 24 avg 2010, 02:05

dino-92 je napisao/la:znaci da i dalje igramo na jednu loptu sa njima :lol:
Ispade da je tako, samo ako se ono nase moze nazvati igrom :D :D

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 24 avg 2010, 03:45

Steta da Djedovic nije dosao u ruke Duleta Vujosevica sa 18 godina,ja mislim da bi danas imali jednog od najbolih bekova u Evropi :cry: ,ovako ne vidim da ista napreduje..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 24 avg 2010, 06:16

Dylan Dog je napisao/la:Steta da Djedovic nije dosao u ruke Duleta Vujosevica sa 18 godina,ja mislim da bi danas imali jednog od najbolih bekova u Evropi :cry: ,ovako ne vidim da ista napreduje..
Djedovic,je daleko ,daleko od klase---...Izbacaj uzas,dosta slab sut.mislim da je momak vise upropastio sut odkad je otisao,kamena sa ramena se igra sada....

martinmkd
Kontakt:

Post Postao/la martinmkd » 24 avg 2010, 11:59

neno#4 je napisao/la:Nisam bio na utakmici, imao sam neki porodicni iftar....

Vrlo je tesko reci kako ce baraz da se igra u u ovom trenutku, vjerovatno ni sama FIBA ne zna sta ce i kako ce...

Ono sto je dobro, da nas Makedonija moze pustiti u zadnjem kolu jer sigurno idu :D :D

Evo i ovdje da cestitam Bratku iz Makedonije 8-) 8-)
Da tako je mozeme da vam pustimo utakmico ali u slucaju to ce biti mala razlika da ne bide puno kako bi ne ostali prestili so kosevima ..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 avg 2010, 15:15

Dylan Dog je napisao/la:Steta da Djedovic nije dosao u ruke Duleta Vujosevica sa 18 godina,ja mislim da bi danas imali jednog od najbolih bekova u Evropi :cry: ,ovako ne vidim da ista napreduje..
Milion puta sam ja ovo vrtio u glavi, Dule je njega htio uzeti, ali Nihadov otac i majka nisu zeljeli da cuju za takvo sto jer su oni iz Visegrada, i nisu zeljeli da Nihad ide i igra tamo...

Dusko je mag za visoke igrace, ali on vanjske igrace tesko pravi, Tepic mu je dosao maltene formiran iz Vojvodine, dok je Tripko sam od sebe masina za trice, a Partizan je dosta godina kuburio sa tom pozicijom Tripka jer je u odbrani uvijek bio propuh...

Pisao sam o Nihadu da su ga unistili menadzerski talovi i novac "ispod zita", mladi igrac ako ne napreduje on sigurno nazaduje i stagnira....

Ako ne dobije pravu sansu i ove godine u nekom solidnom klubu, moze se slobodno reci, bio jednom jedan talentovani Nihad, na kraju je ostao samo prosjecan igrac..

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 avg 2010, 15:42

@blazz, u danasnjem Avazu je izasao intervju sa Djonlagicem u kojem on kaze da nema B divizije kao sto sam i pricao citavo vrijeme....

Ostalo je samo ime.....

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 25 avg 2010, 04:34

Bolje bi bilo da se nismo ni okupili

Izuzmemo li pobjede naše košarkaške selekcije protiv Ukrajinaca i Mađara , bh. košarkaši su preostala četiri susreta kvalifikacija odigrali katastrofalno. Kenan Bajramović, krilni centar naše selekcije otkrio nam je razloge zbog kojih će naša reprezentacija kako sada stvari stoje po treći put zaredom ostati bez plasmana na Eurobasket.

- Ako država ne može obezbijediti sredstva da se okupimo jednom ili dvaput godišnje, da imamo optimalne uslove, onda se ne bi trebali nikako ni okupljati. Bolje da pare onda daju borcima i ljudima koji su dali sve za državu a nemaju šta da jed
u - govori nam ljutito Bajramović i nastavlja:

- Mi igramo bez ikakvog osiguranja, sami snosimo veliki dio troškova. Da nije žalosno, smijao bih se. Pogledajte druge selekcije, sve im je obezbjeđeno. Ne možemo skupitit košarkašku reprezentaciju jednom godišnje.

Podsjetimo, ova reprezentacija je nedavno imala renome u Evropi, Hrvati i Litvanci su "drhtali" kada su morali sa nama dijeliti kvalifikacionu grupu. Sada strepimo od Mađara, sa kojima je i u utakmici u ponedeljak bilo dosta problema.

- Oni su nam nanijeli veliku štetu u kvalifikacijama, ali to je viša sila i pehovi koji nas redovno prate. Pobijedili su u prvoj utakmici, povrijedili nam ključne igrače u rotaciji. Uspjeli smo im vratiti, na neki način, mada su kvalifikacije već izgubljene.

Selektor Hadžić je rekao da u Skenderiji atmosfera nije baš onakva kakvu je očekivao. Možda je navijačima dosta razočarenja, poraza, znaju da vrijedimo više i da možemo dalje.

- Realno nismo ni zaslužili. Ljudi vole pobjednike, a mi to nažalost nismo. Igrali smo očajno na strani, tako da i ne treba očekivati punu dvoranu. Mada je lakše igrati pred atmosferom kao što su je napravili Makedonci protiv nas - kazao je Kenan Bajramović.

Reprezentacija mi je svetinja

- Svi će na kraju ljagu prebaciti na igrače, a neće se pitati u kakvim okolnostima smo igrali i radili. Što meni ovo treba? Mogao sam se i ja odmarati kući sa porodicom i igrati u klubu koji mi osigurava egzistenciju. Predsjednik me je zvao da se vratim, a je sam ga glatko odbio jer je meni reprezentacija ipak svetinja - poručio je Bajramović i dodao da su se Dino Konaković, direktor košarkaške reprezentacije BiH i generalni sekretar KS Harun Mahmutović, trudili da obezbijede optimalne uslove, ali nisu imali dovoljnu podršku.

SeŁŁmir
Kontakt:

Post Postao/la SeŁŁmir » 25 avg 2010, 04:39

Ma Keno je car...neka bas nek pokazu onom djubretu od Teleta kako treba....mada na neki nacin ga i razumijem..ali ipak ja bih igrao za repku da smo zadnji u B-diviziji...ako se Tele ne osjeca pravim Bosancom(a to je ocigledno) onda nam i netreba...mada ni ovi momci sad(cast pojedincima)nisu prikazali neku borbenost...ali oni su barem dosli.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nigdje ljepšeg kraja nema,nego što je moj...NOVI TRAVNIK,Vitez,Bila u dolini Lašvanskoj...
----------------------------------------SAVEZ NAPOLJE---------------------------------------------------

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 25 avg 2010, 10:37

SeŁŁmir je napisao/la:Ma Keno je car...neka bas nek pokazu onom djubretu od Teleta kako treba....mada na neki nacin ga i razumijem..ali ipak ja bih igrao za repku da smo zadnji u B-diviziji...ako se Tele ne osjeca pravim Bosancom(a to je ocigledno) onda nam i netreba...mada ni ovi momci sad(cast pojedincima)nisu prikazali neku borbenost...ali oni su barem dosli.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
u pravu je Bajramović 100% ali jbt meni je bilo fakat strašno da se od pojedinaca više zalagao Domercant. A Teletović je koliko sam čitao u ''Sportu'' bio povrijeđen (ozbiljnija je bila povreda) i odlučio je ne doći a sad da liga treba odma' popljuvati nezz pa i sam Domercant nije bio u repki makar 2 godine iako to nije isto ovaj je Amerikanac a ovaj Bosanac.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.